Kullanıcı mesaj:Eluss

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Eluss![kaynağı değiştir]

İlk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

For non-Turkish speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки
İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiçbir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmende yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Vikihaber
Özgür Haberler

Vikitür
Biyolojik tür dizini

Vikiversite
Özgür Üniversite

Merube 89msj 20:46, 14 Ocak 2010 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı olmayan (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler!
Merube 89msj 20:47, 14 Ocak 2010 (UTC)


Lütfen telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler! -- Merube 89msj 21:00, 14 Ocak 2010 (UTC)


oluşturduğum sayfaları sildiniz ilk sildiğiniz de sayfadaki web bağlantılarını silerek tekrar oluşturdum fakat yine sildiniz.öncelikle payşaştığım bilgiler telif hakkı içermemetedir.adına sayfa açtığım koray çapanoğlu kktc de sahne alan amatör bir sanatçı ve benim arkadaşımdır telif hakkı içeren bir bilgi paylaşmadığımı bilginize sunarım saygılarımla...Bu imzasız yazı Eluss (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar. Koray çapanoğlu ile ilgili eklediğiniz içerikler birebir [1], [2], [3] adreslerinde yer almakta. Ayrıntılı bilgi için yukarıdaki linkleri okuyunuz lütfen. Vikipedi:Telif hakları sayfası ayrıntılı bilgi edinmenizi sağlayacaktır. Şu haliyle açık seçik telif hakkı ihlali bulunmakta. Kendi cümlelerinizle eklemeniz lazım içerikleri. Kopyala yapıştır içerikler bariz telif ihlalidir. Ayrıca telif ihlalinden olmasa da "koray çapanoğlu" maddesi kayda değer olmadığı için silinecektir. Vikipedi:Kayda değerlik (kişi) sayfasını da okumanızı öneririm. Saygılarımla--Merube 89msj 21:16, 14 Ocak 2010 (UTC)
Israrla davranışınızı tekrarlıyorsunuz. Telif hakkı nedir önce okuyun lütfen. Aksi takdirde ısrarlı telif ihlalinden engelleneceksiniz--Merube 89msj 21:26, 14 Ocak 2010 (UTC)

selam sayın admin Koray Çapanoğlu ile olan ilgili sayfayı belirtiğiniz gibi kendi bilgi ve cümlelerimle tekrar oluşturmaktayım içerikteki bilgileri dikkatli bir şekilde okuyup ona göre karar veriseniz çok mutlu olcam ayırca kendisi yarından sonra kayda değer bir kişilik olcaktır. çünkü yarın gece Beyaz showun konukları arasındadır saygılarımla bilgilerinize arz ederim...Bu imzasız yazı Eluss (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kendi cümlelerinizle oluşturmanız telif sorununu çözer. Ancak kayda değerlik ne yazık ki beyaz showa çıkmakla sağlanacak bir kriter değil. Bunun için Vikipedi:Kayda değerlik (müzik), Vikipedi:Kayda değerlik (kişi) sayfalarında yazan kriterleri sağlaması gerekmekte maddenin. Maddelerin kayda değer olduğunu, maddeyi yazarken vereceğiniz kaynaklarla ispat etmek suretiyle maddenin silinmesinin önüne geçebilirsiniz. Tabi dediğim gibi kaynaklarla bunu kanıtlamalısınız, bunun için Vikipedi:Kaynak gösterme sayfasından yararlanabilir. Bu kriterler sağladığında madde elbette kalacaktır. Saygılar, iyi vikilemeler iyi çalışmalar--Merube 89msj 22:06, 14 Ocak 2010 (UTC)
Bir de mesajlarınızı mesaj sayfasının sonuna eklerseniz, daha önceki bir içeriği silmeden, hem ilgili kişi daha hızlı görebilecek mesajınızı, hem de buna mütakip siz de daha hızlı cevap alırsınız. Ayrıca mesajlarınızı imzalamayı da unutmayın. Bunun için açıklayıcı bir şablon da yolluyorum. İyi vikiler--Merube 89msj 22:10, 14 Ocak 2010 (UTC)
Tartışma sayfalarına ve/veya diğer kullanıcılara yazdığınız iletilerinizin sonuna dört adet ~ "tilde" adlı işareti eklerseniz, imzanız belirir. Klavyenizdeki (Q/q klavye için) Alt Gr ve Ü harfi tuşlarına birlikte 4 kez basmanız ya da üstteki mavi/gri kutucuklardan 10.suna yani şu işarete tıklamanız yeterli. --Merube 89msj 22:10, 14 Ocak 2010 (UTC)

Kayda değerlik[kaynağı değiştir]

selam vermiş olduğunuz ayrıntılı bilgiler için çok teşşekrü edrim merakmı mazur görünüz affınıza sığınarak bir soru sormak iterim Ajdar Anık isimli şahsa da ait bir wikipedia sayfası gördüm bu şahsın kayda değerliliğini Nane Nane şarkısımı sağlıyor kabalığımı mazur görünüz saygılarımla... sule--sule 22:33, 14 Ocak 2010 (UTC) Bu imzasız yazı Eluss (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Rica ederim, umarım yeterince yardımcı olabilmişimdir. Sorularınız olursa lütfen sorun, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Emin olun her vikipedist aynı şekilde davranacaktır. Ajdar Anık sayfasına gelince haklısınız tartışmalı bir madde. Zaten 2 kere silinmeye aday (SAS) gösterilmiş ama tartışma sonrasında kalmasına karar verilmiş. Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Ajdar Anık, Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Ajdar Anık 2 sayfalarındaki argümanları çürütecek şekilde bir sunumla isterseniz siz de SAS gösterebilirsiniz. Saygılar, iyi çalışmalar--Merube 89msj 22:41, 14 Ocak 2010 (UTC)
  • Yukarıdaki iletilerle yeterince bilgilendirilmişsiniz. Eklemeye çalıştığınız sayfa ansiklopediklik ölçütlerine uymamakta olup bu nedenle silinmiştir. Lütfen ısrarcı davranmayınız. Teşekkürler.  Levent İleti Katkılar   23:27, 14 Ocak 2010 (UTC)
  • Bir isim ansiklopedikse (ya da o günlere gelmişse) zaten bir ekleyen çıkar, belki de biz kendimiz bile ekleyebiliriz. Söylediklerinize kaynak gösteremiyorsunuz ve bahsettiğiniz diğer "sanatçı" hakkında da Merube size bilgi vermiş, yapacak bir şey yok. Lütfen "sizin sanat anlayışınız" diye genelleme yapmayınız. İyi geceler. ~~