Kullanıcı mesaj:Emree4

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Deprem Bilimi tarafından 8 ay önce Keyfi Yere Değişiklik Yapan Kullanıcı başlığına

Vikipedi'ye Hoş Geldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoş geldiniz
Vikipedi'ye hoş geldiniz

Merhaba Emree4. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipediye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin Kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedide neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

Reality 22:54, 24 Ağustos 2011 (UTC)


Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Herkesi ansiklopedimizin gelişmesine katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Katkıda bulunma hakkında daha fazla bilgi almak için hoşgeldiniz sayfasına göz atabilirsiniz. Bununla birlikte, gelişmeye katkıda bulunmayan, boş, hakaret vb. değişiklikler vandalizm olarak tanımlanır ve eğer bu tavrınızı sürdürürseniz daha fazla uyarılmadan engellenebilirsiniz. Lütfen, diğerlerinin emeklerine zarar vermek yerine ansiklopedimizin gelişmesine yardımcı olun. Teşekkürler. ki bl 21:52, 10 Mart 2011 (UTC)

Şükrü Saracoğlu stadı[kaynağı değiştir]

İki ayrı kaynakta ayrı şekillerde belirtilmiş bir bilgi var, üstelik Fenerbahçe'nin kendi resmi sitesindeki bilgiyi çıkarıyorsunuz. Rica ediyorum maddelerden özellikle kaynaklı bilgileri çıkarmayınız. --Stultiwikiabana yaz 14:20, 6 Nisan 2011 (UTC)

  • İyigeceler Emre. şu değişikliğin normalde kabul edilmeyebilirdi ancak kabul ettim. Çünkü önceki bilginin de kesinliği yoktu. Bu arada kaynak gösterebilirim demişssin. Rica etsem oraya kaynak ekleyebilir misin? Kolay gelsin.--Reality 22:55, 24 Ağustos 2011 (UTC)
  • Oluşturduğunuz Tayfun Duygulu maddesinde telif ihlali olmadığını iddia ediyorsunuz ama şuna bir bakın. Maddeyi g9'dan siliyorum şimdi.--Reality 15:50, 19 Kasım 2011 (UTC)

Yanıltıcı Bilgi[kaynağı değiştir]

Şu sayfadaki birçok bilgi yanlıştır. Düzelttim ama geri silindi. Bayezid-i Bistami Türbesi Hatay'ın Kırıkhan ilçesindedir. Bunu fotoğraflarla ispatlayabilirim. Hatta internettende araştırabilirsiniz. Ama bu maddeye zamanında türbenin Tokat/zile'de olduğunu yazan arkadaşta aynı ispat ve kaynağı eklemekle sorumludur (eğer vikipedi kurallarında kişiye göre yaptırım yoksa). Siz vikipedi yetkililerindende aynı hassasiyeti bekliyorum. Emree4 08:47, 29 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba. Maddede oldukça köklü bir değişiklik yapmışsınız; ancak hiçbir kaynak göstermemişsiniz bunları yaparken. Varsa kaynak bana mesaj olarak atın yahut maddeye ekleyin, en olmadı tartışma sayfasına yazın; gereken zaten yapılacaktır. Ama kaynaksız değişiklikleri reddetmek zorundayız takdir edersiniz ki. Kimin iyi niyetli olduğunu kimin olmadığını ayırt etmek çok zor. Bu konuda anlayışlı olacağınızı umuyorum. İyi günler, iyi çalışmalar.--Rapsar da ne ki? 08:53, 29 Kasım 2011 (UTC)

Yetki Kullanımı[kaynağı değiştir]

"Burası bizim mekan, istediğimiz gibi at koştururuz diyorsunuz" anlaşılan. Benim bildiğim kadarıyla vikipedi adı üstünde özgür bir ansiklopedi idi. Ben gayet araştırıp uğraşarak bir şey yazıyorum, siz hangi düşünceyle bunu inat eder gibi tekrar siliyorsunuz. Makul bir açıklama vereceğinizi de sanmıyorum. Burada ben daha önce birçok kullanıcı adı ile katkıda bulundum, önceden daha güzel işini yapan yetkililer vardı, ama görüyorum ki artık yetki verme olayını baya saçmalamışlar. Neyse alın sizin olsun vikipediniz. Emree4 (mesaj)

Selam, Emree4 albümüyle tekrar müzik listelerinde yerini almıştır. ifadesi sanki aralardan uzun yıllar geçmiş gibi; albümünü çıkarmıştır. daha uygun olabilir. Bunun yanında bir defa değişikliğinizi sildim. İyi Vikiler. Uğurkent (mesaj) 15:33, 30 Mayıs 2014 (UTC)

Hoş geldiniz Emree4![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Davet..
Gelin bize; bilgiye destek verin!

Maddeler üzerinde düzeltme yapmanız dikkatimizi çekti. Vikipedi, sizin ve bizim gibi gönüllü kullanıcıların katkılarıyla gelişen bir "özgür ansiklopedidir". Ancak sistemimizin yapısı gereği, kayıtlı kullanıcı olsun ya da olmasın, her isteyenin kurallar çerçevesinde dilediği değişikliği yapması olasıdır.

Bu durum; vandalizm amaçlı yıkıcı değişikliklerin yanı sıra, deneme amaçlı değişiklikleri de gündeme getirerek; maddelerin yapılarının bozulmasına yol açabilmekte. Bunları düzeltmek de yine biz kullanıcılara düşüyor. Vikipedi'nin yeni son değişiklikler devriyelerine gereksinimi var; bize katılmayı düşünürseniz, bilgiye ücretsiz ulaşmanın gelişimine yararınız dokunacaktır. Ayrıntılı bilgi almak için buraya bakabilir ya da size bu iletiyi yollayan kişi ile bağlantı kurabilirsiniz. Yardımlarınız için teşekkürler.

Gönüllü kullanıcıların katkılarıyla bilgiye ücretsiz erişilmesini sağlayan özgür ansiklopedi Vikipedi'ye destek olun, sevgiler. - Mavrikantmsj 07:58, 28 Aralık 2014 (UTC)


Merhaba Emree4, Eğer cevabınız olumlu ise Vikipedi:Devriyelik başvurusu sayfasından başvurunuzu yapabilirsiniz. İyi Vikiler. --Mavrikantmsj 07:58, 28 Aralık 2014 (UTC)

türkiyedeki üniversiteler listesi konu başlığı[kaynağı değiştir]

bir günçelleme yapsan güzel olur ben bütün eklemeleri yaptım.ama malesef ekler görülmüyor. 09:31, 10 Ocak 2017 (UTC)~

Bazı katkılarınız hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba. Bu, bu veya bu gibi değişikliklerinize anlam veremedim. Genel katkı profilinize baktığımda BL grubunda olmanız gerektiği kanaatindeyim fakat bu tarz değişiklikleriniz yapıcı olmayan değişiklik olarak değerlendirilebilir. Katkılarınızda bu hususa dikkat etmenizi rica ediyorum. İyi çalışmalar. Vincent Vega mesaj? 21.37, 16 Ekim 2022 (UTC)Yanıtla

Bahsettiğiniz değişiklikler genelde imla ve daha doğru sözcük seçimine yönelik değişiklikler. Ha değişmese de olur mu, olur. Fakat yorum katmadan, doğru olan ne ise vikipedi'de onun olması için gayret gösteriyorum. Emree4 (mesaj) 08.26, 17 Ekim 2022 (UTC)Yanıtla

Sen hala neden Kandilli 7.4 diyor diye tutturuyorsun?[kaynağı değiştir]

Sen rasathanenin son açıklamalarına baksana. Yeter artık bu emrelerden çektiğim. Kandilli 7.4'ü güncelledi yok artık o. Haber siteleri bunu diyebilir ama rasathane demiyor. Deprem Bilimi (mesaj) 14.51, 18 Ağustos 2023 (UTC)Yanıtla

Bana taa Ahmet Mete Işıkara döneminden kalma verilerle değişiklik yapma.[kaynağı değiştir]

Girdiğin kaynağın yaşı senden büyük belki. Usgs'nin bile 7.4 dediği yazıyor orada den farkında mısın ne kadar eski olduğunu? Rasathanenin son açıklaması BU. Yürü git rasathaneyi ara be yeter. Aç telefonları var ara sor. Ben sana anlatamıyorum olmuyor. Gönder o sayfayıda sana hangi yıldan kalma söylesinler. Ben de AFAD'ın Maraş depremine ilk 7.4 dediği zamanın haberlerini bulur Maraş 7.4 derim öyle mi? Aynı mantık aynı kafa. Yeter. Deprem Bilimi (mesaj) 14.56, 18 Ağustos 2023 (UTC)Yanıtla

Öncelikle üslubunu bi düzelt. Muhtemelen yaş ve fikir olarak küçüksün, benim yaşımı bilmeden ezbere konuştuğuna göre. Daha 6 ay öncesine kadar Kocaeli Depremi'nin 7,4 olarak uzuuun yıllarca vikipedi'de olan şiddeti, tam da ne hikmetse Maraş Depremi sonrası 9 Şubat 2023'te üye olarak 7,8 şeklinde sürekli değiştirmişsin. Neyi ispatlamaya çalışıyorsun, amacın ne senin? Sana kaynak(lar) sunuyorum, ama sen gidip ısrarla depremin şiddetini dahi göstermeyen ne idüğü belirsiz, muhtemelen kendin değiştirdiğin linki kaynak diye göstererek değiştiriyorsun. Buna müsade etmem bi kere. Bununla alakalı gerçek bir kaynak sun(a)madıkça, ben gerçek kaynaklarla doğrusunu yazmaya devam edicem. Seni kaile alıp yazdığım son cevap bu. Emree4 (mesaj) 20.50, 18 Ağustos 2023 (UTC)Yanıtla
Anlamıyorsun. Senin kullandığın kaynaklar Ahmet Mete Isıkara döneminden! Kusura bakma ama eski kaunaklarla sayfa değiştiren birisine EN UFAK SAYGIM YOKTUR. Benim 9 yılım Jeoloji ve Jeofizikle geçti. Çok birşey öğrenmek istiyorsan yürü git Rasathaneyi ara. Gir telefon numaraları var. Git sayfayı at sana hangi tarihten kalma olduğunu söylesinler. Sonra da bana buraya yaz konuşmayı tamam mı? Ben de gider Maraş depreminin sayfasında AFAD'ın 7.4'e yazdığı RAPORU alır derim ki bak ben gerçek kaynakla değiştiriyorum sen sürekli 7.8 yapıyorsun! Derim. Aynı mantık. Sen değiştirdikçe ben değiştireceğim. Çok istiyorsan git Rasathaneden bir sismologu bul göstersin sana Gölcük depreminin çözümünü. Kandilli o depremi tekrar çözdü. Senin girdiğin kaynağa ana sayfadan bile ulaşman en az 15 dakika alır çok eski. Gir en son büyük depremlerin olduğu sayfaya Gölcük 7.8. Sen istediğin kadar değiştir, yanıltıcı bilgi girmekten başka birşey yapmayacaksın. http://www.koeri.boun.edu.tr/sismo/2/deprem-bilgileri/buyuk-depremler/ sana bir konuda güvenim tam ki sen Gölcük depreminin sabahı basılan gazeteleri ve çözümleri gösterip 6.8'e bile değiştirirsin eminim!! Deprem Bilimi (mesaj) 09.05, 19 Ağustos 2023 (UTC)Yanıtla
Elimde en güncel ve resmi kaynak var. Vandalizm suçlaması yapamazsın. http://www.koeri.boun.edu.tr/sismo/2/deprem-bilgileri/buyuk-depremler/
Git kendin bak. Buna da inanmıyorsam diremt www.koeri.boun.edu.tr 'den gir bul. Bana 2000 yılından kalma verileri gösterme. Sonuna kadar en güncel veriyle güncellemeye devam edeceğim. Deprem Bilimi (mesaj) 20.14, 19 Ağustos 2023 (UTC)Yanıtla

Ağustos 2023[kaynağı değiştir]

Dur simgesi

1999 Gölcük depremi sayfasında yaptığınız son değişiklikler şu anda bir değişiklik savaşında olduğunuzu gösteriyor; bu, diğer kullanıcılarla aynı fikirde olmadığınızda içeriği tekrar tekrar olması gerektiğini düşündüğünüz hâle getirdiğiniz anlamına gelir. İçerik anlaşmazlığını çözmek adına, lütfen değişikliğiniz geri alındığında başkalarının değişikliklerini geri almayın veya değiştirmeyin. Bunun yerine, kullanıcılar arasında fikir birliğini temsil eden bir sürüm oluşturmaya çalışmak için lütfen ilgili politika uyarınca, ilgili sayfanın tartışma sayfasını kullanın. Bu aşamada yapabileceğiniz en iyi şey, değişiklik savaşına girmek değil tartışmaktır. Bunun nasıl yapılacağına dair cesur ol, geri al, tartış döngüsüne göz atın. Eğer tartışma çıkmaza girerse, neler yapabileceğiniz hakkında bilgi için Vikipedi:Anlaşmazlıkların giderilmesi sayfasına göz atabilirsiniz. Bazı durumlarda, geçici sayfa koruması talep etmek isteyebilirsiniz.

Bir değişiklik savaşına girmek, değişiklik yapmanızın engellenmesiyle sonuçlanabilir. Özellikle 24 saatlik bir süre içinde tek bir sayfada üçten fazla geri alma işleminin yapılmamasını gerektiğini belirten üç geri dönüş kuralını ihlal ederseniz. Başka bir kullanıcının yaptıklarını geri almak, -tamamen veya kısmen, her seferinde aynı veya farklı içeriği içeriyor olsun- geri dönüş olarak sayılır. Ayrıca, üç geri dönüş kuralını ihlal etmek çoğu zaman engellenmeye sebep olsa da, davranışlarınız tekrar tekrar geri döndürmeye devam etmeyi düşündüğünüzü belirtiyorsa, -üç geri dönüş kuralını ihlal etmeseniz bile- değişiklik savaşı nedeniyle yine de engellenebileceğinizi unutmayın. MRTFR55 (mesaj) 08.11, 20 Ağustos 2023 (UTC)Yanıtla

Bu bir savaş değil. Eski kaynağı kullanarak yanıltıcı bilgi veriyor. İnanılmaz birşey... beni engellerseniz de engelleyin. Benim böyle bir yerde işim olmaz. Herkes kafasına göre eski kaynakları kullanıp değişiklik yapabiliyorsa burası bitmiştir ve kontrol edende kalmamıştır. Ben de Maraş depreminin ilk 2 saatinde ki haberleri ve AFAD verilerini kaynak göstererek 7.4 derim sonra da derim ki resmi kaynak var derim ilk 7.8'e düzeltene vandalizm suçlaması yaparım. Bu aynı şey... Türkiye'de yaşamak neden zor sorusunun cevabı budur. Bu. Bu. Bu. Bu. Bu. Deprem Bilimi (mesaj) 09.41, 20 Ağustos 2023 (UTC)Yanıtla
Adam şu linke sahte diyor sen yapmışsın diyor:) http://www.koeri.boun.edu.tr/sismo/2/deprem-bilgileri/buyuk-depremler/ Kandilli'nin resmi sitesinin:)) herkeste aynı:))). Delireceğim ben:). Ben neden burada doğdum. Bu bölge bu coğrafya herşeyi hak ediyor. Burada ne Jeoloji ne Jeofizik okurum ben. Siber güvenlikten haberi yok link değiştirmişsin diyor. En ufak terim bilmiyor ama paragraflık yazılar yazıyor. Maraş'ta kaydedilen en yüksek spektral ivme 1.75g, Gölcük'te 2.06g bana demiş ki sen Gölcük 4 kat daha şiddetliyi biz daha çok sallandık demek için diyorsun diyor:) inanılmaz bir olay. İnanılmaz. İnanılmaz. Böyle birşey olmamalı. Ben Gölcük depremini yaşamadım bile bana sallandığımı iddia ediyor:) ve bu ülkede bu kafadan çok var en acısı da o... Deprem Bilimi (mesaj) 09.53, 20 Ağustos 2023 (UTC)Yanıtla
Öncelikle kendine atılan aynı mesajın altına değilde, benim mesajın altına nefretini kusan şuursuz biri benim muhatabım olamaz. Türkiye'yi beğenmeyen bu zihniyet gidip Yunanistan'da yaşayabilir, kimse zorla tutmuyor. Bu ülke biz Türklerin, bu millet bizim, biz bu ülkeyi milleti seviyoruz. Tamamen tek amacı "Maraş Depremi"ni ve o bölgede yaşayan insanların yaşadığını hafif göstermek olduğunu bariz bir şekilde dile getiren bir şahıstan iyi niyet beklenemez. "Keşke daha fazla ölseydiniz" diyen zihniyetle aynı olan bu hastalıklı zihniyetin zaten vikipedide yeri yok. O sebeple konuyu Vikipedi'nin yetkililerinin objektif yorumuna bırakıyorum. Teşekkürler Emree4 (mesaj) 10.22, 20 Ağustos 2023 (UTC)Yanıtla
Keşke ölseydiniz mi dedim ben:) Türklüğümü senden daha iyi biliyorum. Asya'ya gideceğim ben. Asya daha iyi. Senin de görmeni istedim. Yanıltıcı bilginin alasını veriyorsun. Ahmet Mete Işıkara döneminden kalma bilgilerle değişiklik yapmak ya büyük bilgisizlik gerektirir ya da kasıtlıdır. Rasathanenin RESMİ VERİLERİ VARKEN gidip bana 20 yıllık sayfayla değişiklik yapma. Maraş depreminin moment yrnsör çözümlerinin hepsini inceledim. Tek tek tüm ivme ölçerleri inceledim hepsinin datası elimde. Aynı şey Gölcük için de geçerli. Ben hiçbir şekilde verisiz konuşmam ama sizin için GÜNCEL VERİ birşey ifade etmiyor. Gölcük depremi KANDİLLİ verilerine göre 7.8'dir ve bu veri bizzat RASATHANENİN kendi sitesinde yer almaktadır ve tartışılanamayacak bir gerçektir. Sizin gördüğünüz ivme değerlerinin hepsini okuyup giren de benim. Hepsini tek tek bulup inceleyen de. Bunların hepsi karşılıksız. Şimdi burada tek bir veri bile incelemeden iki deprem hakkında da veya iki depremin meydana geldiği yerlerin jeolojisi hakkında tek birşey bilmeden 2 depremde de kırılan fayların karakteristiği hakkında tek bir bilgisi olmayan birisi bana bunları söyleyemez. Siz eski verilerle 7.4 diye düzelttikçe ben YENİ VE ŞUAN GEÇERLİ OLAN RESMİ verilerle düzeltmeye devam edeceğim. Burada yerim yoksa siz bilirsiniz engelleyin. Hatta bazen başka modemlerden giriş yapıyorum yetkililer isterse onları da engellesinler. Yeterki TR Vikipediye hiçbir şekilde giremeyeyim çünkü senin gibileri gördükçe tepem atıyor. Bana zararlı. Anlamıyorsunuz da. Deprem Bilimi (mesaj) 10.51, 20 Ağustos 2023 (UTC)Yanıtla

1999 Gölcük depremi üzerinde yaptığınız geri dönüşlere göre şu anda bir değişiklik savaşına girdiniz; bu, diğer kullanıcıların sizinle aynı fikirde olmadığını gördüğünüzde, içeriği tekrar tekrar olması gerektiğini düşündüğünüz gibi değiştirdiğiniz anlamına gelir. Kullanıcılardan bir anlaşmazlık durumunda diğer kullanıcıların değişikliklerini defalarca geri almak yerine başkalarıyla işbirliği yapmaları ve bir fikir birliğine varmaya çalışmaları beklenir.

Dikkat edilecek noktalar:

  1. Değişiklik savaşı, geri alma sayısından bağımsız olarak aksatıcıdır;
  2. Haklı olduğuna inanıyorsanız dahi değişiklik savaşına girmeyin.

Kendinizi bir değişiklik anlaşmazlığının içinde bulursanız, anlaşmazlığı gidermek için değişiklik savaşına neden olan değişikliği tartışmak için maddenin tartışma sayfasını kullanın ve kullanıcılar arasında fikir birliğini temsil eden bir versiyon üretmek için çabalayın. Bazı durumlarda, geçici sayfa koruması talep etmek uygun olabilir. Bir değişiklik savaşına girerseniz, değişiklik yapmanız engellenebilir. MRTFR55 (mesaj) 16.24, 20 Ağustos 2023 (UTC)Yanıtla

Vikipedi'nin böyle kötü niyetli kullanıcılardan arınması gerek. Özellikle nasıl beyaz listeye sokulduğunun araştırılmasını rica ediyorum. Konuyla ilgilendiğiniz için teşekkürler. Emree4 (mesaj) 19.15, 20 Ağustos 2023 (UTC)Yanıtla
Ayrıca beyaz listeye aykırı hiçbir şey yapmadım. Rasathanenin kendi resmi kaynağından değişiklik yaptım. Siz 2005'ten kalma. Şimdi kim kötüyr kullanmış?.. cevabı çok basit. Deprem Bilimi (mesaj) 19.52, 20 Ağustos 2023 (UTC)Yanıtla

Keyfi Yere Değişiklik Yapan Kullanıcı[kaynağı değiştir]

Merhabalar Zafer bey. 1999 Gölcük Depremi başlığına "Deprem Bilimi" kulanıcı isimli şahıs keyfi yere değişiklik yapmaktadır. Kandillinin resmi kaynağını eklememe rağmen, ve binlerce veri olmasına rağmen 7,4 olan şiddeti sürekli 7,8 olarak değiştirmektedir. Zaten 7,8 olsaydı tüm haber kaynakları 2023 Maraş Depremi'nden daha şiddetli olduğunu söylerdi, ama verilen tamamen bunun tersi yönünde. Bu konuyla ilgilenmenizi rica ederim. Saygılar... Emree4 (mesaj) 15.02, 17 Ağustos 2023 (UTC)Yanıtla

Mesajımı görmediğinizi düşünerek tekrar yazıyorum. Aleni bir şekilde vandalizm yapılmakta. Tam da Maraş Depremi sonrası 9 şubat 2023'te üye olan kötü niyetli bu şahıs, girdiği günden beri Kocaeli Depremi'nin şiddetini yüksek göstermeye, Maraş Depremini düşük göstermeye çalışmaktadır. Tamamen bilgi odaklı Vikipedi'de böyle kişisel hastalıklı ruh halleriyle bilgiye ulaşmak isteyen insanları yanıltmaktadır. Değişiklik yaparken özet bölümüne yazdığı uslüp bunun en bariz göstergesidir. Emree4 (mesaj) 21.43, 19 Ağustos 2023 (UTC)Yanıtla
Sayın Emree4, daha önceki mesajınızı da gördüm, öncelikle bu duruma vandalizm diyemeyiz, bu bir içerik anlaşmazlığıdır. Bu konu ile ilgili Jeoloji Bölümünden bir hocamıza konuyu sordum. Kendisi ilgili yere baktı ve her iki kaynağıda kullanmanın uygun olmadığını, şu anda yurtdışında olması sebebi ile hızlı cevap veremeyecceğini ama geri döndüğünde konu hakkında bilgi paylaşacağını belirtti. Bu nedenle, şu anda içerik konusunda bir süre beklemenizi tavsiye ederim. Saygılarımla, Zafer (mesaj - e-posta) 20.23, 20 Ağustos 2023 (UTC)Yanıtla
Beni tanıyorsunuz:). Emree4'ün kaçırdığı bir konu var ki haber siteleri 10 yıldır aynı yazıları 17 Ağustos'ta kopyalayıp paylaşıyor:). Rasathanenin büyük depremler katoloğunda 7.8 büyüklüğünde yazıyor ancak artık ben karışmıyorum. 7.4 desin isterse 6.7. İnsanları yanıltmaktan başka işe yaramayacak. Sayfayı kontrolüne alsın umrumda değil. Benim gösterdiğim kaynağı da kullanmayın, gereksiz. Kötü niyetliymişim... sabahtan beri Kandilli'nin resmi sitesinde bulunan veriyi benim oluşturduğuma dair iftirayı atan kim?:).. Kendi gözleriyle gördüğü 2005'te yazılmış yazıyı kaynak gösteren kim?:). Ahmet Mete Işıkara döneminden kalma o:). Rasathane Gölcük depremini kaç kez daha çözümledi bir bilse. Ama ilgi alanı değil, derin araştırması yok. 4 kat daha şiddetli konusuna gelince onu bir yerimden atmadım:). Maraş depreminde kaydedilen maks. spektral ivme 1.75g. Gölcük'te VS100 ve VS30 kayma dalgası hızları çok kötü olan bir zeminde 2.06g spektral ivme ölçmüş OBS 11:). Yani bu verilere göre 4 kat ibaresi doğru:). Ha derse kaynakları farklı birisi GEOFON(1.75g) diğeri USGS(2.06g), USGS'nin Maraş depremi için gösterdiği maks. spektral ivme 1.61g isterse yaparız:). Zaten gösterdiği kaynakta 7.4 Mw diyor USGS için:). USGS ömrü hayatı boyinca Gölcük'e 7.4 dememişken bu sayfada neden var?:). Ama sanırsam Emre'nin kullandığı kaynağın geçerliliği USGS'nin resmi reporundan da açıklamasından da geçerli... Deprem Bilimi (mesaj) 20.43, 20 Ağustos 2023 (UTC)Yanıtla
http://www.koeri.boun.edu.tr/sismo/2/deprem-bilgileri/buyuk-depremler/ bu güncel kaynak:). 2005'ten kalma değil:). Son hali. Benim benzetimim şudur ki: bu olay emekli olmuş profesörün haka 30 yıllık tezi savunmasına benziyor:). Onun da karşısında yeni yöntemlerle duran başka bir profesör:). Aynı olay... Ha kazanacak olan da belli. En çok tanınmışı... HAKSIZDA OLSA. Deprem Bilimi (mesaj) 20.50, 20 Ağustos 2023 (UTC)Yanıtla