Kullanıcı mesaj:Brecht/Arşiv 1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Lütfen mesajınızı alta ekleyin. Böylece en yeni mesajlar en altta olacak şekilde bir düzen oluşur ve işimiz kolaylaşır.
Teşekkürler!

Brecht



Komedi kategorileri[kaynağı değiştir]

Merhaba Brecht,

Ellerine sağlık, bakayım kategorilere de en kısa zamanda.

Sevgiler

Vito Genovese 23:12, 4 Aralık 2006 (UTC)

Çift kategori demişsin. Şuna bir göz at istersen:Kategori tartışma:Güldürü filmleri

Kitap şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba Brecht,

Söylediğin oldukça mantıklı aslında. Sanırım kitabın baskısı üzerinden veriyorlar bilgileri, zira orijinal sürümün ISBN numarası da farklı oluyor, malum. Lakin şablonun o değerini "Dil"'den ziyade "Orijinal dil"'e çevirmek ya da ek bir "Orijinal dil" satırı eklemek mümkün.

İstersen Şablon tartışma:Kitap sayfasında görüşlerini belirt, konuyla ilgili arkadaşlardan gelecek cevaba göre bir düzenlemeye gideriz.

Sevgiler

Vito Genovese 09:48, 6 Aralık 2006 (UTC)

Selamlar Brecht. Bir şablona bakmanızı rica ediyorum; Bahsettiğiniz sorunla ilgili şablonda çeşitli değişiklikler yaptım. (İşin aslı ingilizce wikideki şablonu bizim vikiye uyarladım.) Biraz acele edip pek tartışılmadan sonuç ürettiğimin farkındayım umarım bu sizce kötü karşılanmaz ama elimizde üzerinde tartışılabilecek bir sonuç olduğunu düşünüyorum, olmadı her an geri çevrilebilir zaten.--~Tarkovsky~ 21:31, 9 Aralık 2006 (UTC)

Merhaba Brecht,

Üniversite mezun şablonundan olmuş dediğin gibi, düzelttim hemen.

Sevgiler

Vito Genovese 19:36, 4 Ocak 2007 (UTC)


Onun sebebi sunucu yükü. Özel:Statistics sayfasındaki iş kuyruğu satırından bakabilirsin son duruma. Orada kallavi bir sayı görürsen anla ki, önce o işler halledilecek, ondan sonra senin yeniden kategorilenme işine geçilecek.

Şablonlar sömürüyor sistemi, şeytan icadı aslında bunlar.

Vito Genovese 19:49, 4 Ocak 2007 (UTC)

Maddeleri birleştirmek[kaynağı değiştir]

En sağlıklısı dediğin gibi tüm içeriği tek maddede toplayıp diğerlerini yönlendirmek. Ama tabi ki yönlendirmeye dönüşecek maddelerin geçmişlerine de dikkat etmeni öneririm. Çok emek sarfedilen bir maddeyse bir yöneticiden rica edip geçmişlerin de birleştirilmesini istemen en sağlıklısı olur.

Vito Genovese 11:34, 21 Ocak 2007 (UTC)

edebiyat maddesi[kaynağı değiştir]

merhaba. edebiyat maddesine bakıyordum ve hali içler acısı. oturup wikipedia'dan literature'ı çevirmek istedim ancak birkaç kişi daha hızlı biter diye düşündüm. brecht adından aldığım gazla soruyorum, yardım etmek ister misin? online görünüyorsun da o yüzden soruyorum (:--Quinlan Vos 22:31, 24 Ocak 2007 (UTC)

merhaba, haklisin ben de baktim edebiyata ve bir suru yapilacak sey gordum. acikcasi iki kisiyle de pek olacak gibi degil. yardimci olmaya calisayim ama acikcasi benim cok vaktim olmuyor. yani cok yavas ilerleyecektir.Brecht 22:35, 24 Ocak 2007 (UTC)
tamam tamam, boşver. (vicdan azabı çektirmeye falan çalışmıyorum, ciddiyim (: hehe) iyi çalışmalar--Quinlan Vos 22:36, 24 Ocak 2007 (UTC)

Cesme harbour vikipedi.jpg[kaynağı değiştir]

Merhaba Brecht,

Bu resmin şablonu olmamış, neden olmamış? Çünkü ticari olmayacak şekilde kullanılabilir demişsin. Ticari kullanımı kısıtlı resimler Vikipedi'de kullanılamıyor ve hemen siliniyorlar, bu yüzden resmin Kamu malı, GÖBL veya Creative Commons (sadece by veya by-sa) etiketlerinden biriyle etiketlemen mümkün. Daha fazla bilgiyi Vikipedi.Resim telif etiketleri sayfasında bulabilirsin.

Sevgiler

Vito Genovese 18:38, 25 Ocak 2007 (UTC)

Olmuş olması lazım, süslemesi sana kalmış artık.

Sevgiler

Vito Genovese 23:51, 29 Ocak 2007 (UTC)


Maalesef elle hesaplamak gerekiyor.

Vito Genovese 00:09, 30 Ocak 2007 (UTC)


Romeo + Juliet[kaynağı değiştir]

Kardeş bu sayfayı William Shakespeare's Romeo + Juliet → Romeo+ Juliet sayfasına yönlendirmiş ve özgün isim olduğu için değiştirdiğini söylemişsin. Fakat özgün ismi ilk olanıydı ben o sayfayı ingilizce wikipedi'den uyarladım.Ayrıca bu bir film ve bütün dünyada filmin afişlerinde (William Shakespeare's Romeo + Juliet) olarak yazılıyor .Bunu belirtmek istedim saygılar.Bence birinin yaptığını değiştirmeden önce biraz araştırmak iyi olur. y.erdem 13:23, 30 Ocak 2007 (UTC)

The rest is silence...[kaynağı değiştir]

  Hamlet "Bir buse daha...Bir buse daha.. " diyerek ölür. (Hamlet (oyun) maddesinden)


Hamlet, "The rest is silence" (Sonrası sessizlik/geri kalan yalnızca sessizlik) diyerek ölmemiş miydi?
Hamlet'in son sözleriyle ilgili farklı kaynaklarda (1603 quarto'su, 1604 quarto'su, kötü quarto (oyuncular tarafından derlenen) ve 1623 folio'su) bildiğim kadarıyla iki farklı görüş var.
Birincisi: "The rest is silence" - Çevirisi: Sonrası sessizlik
İkincisi: "The rest is silence. O, o, o, o." - Çevirisi: Sonrası sessizlik. Ah, ah, ah, ah. (Hamlet, Leartes'in kılıcından bulaşan zehrin etkisiyle inleyerek ölür)
--Doma 14:41, 31 Ocak 2007 (UTC)

önemli değil ayrıca bir de sorum olacak[kaynağı değiştir]

sen şablon oluşturmayı biliyormusun şablonların ingilzceleri var ama ben türkçe vikipediye uyarlanmasını istiyom fakat beceremiyom bu konuda yardımcı olurmusun.y.erdem 13:55, 31 Ocak 2007 (UTC)

bu şanlonlar[kaynağı değiştir]

eğer yapabilirsen bu şablonlar lazım

örnek:Michael Scofield

y.erdem 15:32, 2 Şubat 2007 (UTC)

Kapak afiş vs.[kaynağı değiştir]

Ne diyor şablon?

Vito Genovese 01:23, 4 Şubat 2007 (UTC)


Bu durumda Özel:Upload sayfasını okumamışsın?

Vito Genovese 01:26, 4 Şubat 2007 (UTC)

Detaylı sene sayfaları[kaynağı değiştir]

Merhaba Brecht,

Eğer doğru anladıysam (yanlış anlamışsam düzelt lütfen) en:2006 in film sayfasında olduğu gibi bir yapılanmadan bahsediyorsun.

Oldukça başarılı buluyorum ben bu olayı, ancak esas yıl sayfaların henüz bölümlenmeye yetecek içeriği yok ne yazık ki. Bir gün yeterince gelişirlerse böyle bir sınıflandırma harika olur bence de.

Sevgiler

Vito Genovese 08:31, 7 Şubat 2007 (UTC)


Şimdilik öyle yap istersen, sonra düzeltilir, sorun değil.

Sevgiler

Vito Genovese 16:10, 7 Şubat 2007 (UTC)

  • Merhaba Brecht, kelaynak kuşları zaten istenen bir maddeydi hatırladığım kadarıyla, o maddeyi açman iyi olmuş, fakat kaynakça olarak bir başka web sitesini göstermişsin! Vikipedide telif ihlali konusundan dolayı başka web sitelerinden kopyalama yapılmıyor, istersen o maddeyi baştan yaz, yoksa kısa zamanda silinir.Kolay gelsin--Düşünenadam 02:17, 9 Şubat 2007 (UTC)

Merba Brecht,Indy yerine yanlışlıkla sana mesaj göndermişim, kolay gelsin,Macbeth maddesini açman iyi olmuş,iyi çalışmalar--Düşünenadam 02:24, 9 Şubat 2007 (UTC)

Kategori isimleri[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Öncelikle katkılarınız için sizi tebrik eder, devamının gelmesini dilerim. Yeni kategori açarken ismine dikkat etmeniz iyi olacaktır. Vikipedi'de kategorileri isimlendirirken birden fazla kelime mevcutsa -isimde- sadece ilk kelimenin ilk harfini büyük yapıyor, diğerlerini küçük bırakıyoruz. Tabii ki, eğer geçiyorsa, özel isimler müstesna. Örneğin: Asya kıtasındaki adalar. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 03:25, 11 Şubat 2007 (UTC)

Yönlendirilen başlığı arama kutusuna yazıp git tuşuna tıklayın veya yönlendirilen başlığa giden bir bağlantıya tıklayın, otomatik olarak hedef maddeye gönderildiğinizde hedef maddenin başlığının altında küçük bir mavi bağlantı göreceksiniz, bu mavi bağlantıya tıklarsanız yönlendirme konulmuş sayfaya gidersiniz ve değiştir sekmesine tıklayarak yönlendirmeyi kaldırabilirsiniz. Örneğin: Böyle Söyledi Zerdüşt bağlantısını takip ederseniz sizi Böyle Buyurdu Zerdüşt maddesine yönlendirecektir ama başlığın hemen altında gördüğünüz gibi parantez içinde "(Böyle Söyledi Zerdüşt sayfasından yönlendirildi)" ibaresi yer alacak ve bu ibaredeki yönlendirme barındıran sayfaya, Böyle Söyledi Zerdüşte, bir bağlantı bulunacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 03:38, 11 Şubat 2007 (UTC)
Bu arada kategorilere normal yönlendirme koymuyoruz; zira bu ancak kategori sayfasını diğer sayfaya yönlendiriyor, eğer içerik yönlendirmeli kategoriye eklenmişse o içeriği hedef kategoriye taşımıyor. Bunun yerine {{kategori yönlendirme|hedef kategori adı}} şablonunu (Şablon:Kategori yönlendirme) kullanabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi şablonun sayfasında mevcut olmalı... Örnek olarak: Kategori:İslamiyet. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 03:41, 11 Şubat 2007 (UTC)

Çalışkan kullanıcı yıldızı[kaynağı değiştir]

Brecht, bu çalışkan kullanıcı yıldızını, haftanın işbirliği projesindeki önemli katkıları sayesinde kazanmıştır. denisutku *:!? 15:24, 22 Şubat 2007

Yıldızını istediğin yere taşıyabilirsin Brecht. Tebrikler! denisutku *:!? 15:24, 22 Şubat 2007

Haftanın İşbirliği[kaynağı değiştir]

Sizinde görüş bildirdiğiniz Türk tarihi portalı'nın düzenlenmesi işbirliği projesi zaten hallediliğinden projeyi daha kapsamlı olarak Vikiproje:Türk tarihi merkezli Türk tarihi ile alakalı maddelerin düzenlemesi olarak değiştirdim. Kolay gelsin. İyi çalışmalar.--Absarileti 15:31, 10 Mart 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

--Absarileti 07:16, 13 Mart 2007 (UTC)

Eline sağlık[kaynağı değiştir]

Helal olsun sana yeni maddeler..:-) Dublin süper olmuş. Eski haline baktım da gerçekten tamamen baştan yazmışsın hepsini. Okadar fazla kırmızı bağlantısı olmasa hatta seçkin maddelere aday gösterilebilir, eline sağlık. selamlar --Erdall 01:30, 15 Mart 2007 (UTC)

"Weihrauchstäbchen"'in ne oldugunu kendim biliyorum, ama Türkce adini bilmiyorum. Asyada cok yaygin olan ufak cubuklar (özellikle budistlerde, shintoizm'de, Taoizm'de ve Hindoizm'de). Ucunu yakinca bir saat boyunca yavas yavas yanarak güzel kokulu duman veriyorlar. Bunun Türkcesini biliyormusun acaba? "Tüssü cubuklari" desek olurmu acaba?
1930 a kadar varolmus olan Ak din hakkinda da hemen bir madde yazmayi planliyorum baglanti mavilessin diye. Böylece Ak din (ya da Burhanizm) hakkinda daha fazla ayrintilarina girmemiz gerekmez ve baglantiyi birakiriz. Samanlarin yoldan cikma meselelerini de orada daha düzgün aciklarim.
"Güneşin hareketi, durmadan hareket halinde olan mevsimler ve bütün yaratıkların ölümden sonra tekrar doğan ruhları[5]." Burda sayilanlar Tengricilik'de dünyada varolan herseyin bir cemberin icinde hareket ettigi inancini tarif etmek icin sayilmisdir. Eger dogru anlasilmiyorsa, baska ne türlü degistirebiliriz bu cümleyi acaba?
Tilkiler zaten cok nadir ses cikardiklari icin, bu yüzden bu bir isaret olarak degerlendiriyor olmali. Tilkilerin cikardigi sesler aslinda daha cok bir cocugun ya da kadinin öksürürcesine cigligina benziyor (tüyler ürpertici). Ama bu bilgiyi aldigim kaynakta gercekten "havlamak" yaziyordu.
Bazi "kaynak belirtmeli" sablonu koydugun yerin bazen biraz altinda veya biraz üstünde o istedigin kaynak coktan gösterilmis. :-) Kaynaklari da tekrar daha uzmanca yerlestirip bu sorunu da ortadan kaldiririm bu gece. Su an evde degilim.
Bazi yerlerde kurdugum cümlelerle memnun degildim (özellikle "Bilim" bölümünün basi). Elimden ancak bukadar geliyor ancak. Türkiyede hic yasamadim, hic Türk okuluna gitmedim, bu yüzden cok yazim hatalari yapiyorum malesef. Seninde eline saglik, maddenin kalitesini gercekten cok yükselttin. Iyi aksamlar --Erdall 22:18, 15 Mart 2007 (UTC)
Önce ilaveleri bitirip, sonunda bütün kaynakları çok ayrıntılı bir şekilde uzmanca yerleştiricem:-) O kıpçak kağanın dediğini hangi kitabın neresinde okuduğumu tam olarak hatırlamıyorum. Arasam bulurum, ama uzun sürer. Bu yüzden onu çıkarıp bunun yerine Tengricilik'teki toleransı kanıtlayan başka bir meseleyi yazacam. Bunun kaynağının nerde olduğunu çünkü daha iyi biliyorum.
Bende bir Büyük şehirde oturuyorum, Berlin'de. Buna rağmen neredeyse her gece tilkiler görüyorum. Geceleyin sokaklar boşalınca şehirin ortasında geziniyorlar. Baylan, köpekgiller konusunu geliştirmekte çok emek verdiği için ona berlinin göbeğinde kendim çektiğim bir tilki resmi hediye etmiştim: Burda. Bu yüzden bu hayvanatların ne tür ses çıkardıklarınıda iyi biliyorum. Daha geçen hafta oturduğum evin karşısında bulunan mezarlıktan gece yarısı bu tarif ettiğim çocuk ya da kadın çığlığına benziyen sesleri duydum, tüylerim diken diken oldu. Ama az bekleyince çalıların arasından çıkan tilkiyi gördüm. Herhalde böyle bağırarak bir dişi bulmaya çalışıyordu.. malüm ilkbahar. :-)
Evet büyük ekranlarda, yazı sıraları azalıyor ve resimler üst üste sıkışıyor. Bunu önlemek için bir kod var. Bu işim bitince senin seçkin maddelerinede bir göz atıp ilgilenirim. selamlar --Erdall 02:53, 16 Mart 2007 (UTC)
Okey, sanada iyi geceler ozaman. Görüşmek üzere --Erdall 03:10, 16 Mart 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

--Absarileti 15:50, 19 Mart 2007 (UTC)

Merhaba.Bonn ile ilgili çalışmalarında gayet iyisin süpersin ama kategori eklemeyi aksattığını gördüm .bu konuda biraz daha titiz olursan sevinirim.iyi çalışmalar.--''Uannis'' 17:49, 20 Mart 2007 (UTC)

  • Haftanın işbirliği çalışmasında aktif olarak görev yaptım bu hafta sizin dağıttıklarınızı topluyorum.

Ben sizi uyarmadım sadece ricada bulundum alındıysanız siz bilirsiniz. Bonn ile ilgili çalışmalarında gayet iyisin süpersin demiştim onu görmedin galiba.Herkes görmek istediğini görüyo.Ne haliniz varsa görün.İsterseniz VP : Şikâyet'e şikayet edin.Tam sizden beklenecek bişi olur.--''Uannis'' 18:01, 20 Mart 2007 (UTC)

Tabiki toplarım arkadan maddeleri zaten vikipedide asıl amacım var olan maddeleri toplamak ve düzenlemek.Ama baştan biraz daha toplu olursa kategori vb. olursa diğerlerine daha az görev düşer.Bende dikkatsizlik yapıyorum ve daha 2 aylık üyeyim.--''Uannis'' 18:19, 20 Mart 2007 (UTC)