Kullanıcı mesaj:Delamorena/Archive

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ey karanlıktan gelen, hoşgeldin! Gördüğüm kadarıyla kullanıcılara mesaj atmayı ve deneme tahtasını kullanmayı öğrenmişsin, bu çok güzel. Şimdi öncelikle şu sayfalara bakarsan güzel olur:

  • Vikipedi:Yardım → Burada Vikipedi'de neyin nasıl yapıldığını öğrenebilirsin.
  • VP:5TT → Burada ise Vikipedi'nin ne olduğunu.

Eğer sormak istediğin birşey olursa çekinme, elimden geldiğince yardımcı olurum. Kolay gelsin. :) Tembelejderha 09:13, 1 Temmuz 2006 (UTC)

Kullanıcı sayfana bir Babil kulesi ekleyerek başlayabilirsin: Vikipedi:Babil -- Tembelejderha 09:15, 1 Temmuz 2006 (UTC)

Estonca yoksa sen diğerlerine bakarak yapabilirsin. Diğer kullanıcı şablonlarının yapısına bir göz at, mesela Şablon:User en-1'ı ele alalım. Yukarıdaki değiştir sekmesine tıkladığında şablonun hangi kodlardan oluştuğunu görebilirsin, ufak şeyleri değiştirerek olmayan şablonları sen üretebilirsin.

Şablonların kullanım amacı şu, pekçok sayfada kullanılacak birşey tekrar tekrar yazılmasın diye şablon şeklinde kaydediliyor, sonra kullanmak için çağırmak yetiyor. Benim ejder kutucuğu ise bir şablon değil, kodlarını doğrudan sayfama ekleyerek hazırladım. Yine benim sayfama gelip değiştir tuşuna basarsan kodları görürsün, onları kopyalayıp değiştirebilirsin. Henüz bu kadar yeniyken bunları öğrenmek biraz zorlayabilir aklında olsun. İstersen kullanıcı sayfasına fazla takılma, zamanla gelişir :) Tembelejderha 09:51, 1 Temmuz 2006 (UTC)

Ejderha ile muhatap olma yer o seni. Bunlar önce böyle kibarlık gösterir :P kolay gelsin :) --85.103.188.248 08:26, 8 Temmuz 2006 (UTC)

kızıl ordu[kaynağı değiştir]

Alaskanın işgali kaldırılmamalıdır.Çünkü o cümlede kızıl ordunun bir zaferi yazıyor (tarafsız).S,lahı tabiki yazabilirsiniz.Başka sorunuz olursa çekinmeyin.Saygılar ve Selamlar--Che 14:23, 8 Temmuz 2006 (UTC)

Hmm.. Şövalyeler genelde yalnızca karnımı guruldatır ve kuyruk dikenlerimi kaşındırırlar.. Ama sanırım sana yardım etmeliyim, bir ejderha ile konuşmayı biliyorsun ve bence bilge şövalyeler önemlidir, kaç yüz yılda bir çıkarlar ki karşına zaten? :)

Şablon kullanımı ile ilgili Yardım:Şablon kullanımı sayfamız var, oraya bir göz atabilirsin. Şablon:Ti telif hakkı ihlalinde bulunan kullanıcılara atılan bir uyarı şablonudur. Mesaj sayfanda ne yapmak istediğini açıklarsan yardımcı olabilirim, ve sayfaya konu başlıkları tablosu koymak ne demek? eğer içindekiler kutusundan bahsediyorsan çıkmasını istediğin yere _TOC_ yazman yeterli olur.

Umarım yardımcı olmuşumdur, lütfen yardım gerektiği yerde sormaktan çekinme. (Bu arada sana o "ejderhalar ile muhattap olma" diye mesaj atan adamı az önce yakalayıp yedim ve hiç de tembel sayılmam, özellikle karnımı doyurmaya çalışırken. :) - Tembelejderha 14:15, 9 Temmuz 2006 (UTC)

Arkadaşım sana ödülünü verdikten sonra ben artık gidiyorum.Bir daha aktif olmam çünkü beni kimse saymıyor.Sana iyi günler ve teşekkürler--Che 15:32, 9 Temmuz 2006 (UTC)

teşekkürler[kaynağı değiştir]

kadim bilge ejderha!! evet yapmak istediğim içindekiler menüsü koymak. TOC yazdım ama göreceğin gibi işe yaramadı. :) sen de bir şovalyeyle nasıl konuşacağını iyi biliyorsun. Çok ejderle karşılaştım ama ne yazık ki hepsi senin gibi yardımsever ve bilge değildi ve bencillik huylarından kılıcımın yardımıyla kurtuldular :P şablon konusunu bütün cumartesimi vererek çözdüm, baya da ilerlettim :) kişisel sayfam da baya bir gelişti-bir tek bu şablonlarda kullanılan renk kodları ile yazıyı şablonu sola sağa dayamak gibi küçük eksiklerim var. artık konulara yöneldim ve baya birşeyler ekledim ( madalya bile aldım :) )--Delamorena 06:40, 10 Temmuz 2006 (UTC)

Selam Şövalye! Kullanıcı sayfanı düzenledim, umarım beğenirsin. Beğenmezsen geri alabilir ya da değiştirebilirsin. Ve artık maddelere odaklanmanın zamanı geldi! Tembelejderha 19:07, 10 Temmuz 2006 (UTC)
Selam Göklerin yüce efendisi!!

Kullanıcı sayfası için teşekkürler güzel olmuş :) Şimdi konulara yöneliyorum, ama bir ton sorum var. 1-Benim yazdığım ve ek konu eklediğim yok kızıl donanmadır yok kızıl ordudur falan var ya, onlar şimdi taslak mı, yoksa bunlar yeni sayfa mıdır. hiçbi yerde taslak falan yazmıyor. 2-bu telif hakkı olayını anlamadım. eğer telif hakkı ile ilgili işaret yada yazı yoksa bunu rahatlıkla kullanabiliyormuyuz. Diğer wikilerdeki resimleri rahatlıkla kullanabiliyormuyuz. 3-yazı ve şablonlarda kullanmak için renk kodlarını nerden bulabilirim--Delamorena 06:16, 11 Temmuz 2006 (UTC)

Selamlar, sorulara sırayla cevap veriyorum:

  1. Taslaklar tam bir ansiklopedi maddesi olmayan, halen anlatılması gereken pekçok konunun eksik olduğu maddelerdir. Ama büyümeye ve gelişmeye müsait olmaları gerekir. Bu tip maddelere taslak şablonları koyuyoruz. Taslaklar ile aytıntılı bilgiyi VP:T sayfasında bulabilirsin.
  2. Telif hakları çok önemli bir konu, birileri tarafından hakkı saklı tutulan materyali Vikipedi'de barındıramıyoruz. Telif hakkı ile bir işaret göremezsek materyali (yazı ,resim..) kullanamıyoruz, çünkü kanunen bir malın serbest lisanslı olması için öyle olduğunun mal sahibi tarafından özellikle belirtilmesi lazım. Diğer vikilerdeki yazı ve resimleri kullanırken onların telif ihlaline yol açmadığını kontrol etmek gerekli, çünkü burada da onlarda da telifli içerik mevcut olabiliyor. konu ile ilgili GFDL, VP:GÖBL ve VP:T sayfalarına göz atabilirsin. Bu maddelerdeki ilgili bağlantıları da kaçırma.
  3. renk kodları için Web renkleri ve en:Web colors sayfalarını kullanabilirsin.

Kolay gelsin! Tembelejderha 09:12, 11 Temmuz 2006 (UTC)

Selam Delamorena, şablonların kullanım amacı şu: pekçok sayfada kullanacağımız içeriği bir şablon haline getirerek her birine kolay eklemeyi sağlamak ve bir yerden kontrolünü mümkün kılmak. Senin yaptığın yunan tanrıçaları vb. şablonlar tek bir yerde kullanılacak biçimde hazırlanmışlar ve aslında öyle şablonlara gerek yok. Bir şablonu yalnızca bir defa kullanacaksan hiç oluşturmasan daha güzel olur. Kolay gelsin. Tembelejderha 14:56, 11 Temmuz 2006 (UTC)

Bilmiyorum bende yazılar siyah duruyor. Senin bilgisayarındaki ayarlardan ya da monitöründen kaynaklanıyor olabilir. Şablonların sorunu şurada: bu halleriyle herhangi bir panteondaki tanrıları listelemek için kullanılamazlar, çünkü şablonun içinde yunan tanrıları ile ilgili bilgiler var. Şablonları çok yerde kullanabilmek için onları daha farklı hazırlaman gerekli. Tembelejderha 15:05, 11 Temmuz 2006 (UTC)
tamam tamam anladııııım :) kızıl ordu da yaptığım şablon gibi.ok bidaha ki sefere oyle yapacağım. silmeme yada değiştirmeme gerek varmı şablonları? benim amacım yunan mitolojisindeki şablonlardaki kırmızıları mavi yapmaktı zaten :). bu arada soruma cevap vermedin. ensemde sıcaklık ve biraz da ejder nefesi kokusu hissediyorum? :)
Aslında evet, şablonların içlerindeki bilgileri doğrudan maddelere taşıyıp sonra da sablonlara {{sil}} etiketi koyarsan gerekli olmayan sayfalardan kurtulmuş oluruz. Ve hangi soru? Renklerden bahsediyorsan bir fikrim yok, ve şablonların nasıl oluşturulduğunu öğrenmek için tavsiyem ingilizce Vikipedi'yi kullan. Alevler gelmek üzere :) (en:Help:Contents/Editing Wikipedia) Tembelejderha 15:15, 11 Temmuz 2006 (UTC)

Şablon içerisindeki bilgileri direk madde içeresine kopyalarsan aynı görevi görür. --Carduelis 15:01, 11 Temmuz 2006 (UTC)

Bir tavsiyem olacak şablon içerisindeki tanrılara iç bağlıntı verirsen iyi olur. Tabikii tanrılar hakkında tek tek bilgi vereceksen --Carduelis 15:08, 11 Temmuz 2006 (UTC)

Lütfen sözde değil özde Fenerbahçeli olalım. Diğer takımları tutan wikipedistler harıl harıl tutukları takımlar için konularında çalışmalar yapıyor. Fenerbahçede ise kimse yok. Bu siteye girdiğimde Fenerbahçenin belkide yüzlerce sayfasını düzenleyip açtım şu anda ise üyeyim ve artık Fenerbahçe bölümününde atağa kalkması gerektiğini düşünüyorum. Azınlıkta olduğumuz için hepimizin birşeyler yapması gerektiğini düşünüyorum. Lütfen sizde birşeyler yapın Saygılar Profesor

kızıl ordu donanma[kaynağı değiştir]

dostum kızıl ordu donanma cok güzel oluyor.Devam et böyle--Che 13:44, 12 Temmuz 2006 (UTC)

Daha şablonun bütün parçaları yerine oturmadı. alt kavramları oluşturmadan pencereleri yerleştirmek istemedim. bu zaman alıyor. Biraz bekle.--GraphicDesigner 15:45, 12 Temmuz 2006 (UTC)

Portala Bakarsan Askeri Tarih alt projesi ve onun kendi sayfasi var. Ana Sayfa projenin herkese tanitildiğı sayfa. Diger portallarda olduğu gibi genel bilgilerin ekleneceği yer. Biraz beklersen poratalın içinde daha rahatlıkla haraket edebileceğin bir şekile gelecek. Bu arada eklemelerinin boşa gitmemesi için... tşkr--GraphicDesigner 16:14, 12 Temmuz 2006 (UTC)

Kelimelerin için bir sayfa açıp hangi kapsamı anlatmak istediğini yaz. Bende bilmiyorum. Bu konuda daha bilgili olan birisi sayfanın ismini doğru kelimelerle her zaman değiştirebilir. Böylece bende öğrenmiş olurum. Vikinin güzelliği. Tşkr --GraphicDesigner 14:49, 14 Temmuz 2006 (UTC)

Ben soru sorduğunu sanmışdım. Taslak çok güzel gözüküyor. yanlız kullandığın ikonun başka bir manası var sanırım. (diğer bir alanda kullanılıyor) Bu ikonu bilgisayarına yükleyip paint brush la rengini değiştirebilirsin. Böylece yanlış anlama ihtimali ortadan kalkar. Vaktin olursa...Tşkr --GraphicDesigner 15:00, 14 Temmuz 2006 (UTC)

  • Merhaba, sorularına şöyle cevap vermeye çalışayım:

Bence uçak taslağı güzel olmuş. Gemi için de uygun bir şey bulabileceğini sanıyorum. Asıl şu anda varolan konuları buna göre kategorilendirip üzerinde çalışılması için kolaylık sağlamak olacaktır. Gemiler için istediğin vikipediyi örnek alabilirsin yeter ki işe yarasın, zaten portal'daki tartışmalarda değişiklik isteyen olursa belirtir. İlk olarak karmaşık olmasa da basit şablonlarda yeterli olabilir.

Scharnhorst (kruvazör) çok kısa olmayan bir madde, elbette genişletilebilir ama taslak değilde şimdilik orta karar bir madde. Dediğin gibi Alman Savaş gemileri kategoris, Savaş Gemileri ya da Ülkelerine göre savaş gemileri kategorisinin içinde o da Askerî araçlar kategorisinin içinde yer alabilir. Bu da proje için başka bir çalışma alanı olacaktır elbette.

Değerli katkıların için teşekkürler. Portal'da daha etkin katılım oldukça oradaki tartışma sayfalarında bunun gibi konularda konsensüs sağlayabiliriz ki şu anda ne yaparsan kârdır. Selamlar. Mskyrider 15:27, 14 Temmuz 2006 (UTC)

  • Elbette, ürettikçe daha da güzel olacaktır. Mskyrider 15:33, 14 Temmuz 2006 (UTC)
  • [1] bu linki tıklarsan "Commons" a girersin. Orada bayağı bir resim var. İngilizce wikideki resimler eğer Commons'ta yüklü değilse burada göremiyorsun önce indirip sonra yüklemen gerekiyor.

Selam dostum naber ya mesaj atmıyorsun.Senden birsey istiyecem bize bu madde kızıl ordu ile ilgili bir taslaktır diye bir taslak hazırlaya bilir misin CEVABINI BEKLİYORUM--Che 16:37, 14 Temmuz 2006 (UTC)


Bana süre ile bildir dostum,bek bekletilmeyi de sevmem haberin olsun hade sana iyi çalışmalar--Che 15:55, 16 Temmuz 2006 (UTC)

şikayet: tarafsızlık hakkında[kaynağı değiştir]

TKP nin maddesinde tkp lideri suphinin atatürk tarafından katledildiği yazıyor. bu tarafsızlığa biraz ters değil mi. öldürüldü falan denilebilir ama katledildi kabul edilemez gibime geldi. ayrıca kullanıcı sayfandaki resim için telif hakkı istiyorum. resmi kendi kullanıcı sayfamda kullanabilirmiyim: sadece resim, altına ejder kaçtı ama altınalarını aldım yazacam :)Delamorena 13:18, 14 Temmuz 2006 (UTC)

selam delamorena, katledilme hususunda haklısın, öldürüldü ifadesi daha uygun. resmi ise tabii ki kullanabilirsin. kolay gelsin.. Tembelejderha 17:48, 14 Temmuz 2006 (UTC)


Sınırsız özgürlük[kaynağı değiştir]

Valla ben 7 yaşından beri sınırsız özgürlük yanlısıyım.Nedeni:

Özgür yetiştirilmem

Sıkı toplum kuralları

Yaşadığım yobaz il ve diktatör hocalar.

Saygılarımla--Simon Bolivar 06:40, 16 Temmuz 2006 (UTC)


  • Teşekkürler :) Mskyrider 07:52, 18 Temmuz 2006 (UTC)

yasal uyarı, teknik takip[kaynağı değiştir]

dostum bu teknik takip yasal uyari da ne olaki?Delamorena 11:50, 18 Temmuz 2006 (UTC)

Bilmiyorum Delamorena, ciddi birşey olduğunu sanmıyorum ama.. Tembelejderha 11:53, 18 Temmuz 2006 (UTC)

telif hakkında[kaynağı değiştir]

yüze ejder. şu sayfaya bi bakabilirmisin http://www.migavia.ru/eng/ bu sayfadan resim veya yazı için izne ihtiyacımız varmı. herhangibirşey dememişler?Delamorena 09:33, 19 Temmuz 2006 (UTC)

Sayfanın "site map" kısmında (http://www.migavia.ru/eng/sitemap/ şurada) en altta © "Corporation "MiG" 2002" ibaresini görebilirsin, bu da telif haklarının saklı olduğunu gösteriyor. Zaten şöyle ki, eğer bir sitede materyallerin serbest lisans altında olduğu özellikle belirtilmemişse birşey kopyalayamıyoruz, yani hiçbir şey yazmadığı durumda yasalar telif hakkının saklı olduğunu kabul ediyor. İyi çalışmalar. Tembelejderha 13:42, 19 Temmuz 2006 (UTC)

uyarı hakkında[kaynağı değiştir]

Merak etme, Vikipedi'deki bazı fanatiklerin rahatsızlık verme çabasından başka bir şey değil. Amaçları korkutmak ve Vikipedi'de haksız emellerine ulaşmak. Siz olsanız takipe alan, milletin sayfasına mesajlar mı doldururdunuz? :) --Özgür 16:07, 19 Temmuz 2006 (UTC)

selamlar olsun sana ey yönetici ejder. dostum dretnot diye bir madde var, ve ben bunu geliştiriyorum, diğer yandan dreadnought kelimesi ile de aranabilir. bu iki ismi nasıl tek başlık altında toplayabilirim.yani onu arayan da bunu arayanda aynı sayfaya yönlenmeli? Delamorena 06:50, 20 Temmuz 2006 (UTC)

Delamorena, bunun için sayfaları yönlendiriyoruz. yapman gereken "dreadhought" adlı bir madde açmak, içine "dretnot" yazmak, bu "dretnot" yazısını seçmek ve yukarıdaki araç çubuğunda bulunan "#R" tuşuna basmak. Böyle yapıca içerik "#REDIRECT [[dretnot]]" şeklinde olacak. Sayfayı kaydet ve çık, artık "dreadnought" yazınca "dretnot" sayfasına gideceksin. Konu ile ilgili yardım sayfası da mevcut: Yardım:Sayfa yönlendirme. Aslında sorduğun pek çok sorunun cevabı yardım sayfalarında var ve sen bana sorarak zaman kaybediyorsun. Ben sorularını cevaplamaya tabii ki devam edeceğim ancak kafana takılan birşey olduğunda önce Vikipedi:Yardım sayfasına bir bakarsan hem sen hem benim için daha kolay olur. Kolay gelsin.. :) Tembelejderha 09:14, 20 Temmuz 2006 (UTC)

Kullanıcı sayfama anket sayfası açtım.Lütfen siz de soruları yanıtlarsanız bu ihtiyar sevinecek--Che 17:22, 20 Temmuz 2006 (UTC)

Kullanıcı sayfama anket sayfası açtım.Herkezden dürüstçe mesaj bekliyorum.Saygılarımla--Simon Bolivar 19:06, 20 Temmuz 2006 (UTC)

anket hakkında[kaynağı değiştir]

Dostum kararını saygı duyuyorum.Yalnız seninle farklı bir görüşüm var.--Che 18:40, 21 Temmuz 2006 (UTC)

Selam.Ya bizim sablon vardı ne oldu??? 2 güne kadar hazırdı demiştiniz.--Che 08:03, 22 Temmuz 2006 (UTC)


Teşekkürler, şimdilik çeviriyi bitirmeye çalışıyorum. İyi mesailer (Pazar günü de mi???) Mskyrider 18:40, 22 Temmuz 2006 (UTC)

değişiklik hakkında[kaynağı değiştir]

selam kadim dost yüce göklerin efendisi, maddelerde eski maddeye ek yaparken maddeyi silip kendi yazısını yanlışlıkla( herhalde kasti değildir :) )yazan yazıları nasıl değiştirmem gerekir. örnek Kürdistan Eyaleti,İran..Delamorena 18:58, 22 Temmuz 2006 (UTC)

Selam soylu şövalye, sanırım bu gösterdiğin maddeyi Tarih adlı kullanıcı eski haline getirmiş. Bu şekilde bozulan sayfaları geri almak için sayfanın geçmişine tıkla, bozulduğu sürümün bir öncesine tıkla, sağlam sürümde değiştir tuşuna bas ve kaydet. Bu şekilde sayfa geri alınmış olacak. Kolay gelsin. Tembelejderha 19:07, 22 Temmuz 2006 (UTC)
onları biliyor ve yapıyorum zaten de, benim asıl öğrenmek istediğim en son yazılan, yazıya birşeyler eklemeye çalışmış ama yanlışlıkla eski yazının üstüne değil , yerine yazmış. bu yazıyı eski halinin altına kopyalayıp mı düzelteyim, yoksa yok sayıp eski haline mi getireyim. kendimi bir an etik bir ikilemde buldum da :) Delamorena 19:11, 22 Temmuz 2006 (UTC)
Buna sen karar ver, eğer eklenen metin maddeye birşeyler katıyorsa ve korunması daha iyi olacaksa eskisine ekle. Vandalizm yapıldıysa ya da metin faydalı değilse ekleme. Kolay gelsin. Tembelejderha 19:16, 22 Temmuz 2006 (UTC)

ilgili sayfayla ilgilenirmisin lütfen Yardım:Kullanıcılara e-posta atmak sil şablonu koyacaktım ama ne yapacağımı bilemedim :)Delamorena 13:16, 23 Temmuz 2006 (UTC)

Sayfa başka bir yönetici tarafından silinmiş, haber verdiğin için saol. İyi çalışmalar.. Tembelejderha 10:34, 25 Temmuz 2006 (UTC)
Merhaba, evet kişiselleşmeye başladı. Ama pabuç bırakmaya niyetim yok. Birincisi, "Mavi Tümen" i ben girmedim, sadece düzelttim. İkincisi, sırf kendini tatmin etmek için "Che" maddeesi, "Bolivya Ordusu", ve Yeşil bereliler ile ilgili maddeleri Askerî projeye alıp, değerlendirmeyi en düşük seviye verdi. Bu maddeleri, Che maddesinin bağlantılarını tamamlayabilmek için yarattım. Bazıları, içi dolu maddeler yaratmayı, bazıları da içi boş ve yanlış maddeler yaratmayı tercih ediyor. Ne yaparsın özgürlük dünyası. Mskyrider 16:01, 29 Temmuz 2006 (UTC)

Maddeleri proje içine alıp almamakta herkes serbest. Ben sadece benim başlattığım maddelere yapılan artniyetli değişiklikleri düzeltiyordum.

Askeriye kategorisi[kaynağı değiştir]

Kızıl Ordu alt kategorisi hazır Delamorena. Ordu kategorisi nin altında. İyi çalışmalar hemşehrim. --Makedon 20:12, 29 Temmuz 2006 (UTC)

kategori oluşturmak[kaynağı değiştir]

selam, evet yine ben, başının belası şovalye :) çivi çivi yi söker dedim, bu sıcaktan ancak ejder ateşi ile kurutlurum dedim. hem yeni bir kalkan yaptım kendime ama tavlanması gerekiyordu o yüzden ateşine de ihtiyacım vardı :)))). kusura bakma sıcaktan delirdim. soruma geleyim hemen de kızıp ortalığı yakma: kızıl ordu, kızıl donanma , bunların alt maddeleri vs hepsini [ [Kategori:Kızıl Ordu] ] kategorisinde toplıyayım dedim. Amma ve lakin kızıl ordu kategorisini bir türlü oluşturamadım. Şimdi diyeceksin yardım sayfalarına bakmıyorsun. Baktım. orda kategori oluşturma maddesi yok( yada en kötü ihtimalle ben bulamadım, dur dur hemen ateşini salma). bu konuda yardımcı olursan sevinirim. En azından nasıl yapacağımı göster. Maddeleri kategori sayfasına yönlendirdim ama kategori sayfası oluşmuyor. Dur , dur hayıırrrrrrrrrrr :)) kolay gelsin ;) Delamorena 20:02, 29 Temmuz 2006 (UTC)

selam, kategori kullanımı ile ilgili şu sayfalara bakabilirsin:
kısaca, diyelim ki A kategorisinin altında bir B kategorisi oluşturmak istediniz. ilk önce Kategori:B isimli bir başlık açın. çıkan boş sayfaya [[Kategori:A]] yazıp kaydedin. A kategori sayfasını güncellediğinizde orada alt kategori olarak B nin eklendiğini göreceksiniz. B kategorisine bir makale eklemek için de makalenin sonuna [[Kategori:B]] yazıp kaydedin. kolay gelsin.
Bu mesajı da pekçok kimseye attım, artık birisi kategori ile ilgili soru sorarsa kopyala-yapıştır yolluyorum. :) Alevlerden korkma, sorun olursa çekinme şovalye :) Tembelejderha 21:36, 29 Temmuz 2006 (UTC)
Merhaba Delamorena. Hemşehrilik meselesi, bir yanlış anlamadan kaynaklandı. İzmir'i çok sevdiğini belirtmişsin kullanıcı sayfanda, İzmir'li olduğunu düşünmüştüm.
Kızıl Ordu maddesine Kızıl Ordu kategorisi eklemişsin ya, hani kırmızı görünüyordu. Onu tıkladım, açılan yazı bölümüne [[Kategori:Ordu]] yazıp sayfayı kaydettim. Ordu kategorisi altında Kızıl Ordu kategorisi oluştu. Eğer Askeriye yazsaydım Ordu yerine, Askeriye kategorisi altında oluşurdu. Eğer uygun bulmazsan Kızıl Ordu kategorisi sayfasını açıp "değiştir"i tıklayıp Ordu yerine başka bir kategori girebilirsin. Kolay gelsin. --Makedon 21:54, 29 Temmuz 2006 (UTC)

Askeriye Portalı[kaynağı değiştir]

Merhaba Delamorena. Askeriye Portalının katılımcılarından birisin. Şu sayfaya bir göz atıp görüşünü bildirirsen, Portala yararı olacaktır. Askeri konulardaki kategorileşmede, görüşlerine ihtiyaç var. Şimdiden teşekkür ederim. http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi_tart%C4%B1%C5%9Fma:VikiProje_Askeri_Tarih --Makedon 21:47, 30 Temmuz 2006 (UTC)

adnan oktar maddesi[kaynağı değiştir]

maddenin korumasını kaldırır kaldırmaz değiştirmişler. Kullanıcı:Devincrazy bu arkadaş da tarafsızlık kuralını çiğnemiş. yazıyı düzelttim, istersen tekrar koruma koy :) arkadaş hakkında da cezai işlemi artık siz düşünürsünüz :)Delamorena 07:12, 3 Ağustos 2006 (UTC) yukarda da konuyla ilgili bir kaç mesaj gördüm de bu koruma kalkmasa iyi olur galiba?Delamorena 07:16, 3 Ağustos 2006 (UTC)

Düzelttiğin ve haber verdiğin için sağol Delamonera, birilerinin bu madde ile uğraştığının farkındayım ve izlemeye aldım. VP:KP'ye göre süre dolduğu için korumayı kaldırdım, eğer gerekli koşullar oluşursa tekrar kilitlerim. Kolay gelsin. Tembelejderha 08:29, 3 Ağustos 2006 (UTC)

ansiklopedik mi değil mi[kaynağı değiştir]

Vampircik sözlük maddesinin pek ansiklopedik olmadığını düşünüyorum ben,buna benzer bir kaç madde daha tartışılmıştı, peki bu neolacak, aynı zamanda herne kadar emek verdiyse de Abdullah Önden ve vampircik maddelerinin de tartışılması yada tartışılmadan silinmesi gerekiyor sanırım. Delamorena 13:45, 7 Ağustos 2006 (UTC)

  • Eğer ansiklopedik olmadığını düşünüyorsanız Silinmeye aday maddeler sayfasında aday gösterebilirsiniz. Bu arada Vikipedi:Şikayet sayfasını genelde kullanıcı şikayetleri için kullanıyoruz. Bu tip maddelerle ilgili sorularınızı bire bir tecrübeli kullanıcılara sorabilirsiniz. Tşk.--renegademsj 13:53, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Abdullah Öcalan değişikliği[kaynağı değiştir]

Selamlar,

Son Abdullah Öcalan değişikliğiyle ilgili bir görüşüm var, paylaşmak isterim.

"İnsanlık dışı bir şekilde Türkiye'ye kaçırılmıştır" ibaresinin taraflılığı konusunda kesinlikle hak veriyorum. O yerinde bir müdahale oldu. Lakin başa eklenen terörist ibaresi de aynı şekilde taraflı olmadı mı? Kesinlikle aynı fikirdeyim ama yine de objektif bakmak Vikipedi'nin özelliği değil mi? "Terörist" demek haklı bile olsa yine de bir bakış açısını yansıtıyor.

Vito Genovese 14:03, 7 Ağustos 2006 (UTC)

silinme- oylama hakkında[kaynağı değiştir]

şikayet sayfası hakkında bilgilendirdiğin için teşekkürler. Daha önce bariz silinmesi gereken maddelere çok sil şablonu oydum ama sanırım bunların tartışılması gerekiyordu, ve oylama hakkında hiçbir tecrübem olmadığı için bildiğim tek yere "şikayetler" bölümüne yazdım :) bir şey daha öğrenebilirmiyim. vampircik sayfasınında tartışılmasını istiyorum ama daha önce özgür ünde yaptığı gibi nedenini VP:** olarak göstermek istiyorum, bunu nasıl yapabilirim, silme nedenine dayanakları, kuralları nasıl gösterebilirim?? Delamorena 14:20, 7 Ağustos 2006 (UTC)

  • İlgili sayfaya şu şekilde bağlantı verebilirsin. Örneğin;
  • Silinsin. Bakınız.[[Vikipedi:Vikipedi ne değildir]]

veya oy verirken *Hemen sil. Bkz. [[VP:HS]]

Bağlantı vermek istediğin Vikipedi sayfasına aynen maddelere link verir gibi bağlantı verebilirsin. Eğer sayfanın alt başlıklarına bağlantı vermek istersen örneğin; Vikipedi özgür kürsü değildir için [http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Vikipedi_ne_de%C4%9Fildir#Vikipedi_.C3.B6zg.C3.BCr_k.C3.BCrs.C3.BC_de.C4.9Fildir Vikipedi özgür kürsü değildir] adres sayfasını kopyalayıp parantez içine alarak da bağlantı verebilirsin--renegademsj 14:36, 7 Ağustos 2006 (UTC)

ek olarak bu madde de geçen vampircik maddesi redirect kullandığı için silinemiyor yada sam şablonu konulamıyor o noolacak?Delamorena 14:51, 7 Ağustos 2006 (UTC)
Eğer asıl sayfa silinirse, yönlendirme boş kalacağı için onu da sileriz. Silinmezse yönlendirme olarak kalır. Bu arada meslektaş olduğumuza sevindim. Ne zaman yardım ihtiyacın olursa çekinme, buralardaysam mutlaka cevap veririm. İyi çalışmalar.--renegademsj 14:55, 7 Ağustos 2006 (UTC)

:) kızacaksın ama :)[kaynağı değiştir]

yukarda yeni mesaj yazısını görünce seviniyordum artık gene işmi çıkacak diye düşünüyorum yazmışsın. o yüzden seni birşey için uyarcaktım ama vazgeçtim :) eee ne var ne yok :))) yaw naapayım ilk seninle yazıştım vikipedi de o yüzden ilk göz ağrımsın :)))))) bir de üstüne üstlük yönetici oldun sana danışmayacağım da kime danışacağım :)))Delamorena 14:33, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Haha, sağolasın soylu şovalye :))) Biraz sitemkar olmuş, ama aslında yardımcı olabiliyorsam mutlu oluyorum, lütfen sormaktan çekinme. Uyarını bekliyorum. Sanırım bu ay kullanıcı mesaj rekoru kırabilirim, silmekten ve mesaj atmaktan başka birşey yapamıyorum :)) Tembelejderha 14:39, 7 Ağustos 2006 (UTC)
sen kalbimi zaten çok soru soruyosun yardım sayfasına bak dediğinde kırdın zaten :))))
şaka şaka, uyarıma gelince vampircik sözlük maddesinin yazıcısı koyduğum sam şablonunu silmişti de, uyarmışsın sen onu zaten ansiklopedik değil diye, bu konu hakkında da uyarırmısın diyecektim :) birde bu madde vikipedi ne değildir vikipedi özgür kürsü değildir. madde 4. e uygun değil dimi? sonuçta kendi kurduğu bir sitenin reklamını yapıyor
valahi gördüğüm kadarıyla işin zor , mesaj arşivin dolup kabaracak saınırım yakında muahbbet etmek istersen, yüce bir ejderle muhabbeti herzaman seve seve kabul edecek bu yorgun şovalye burada, ben de senin gibi mesaj var ı gördüğümde heyecanlananlardanım :)Delamorena 14:47, 7 Ağustos 2006 (UTC)
Renegade ve sen zaten uyarı yapmışsınız. Sorunu tam anlamadım ama Vikipedi:Vikipedi ne değildir sayfasında olan maddeler, bizim "Vikipedi bir ansiklopedidir" temel ilkemizi daha iyi ve açık bir şekilde belirtmek için varlar, maddeleri hızlı silmek için kullanılmazlar. Bunun için VP:HS kriterleri işler. Bu yüzden silmedim, sadece kullanıcıyı uyardım.
Muhabbet edecek vaktim olduğunda Wikipedia-tr irc kanalında oluyorum, karşılaşırsak hay hay! :) Bu arada, benim sizden tek farkım konulmuş kuralları uygulama yetkisine sahip olmam, bunun dışında herkes kadar söz hakkına sahibim. Kullanıcıları sen de uyarabilirsin ve uyarıların haklı olduğu yerde tüm yöneticilerinki kadar geçerlidir. (Aslında ben yönetici olmadan önce insanları daha sert dille uyarırdım, şimdi yanlış anlaşılmasın diye yumuşatmaya çalışıyorum :) İyi çalışmalar. Tembelejderha 15:06, 7 Ağustos 2006 (UTC)
irc kanalına internetten erişimi bir türlü yapamıyorum, bir kaç kez uğraştım ama olmadı, çoğunlukla şirketten kaçamak olarak vikipediye girdiğim için mirc da yükleyemiyorum. yöneticilik içinse neler yapabildiğini biliyorum, ben de zaten yöneticilik için niye hevesleniyorlar anlayamıyorum. neyse , kolay gelsin sana da irc da görüşürüz artık, eğer internetten nasıl bğlanabileceğimi biliyorsan yardımına karşı bir kaç sandık altın verebilirim :)))Delamorena 15:10, 7 Ağustos 2006 (UTC)
Bir ejderhanın kalbine giden yolu biliyorsun şovalye :) Altınlar son derece çekici ama maalesef nasıl internetten bağlanıldığını ben de bilmiyorum. Tembelejderha 15:23, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Teşekkürler Delamorena :) --Mskyrider 15:46, 7 Ağustos 2006 (UTC)

ilk mesaj benden[kaynağı değiştir]

mskyrider in che maddesini seçkin madde olarak aday göstermek istiyorum ama nasıl? Delamorena 12:15, 8 Ağustos 2006 (UTC)

Seçkin madde olayını bilmiyorum ama günün maddesi için aday göstermek istiyorsan VP:GM sayfasını kullanabilirsin. Bence de güzel madde, aday göster derim. Kolay gelsin. Tembelejderha 13:24, 8 Ağustos 2006 (UTC)

Arama iznimi kaybettim, hükümsüzdür[kaynağı değiştir]

) Abi şu sıralar peşinde koştuğum bişey varsa, o da muhtemelen kuyruğumdur. Delirdim ahaskajskaha.

(Kendime not: Git yat!)
(Kendime not 2: Git yat diye şablon yarat)
(Kendime not 3: Uykuyla ilgili orijinal makale araştır)
(Kendime not 4: Uyku maddesini geliştir)
(Kendime not 5: E yanmışın yavrum sen?)

Vito Genovese 10:07, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Eh, ürettiysek...[kaynağı değiştir]

...kullanırız da. :-)

--Doruk Salancıileti 10:07, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Kızıl Donanma[kaynağı değiştir]

Kızıl Donanma maddesinden taslak şablonlarını çıkardım Delamorena. Sanırım bunu demiştin. Bakamadım maddeye henüz, bakacağım. Eline sağlık. İlk bakışta bile çok güzel görünüyor. Kolay gelsin. --Makedon 16:17, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Tekrar merhaba Delamorena. Maddeye baktım. "İlk Zamanlar" bölümünün son tümcesine bir bakar mısın. Orda bir problem var. Orijinal metinde ne olduğunu bilemediğim için, senin bakman daha iyi. Bir de "Denizaltılar" bölümünün son paragrafı İngilizce. Sanırım çıkarmak lazım. Tekrar eline sağlık, gerçekten çok iyi olmuş. --Makedon 18:33, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba, evet eğer kaynak olarak wikiyi kullandıysan bunu belirtmen yararlı olur. Örneğin: Che maddesinin kaynakçası. Burada {{Kaynak wiki}} şablonu kullandım. Şablonun sayfasında nasıl kullanılacağı yazıyor sanırım. Verdiğimörneğe bak, eğer sorun olursa yardımcı olurum. Kızıl Donanma'dan sonra diğerlerine devam edersin herhalde. İyi çalışmalar. --Mskyrider 12:23, 11 Ağustos 2006 (UTC)

re:tam zamanında[kaynağı değiştir]

Özel:Recentchanges'de gözümü çarptı... ;-) --katpatuka 19:24, 11 Ağustos 2006 (UTC)

Yardımına ihtiyacım Var[kaynağı değiştir]

selam yüce ejder, evet yine ben :)))) SMS maddesi Kısa mesaj maddesine redirect yapılmış , bu yüzden benim hazırladığım gemi önadları maddesindeki SMS (Seiner Majestät Schiff-İngilizce: His Majesty's Ship- Majestelerinin Gemisi demek olur) direk olarak oraya yönleniyor, bunu ayırmamda yardımcı olurmusun?Delamorena 18:41, 11 Ağustos 2006 (UTC)

Selam Delamorena, sorunu hallettim. SMS maddesi anlam ayrım sayfası yapılmış, ancak bir de Sms maddesi varmış, o kısa mesaj sayfasına yönleniyordu, düzelttim. Unutmadan denediğinde hala olmuyorsa taryıcının önbelleğini temizle, düzelecektir. Kolay gelsin. Tembelejderha 08:20, 12 Ağustos 2006 (UTC)

resim telifleri ile ilgili mesajını gördüm de , ben genelde ingilizce vikideki resimleri alıyorum onları etiketlemem gerekir mi, ordan yüklerken kayağa ingilizce viki yazıyorum ve linkini veriyorum,? Delamorena 12:12, 12 Ağustos 2006 (UTC)

  • Merhabalar,

İngilizce Wikipedi'den yüklediklerinizi de etiketlemelisiniz. Kaynağı ingilizce Wikipedia olarak vermeniz doğru fakat yetersiz, Vikipedi'de kullanılan resim etiketlerinden uygun olanıda eklemelisiniz. Zaten resim yüklerken açılan menüde en altta o seçenekte var, kolayca yapabilirsiniz. (Örn:Benim En:Wiki'den yüklediğim bir resim Jango Fett)--renegademsj 12:17, 12 Ağustos 2006 (UTC)

  • Merhaba Delamorena. II. D.S. - Doğu Cephesi konusundaki maddelere, Kızıl Ordu kategorisi eklediğini görüyorum. İyi güzel de, maddelerin altına bir de yatay bir şablon koysak nasıl olur. Kızıl Ordu Operasyonları diye bir şablon. Herhangi bir kullanıcı ya da araştırıcı, bu şablondan hareketle, II. D.S. Doğu Cephesi'ndeki Kızıl Ordu operasyonlarına cork diye ulaşabilir böylece. Ne dersin. --Makedon 14:15, 13 Ağustos 2006 (UTC)

Re: Lihtenştayn‎[kaynağı değiştir]

Yooh - doğru çalışıyor bende; belki senin kullandığın tarayıcıda F5 tuşu basman lazım ;-) --katpatuka 07:34, 14 Ağustos 2006 (UTC)

türkiyenin en iyi 10 donanim sitesine sam koymuşsun, bunu da değerlendirecekmiyiz? Delamorena 10:54, 14 Ağustos 2006 (UTC)

Gösterdiğin için sağol şövalye, kılıcın keskin olsun. :) Tembelejderha 11:08, 14 Ağustos 2006 (UTC)

vandalizm geri alındı[kaynağı değiştir]

Ali Atıf Bir maddesinin içi boşaltılmıştı bende geri aldım ama geri aldığım sürümde de telif ihlali uyarısı vardı, acaba o yüzden mi içi boşaltılmıştı? Delamorena 16:10, 15 Ağustos 2006 (UTC)

Selam Delamorena, madde telifliymiş ve sildim. İçini boşaltanın amacını bilmiyorum ama sanırım artık farketmez :)) Kolay gelsin. Tembelejderha 16:32, 15 Ağustos 2006 (UTC)

18.09.2006[kaynağı değiştir]

bir anlam ayrımı sayfası oluşturayım dedim ama oldu mu olmadı mı emin değilim bir kontrol edermisin acabaKızıl Yıldız (anlam ayrım) Delamorena 09:05, 16 Ağustos 2006 (UTC)

  • Eline sağlık gayet güzel olmuş. İyi çalışmalar.--renegademsj 13:58, 16 Ağustos 2006 (UTC)

mesaj gözüme çarpmışken sorayım, bilgisayarıma irc kurmadan internet explorer uzerinden irc a giremiyormuyuz?Delamorena 16:58, 16 Ağustos 2006 (UTC)

Delamorena sanırım Vikipedi:IRC kanalı sayfasında yeterli bilgi var, hiç denememiş olsamda ChatZilla'yı deneyebilirsin:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 17:04, 16 Ağustos 2006 (UTC)

ferhat göçer maddesi[kaynağı değiştir]

senin ferhat göçer maddesini yeniden oluşturmuşlar :) Delamorena 12:58, 18 Ağustos 2006 (UTC)

Son değişikliklere göre senin mesajın ulaşmadan 2 önceki hareket benim silme işlemim olmuş:) Teliflileri ilk anda silmek en güzeli fakat genelde kaçıyorlar:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 13:01, 18 Ağustos 2006 (UTC)

sadece 2 geri aldım

Şerefname'ye dayanmayan tek kaynak göstermezsiniz. Bu adam ırken de Türk olmakla beraber Türkleşmiştir. Neyse...


Site reklamı[kaynağı değiştir]

SAM ile uğraşmana gerek yok. VP:HS Madde 6 gereği sildim. Emeğin boşa gitmesin. --Özgür 06:54, 19 Ağustos 2006 (UTC)

JAN'ın anlamı ne? interwiki link ne olabileceğini araştırken uygun bir şey bulamadım... en:Military grid reference system olabilir mi? --katpatuka 07:19, 19 Ağustos 2006 (UTC)

Tamam, ince bakmadım daha... JAN diğer wikilerde bulamadığım için tuhafıma gitti... --katpatuka

selam meslektaşım, At martini Debreli Hasan dağlar inlesin, şu sayfaya bi bakarmısın, gecenin 11 i olmuş yükleme yeni bitmiş işçileri bekliyorum servis için ne yapacağımı bilemedim , silsem mi, sam mi açsam, sana bıraktım Delamorena 19:44, 19 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Delamorena, umarım işçilerle bir sorun yoktur:) Güzel bir madde göstermişsin, maddenin o halini bilgi taşımayan kısa içerik olarak silerdim fakat kullanıcının katkılarına baktım o çok benzer bir isimle bir madde daha açmış ve o maddeye yönlendirme yaptım. O madde de türkü hakkında bilgi veriyor ek olarak çalışma var şablonu koymuş. Aslına bakarsan türkü hakkında böyle bilgi vermeye devam ederse hoş ve ilginç bir madde bile olabilir, fakat yine de senin gösterdiğin sayfa hemen silinirdi:) İlgin için teşekkürler, fazla zamanını almadan kaçıyorum işçilerle bi sorun olmasın:) --Ugur Basakmesaj 21:30, 19 Ağustos 2006 (UTC)
Yokk yok işçilerimle hiç sorunum yok, severim ben işçileri :). evet türkülerle ilgili güzel bir madde oldu bile, şöyle 70-80 yaşındakiler internet kullanabilse süper kaynak da olurdu :)
Erdebil adında azerice bir madde var bunun gibi bir kaç maddeye daha rastladım, bunların azeri viki sinde olması gerekmiyor mu? bizim vikide ne işi var ki, baktığında hiç birşey anlayamıyor insan.Delamorena 07:20, 20 Ağustos 2006 (UTC)
Delamorena gerçekten yeni maddelere iyi göz atıyorsun:) Madde aslında çok güzel gidiyormuş fakat tek eksiği Türkçe olmaması sanırım kullanıcı azerice vikipedinin olduğunu bilmiyor. Bilgilendirici bir mesaj attım azeri vikipedisine ekleyebileceğini ve burayada türkçesini ekleyebileceğini belirttim. Şu an için beklemedeyiz:) --Ugur Basakmesaj 10:28, 20 Ağustos 2006 (UTC)
evet gördüm.saol. ya naapayım ceviri yapmam gereken bir iki madde var aslında da hiç keyfim yok .teker teker yeni maddeleri geziyorum işte, düzenle, eksik falan yaza yaza gidiyorum. zaten iki zibidi var burda paso bilgisayarımı röntlüyorlar. yazı yazmaya başladım mı kaptırıyorum yine çalışmıyorsun diyorlar. böyle yapınca hem çaktırmıyorum şirkettekilere :)Delamorena 10:32, 20 Ağustos 2006 (UTC)
Biliyorum o durumlar:) Şöyle internet kafe gibi cam kenarında bir duvara versen sırtını, ama iş daha önemli sende geceleri madde eklersin artık. Aslına bakarsan vandalizme uğrayan ve biçimsiz girilen sayfa sayısıda çok zaman harcattırıyor insana:) --Ugur Basakmesaj 10:36, 20 Ağustos 2006 (UTC)

Murat Dorkip hakkında[kaynağı değiştir]

Teşekkürler. İyi çalışmalar. --BullsEye 01:10, 20 Ağustos 2006 (UTC)

selam nasılsın, sağol ben de iyiyim :) Tom welling‎ sayfasına yönlendirme koydum ama çalışmıyor bi kontrol edebilirmisin??Delamorena 06:29, 20 Ağustos 2006 (UTC)

İlginç, ilki Tom welling, o çalışıyor, benim sayfaya yazdığın Tom wellingve hemen ardında garip bir işaret var, ayrı sayfa gibi algılıyor. ben de yönlendirme yaptım. Bu mesajda yaptığın yönlendirmenin üstüne mouse la gel, tıklama, mouse ucunda çıkan yazıda görüyorsun o garip işareti. --Mskyrider 06:45, 20 Ağustos 2006 (UTC)
Sagol sanada kolay gelsin. --Erdall 06:52, 20 Ağustos 2006 (UTC)
Belki istediği, özlediği rahatsız edilmeden Vikipedi'de madde yazacağı diyara gitmesine yardımcı olur umuduyla
Mskyrider tarafından 26 Ağustos 2006 tarihinde verilmiştir. Yeni maddelere olan yardımların yeni madde yazmak kadar önemli

He he he, zibidiler yüzünden bazen ben de yazayım mı bunlarla mı uğraşayım diyorum kendi kendime, ilgilenince gidenler olduğu gibi kene gibi yapışkanları da var. Kolay gelsin netekim. :) --Mskyrider 10:53, 20 Ağustos 2006 (UTC)

Daha devamı var, kendi kimonolu resmi mi çekip koysam kişisel çalışma sayılır mı? --Mskyrider 14:28, 20 Ağustos 2006 (UTC)

Tamamen açıklayıcı bilgi olsun diye, judogiyle mi kimonoyla mı karar veremedim henüz. Bir de şunu dene sil|gi :)))) --Mskyrider 14:33, 20 Ağustos 2006 (UTC)

Ilgim yok...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Dogrusu cok sasirdim, hic ilgim yok olamaz da... ne yazik ki daha once de bu tip hareketler cok oldu - nicin taklit edildigimi bilmiyorum; onemsemiyorum, zira yapilabilecek cok sey yok. Ama bu tip seyler gorurseniz bana veya o an online olan herhangi bir yoneticiye lutfen durumu bildirin ki bu tip kisileri taklit eden veya kisileri zor duruma dusurebilecek hareketlerde bulunan kisileri engelleyebilelim, durdurabilelim. Tesekkurler, iyi calismalar... - Noumenon mesajkatkılar 21:23, 20 Ağustos 2006 (UTC)

Vikipedi:Bağış[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Bağış‎ maddesi yeni yapılan bir madde olarak görünüyor içeriği de şüphemi çekti ( daha önce hiç bakmamıştım, gerçekten para mı veriyorlar :)). bir göz atarmısın. oluşturan da anonim kullanıcı olunca şüphelendimDelamorena 12:27, 21 Ağustos 2006 (UTC)

Orijinali sol tabloda o bağlantının. Aslında Meta'ya yönlenmesi gerekiyodu onun. Neden öyle oldu hagatten o? Hacked hacked diye diye hacklediler mi acaba :)
Vito Genovese 12:29, 21 Ağustos 2006 (UTC)
Vito ve Delamorena, sorunu tam olarak anlayamadım. Fakat sanırım Vikipedi:Bağış sayfası yaratılınca sistemde bir karışıklık olmuş ve oraya gitmesi gerektiği halde buraya yönlenmeye devam etti. Dosyayı sildim ve sanırım şu an için durum düzeldi. --Ugur Basakmesaj 12:42, 21 Ağustos 2006 (UTC)

Simyacı Hakkında[kaynağı değiştir]

  • Daha çok makale tarzında yazmıştım.
  • Tamam ben düzeltirim onları şimdi.

SS subayı derken sscbnın subaylarımı kastediliyor mu acaba?--Chemsj 12:27, 27 Ağustos 2006 (UTC)

IRC konusunda hiçbir fikrim yok ama burası yardımcı olabilir. Teşekkürler, Bahar mesaj 18:19, 27 Ağustos 2006 (UTC)

Kullanıcının denememleri[kaynağı değiştir]

Uyarın için sağol. Ben de deneme tahtasını kullanması için bir mesaj daha attım. Yeni arkadaşımız bilmeden yapıyordur. Biraz idare edelim. ;) Ha bu arada bu sayfadaki vandalın son abuk muhabettini affına sığınaral sildim. --Özgür 18:37, 28 Ağustos 2006 (UTC)

He he teşekkür ederim. Bugün çıkıyorum. Sil demek hakikaten düzenlemek için uğraşmaktan kolay. Önceleri düzenlemeye çalışıyordum ama artık uğraşamıyorum. Bazen yazık oluyor ama ne yapalım. --Mskyrider 07:31, 29 Ağustos 2006 (UTC)

engelliler.biz[kaynağı değiştir]

yok gerek yok bariz reklam ve ansiklopedik bir oazellikleri yok. O sebeple sildim. --Özgür 13:09, 30 Ağustos 2006 (UTC)

Kullanıcı sayfanın başındaki yazıda olayı çok güzel özetlemişsin, çok tanıdık geldi bana, ben de benzer bir kamptayım. Kader ortağı sayılırız. Umarım İzmir'e gelirsin, gerçi İzmir'deki kamplarda çok iç açıcı değil ama en azından dışarı çıkınca biraz nefes alabiliyorsun. Görüşmek üzere...--renegademsj 08:30, 5 Eylül 2006 (UTC)

MErhaba arkadaslar Hun devletleri arasında bi kargasa var..[kaynağı değiştir]

Arkadaslar aranızda yeniyim ama sitede ki Türk devletlerini incelerken "Hun" genel bir tanım sanırım yani bütün hun devletlerinden bahsediyor amam wikipedia da Büyük Hun imparatorlu adı altın da bir baslığı var fakat "Hun" baslığı adı altındada sadece Orta Asya Hunları diye geciyor. aynı devlet uzerine 2 konu oluşmuş oluyor bunla ekleyen arkadaslar ilgilenirlerse düzen sağlanır sanırım Herkeze Kolay Gele..

 MeKaNsIz 12:48, 6 Eylül 2006 (UTC)

Valla bayıldım. Nereden bildin maddeleri yazarken Porto yudumladığımı :) Çok teşekkür ederim. Benim ki az kalmıştı hızır gibi yetiştin. --Mskyrider 15:32, 6 Eylül 2006 (UTC)

Askeriye portalı hakkında[kaynağı değiştir]

Portal tartışma:Askeriye#Eski Tasarıma Dönüş bakarsanız sevinirim. --Ruzgarmesaj 21:31, 6 Eylül 2006 (UTC)

bir göz atarmısın[kaynağı değiştir]

Ahmet San şu maddeye uyarı şablonlarını koydum ama silsek mi ki, saldır var sanki aynı zamanda?Delamorena 06:23, 7 Eylül 2006 (UTC)

  • Haklısın hakaret içeriyor, diğer cümlede kayda değer pek bilgi içermiyor o yüzden sildim. Daha sonra madde yeniden düzgün olarak girilebilir.--renegademsj 07:54, 7 Eylül 2006 (UTC)

cüce gezegen[kaynağı değiştir]

selam Delamorena, cüce gezegen maddesinin tartışma sayfasına bakabilir misin tekrar? İyi çalışmalar. · fcn × mesaj · 11:43 · 7 Eylül 2006

Hollanda Antilleri maddesi saldırı altında, vandal inatla değiştiriyor ve aklı sıra hack yapıyor, acil yardım istiyorum :)Delamorena 12:08, 7 Eylül 2006 (UTC)

Komik hacker engelledi:) Aynı maddeye çok sayıda saldırmış, ilgin için teşekkür ederim. İyi çalışmalar--Ugur Basakmesaj 12:17, 7 Eylül 2006 (UTC)

merhaba göklerin efendisi, sonsuz altınların bekçisi, ne var ne yok, uzun zamandır görüşemiyoruz :) kendimi unutturmayayım dedim :)Delamorena 09:41, 8 Eylül 2006 (UTC)

Selam şovalye, ben de seni selamlıyorum. :)) Bu aralar biraz meşgul olduğumdan pek uğrayamıyorum. Tembelejderha 09:49, 8 Eylül 2006 (UTC)

Ertuğrul Kürkçü[kaynağı değiştir]

Selamlar Delamorena,

Bir ukalalık ettiysem affola abi, ben de "Bilmeden etmeden iş yapıyorsunuz!" gibi bir şey demek istemedim zaten. Uygulamada hata olmasın istedim. Direkt bile silinebilirmiş o madde. Bir gün biri daha iyisini yazar, şu anki halinin düzenlenmesinden pek bir şey elde edemeyiz sanıyorum.

Sevgiler

Vito Genovese 16:47, 8 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba Delamorena, cüce gezegen konusunda yanlış olduğunu düşündüğün yer aklına gelirse lütfen beni de haberdar et :) Ayrıca, tartışma sayfanı ne zaman açsam sayfanın en üstlerindeki irc ile ilgili sorunu görüyorum, belki geç kalmış olabilirim ama yine de VP:IRC'ye bir bak, bilgisayarına bir şey kurmana gerek kalmadan #wikipedia-tr irc kanalına giriş için bir yöntemi oraya yazmıştım. Görüşmek üzere. · fcn × mesaj · 20:17 · 8 Eylül 2006

16 Eylül İzmir Buluşması[kaynağı değiştir]

Gönül isterdi, buluşalım, kaynaşalım, rakı sofrasında vikipedi konuşalım :) ancak İstanbul'a yerleştim tekrardan üniversiteler açıldığı için. İnşallah bir daha ki buluşmaya :) Burak Onurluileti 16:14, 9 Eylül 2006 (UTC)

İstanbul'da mutlaka görüşürüz, sömestıra, bayrama denk gelmesinde :) Burak Onurluileti 01:22, 10 Eylül 2006 (UTC)

16 Eylül ve takip eden hafta uygun değilim. Bir sonraki hafta olabilir.--Osman Çalışkan 19:40, 10 Eylül 2006 (UTC)

Meydan Okuma[kaynağı değiştir]

Suçsuzsan eğer, gerçekten yapmadıysan, checkuser için kendin de başvur, masumiyetini kanıtlamak için. Bir de lütfen noktadan sonra büyük harfle başla. --Alperen 21:28, 9 Eylül 2006 (UTC)

Son değişiklikleri sürekli olarak kolluyorsun, ateş çıkarmak için fırsat kolluyorsun, şikayetimden birkaç dakika sonra ben değilim diye mesaj gönderdin. --Alperen 21:30, 9 Eylül 2006 (UTC)

Delamorena, izninle tartışmaya devam etmemeni rica edeceğim. Kullanıcı hakkında mevcut bir şikayet var ve yapacağın en mantıklı şey orada görüşünü belirtmektir. Laf kavgasına girmenin bir anlamı yok. Tembelejderha 21:32, 9 Eylül 2006 (UTC)

Yapman gereken birşey yok, aksi ispat edilene kadar herkes masumdur. Vikipedi'de kullanıcıların gizliliğine büyük önem verilir, eğer Alperen'in iddiası ve kanıtları gerçekçi değilse Denetçiler isteği reddederler. Eğer mantıklı bulurlarsa denetim yaparlar ve durum ortaya çıkar. Yani her iki durumda da beklemek lazım. Tembelejderha 21:38, 9 Eylül 2006 (UTC)

madde kavgası[kaynağı değiştir]

bu aradaAbhazya maddesi ve tartışma sayfası iki kullanıcı arasında sürekli değiştiriliyor, onunla ilgilenirmisinDelamorena 21:39, 9 Eylül 2006 (UTC)

Halledildi. Gösterdiğin için sağol. Tembelejderha 21:46, 9 Eylül 2006 (UTC)

Sosyalizm Portalı[kaynağı değiştir]

Portal:Sosyalizm acıldı. PORTALIMIZIN ACILŞINDA EMEGİ GECENLER

FİKİR:--Chemsj 12:16, 10 Eylül 2006 (UTC)

PORTALIN ALT YAPISI:.peregrinus


PORTALIN TASARIM Kullanıcı:Absar

SİZİNDE PORTALIMIZA BEKLERİZ.

günaydın yüce ejder, bişey soracağım tek cümlelik maddelere sil şablonu mu koysam daha iyi olur yoksa taslak mıDünya Ruh Sağlığı Günü gibi bir maddeye ne yapmamı önerirsin?Delamorena 07:31, 11 Eylül 2006 (UTC)

Günaydın Delamorena, bu tip maddeleri VP:HS M1 ile siliyoruz. burada kriter bir cümle olması değil, genişlemeye elverişli olması. Ayrıca içeriğin maddeyi tanımlaması da önemli (tek başına yeterli olmasa da). Sen silineceğini düşündüklerine sil koy, diğerlerine taslak. Şüpheli olanlara da mesela bir cümle daha ekleyip taslak koyabilirsin. Tembelejderha 07:39, 11 Eylül 2006 (UTC)

Açıklamayacağımı zaten belirttim, kendin ararsan da bulursun.--Alperen 10:37, 11 Eylül 2006 (UTC)

Sevgili Delamorena, şablon şöyle:

Bu kullanıcı yeni maddeler devriyesidir.




bir kopyasını burada bulabilirsin. İyi devriyeler ;) Metal Militia 11:48, 11 Eylül 2006 (UTC)

  • Gelmek isterdim Delamorena, ancak haftasonu için önceden yapılmış planlarım var. Artık başka zaman. Size keyifli saatler. --Mskyrider 11:56, 11 Eylül 2006 (UTC)
  • Ben de göz misafiri oldum :-) Şablon:User YMD 'ye gidersen bulursun. Babile YMD yazmak yeterli :-)--Baylanileti 12:04, 11 Eylül 2006 (UTC)
Rica ederim. (internet sürünüyor bugün, çabuk cevaplayamadığım için üzgünüm :(. Hep bir düdük de kalmayı umarak... ;) Metal Militia 12:23, 11 Eylül 2006 (UTC)

Yazdıklarım tartışmalarla alakalı değildir.

Şunu belirtmek istiyorum ki bir kullanıcıyı denetçi istedi diye eleştirmek hoş bir şey değil. Önceden eleştirmenizi normal karşılıyordum ancak size irc'de denetçi sisteminin işleyişini anlattım. Ayrıca genelde denetçi talepleri sizin dediğiniz soyut kanıtlarla(aynı bölgede oturmak, aynı siyasi görüşü paylaşmak gibi) birlikte yapılır. Eğer denetçiler kuklanız olduğunu kanıtlarsa bunlar somut kanıt demektir.

Bu yazdıklarımı bir uyarı veya hasihat olarak değerlendirmeyin sadece benim kişisel fikirlerim. Siz benim için ne zaman isterseniz denetçi kontrolü isteyebilirsiniz. İnsanın böyle şeyleri içinde tutmayıp dışarı vurması daha iyidir diye düşünüyorum. İyi çalışmalar --Ruzgarmesaj 12:51, 11 Eylül 2006 (UTC)

izmir toplantısı[kaynağı değiştir]

16 eylül izmir toplantısında seni de aramızda görmek isteriz.sende gelecek misin?Delamorena 14:33, 11 Eylül 2006 (UTC)

Çok isterim, fakat biliyorsun çalışma kampındaki duruma bağlı:). Beklenmedik bir durum çıkmazsa gelmek istiyorum. Umarım görüşme fırsatı buluruz.--renegademsj 14:38, 11 Eylül 2006 (UTC)
ben balıkesirdeki kampdan kaçıyorum sen de oradakinden kaç artık :) sen yinede bişeyler yaz köy çeşmesi ilginize bölümüne, yoksa süpriz mi yapmak istiyosun :))))Delamorena 14:41, 11 Eylül 2006 (UTC)
Durumum belli olduktan sonra yazarım diye düşünmüştüm. Ama farketmez yazarım birşeyler:)--renegademsj 14:44, 11 Eylül 2006 (UTC)
  • Tarafınıza her ne kadar yakışıksız suçlamalar yapılmış olsada lütfen sakin olun, Vikipedi topluluğu ve diğer Vikipedistler gereken değerlendirmeyi yapacaktır. Daha fazla uzaması sadece rahatsızlık veriyor. Bu sizden kişisel ricamdır, lütfen artık şikayet sayfasına bu konu ile ilgili mesaj yazmayın. Tşk.--renegademsj 09:54, 12 Eylül 2006 (UTC)

Belki haberiniz vardır, bir zamanlar açmış olduğum madde silinmek veya silinmemek üzere oylamada. Görüşleriniz benim için önemli olacağından lütfen oylamaya katılınız. --Bahar 13:34, 12 Eylül 2006 (UTC)

  • Tekrar merhaba. Anonim kullanıcılar için Şablon:Anonimhoşgeldin şablonunu kullanmanız daha iyi olacaktır (h büyük harfle olacak). Teşekkürler. --Bahar 15:08, 12 Eylül 2006 (UTC)

bakarmısın[kaynağı değiştir]

Özel:Confirmemail/de7ed6214e7c3027363546e99c40adae maddesi kullanıcı maddesi mi değil mi çözemedim, sil diyecem olmayacak , bir yönetici gözüyle bakarmısınDelamorena 14:37, 12 Eylül 2006 (UTC)

Evet kullanıcı tarafından açılmış bir madde deneme yapılmış, sildim. Emin olamadığında sayfa geçmişini inceleyebilirsin. Genelde oradan ne olup, olmadığı belli olur. --renegademsj 14:43, 12 Eylül 2006 (UTC)

kürtler maddesini niye eski haline getirdin, tarafsız ve oldukça detaylı görünüyordu?Delamorena 08:10, 13 Eylül 2006 (UTC)

Yanlışlık oldu Delamorena, fark tuşuna bastım, IP numarası tarafından üslup şablonunun kaldırıldığını görünce otomatikman geri aldım. Uyardığın için sağol. Tembelejderha 08:15, 13 Eylül 2006 (UTC)
ne demek görevimiz:)Delamorena 08:17, 13 Eylül 2006 (UTC)
birde Perihan Ürkmez maddesine bakarmısın bu aralar nedense sil şablonu koymaya çekiniyorum, eskiden sil der giderdimDelamorena 08:19, 13 Eylül 2006 (UTC)
Delamorena insaf, bu bariz madde 6. :) Tembelejderha 08:21, 13 Eylül 2006 (UTC)

Yok beya. nerde bende o cesaret. Ben bişi yapmayacağım, siz beni bulacaksınız, beni bulmak kolaydır. Saçları ensesinde at kuyruğu, omuzunda lacivert sırt çantası. Eğer böyle birkaç kişi varsa, en çakal suratlı olanı seç, tamam :) Esasen, cep telefonumu verecektim. 0 532 603 58 50. Şimdi hatırladım :) --Makedon 17:38, 13 Eylül 2006 (UTC)

Atık yönetimi[kaynağı değiştir]

Merhaba Delamorena, Atık Yönetimi maddesini "Mühendislik" ve "taslak "kategorisine almışşınız. Taslak olduğu doğrudur.Şablonu koymayı unutmuşum.Teşekkürler. Ancak; bu maddenin, hem kategori hemde bu kategori altında bir madde olarak yer alması doğru olacaktır. Bu kategoride; atık oluşumunu en aza indirecek ürün tasarımları, ürünlerin yeniden kullanımı çalışmaları,atık toplama-sınıflandırma-ara depolama/depolama-taşıma çalışmaları, geri dönüşüm ve varsa bertaraf çalışmalarına ilişkin maddeler yer almalıdır. Atık yönetiminin " Mühendislik " gibi "çok disiplinli" bir kategoride yer alması uygun gibi görünmemektedir. Bir alt kategoriye inersek, nerede yer alacaktır. endüstriyel tasarım mı, makinamı, kimyamı, metallurjimi, ziraat mı, gen mühendisliği mi, çevre mühendisliği mi? Atık yönetimi disiplinler üstü bir kavramdır. Bu maddenin "Çevre" kategorisinde yer alması daha doğru gibi görünmektedir. Çünkü tüm sonuçlar doğrudan çevre ile ilgilidir. İzninizle bu madde kategorisini "Çevre" olarak değiştirelim. Konuyla ilgili olarak hertürlü sorunuzda bana mesaj yada e-posta gönderebilirsiniz. Sevgiler. Saygılar. Mustafa Akalp 20:43, 14 Eylül 2006 (UTC)

O numarayı aramana gerek kalmayacak Delamorena. Ben gelemiyorum. --Makedon 10:48, 15 Eylül 2006 (UTC)

Kategori ekledim.[kaynağı değiştir]

The Essential Michael Jackson'un kategorisi var. Bu nedenle taslak şablonunu çıkarttım. Kategorisi: Kategori:Michael Jackson albümleri Selamlar. İyi çalışmalar.F.Mehmet Kaya

selam ve teşekkür[kaynağı değiştir]

bursa ilinin köyleri kategorisini açmak isterken yanlışlıkla kategori yerine madde açmışım. Şu anda sorun yok sanırım. Vikipedi'de yeniyim; bir şey sormak istiyorum. Açtığımız bir maddeyi ve/ya kategoriyi nasıl silebiliriz? iyi çalışmalar --Gani 06:26, 18 Eylül 2006 (UTC)

cvp:yönlendirme[kaynağı değiştir]

selam uğur, Windows işletim sistemi, ve Salman rüsti sayfalarına yönlendirme yaptım ama kontrol için gittiğimde ski içerikle karşılaşıyorum, bu normal de benim bilgisayarda mı sorun var yoksa yönlendiremedim mi?Delamorena 11:32, 18 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba Delamorena, Windows işletim sistemi çift yönlendirme durumundaymış onu düzelttim fakat diğeri zaten düzgünüş yani yönlenmesi gerekiyor. Bazen bilgisayarda kullandığımız ağ tarayıcısının önbelleğinde sorun oluşuyor ve eski bilgiyi göstermekte direniyor. Ctrl+r veya Ctrl+Shift+F5 ile önbelleği o sayfa için temizleyerek deneyebilirsin. Bazende sanırım viki sunucularının yoğunluğundan bu tür sorunlar oluşabiliyor:) Fakat en azından sorun yok. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:38, 18 Eylül 2006 (UTC)