Kullanıcı mesaj:Kızıl Şaman/arşiv4

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

İyi geceler şu cümlenin çevrimi konusunda yardımınıza ihtiyacım var yardım ederseniz çok memnun olurum : State participation in federal legislation is necessary if the law falls within the area of concurrent legislative power, requires states to administer federal regulations, or is so designated by the Basic Law--Kızıl Şaman 23:52, 26 Aralık 2008 (UTC)

* merhaba, ingilizcem yeterli değil.. sanırım diğer hizmetlilerden herhangi biri size yardımcı olabilir. (ki yardımcı olunmuş yukarda gördüğüm kadarıyla..) --kibelemesaj 22:17, 27 Aralık 2008 (UTC)

Selamlar, bütün sayfadaki belli kelimeyi otomatik olarak değiştirme yetkin var sanırım..Almanya sayfasında kaynakça bölümü için Retrieved yazısını Erişim; İngilizce ayları da Türkçelerine çevirebilir misin?--Kızıl Şaman 14:27, 3 Ocak 2009 (UTC)

Bunun sebebi referansların kullanılma şekli. < ref>{{cite web |url= |title= |accessdate= |author= |last= |first= |authorlink= |coauthors= |date= |year= |month= |format= |work= |publisher= |location= |pages= |doi= |archiveurl= |archivedate= }}</ ref> yerine < ref name="xxx">{{cite web|son = |ilk = |yazarlink = |yardımcıyazarlar= | tarih = |url= |başlık = |biçim = |iş = |sayfalar = |yayımcı= |erişimtarihi= |erişimyılı= }}</ ref> şeklinde olması gerekli, aksi takdirde hata veriyor. 122 bin maddenin hepsini baştan sona tarayıp bu hataların hepsini bir seferde düzeltmeyi planlıyorum. RoboKhutuckmsj 16:57, 3 Ocak 2009 (UTC)

Merhaba Kızıl Şaman.. Almanya maddesinin çeviri çalışmalarında baskın olarak senin adını görmekteyim ve bu konuda seninle irtibata geçmek istedim. Bu madde üzerindeki çeviri çalışmalarında ben de yer almak istiyorum. Mümkün olan en erken vakitte gerekli çalışmalara başlayacağım. Umarım kısa bir süre içinde el birliğiyle maddeyi gerçek bir kaynak haline getirmiş oluruz.. İyi çalışmalar dilerim, Mutlu vikilemeler.. --Emraa 09:35, 15 Ocak 2009 (UTC)

Merhaba Kızıl Şaman. Bahsettiğin kırmızı bağlantıların oluşmaması için elimden geleni yapıyorum. Birkaç opsiyon deneyerek, bundan önce de muhtemel olabilecek kalıpları sol taraftaki arama sekmesinin verdiği önerilerden kontrol ederek oluşturmaya çalışıyorum. Fakat bu sekme de kısıtlı çözümler sunuyor. O yüzden mevcut bir maddenin yeniden farklı bir isimden dolayı bağlantı verilmesiyle yeniden oluşturulması olasılığı var. Gözden kaçabilir. Şuanda benim önceliğim çeviri kısmını yapmak. Elimden geldiğince bu konuda katkı yapmaya çalışıyorum fakat bunu da mevcut iş yerinde işimden arta kalan zamanlarda yapma gayreti içindeyim. O yüzden maddelerin açılması kısmına çok fazla zaman ayıramayacağımı belirtmek isterim. İyi çalışmalar dilerim.. --Emraa 15:43, 21 Ocak 2009 (UTC)

Merhaba Kızıl Şaman.. Almanya çevirisiyle ilgili birkaç uyarıda bulundun. Kırmızı bağlantılar açılmadan maddenin çevirisine devam etmememi istemektesin. Fakat bu konuyu çok fazla destekleyemeyeceğim. Anlayacağın, isteğin üzerine hızımı azaltarak daha yavaş biçimde çevireceğim maddeyi ama çevirmeyi bırakmayacağım. "Önce bağlantıları tamamlayalım, sonra çeviririz" diyorsun fakat neden sürekli bu istekte bulunduğunu anlamamaktayım. Sonuçta bana göre tüm bağlantıları kırmızı da olsa tamamıyla bitmiş bir çeviri, şuanki mevcut yarı İngilizce yarı Türkçe bir maddeden daha nitelikli bir kaynak durumunda olacaktır. Kaldı ki bağlantılar tamamlanmamış fakat çevirisi bitmiş bir madde olsa dahi tepede "Çalışma var" şablonu durduğu sürece o madde daha tam anlamıyla bir kaynak sayılmaz. Israrla maddeyi nitelikli, sağlam bir kaynak haline getirmek için çalıştığını söylüyorsun. Destekliyorum seni fakat bazı işlerinde hızlı yapılması gerekmekte. Ben kendime düşen çeviri kısmını yaparım, sende istediğin zaman bağlantıların açılması işlemini tamamlarsın yani bu konuda herhangi birinin diğerini beklemesine hiç mi hiç gerek yok. "Maddeyi bitirmememi Fırat'ın referansları düzelteceğini" söylemişsin.. Bu eylem de herhangi bir, bitmiş veya bitmemiş, bir madde üzerinde yapılabilir. Demek istediklerimi anlamışsındır sanırım. Ben çevirmeye devam ederim, ama sen istediğin zaman şablonu kaldırarak maddenin bittiğini ilan edersin. Yani herhangi bir nedenle yavaşlamaya gerek yoktur. Unutma ki daha birçok Vikipedia'ya göre ülke olarak geride bulunmaktayız. O yüzden dar boğaz oluşturmak manasız olabilir. İyi çalışmalar... --Emraa 07:52, 26 Ocak 2009 (UTC)

Merhaba Kızıl Şaman.. İyi çalışmalar dilerim öncelikle. Almanya maddesinin çevirisi an itibariyle bitmiş bulunmaktadır. Maddedeki çeviri şablonunu kaldırıp, yerine çalışma var şablonunu koyacağım. Bundan sonra gerekli gördüğün düzeltmeleri yapıp, çalışma bittikten sonra da maddedeki şablonu kaldırırsın. Ve ondan sonra da umarım madde ile ilgili uğraşılarımız sonuç vererek maddeyi güzel yerlerde görmüş oluruz. Ama en azından çalışmalarımızla şu haliyle dahi madde önemli bir kaynak niteliğine bürünmüş durumdadır. Bu çalışma vesilesiyle tanıştığıma memnun oldum. Umarım yeni çalışmalarda da katkılarımız sürecektir. Yeniden iyi çalışmalar dilerim. Güzel günlere......--Emraa 13:47, 28 Ocak 2009 (UTC)

İyi geceler. http://tr.wikipedia.org/wiki/Almanya%27da_din sayfasındaki baş kısma kaynaksız yazmışsınız. Bunun nedenini öğrenebilir miyim.Polonya vikisinden kopyala yapıştır yapmıştım.--Kızıl Şaman 01:29, 18 Ocak 2009 (UTC)

Bana sizin bildikleriniz ile beraber internetten derleme bilgiler yazılmış gibi geldi. Kaynak olarak Polonya Vikipedisini yazarsanız iyi olur.--Eftal GEZER 21:53, 18 Ocak 2009 (UTC)

Referans yolları[kaynağı değiştir]

Merhaba, kaynaklandırmada en basit yol kaynakça başlığı altına { {reflist} } eklemek ve kaynak eklenecek cümle sonunda <ref>[http:/www.]</ref> şeklinde internet adresini veya doğrudan kaynak neyse onu girmektir. cite web kullanımı da var ama daha karmaşık, vakit bulursam düzenlemeye çalışırım ama anlatabildiysem:) eğer çok kolay düzeltmek...Hoşcakalın...Vikipedist 11:51, 27 Ocak 2009 (UTC)

  • Merhaba, baktım Almanya'ya...Değişik bir kaynak yolu olmuş:) Bunun Türkçeside vardı ama nerde gördüm hatırlayamadım...İyi çalışmalar, Hoşcakalın...Vikipedist 21:02, 27 Ocak 2009 (UTC)

Merhaba, bunun olası olma ihtimalini bilmiyorum. Ancak sorunun çözümünde yapılması gereken her iki şablondaki değişkenlerin OR bağlacı ile çalışabilmesi ki daha önce böyle bir şablona hiç rastlamadım. Ben biraz yapmayı denedim ama benim kodlama bilgim ne yazık ki bunu çözmeye yetmedi. Sanırım bir başka cite web şablonu açıp bunun madde içinde klacak yerlerini türkçe ancak kod içinde klacak yerlerini ingilizce yaparsak, sorun çözülebilecektr. Fakat bu şekilde bir kullanımın ilerde karmaşıklık yaratma ihtimali çok yüksek. Böyle bir durumda ben İngilizce cite web kaynağının İngilizce maddedeki görünen şeklini kopyalayıp Türkçe normal kaynak koduna ekliyorum. Böyle daha kolayıma geliyor. --Manco Capac 15:25, 27 Ocak 2009 (UTC)

Eksik adil kullanım gerekçesi[kaynağı değiştir]

İyivikiler... homonihilis // ileti 18:40, 28 Ocak 2009 (UTC)

  • Afrika'da Hiçbir Yer sayfasını "deneme" diyerek işaretlemişsiniz ama böyle bir film var: [1]
  • Tamam, bende IMDb'den baköıştım. İlginize teşekkürler. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 20:43, 1 Şubat 2009 (UTC)

Seçkin Madde Almanya[kaynağı değiştir]

Merhaba KızılŞaman.. Öncelikle hala Almanya maddesi üzerindeki gayretlerinden ötürü seni kutlamak istiyorum. Sayfanın çevirisini ben yapmama rağmen diğer konularda sana fazla destek verememiştim. Şuanda da görüyorum ki açılması gereken alt maddelerin yaratımında büyük çaba sarfetmektesin. Ben yine diğer uğraşılarımın yoğunluğu sebebiyle bu konuda katkı yapamıyorum fakat inanıyorum ki bu işi layıkıyla yerine getireceksin ve çalışmaların bittiği zaman da ortada güzel bir Seçkin Madden olmuş olacak. Bu maddenin seçkin madde olmasındaki emeklerinden ötürü kendi çalışmalarımın yanında seninkileri daha fazla önemseyerek takdire şayan işler yerine getirdiğini belirtmek istiyorum. Aşk ve şevkinin her daim devam etmesi dileğiyle.. İyi vikilemeler...--Emraa 09:19, 17 Şubat 2009 (UTC)

İsteğe cevap[kaynağı değiştir]

Siz çevirilerinizi okulunuzu aksatmadan yapın ben durumun takipçisi olurum, sevgilerimle... e.c. 15:12, 26 Şubat 2009 (UTC)

Almanya'nın SMA sayfası[kaynağı değiştir]

O sayfadaki en son değişikliğini geri aldım, çünkü kanaatimce yorumlar kronolojik olarak gösterilirse daha iyi. Size önceden sormadığım için özür dilerim. Herhangi bir sorun var mı? İngiliz herif"you've got mail!" 14:56, 1 Mart 2009 (UTC)

Seçkin madde[kaynağı değiştir]

Selamlar Kızıl Şaman, {{SM}} olması için önerdiğin Almanya maddesi Vikipedi topluluğunca SM olmaya layık görülmüştür.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 18:19, 3 Mart 2009 (UTC)

Ben Merkezde değil de Ayvalık'ta oturuyorum. Ama eğer SM isteğin varsa yardım ederim. Tabi hemen başlayamam. İlk önce bazı başlıklar için bilgi toplayayım.--Olağan Şüpheli 12:56, 9 Nisan 2009 (UTC)

Fenerbahçenin Avrupa başarılarında ŞL Çeyrek finali ve Balkan kupası gözüküyor... Kupa galipleri kupası çeyrek finalinide eklermisiniz...

Merhaba. Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Çankaya, Ankara sayfanızda kullandığınız oyu gerekçelendirmeniz gerekmektedir. Teşekkürler.--Veritas 11:34, 5 Haziran 2009 (UTC)

County kelimesi ile ilgili Köy Çeşmesi'ndeki tartışmanıza katıldım: County... İlginize...İleride yazılacak birçok maddeyi etkilediği için bu tartışmayı önemsiyorum. Ayrıca şu karşılıkları öneririm:

County > İl
County Seat > İl Merkezi
County Government > İl İdaresi

Bence şurada takılmışsınız veya takılmışlar, ABD'deki county'ye il dememiz için illâ ki bizdeki il kavramıyla aynı "yetki" ve "sorumluluk"ları kapsayan bir idari birim olması gerekmez ki? Maksat hiyerarşik sıralamanın konumu, yine bu noktada da şöyle bir tartışma olmuş; ABD'de birincil sıra > State, ABD'de ikincil sıra > County, Türkiye'de birincil sıra > İl, Türkiye'de ikincil sıra > İlçe, Bir keresinde, bu karşılaştırmadan yola çıkmak son derece saptırıcı, çünkü Türkiye bir üniter devlet, ABD bir federal devlet. İşte bu yüzden, hiyerarşik sıralamayı birebir takip etmek doğru olmaz...O yüzden kendi kendime şöyle diyorum: "ABD'deki en büyük üniter devlet benzeri nedir?" Cevap: State. Bu noktadan sonra Türkiye ile bir U.S. State arasındaki idari birimler karşılaştırılınca sağlam sonuçlara ulaşıyoruz.--Tuleytula 22:25, 5 Haziran 2009 (UTC)

Pazar günü ÖSSye gireceğim. Yaniokudum sayılır. Dua edelim ki üniversitem de Çankaya sınırlarında olsun:)--Veritas 11:30, 8 Haziran 2009 (UTC)

Kızılşaman. Sizden bir isteğim olacak. Çankaya maddesini çok sorunlu görmüyorsanız oyunuzu değiştirmenizde yarar var. Çünkü yazın maddeyi Seçkin madde statüsüne taşımayı düşünüyorum. Şimdi yazın yapacaklarımın listesini çıkardım. Dilerseniz madde şimdi kaliteli madde seçilsin, yazın birlikte seçkin madde yapalım. Ne dersiniz?--Veritas 13:23, 8 Haziran 2009 (UTC)

Bu şablonda bulunan bir hata yüzünden Güneydoğu Anadolu'daki tüm illeri Doğu Anadolu'da gösteriyor. Düzeltmenizi rica ederim. Bilginize Kaan 123 12:48, 8 Temmuz 2009 (UTC)

daha dikkatli olalım lütfen..[kaynağı değiştir]

"Küfretme" mesajı yolladığınız anonim IP, tam tersine vandalizmi geri almış. Lütfen biraz daha dikkat.. --M.M.ileti 15:56, 6 Ağustos 2009 (UTC)

Türkiye VikiProjesi[kaynağı değiştir]




İyi günler, iyi Vikiler.
Türkiye ile ilişkili tarih, politika, bilim, coğrafya, ekonomi, askeriye, hukuk, eğitim, felsefe, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Türkiye projesine davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve görevler kısmına yapmayı düşündüğü katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edin. Ayrıca tartışma kısmında önerilerinizi ve görüşlerinizi bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için "Buraya tıklayın".

BJK48mEsAj 17:05, 13 Ağustos 2009 (UTC)