Kullanıcı mesaj:Bilimevi01

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bilgilenmeyle doğrudan ilgisi olmayan, ansiklopedik değer taşımayan içerikler reklam olarak algılanabilir. Kendinize veya gruplarınıza ait blog ve/veya forum sitelerine yönlendirici bağlantılar eklemeyin, Vikipedi; şirket, kurum ve kuruluşlarınızı ya da web sitenizi tanıtma yeri değil, bir ansiklopedidir.
Vikipedi’de reklam yapmak yasaktır. Ticari olsun ya da olmasın, bu tip maddeler/içerik eklemeye devam etmenize izin verilemez ve bu davranışınız vandalizm olarak algılanabilir. Lütfen bu tür içerik eklemeyiniz. - i.e.msj 23:09, 2 Şubat 2013 (UTC)


Uyarı
Uyarı
Lütfen sadece ansiklopedik içerik ekleyiniz.
Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Büyük olasılıkla yaptığınız değişiklik silindi, silinmek üzere işaretlendi, ya da geri alındı. Lütfen sadece ansiklopedik bilgi / içerik eklemeye özen gösteriniz (bakınız: Vikipedi ne değildir?). Bu konuda kayda değerlik ölçütleri sayfamızdan bilgi edinebilirsiniz. Ansiklopedik bilgi içermeyen sayfalar eklemeyi tekrarlamanız durumunda katkılarınız silinecek ya da geri alınacaktır. Bilgi edinmeniz rica olunur. Teşekkürler, iyi değişiklikler!
i.e.msj 23:09, 2 Şubat 2013 (UTC)


Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Bilimevi01!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portali
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (yorum yaparken katılımcılya değil konuya odaklanın) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin... --i.e.msj 23:09, 2 Şubat 2013 (UTC)

Lütfen maddelerden silme etiketlerini çıkartmayınız. Eğer maddenin silinmemesi gerektiğini düşünüyorsanız, {{çalışma}} etiketini ekleyiniz ve maddenin tartışma sayfasında nedenini belirtiniz. Hizmetliler maddeyi silmeden önce sizin açıkladığınız sebebi kontrol edeceklerdir. Teşekkürler.

Garbino ileti 14:41, 3 Şubat 2013 (UTC)

Sil çıkarma[kaynağı değiştir]

Lütfen maddelerden hızlı silme etiketlerini çıkartmaktan vazgeçin, bu vandalizm olarak kabul edilmektedir. Eğer maddenin silinmemesi gerektiğini düşünüyorsanız, maddenin tartışma sayfasında nedenini belirtiniz. Teşekkürler.--Garbino ileti 15:05, 3 Şubat 2013 (UTC)

Lütfen uyarıları dikkate alınız. Vikipedi işleyişini aksatmanıza yönelik davranışlarınızdan dolayı size yapılan uyarıları önemsememeniz vandalizm olarak değerlendirilebilir ve engellenebilirsiniz. i.e.msj 14:45, 4 Şubat 2013 (UTC)


  • merhaba, Forum fxis maddesine çalışma etiketi ekleyerek hızlı sil etiketini kaldırmanız sayfanın hızlı silinmesi engellememektedir. Sözkonusu sayfanın silinmesinin nedenleri Vikipedi:Kayda değerlik ve Vikipedi:Kayda değerlik (internet) sayfalarında bulunan kriterlere uymaması nedeniyledir. Açık olarak yazacak olursam:

Vikipedinin temel ilkeleri gereği her maddenin güvenilir kaynaklar tarafından doğrulanabilir olması gerekmektedir. Birincil kaynakların genelde kayda değerliği belirlemeye yeterli olmadığı esasından hareketle Web içeriklerinin kayda değerliğini belirlemek için aşağıdaki kıstaslar kullanılır[1]:

  1. Sitenin içeriği hakkında, o siteden bağımsız ve iyi bilinen kaynaklar tarafından bir çok kere ayrıntılı yazı yazılmış olmalı.
    • Bu kriter her türden güvenilir yayımlanmış kaynağı kapsar, bunlara gazete ve dergi makaleleri, kitap, televizyon belgeselleri, Web siteleri ve tüketici haklarını gözeten örgütlerin yayınladığı raporlar da dahildir[2], ama şu istisnalarla:
    • Basın duyuruları ve reklamların basında tekrar yayımlanmış halleri.[3]
    • Sıradan yayımlar, örneğin 1) Sadece internet adresini veren bir gazete makalesi, 2) bu Web içeriğinin hangi zamanlarda yenilendiği veya kullanıma sunulduğu hakkında gazete makaleleri, 3) içeriğin kısa bir özeti, veya 4) internet rehberlerinde veya internet mağazalarının içindekilerin tanımları
  2. Site veya sitedeki içerik, bir kurum veya yayın organının verdiği, iyi bilinen ve bağımsız bir ödül almış olmalı.[4]
  3. İçeriğin dağıtımı, iyi bilinen bir yayın organı tarafından, içeriğin yaratıcılarından bağımsız olarak dağıtılmakta olmalı. (Bir internet yayınında yer alan bir "köşe yazısı", örneğin).
  • Bunun istisnası, kullanıcıların kendi hazırladıkları malzemeyi yayınlayabildikleri GeoCities gibi konak sitelerindeki içeriktir.

Madde, yukarıdaki kriterleri sağladığına dair delili içinde bulundurmalıdır. Bunun için ya bir dipnot ya da "Kaynakça" veya "Dış bağlantılar" bölümü kullanılmalıdır. Bir Web sitesinin tamamı kayda değerlik kriterini sağlasa dahi, onun parçaları (forumlar, makaleler, bölümler) mutlaka kayda değer olup kendi ayrı maddelerine sahip olmayı hakketmeyebilirler.

  1. ^ Web siteleri hakkındaki bilgiler mümkünse onları sahip olan ana kuruluşa yönlendirilmelidir. Örneğin yahoo.com, Yahoo!'ya yönlendirilir. Buna karşın Amazon.com kendi başına bir maddedir.
  2. ^ Örneğin, Ekşi Sözlük hakkında Milliyet, Hürriyet, Turkish Daily News yazılmıştır.
  3. ^ Reklam yaparak ansiklopedi maddesi yaratılamaz. Web içeriği hakkında yayımlanmış olan eser başkası tarafından yazılmış olmalıdır (maddenin konusu ve yazarının aynı kişi olması durumunda ortaya çıkacak doğrulanabilirlik ve tarafsızlık sorunları için Vikipedi:Otobiyografi'ye bakınız.) Kayda değerliğin ölçütü konudan (veya onun imlatçısı, yaratıcısı, satıcısından) bağımsız kişilerin bu içerik veya siteyi, onun hakkında sıradan sayılmayacak bir yayım yapmaya değer bulmalarıdır.
  4. ^ Kayda değer ödüller için Kategori:Ödüller'e bakınız. Bir ödül için birden çok kere aday gösterilmiş olmak da kayda değerliğin bir göstergesi sayılır.

Bu nedenle bu madde silinmektedir. --Mskyrider ileti 15:20, 4 Şubat 2013 (UTC)