Kullanıcı mesaj:Baran Ruciyar~trwiki

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Kadı tarafından 8 ay önce Kilam silinmeye aday gösterildi başlığına

Zazalar konusu[kaynağı değiştir]

Selam. Zazaca Kürtçenin lehçesi olmadığı gibi Zazalar Kürtlerin bir kolu değildir. Meselenin ilginç tarafı Kürtlüğünü benimseyen Zazaların olması. Kürtlüğünü benimsemeyen Zazalar da bayağı vardır. Bu kimlik meselesidir ve his meselesidir. Yine de Vikipedi ansiklopedi olduğu için birimsel yaklaşmamız gerekiyor. Ayrı maddenin yazılması (tabi kaynakları eklenerek) vikipediyi zenginleştirecektir. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 00:54, 31 Ekim 2008 (UTC)

Selam. O senin düsüncen, ben katilmiyorum. Zazacanin Kürtcenin birlehcesi olup olmadigi önemli degil. önemli olan halkin kendi kendini nasil algiladigidir. zazalar kendilerini kürt olarak görürler. bir kac tane internet kurdunu cikarirsak, zazalarin hepsi kendine kürt olarak görür. birde sunu bilmende yarar vardir sevgili tatabeg. avrupada simdiye kadar zazacanin kürtce olmadigini idaa eden dilbilimcileri, hic bir zaman etnik bakimindan zazalarin kürt kimliklerine süphe getirmedir. --Baran Ruciyar 10:47, 31 Ekim 2008 (UTC)

Zaza kimliği konusunda kişiye göre algılanış değişiyor. Gerçekten de Avrupa ülkelerinde Zaza toplulukları mevcuttur. Önemli olan gerçeğin ne olduğudur. Takabeg ileti 10:50, 31 Ekim 2008 (UTC)

Almanya Kürtleri, Fransa Kürtleri[kaynağı değiştir]

Selam. Tartışma:Almanya Kürtleri ve Tartışma:Fransa Kürtleri'ne bakar mısınız? İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:42, 17 Kasım 2008 (UTC)

sevgili tatabeg, ben gorani kürtcenin lehcesidir diye yazmadir. gösterdigim kaynakta "a kurdish language" diye yaziyor. bunun sebebiyse belli: goranlar kendi dillerine kurdî kendilerine kurd derler! saygilar --Baran Ruciyar 14:33, 26 Ocak 2009 (UTC)

Selam. Sadece Kürt Enstitüsü ve destekçilerinin tezlerine göre yazıldığında madde taraflıdır. Dil meselesi ayrı mesele ve Kürt kimliğini benimseyip benimsememesi ayrı mesele. Zazalar için de bu tür sorun var. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 14:36, 26 Ocak 2009 (UTC)

Sevgili Belekvor, kürtlerler ilgili maddelerin hepsini zazacanin kürtce olmadigini kanitlamak icin bozmasan sevinirim. asagi yukari her makaleye su cömleyi sikitiriyorsun "zaza ve goranice gibi iran..." zazaca ve goranice nekadar "iraniler" ise, okadarda kürtceler ve kürt dilleriler. demogojik teorilerin icin zazaki.de yada radiozaza sitelerini kullanman daha mantikli olur bence. --Baran Ruciyar 13:13, 26 Ocak 2009 (UTC)

Sevgili Baran sen mi karar vereceksin Zazaların Kürt olduğuna. Zazalar "DenizKürdü" müdür. Kürdologlar bile tereddüt ederken sen nasıl kesin bir şekilde gelip "Zazalar Kürttür" deyip nokta koyabiliyorsun. Zazalar kendine Kürt der diyorsun, yüzde kaçı der gerçekten ? .Milliyetçilik bu kadar kör mü ediyor insanı. Gel Zazaca konuşalım seninle o zaman, madem Zazaları Zazacayı bu kadar seviyorsan. Dersim'e git bakalım kaç kişi kendine Kürt diyor. Bingöl'e, Siverek'e git. Ki şimdiye kadar o derece "Kürtsünüz" politikasına rağmen, halen Zaza kimliğinde direnen insanlar ne olacak. Çok şey var söylenecek, zamanım yok şuan zamanım yok. Bu safsataları bırakın artık. ----Belekvorileti 23:25, 27 Ocak 2009 (UTC)
qisey ´ke belekvor ez kirmanckî fahm kena. inan bana ben kürdüde (zazayida), zazacayida senden daha cok seviyorum. bu arada akkili gecinenlerdensin galiba. ezberledigin bir kac deyimle beni defansa sikistiracagini düsünüyorsun herhal: beni milliyetcilikle sucluyorsun, kürtler bir millet (nation) degildir, kürdün milliyetciligide olmaz. ben milliyetci falan degilim, hayatim boyunca milliyetcilerden vede senin gibi irkcilardan asiretcilerden nefret etmisidimdir, hepte edecegim. zazalarin kürt olup olmamasi beni ilgilendirmez. bu konuda karar ver hakkinida kendimde buldugum falan yoktur. halkimiz zaten kararini vermis, bunun sende cok iyi farkindasin, seni rahatsiz edende zaten bu. benim ne dêrsime, nede yazdigin diger bölgelere gitme sansim olmadi malesef, ama dêrsimlilerin, bingöllülerin icinde büyüdüm, hâlâda iclerindeyim. birinin bir gün biz/ben kürt degiliz/degilim dedigini duymadim. --Baran Ruciyar 00:44, 28 Ocak 2009 (UTC)
Nêzon to rê se vaci... So Heqi ra bıvêne. Mordemê bêbexti tımo raştê ma benê. Hama o Heq ke esto, na nêqiye sıma rê nêverdano. Sallê wayirê mı na kerdena sıma, sıma rê meverdo."Ez ebe zurranê to ra, xayinina to ra nêşikiyo, no mı rê bi derd; Ma ez ki na kerdena to ra nêno çhoku ser , wa no ki to rê derd bo."

Pirê mı Sey Rıza ----Belekvorileti 18:52, 28 Ocak 2009 (UTC)

Rusya'daki Kürtler[kaynağı değiştir]

Silav Takabeg çawan î? Primorski Krayı Kürtleri maddesini silebilirmisin lütfen? bendeniz yeni bir maddenin temelini atim "Rusya'daki Kürtler". Zamanla gelistiriz hep beraber. Bi xatirê te!

Yardımcı olurum ama propaganda etkenleri eklenmesin. Sadece bilimsel kaynaklarla yazılmalıdır. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 12:22, 8 Ekim 2009 (UTC)
P.S. Bu konu hakkında bol bilimsel kaynaklar var. O yüzden Mizgîn filana ihtiyacımız yok. Takabeg ileti 12:22, 8 Ekim 2009 (UTC)

Herşeyden önce kaynaklar eklersen iyi olur. Türkçe vikipedi ortamında Kürtler ile ilgilenen kullanıcı sayısı fazla değildir. O yüzden kaynaklara bakılmaksızın silinmeye aday gösterilebilir. O yüzden de kaynaklar eklemek faydalıdır. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 03:54, 8 Kasım 2009 (UTC)

Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Kayıt/2009 Eylül#Stokholm Kürt Enstitüsü, Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Kayıt/2009 Eylül#Berlin Kürt Enstitüsü ve Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Kayıt/2009 Eylül#Brüksel Kürt Enstitüsü'e bakmayacak mısın ? Takabeg ileti 14:10, 8 Kasım 2009 (UTC)

bunlar kaliyormu? iyi calismalar --Baran Ruciyar 01:36, 9 Kasım 2009 (UTC)

Kaldırıldı. Takabeg ileti 01:39, 9 Kasım 2009 (UTC)
  • Ferzê maddesinden düzenle-tr şablonunu kaldırdığınız gördüm ve Türkçe'ye çevrilcek birşey olmadığını söylemişsiniz. Fakat Evdalê Zeynikê'nin şagirt'ı bir dengbej. bölümü Türkçe'nin cümle yapısına uymamaktadır. Bunun gibi cümleler düzeltilmeden etiket kaldırılmamalıdır.--Reality006 22:00, 20 Kasım 2009 (UTC)
  • Ayrıca siz türklestirmeye alismisiniz, ama burada türkcelestirilecek birsey yoktur. kürtce metnin cevirilisi yapilmistir. yeterlidir. türünden mesajlar yanlış anlaşılabilir. Bu tür basit sorunlarda sorunu ilgili kullanıcıyla çözmeye çalışın. İyi geceler.--Reality006 22:05, 20 Kasım 2009 (UTC)
  • Evet dikkat ettim doğrudur Türkçe'ye çevrilecek gibi görünmüyor zaten benim kastettiğimde bu değil. Kürtçe'de iyelik ekleri var mı bilmiyorum fakat Türkçe'de var ve eklenmeyince az önce örneğini verdiğim gibi cümleler ortaya çıkıyor. Benim Türkçe'ye çevrilsin dediğim bu tür hatalar. İyi geceler iyi çalışmalar.--Reality006 22:44, 20 Kasım 2009 (UTC)

Slm, su Dımılilere bir göz atarsan sevinirim. Bizim sanal zazacilar konuyu sulandirmadan, sen bana bir zahmet maddenin ciddiyeti icin gereksimleri bir yaz lütfen. basarilar. --Baran Ruciyar 01:05, 28 Kasım 2009 (UTC)

Kürtçülerin de Zazacılık dedikleri eğlim ile alakalı olup olmadığını bilmiyorum da şu anki madde bağlığı karışıklığa yol açabilir, bence. Görüşümü Tartışma:Dımıli sayfasında belirttim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 04:35, 28 Kasım 2009 (UTC)
  • Politik propagandaya karşı olduğunu iddia ederken antikemalist olduğunu belirtmen ne derece uygun?
Az önce yaptığınız değişiklik, Vikipedi'nin tarafsız bakış açısı politikasını ihlâl ettiği için geri alındı (ya da silindi). Vikipedi özgür ansiklopedidir, ancak bir blog, serbest kürsü, ya da reklam alanı değildir. Vikipedi'de herhangi bir kişi, kuruluş, örgüt, dernek ya da kurumun propagandası yer alamaz. Lütfen bakınız: TBA. Bu tutumunuzu sürdürmeniz halinde engellenmeniz söz konusu olabilir. --Takabeg ileti 21:48, 1 Nisan 2010 (UTC)


Selam. Oluşturduğunuz Ferzê sayfası silinmeye aday gösterildi. Haberinize. Takabeg ileti 16:25, 5 Haziran 2012 (UTC)

Birde Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Şeyhbızın. Kolay gelsin. Takabeg ileti 16:43, 5 Haziran 2012 (UTC)

Haber vediginiz icin tsk ederim. Benim ugrasacak zamanim yok. Maddelerin yetersiz oldugu zaten asikar, düzeltmek, genisletmek yerine silmek şıkı seciliyorsa, buyursunlar. --Baran Ruciyar (mesaj) 19:29, 5 Haziran 2012 (UTC)
Tekrar selam. Ferzê için Kevirbirî, Salihe, Filite Quto, Weşandina Nefel, Stockholm, 2002, p. 148. güvenilir kaynaklardandır. Birkaç tane daha buluruz. Şeyhbızın için daha kolay. Ancak Türkçe Vikipedide Kürt yayınevinden çıkan kitapların, Kürtçe ile yazılanların güvenilmez olduğunu iddia edenler var. Aslına bakarsak öyle bir kural, kriterler bulunmuyor. Zaten Viki projektlerde de Türkçe kaynakları kullandım. Fakat Türkçe ile yazılıyor güvenilmez diyen çıkmadı. Gerç İngilizce Vikide Kullanıcı:Gomada'nın, Hürriyet gazetesinin Reliable Source olmadığını özet kısımına yazıp direkt kaldırdığına tanık oldum. Tabi bu da yanlış yaklaşım ve davranıştır. Kitaplar, makaleler tek tek değerlenmesi gerekirken, yayınevine göre değerlenmek son derece hatalı ve kişisel iddialarının ötesine gidemeyecek bir şeydir. Depoya gidecektim ama yağmur yağmaya başladığı için belki bugün değil yarın gidecem. Orada inceleyeceğim. Siz de maddeye kaynak olarak eklerseniz iyi olur. Ben bilmiyorum, ben kaynak bulamadım diye anında SAS göstermek yanlış, bence. Acele işe şeytan karışır. Sizde aceleci olmayınız. İyi çalışmalar.Takabeg ileti 23:50, 5 Haziran 2012 (UTC)

Tepki olarak SAS'taki maddelere silinsin oyu vermeyiniz. esc2003 (mesaj) 19:33, 5 Haziran 2012 (UTC)

lütfen ama! tepki oldugunu nereden cikariyorsunuz! hic birinin KD oldugunu sanmiyorum! --Baran Ruciyar (mesaj) 19:42, 5 Haziran 2012 (UTC)
Buradan niyetinizi sezmek zor değil. Bu şekilde bir yere varılamaz. Herkes görüşünü bildirmeli. Duygusal sebepleri bir kenara bırakın. İyi çalışmalar. esc2003 (mesaj) 19:47, 5 Haziran 2012 (UTC)

esc2003 söylemiş benim de söyleyeceğimi. duygusal yaklaşıma gerek yok. kolay gelsin. --kibele 22:47, 5 Haziran 2012 (UTC)


Selam. Baran Ruciyar. Kürt milliyetçiliği maddesindeki Özelikle Koyi Kürtlüğü, Kürt milliyetçilerinin aksine Osmanlı (Türk), Arap ve Fars milli kimliklerine muhalif değil, onlarla aynı düzeyde ve rekabet edebilecek bir özne olarak tanımlar. Bu açıdan bakıldığında Kurdayayetî Kürt milliyetçiliğiyle (Kürtçe: Neteweperestî Kurd) anlam olarak bağdaşmıyor, hatta bazı bakımlarda karşıt olarak algılanabilir. cümleleri için kaynakları verebilir misin ? Birde "Neteweperestî Kurd" Kürtçe olarak doğru mu ? "Netweperestiya Kurdan" olabilir mi ? Takabeg ileti 09:28, 24 Mart 2013 (UTC)

Your account will be renamed[kaynağı değiştir]

08:50, 20 Mart 2015 (UTC)

ben siverekte yaşayan karakeçili aşireti mensubuyum ama türkmen olduğumuzu biliyorm cok tartışmaya gerek yok zamanın şartlarına gör kürtçe konuşuyoruz ama türkçe ile karışık bir çok ilin ve köyun kürtçesini anlamıoruz....

23:51, 22 Nisan 2015 (UTC)

Şabankara silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Şabankara) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Şabankara sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Thothr(mesaj) 16.22, 23 Mayıs 2020 (UTC)Yanıtla

Dilxêran silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Dilxêran) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Dilxêran sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler. --×Elvorixmesaj 11.33, 16 Mayıs 2022 (UTC)Yanıtla

Terıkan silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Terıkan) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Terıkan sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler. --Wooze 09.20, 12 Temmuz 2022 (UTC)Yanıtla

Kilam silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Kilam) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Kilam sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler. --Kadı Mesaj 12.38, 7 Ağustos 2023 (UTC)Yanıtla