Kullanıcı mesaj:Gokaygunduzalp

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş Geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Gokaygunduzalp!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portalı
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (saldırı yasaktır) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin... --C. Jones msj 15:30, 18 Temmuz 2009 (UTC)

Telif hakkı var kullanmayın[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - İyivikiler... [ho? ni!] 17:31, 18 Temmuz 2009 (UTC)


Kendi mesaj(laşma) sayfanızdaki içeriği değiştirmekte özgür olmakla birlikte, size gönderilen mesajları silmeniz Vikipedi'de hoş karşılanmayan bir tutumdur. Takdir edersiniz ki, diğer kullanıcılarla olan yazışmalarınızı, hem sizin hem de diğer kullanıcıların kolaylıkla takip edebilmesi açısından mesaj sayfanızdaki içeriğin silinmemesi gerekir. Aslında yaptığınız, tam olarak bir silme de olmayıp, sayfayı boşaltmaktan ibarettir. Zira, silme işlemini sadece hizmetliler gerçekleştirebilir. İsterseniz, mesaj sayfanızı burada anlatıldığı şekilde arşivleyebilirsiniz. Maddeleri taşıma ve yeniden adlandırma hakkında daha fazla şey öğrenmek için bu yardım sayfasına da bir göz atabilirsiniz.
M.M.ileti 22:21, 18 Temmuz 2009 (UTC)
Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Takabeg ileti 05:58, 19 Temmuz 2009 (UTC)


Keltepe, Beypazarı[kaynağı değiştir]

İki gündür bu sayafayı(Keltepe, Beypazarı) iki kere düzenledim, iki kere de sildiniz. Neden siliyorsunuz bu sayfayı? Bir kere o yazının link verdiği sitenin altında Hırkatepe Köyü'ne ait olduğu yazıyor, yani kamu malı. İkincisi kendi alan adıma ait bir mail adresinden (gokaygunduzalp@gazigunduzalp.com) sitedeki dökümantasyonun alıntıya açık olduğunu yazıp(GÖBL) gönderdim... Soğutmayı başardınız wiki'den... size iyi çalışmalar...

Sitede "Sitenin tamamı Hırkatepe Köyü'ne aittir." diyor. Kamu malı demek kamu kuruluşuna ait mal demek değildir. Mail konusunu ise bilmiyorum. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 06:33, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Ortada bir kamu kuruluşu yok zaten, "Kamu malı demek kamu kuruluşuna ait mal demek değildir." diyerek neyi kastettiniz? Hırkatepe Köyü sayfasını da silmişsiniz? Sayfaları neden sildiğinizi tam olarak söylerseniz yardımcı olayım size. Uğraşıp emek harcanan şeyleri kesinlikle boşu boşuna sildiniz. Sildiğiniz iki yazı da, internet siteleri de tamamen benim eserimdir. Lisanslama ilgili maili de yolladım. Madem mailleri takip etmiyorsunuz, alıntı yapılan sitelerle ilgili bir doğrulamayı neden gerekli görüyorsunuz? Ben doğrulamayı yaptığım halde sayfaları silme hakkını nasıl kendinizde görebiliyosunuz?

"Alıntı yaptığınız site size aitse ya da site yetkililerinden izin aldıysanız; ilgili web sayfasının yüklü olduğu sunucuya bağlı yetkili bir e-posta adresinden, info-tr@wikimedia.org adresine; kendi web sayfalarından yapılacak her türlü içerik alıntısının Vikipedi'de kullanılmasına GÖBL-GNU lisansı çerçevesinde izin verildiğini belirten bir e-posta yazılması bir çözümdür"---> bu maddeyi bir daha okuyun isterseniz...

Ben kopyalanıp yapıştırılan cümleleri görünce kaldırıyorum. Köye ait diyor. Köyün malı her zaman kamu malı olmyabilir. Eğer kopyaladığınız cümleler tamamen size ait ise ve hakınızdan tamamen vazgeçmeye karar verirseniz e-posta yoluyla herhangi hizmetliyle irtibata geçebilirsiniz. Ben hizmetli filan değilim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 07:15, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Sayın Takabeg, hizmetli olmadığınızı söylüyorsunuz, sizi anlıyorum. Ancak köy Malı-Kamu Malı tartışmasını bir yana bırakın, lisans mailini attım ve siz bunun üzerine iki sayfamı sildiniz. Ayrıca bana diyorsunuz ki e-posta yoluyla hizmetliyle irtibata geçebilirsiniz... Ben bu işi zaten yaptım ve maillere bakmayan birisi geldi ve sayfayı sildi. Kusura bakmayın ama beni neden mağdur ediyorsunuz? Lisans mailini okumadığınız halde sayfadaki yazıları sırf altta sitede verilen linkteki sayfa ile aynı diye neden siliyorsunuz? Lütfen sayfaları eski hallerine getirirmisiniz. İyi çalışmalar.

Maalesef KM olduğunu kanıtlayamadığım için geri getiremiyorum. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 07:46, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Telif ihlali[kaynağı değiştir]

  • Sayın Gokaygunduzalp; telifle ilgili e-posta yazmış olmanız, alıntı yapılabilecek içerik miktarının % 10 olması gerekliliğini değiştirmiyor. Bu nedenle lütfen değişiklikleri geri alarak kural ihlalinde bulunmayınız.  Levent İleti Katkılar   09:15, 19 Temmuz 2009 (UTC)
Tekrar selam. Anladığım kadarıyla e-posta kontrol edilmemiştir. Bence ısrarla geri getirmeye çalışırsanız (kim haklı olursa olsun) VP:3GD kuralı gereği engellenmenize yol açabilirsiniz. Yani riskli. Birde yukarıda Abi'nin dediği gibi kopyala-yapıştırmaktansa kendi sözünüzle maddeleri zenginleştirirseniz iyi olacaktır. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 09:18, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Yanlış anlaşılma[kaynağı değiştir]

  • Sözünü ettiğiniz yazıları ben yazmadım, bana yazılmış bir mesaj, sizi hedef almıyor. Sadece örnekleme açısından yazılmış. Üstünüze alınmanıza gerek yok.  Levent İleti Katkılar   09:31, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Telif konusu hakkında bir kullanıcıya mesaj attığınızı gördüm. Bu sitenin sizin olduğunuzu söylüyorsunuz ve sayfaya lisans izni koymuşsunuz. O zaman bir sorun olmaz fakat. Vikipedi'nin kayda değerlik sebebiyle maddeyi düzen bakımından uygunsuzm olarak başlatırsanız silinebilir. Yani diğer maddelere bakıp ona göre maddeyi başlatmanızı öneririm. Eğer mümkünsede kendi cümlelerini tercih ediniz. Kolay gelsin.--C. Jones msj 09:35, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Teşellürler Bay C. Jones Ama lisans sorunu var hala. Çözeriz umarım. İyi çalışmalar dilerim.

Kendi yazdığımız yazıları wiki'de yayınlayamamız da güzel, web sayfasının ortasına kocaman bi lisans koydum http://www.hirkatepekoyu.com/page/keltepe.aspx ama siz ısrarla maksimum %10 içerik, kamu malı gibi nedenlerden yayınlayamayacağını söylüyorsunuz. Bunların hepsine eyvallah. Yayınlamayın. Ben görevimi yaptım. Ama terbiyesizliğin luzumu yok "billahi benim sitem, kankamın sitesi vallahi" bunlar nedemek ? Kendi alan adımın uzantılı bir adresten mail attığımı söyledim. Bunun üstüne bu lafı kullanmanız hoş bir hareket olmadı. Size iyi günler dilerim. 12:31, 19 Temmuz 2009 Bu imzasız yazı Gokaygunduzalp (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Burada doğrudan size hitaben yazılmış bir mesajdan söz etmiyoruz. Genel anlamda, kullanıcıların genellikle düştüğü bir hatayı, başka iki kullanıcıya, biraz esprili bir dille hicvetmemi, kişisel algılamanıza üzüldüm. Bu arada, "terbiyesizliğin lüzumu yok" ifadesini de, henüz çok yeni bir kullanıcı olmanız dolayısıyla kişisel saldırıların Vikipedi'de yasak olduğunu bilmemenizden kaynaklandığını düşünerek görmezden geliyorum. İyi çalışmalar. --M.M.ileti 09:58, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Sizlere de iyi çalışmalar. Kusura bakmayın ama o kadar emek harcanıp ortaya birşey koymaya çalışıyorum. Üstelik yazılar da kendimin. Üzüldüğüm nokta da bu zaten. Emek harcamadan biryerden kopyala yapıştır yapsam da bu şekilde davransanız anlarım. Birdaha benimle ilgili uzaktan yakından alakalı bir konuda espiri yapmayın lütfen. Esenkalın.

Keltepe, Beypazarı[kaynağı değiştir]

Merhaba,
info-tr@wikimedia.org adresine gönderilen e-postaları sadece birkaç kullanıcı görmeye yetkilidir. Ben onlardan biri değilim. Ancak zaten söz konusu içeriğin yer aldığı http://www.hirkatepekoyu.com/page/keltepe.aspx adresinde uygun bir lisans açıklaması (GÖBL) yerleştirilmiş durumda. Bu sebeple aslında e-postaya gerek kalmamış. Ben konuyla iligli olarak Tartışma:Keltepe, Beypazarı sayfasına bir not bıraktım. Ancak yine de e-posta sonucunun da burada yer almasını istiyorsanız, info-tr@wikimedia.org adresini görmeye yetkili kişilerden biri olan Kullanıcı:Elmacenderesi'ne mesaj gönderebilirsiniz. İyivikiler... [ho? ni!] 11:05, 19 Temmuz 2009 (UTC)

  • Hırkatepe de halloldu. Yalnız o metnin biraz gözden geçmesi gerekiyor. Ansiklopedik üsluba biraz aykırı yerler var (örneğin "en şirin ve şenlikli dönem" gibi). Ansiklopedik olmayan bazı bilgiler var (mesela türbeyle şu anda ilgilenmekte olan kişilerin adları bir ansiklopedi maddesinde çok gerekli değil). Yazım kurallarına uygun olmayan durumlar var (örneğin açılan parantezden önce boşluk olmalı). Ayrıca, metni VP:ÖAYV kuralına uygun hâle getirilmesi gerekiyor. Bu şu demek: Anladığım kadarıyla çeşitli araştırmalar yaparak kendi sitenizde bir içerik oluşturmuşsunuz. Ancak verdiğiniz bilgilerin kaynakları kendi sitenizde de mevcut değil. Mümkünse çeşitli bilgileri bulduğunuz kaynaklara, madde içinde atıflar yapmalısınız. (Bkz. Vikipedi:Kaynak gösterme) İyivikiler... [ho? ni!] 11:26, 19 Temmuz 2009 (UTC)

İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim sayın [ho? ni!] yazı ile ilgili düzeltmeleri en kısa zamanda tamamlayıp viki standartlarına uygun bir sayfa oluşturacağım. Yazılarla ilgilenen diğer arkadaşlara da buradan teşekkür eder, herkese iyi viki ler dilerim. Esen Kalın.

Pınar [m] 09:16, 28 Aralık 2009 (UTC)

Buluşmaya davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Sevgili Gokaygunduzalp,

Vikipedi kullanıcılarını ve ziyaretçilerini bir araya getirmek ve Vikipedi'yi tanıtmak amacıyla Ankara'da bir buluşma yapılması planlıyor.

Sizin de buluşmada aramızda olmanız bizleri memnun edecektir. Konu ile ilgili tüm gelişmeler ve ayrıntılar için lütfen proje sayfasını takip ediniz.


Buluşmanın tarihi ve saati:

5-6 Mayıs 2012 - Açılış: 11.00

Buluşmanın yapılacağı yer:

Bilkent Üniversitesi, Ankara


Buluşmada sizi de görebilmek ümidiyle... Nazif İlbek 01:03, 26 Nisan 2012 (UTC)