Kullanıcı mesaj:HayırSeverBirey

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Dr. Coal tarafından 2 ay önce Şubat 2024 başlığına

2021: Ock · Şub · Mar · Nis · May · Haz · Tem · Ağu · Eyl · Ekm · Kas · Ara

Devriyelik görevinde başarılar![kaynağı değiştir]

Merhaba HayırSeverBirey,

Devriyelik başvurun başarıyla sonuçlandı. Dolayısıyla hem tebrik etmek hem de yararlı bulabileceğin bazı bilgilendirmelerde bulunmak için yazıyorum. Devriye kullanıcı grubu vandalizmle mücadele etmek için oluşturulmuştur ve devriyelerin vandalizm politikasına hakim olmaları beklenir. Bu nedenle özellikle şu iki bölümü yeniden okumanı rica ediyorum:

Vikipedi:Vandalizm#Vandalizm türleri
Kötü niyetli ve zarar vermeyi amaçlayan değişiklikler, reklam, ısrarlı telif hakkı ihlali, kasıtlı olarak uygunsuz kullanıcı adı seçimi gibi örnekler vandalizmdir.
Vikipedi:Vandalizm#Neler vandalizm değildir
Basit denemeler, Vikipedi'yi öğrenmeye yönelik çabalar, tarafsız bakış açısı sorunları, hatalar, inatla yinelenen değişiklikler ve iyi niyetli sayfa boşaltma işlemleri vandalizm değildir.

Artık geri döndür adlı yeni bir düğmeyi kullanabileceksin. Bu düğmenin yalnızca vandalizm kapsamına giren değişiklikler için kullanılabileceğini, içerik anlaşmazlıklarında diğer kullanıcılara karşı kullanımının devriyelik yetkisinin kötüye kullanımı sayıldığını da belirtmek isterim. Tek tıklamayla kullanılabilen bu güçlü işlevin onay istemiyle çalışmasını istersen aşağıdaki seçeneği etkinleştirebilirsin:

  • Tercihler → Görünüm → Gelişmiş seçenekler → işaretli Geri döndür bağlantısına tıklanınca bir onay istemi göster

Bunun dışında aşağıdaki JavaScript betikleri de vandalizmle mücadele konusunda oldukça yararlı olacaktır:

Sürüm Kontrolü uygulaması kapsamında hiç onaydan geçmemiş sayfalar için İncelenmemiş Sayfalar, bir kez onaylandıktan sonra değişiklik geçiren ve yeniden onay veya ret bekleyen sayfalar için Bekleyen Değişiklikler, uygulama ile ilgili istatistikler için ise Doğrulama İstatistikleri sayfalarından yararlanabilirsin.

Başlangıç için bunlar yeterli olacaktır. Lütfen her türlü sorun için mesaj atmaktan çekinme ve cesur ol! --𝗩𝗶𝗸𝗶𝗽𝗼𝗹𝗶𝗺𝗲𝗿 13.16, 24 Eylül 2021 (UTC)Yanıtla

Merhaba, teşekkür ederim. HayırSeverBirey (buyrun¿) 14.35, 24 Eylül 2021 (UTC)Yanıtla

Mehmet Yılmaz Ak maddesi[kaynağı değiştir]

Mehmet Yılmaz Ak maddesindeki silme talebinin çıkarılmasını talep ediyorum silme taleplerinde aceleci olunmamalı kaynak varsa eklemek için zaman harcanmalı. Anonim 21 Ekim 2021

HS etiketlemeleriniz hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba HayırSeverBirey,

HS etiketlerken maddeyi iyice araştırmanızı ve acele karar vermemenizi öneriyorum.

İyi çalışmalar dilerim.

Kadıköylü Mesaj 19.11, 24 Ekim 2021 (UTC)Yanıtla

Kasım 2021[kaynağı değiştir]

Dur ikonu
Engelinizin kaldırılması için geçerli nedenlerinizin olduğunu düşünüyorsanız, lütfen engel itiraz rehberini okuyun ve ardından aşağıdaki metni mesaj sayfanızdaki engelleme bildiriminin altına ekleyin: {{Engel kaldır|gerekçe=buraya gerekçenizi yazın ~~~~}}.  Dr. Coalmesaj 21.34, 30 Kasım 2021 (UTC)Yanıtla

Engel kaldırma talebi - 1[kaynağı değiştir]

Bu engelli kullanıcının engelinin kaldırılmasına yönelik talebi bir hizmetli tarafından incelenmiş ve reddedilmiştir. Diğer hizmetliler de bu engeli inceleyebilir, ancak makul bir gerekçe olmaksızın kararı geçersiz kılacak bir adım atmamaları gerekir (engelleme politikasına bakınız). Engelli olduğunuz süre boyunca bu engel kaldırma inceleme notunu kaldırmayın.

HayırSeverBirey (engel günlüğüetkin engellerküresel engellerkatkılarsilinen katkılarsüzgeç günlüğüoluşturma günlüğüengel ayarlarını değiştirengeli kaldırdenetle (günlük)


Talep gerekçesi:

6 ay aralıklarla başkası benimle aynı IP'yi kullandığı için engel yememin doğru olmadığını düşünüyorum, ayrıca eğer kabul ederseniz @Cedreon adlı kullanıcı haftaya olacak VikiSalı'ya gelirse size o kullanıcı ile aynı kişi olmadığımın kanıtını sunmuş olabilirim. HayırSeverBirey (buyrun¿) 14.35, 3 Aralık 2021 (UTC)Yanıtla

Ret gerekçesi:

Anladığım kadarıyla tespit edilen davranışsal izler ve denetçi isteği uyarınca bu hesabın kukla olduğun tespit edilmiş. Engel sadece IP adresi çakışmasına dayanmıyor. Talep gerekçesini yetersiz bulduğum için talebi reddediyorum. ‒ToprakM  21.02, 9 Aralık 2021 (UTC)Yanıtla

Başka bir engel kaldırma talebinde bulunmak istiyorsanız, lütfen talebinizin ret gerekçesinde belirtilen hususları dikkate aldığınızdan emin olun. İkna edici olmayan ya da gerçekçi olmayan engel kaldırma taleplerinde bulunursanız, bu sayfada değişiklik yapma hakkınız elinizden alınabilir.

Engel kaldırma talebi - 2[kaynağı değiştir]

Bu kullanıcının engelinin kaldırılmasına yönelik talebi bir hizmetli tarafından incelenmiş ve kabul edilmiştir.

HayırSeverBirey (engel günlüğüetkin engellerküresel engellerkatkılarsilinen katkılarsüzgeç günlüğüoluşturma günlüğüengel ayarlarını değiştirengeli kaldırdenetle (günlük)


Talep gerekçesi:

Merhaba, yaklaşık 2 yıl önce bir Vikipedi kullanıcısıyla 6 ay arayla IP adresim çakıştığı için süresiz engellenmiştim. 2 yıl önce söylediğim gibi hala tüm dürüstülüğümle söylemeliyim ki kukla olarak iddia edildiğim kişi ile hiçbir alakam yok. 2 yıldır hatalı bir sebepten dolayı engellenmiş durumdayım. Konuyu daha detaylı incelemenizi rica ediyorum. @Dr. Coal HayırSeverBirey (buyrun¿) 18.38, 22 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Kabul gerekçesi:

1 Aralık 2021 tarihinde uygulanan engel, buradaki denetçi tespitinde sözü edilen teknik ve davranışsal benzerliğe dayanmaktadır. Bu bağlamda özellikle denetçinin teknik çakışmadan bahsetmesi üzerine denetçi olmayan kişilerin "daha detaylı" inceleme yapması pek olası değildir. Ne var ki incelemeyi yapan denetçi de teknik çakışmanın belirli bir günün gece saatleriyle sınırlı olduğunu ve iki kullanıcı arasındaki çakışmanın da farklı zamanlarda, iki aydan biraz daha uzun bir arayla kullanılan IP ile gerçekleştiğini belirtmiştir. Engel uygulanırken yer verilen notla da iletişim kapısı açık bırakılmıştır.

Bu çerçevede değerlendirildiğinde; ilgili denetçi isteğinde 15-16 Kasım 2021 tarihlerinde, yukarıdaki engel kaldırma talebinde 3 Aralık 2021 tarihinde ve burada, uygulanan engelden 2 yıl sonra, 22 Şubat 2024 tarihinde yer verilen ifadelerin istikrarı da dikkate alınmakta ve iyi niyet kapsamında değerlendirilmektedir. Zira kukla kullanan bir kullanıcının aradan geçen bunca sürede onlarca farklı hesap veya IP ile engel delmek yerine hesabına dönerek çakışmanın rastlantısal olduğunu ifade ederek engel kaldırma talebinde bulunmasının, kullanıcının yaklaşım ve davranışına dair olumlu bir gösterge olduğu tartışmasızdır.

Yer verilen bu açıklamalar ışığında engel kaldırma talebi kabul edilmiştir.

Vikipedi'ye yeniden hoşgeldiniz, iyi çalışmalar dilerim.

Dr. Coalmesaj 05.55, 23 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
@Dr. Coal, bir göz atabilir misin? Teşekkürler ‒ToprakM  21.17, 22 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

.academy silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (.academy) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/.academy sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler. --— 07 💬 17.05, 27 Aralık 2021 (UTC)Yanıtla

Şubat 2024[kaynağı değiştir]

Dur ikonu
QuickSilver Music Group sayfasında çıkar çatışması kapsamında reklam ve tanıtım amaçlı değişiklikleri sürdürmeniz ve devriye olacak kadar iyi tanıdığınız Vikipedi'de sinsi vandalizme başvurmanız, ayrıca kabul edilen itirazınız bağlamında bu sayılan gerekçeleri destekler biçimde kukla kullandığınızı gösteren yeni bulgulara ulaşılmış olması nedeniyle değişiklik yapmanız süresiz olarak engellenmiştir. Ayrıca, mesaj sayfanızda değişiklik yapma olanağınız da iptal edildi.
Engelinizin kaldırılması için geçerli nedenlerinizin olduğunu düşünüyorsanız, lütfen engel itiraz rehberini okuyun ve ardından sizi engelleyen hizmetliye Özel:EpostaGönder sayfasından veya Gönüllü İletişim Ekibine info-tr@wikimedia.org adresinden gerekçeleriniz ile birlikte e-posta atarak engelinize itiraz edin.  Dr. Coalmesaj 09.57, 27 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla