Kullanıcı mesaj:Atacameño/Arşiv12

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Sevgili Baylan, {{SR}} olması için önerdiğin Kızıl Tilki resmi Vikipedi topluluğunca SR olmaya layık görüldü.

Güzel katkılarının devamı dileğiyle, teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 20:40, 18 Temmuz 2007 (UTC)

Sevgili Baylan, {{SR}} olması için önerdiğin Göz resmi Vikipedi topluluğunca SR olmaya layık görüldü.
Güzel katkılarının devamı dileğiyle, teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 21:16, 23 Temmuz 2007 (UTC)
  • ee, artık zıkkım'ı görür görmez basıyorum düğmeye de ondandır. 'aman kardeş' filan demeye gerek yok. belki görmemişsindir, günlerdir onlarca maddeye aynı metni ekleyip duruyor. :) --kibelemesaj 16:12, 25 Temmuz 2007 (UTC)
adamına göre her türlü tepki gösterilir.. :) keyfine bak, işten sıkılınca bekleriz. --kibelemesaj 16:38, 25 Temmuz 2007 (UTC)

Teşekkürler Baylan.Hep beraber omuz omuza kökünü kurutacağız inşallah bunların:) Kolay gelsin iyi çalışmalar. ----Eldarionmesaj 06:50, 26 Temmuz 2007 (UTC)

anasayfa şeysi[kaynağı değiştir]

Selamlar, tatildesin sanıyordum. Sorun değil, istersen değiştirebilirsin tabii ki. --Metal Militia ileti 17:55, 27 Temmuz 2007 (UTC)

Dediğim gibi, sorun değil, nasıl istersen. İyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 18:02, 27 Temmuz 2007 (UTC)
  • ne demek, denizde kum bizde emek. :) --kibelemesaj 18:32, 27 Temmuz 2007 (UTC)

Portal Sosyalizm[kaynağı değiştir]

Sosyalizm portalı Vikipedi:Seçkin portal adaylarına aday olmuştur.Siz değerli yöneticilerimizin oyları bizim için değerlidir.Lütfen oy kullanın.İyi çalışmalar--William Wallace 08:25, 28 Temmuz 2007 (UTC)

Arşivleme yaparken mesajınızı fark ettim, sayfanın ya başına eklediğinizden ya da diğer mesajların eklenmesinden dolayı fark edemediğimden biraz geç dönmüş oluyorum. Silinen sayfanın geri alınmasını istemiyorum, buraya katkı yaparken yaptığım işleri listelemem gerekmiyor, gözümün önünde olsun takip edeyim istemiştim ama sonradan saçma bir sayfa olduğunu anladım. Bu sitenin amacına yakışmadığını düşünüyorum. Teşekkürler sildiğiniz için, kolay gelsin. --Mefistofales Messaggio 21:06, 29 Temmuz 2007 (UTC)

Selam Baylan. Gelmeni iple çektim walla. Neden dersen, senin de-wikiden buraya taşıdığın GÖBL etiketli resimleri De den Commons'a taşıyorum bu aralar. Aynı burda çift kopya resim açıklaması yapıp sil şablonu koyduğumuz gibi orda da resim commonsa taşındı silin gibisinden bi şablon koyuyorum. Benim koyduğum şablonu siliyolar. Resmin commonsa bağlantısını vermiyolar. Bu işlemi pek çok vikipedide yapıyorum. Böyle bi sorunla karşılaşmıyorum. Dillerini bilmediğim için bi açıklama da yapamıyorum. Bi ilgilenebilir misin acaba? --maderibeyzamsj 06:30, 3 Ağustos 2007 (UTC)

İlgilendiğin için teşekkürler.. --maderibeyzamsj 07:21, 3 Ağustos 2007 (UTC)

Zaten o sil şablonunu bulana kadar canım çıktı. Linki nasıl verem:( Sen onların bu konuda VP:HS resim/medya çift kopya resim, commonsa şeyedilen resim gibi bi bağlantıları var. Onu okuyup bana anlatırsan daha iyi olcak. Başını ağrıttığım için özür. Nasılsa eline iş lazım. Sigarayı bırakırken elin boş durmasın:) --maderibeyzamsj 07:23, 3 Ağustos 2007 (UTC)

Bu arada zaten işi başıma saran Mach'in ta kendisi. O da yok ortalarda iki gündür. Almanca vikipedi hakkında onun da pek bilgisi yok zaten kanımca. Bi sen halledersin bu işi. --maderibeyzamsj 07:24, 3 Ağustos 2007 (UTC)

Sorun 2: Bu bölümdeki galerinin 3. resmi neden görünmüyo? Halbuki aynı resim bu bölümün 3. resmi ve burda görünüyo. Teknik bişiy sanırım çözemedim ben. Bi bakar mısın? --maderibeyzamsj 07:33, 3 Ağustos 2007 (UTC)

Resmi silip commonsa bağlamışlar. Eline sağlık. Eeee boşuna dememişler bir dil bir insan, iki dil iki insan diye:)) Senden ricam bu tip resimlere ihtiyacın olduğu zaman başka vikipedilerden buraya taşımak yerine commonsa atarsan her iki vikipedi için de iyi olur. Böylece başka vikipediler de bundan kolaylıkla yararlanır. İlgilendiğin için teşekkürler. Kolay gele.. --maderibeyzamsj 07:53, 3 Ağustos 2007 (UTC)

Merhaba Baylan, Lady d'Arbanville maddesini şarkı sözünü içeriyor ve şarkı sözleri de telif altındadır diyerek silmiştim. Şu maddeyi gösterdi. Bu sözler telif altında değil mi? Ne yapalım sözleri silmek zorundayım. --Mskyrider ileti 11:03, 3 Ağustos 2007 (UTC)

Selam Mskyrider. Doğrusu bu ise, uyguladığın ve haber verdiğin için teşekkürler. Ancak anlamadığım bir husus var, şarkı sözlerinin Vikikaynak'da da kullanıldığı oluyor, bu durumda Vikikaynak'daki şarkı sözleri de telifli mi? Bu arada daha önce açtığım El Condor Pasa maddesinde de ispanyolca şarkı sözleri var, onun ispanyolca ve quechua orjinallerini çıkarıp Türkçelerini bıraktım. Bu şarkı Türkçe hiç okunmadığı için Türkçesinin telif problemi olmasa gerek diye düşünüyorum. Sen ne dersin? . İyi çalışmalar ve kolay gelsin--Atacameñoileti 16:07, 3 Ağustos 2007 (UTC)
Anladığım kadarıyla şarkı sözleri telif kapsamı içinde, dolayısıyla da vikikaynaktakiler de öyle oluyor. Eğer anonim değil ise, ve üzerinden belirli bir zaman geçmediyse telifli kalıyorlar. Ancak Türkçe çevirisini sen yaptıysan herhalde telif kapsamı içine girmiyordur ama tam emin değilim. Sonuçta kitabı örnek alırsan, çeviri haklarını da saklı tutuyorlar, şarkı da da aynısı geçerli olabilir. İşin uzmanını bulursak ona soralım derim. İyi çalışmalar. --Mskyrider ileti 22:33, 3 Ağustos 2007 (UTC)
Şu sayfaya bir bakarsan [5] "United States Copyright Law provides the copyright owner and/or their representative with the exclusive right to create, reproduce and distribute derivative works based on copyrighted material. Unless you have received permission from the copyright owner or their representative to distribute the lyrics from their songs, you are in violation of the law. May 2003 - Azlyrics.com Team was contacted by one of the world's largest music print publisher "Hal Leonard Corporation", who exclusively control print rights for more than 6000 of the compositions listed on our website. Publisher demand us to cease and desist from offering these unauthorized lyrics for distribution via our website. We had no choice but to remove all these lyrics from our site, otherwise AZLyrics.com would be closed." diyor. --Mskyrider ileti 22:56, 3 Ağustos 2007 (UTC)
Ben de seviyorum ama mukadderat... :) --Mskyrider ileti 23:49, 3 Ağustos 2007 (UTC)

Günün resmi[kaynağı değiştir]

Selam Metal, eskiden günün resmi Commons'a paralel gidiyordu. Ağustos'tan beri Commons'un günün resmi bizdekinden farklı olmaya başladı. Her ayın ilk günü Vikipedi:Günün resmi/şablon1 ve Vikipedi:Günün resmi/şablon2'nin ay başında hazırlanması lazım. Yani burada anlatılan işlemin yapılması gerekir. Eskiden bunu Özgür yapıyordu fakat şu an ilgilenilmiyor. İngilizce tercümesi yapamadığım için el atamıyorum. Bununla ilgilenmek ister misin? İyi çalışmalar--Atacameñoileti 08:09, 4 Ağustos 2007 (UTC)

Selam, aklımsıra moladayım ve geliş gidişlerim düzensiz. İlgilenmeye çalışırım ama sen gene de, Pınar'a veya Noumenon'a durumu bir iletiver istersen. Kolay gelsin. --Metal Militia ileti 08:20, 4 Ağustos 2007 (UTC)
Eğer bakan olmazsa ben bakmaya çalışırım fakat ben de bazen kaybolabiliyorum ve yakında kısa bir süreliğine yine yok olacağım. İstersen sen gerekli değişiklikleri yap, sorun sadece resim altı metinlerinin çevirisi ise ben onları hızlıca çevireyim. Tabii daha aktif olan bir başka yöneticiye de iletebiliriz durumu... Citrat veya Mach belki? Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 11:47, 4 Ağustos 2007 (UTC)
Selamlar, benim aslında bu işi size paslamamın nedeni burada çözemediğim bir tuhaflık olmasıydı. İlk altı gün ve onuncu gün var diğerleri tamplate diye geçiyor. İkincisi ben de şu sıralar aktif değilim ve korkarım uzun süre de bu böyle devam edecek. Bu mesajlaşlaşmaları Mskyrider, Citrat Mach'a ileteyim belki onlar bu sayfayı anlayabilir ve zamanlarıolabilir vs.vs. Kolay gelsin--Atacameñoileti 19:39, 4 Ağustos 2007 (UTC)

Ana sayfadaki resim olayına değinecektim bence resimleri biz seçelim ? --Karduelismsj 12:02, 4 Ağustos 2007 (UTC)

Ağustos ayının resim listesi burada http://commons.wikimedia.org/wiki/Template:Potd/2007-08 kimse bakmazsa ben bakarım. --Karduelismsj 19:56, 4 Ağustos 2007 (UTC)

İşlem tamam telaşa gerek yok. --Karduelismsj 20:33, 4 Ağustos 2007 (UTC)

Bu arada resimlere tıklayınca almanca açıklamasını da görebilirsin

--Karduelismsj 20:43, 4 Ağustos 2007 (UTC)

Baylan, kusura bakma bir suredir yoktum, mesaji ancak cevaplayabiliyorum. O sablon sistemi oldukca karisik; bir ara ilgileniyim dedim ama isin icinde sanirim bot da var. Daha basit hale getirilmesi bence sart yoksa boyle birilerine bagimli kalacagiz. Mach sanirim cozmus ama dedigim gibi bu kadar zor olmamamli. Bir aday sayfasi da yapsak, kendi resimlerimizi de sunabiliriz ki asil istedigim o. Kolay gelsin, Citrat 19:25, 22 Ağustos 2007 (UTC)

Baylan selam, telif ihlali işlerinden anlıyorsan sana bir sorum, hatta birkaç sorum olacak. Cevaplayabilir misin?----Ddenkelmesaj 21:47, 4 Ağustos 2007 (UTC)

Tamam White Cat sağolsun chat kanalından cevapladı. Teşeekkürler.----Ddenkelmesaj 22:01, 4 Ağustos 2007 (UTC)

Günün resmi[kaynağı değiştir]

Kolay gelsin Baylan. 6, 7 ve 8 Ağustos'un resim bilgilerini çevirdim. Vakit buldukça diğerlerini de tamamlarım --Pinar 02:29, 5 Ağustos 2007 (UTC)

günün resmi[kaynağı değiştir]

  • selam, sanırım haberi olmayan yönetici kalmamış ve mesele hallolmuş. :) çevirilere ben de bakarım. selamlar. --kibelemesaj 10:56, 6 Ağustos 2007 (UTC)

Günaydın, yeni kullanıcılara gönderilen memleketini tanıt çağrısının ilk adımlar kısmında bir fotoğraf (menemen.jpg) görünmüyor. Nasıl değiştirebilirim? Şimdiden teşekkürler, --Bahar (yine ben!) 08:50, 7 Ağustos 2007 (UTC)

Sağolasın baylan, ortamı güzelliştirmede bir numarasın. İyi çalışmalar --Karduelismsj 13:22, 7 Ağustos 2007 (UTC)

Kenan Sofuoğlu[kaynağı değiştir]

Resim:Kenan.jpg'i yeni yükledim, Milliyet yazarı Menderes Özel'den rica etmiştim, tam da şansım(ız)a bugün göndermiş. Ana Sayfa'ya koyarsak güzel olu :) Khutuckmsj 18:56, 7 Ağustos 2007 (UTC)

Hayır, zaten Viki'de kullanmak üzere istemiştim fotoğrafı, şartları da söylemiştim. Khutuckmsj 19:02, 7 Ağustos 2007 (UTC)

Lütfen şuna bakarmısınız.http://tr.wikipedia.org/wiki/Kapal%C4%B1_Kaynak--PONY 10:48, 8 Ağustos 2007 (UTC)

TAMAM silinmiş--PONY 10:49, 8 Ağustos 2007 (UTC)

Merhaba Baylan, Mesajını çok geç gördüm, fakat sorun hallolmuş sanırım. Aktif olabildiğim sürece konu ile ilgilenmeye çalışacağım. Görüşmek üzere...--renegademsj 08:16, 9 Ağustos 2007 (UTC)

İyi geceler..[kaynağı değiştir]

İnti İllimani gençliğimde sevdiğim bir gruptu, yıllar var ki dinlemiyorum.. Sayfanızda şablonunu görünce anılarım canlandı. Şablon.. yazı lacivert, okunmuyor, değiştirme imkanı var mı? Burda renk kodları mevcut. İyi çalışmalar.. Levent Abi ileti 21:28, 9 Ağustos 2007 (UTC)

  • seri üretime karşıyız, butik çalışmaların her daim yanındayız.. :) --kibelemesaj 22:12, 9 Ağustos 2007 (UTC)
zaten sezar da öyle dememiş, o da brütüs değilmiş.. herşey yalan.. --kibelemesaj 22:15, 9 Ağustos 2007 (UTC)
şu kullanıcıyı engelle, hiçbişeyciğin kalmaz..:) --kibelemesaj 22:21, 9 Ağustos 2007 (UTC)
kullanıcının otomatik engellemesini kaldırmadığın için biraz zor.. onları kaldır da yeniden üye olibilsin.. --kibelemesaj 22:29, 9 Ağustos 2007 (UTC)
tamamdır, iktidara yürüyebilirsiniz artık. kullanıcı adı engellemelerinde işaretli kutuları boşaltıyorsun, aklında olsun. --kibelemesaj 22:35, 9 Ağustos 2007 (UTC)
o halde son bir şey söyleyip kaçayım. tartışma sayfasına da şu çeşit bir mesaj bırakarak, 'yaa ne oldu da engellendim' sorularını baştan cevaplayabilirsin. buones noches.. --kibelemesaj 22:41, 9 Ağustos 2007 (UTC)

Hani gençliğin deyimiyle; waaawww çok iyi ellerine sağlık.. Teşekkürler. Levent Abi ileti 19:41, 10 Ağustos 2007 (UTC)


Merhaba Baylan. Şablon:2007 Türkiye Erken Genel Seçimleri Sonrasında TBMM'ye Giren Milletvekilleri silinmeye aday olduğunu gördüm. Bende aynı şeyi için bu kategori yapmak istiyorum ancak nasıl yapılacağı hakkında hiçbir fikrim yok. 1 maddede anlatılabilicek şeyleri yaklaşık 400 maddede anlatılmış. Maddeler arasındaki tek farkın şehir isimleri olduğuna dikkatini çekmek isterim. Ki onlarda maddenin adından anlaşılıyor. Bunların bir listede düzenlenebilmesi, kalanının silinmesi için ne yapmak gerekir. Umarım cevap verebilirsin. Görüşmek üzere. Kolay gelsin : ))) --Sophia 11:40, 11 Ağustos 2007 (UTC)

Motivasyon bu küçücük yıldızlar. Sağolasın, koşmaya devam.. Levent Abi ileti 21:45, 11 Ağustos 2007 (UTC)

pardon yahu, yüzlerce sanatçı, tiyatro-sinema-dizi dolaşıyor kafamda, şimdi aklım karıştı: Mach kukla mı? yönetici/şikayet bölümüne kısaca göz attım da..?Levent Abi ileti 23:07, 12 Ağustos 2007 (UTC)
Yanlış anlaşılma olmasın. Ben öyle bir şey kastetmedim. Demek istediğim bu sayfadaki oylamada geçen kukla tartışmalarıydı.Yönetcinin kuklalığı değil, onun oylamasında kuklaların bulunmuş olmasıydı yani. İyi çalışmalar--Atacameñoileti 05:10, 13 Ağustos 2007 (UTC)
Dediğim gibi kısaca göz attım ve dediğin gibi yanlış anlaışılma oldu O saatlere kalınca hep böyle oluyor zaten geçen gece de deprem oluyo sanmıştım! Demek ki yaşlılık böyle oluyormuş.. Açıklama için teşekkür. Kolay gelsin. Levent Abi ileti 05:20, 13 Ağustos 2007 (UTC)
  • bugün kalsın istersen, akşama kaldırırım. olur mu? --kibelemesaj 09:05, 13 Ağustos 2007 (UTC)

Şili kadar başına taş düşşün hemi.. ama dikine değil yatay düşşün ki saplanmasın sadece seksin.[kaynağı değiştir]

Al sana yeni haber: Portal:Şili/Haberler/Devamı--Erkan 13:08, 13 Ağustos 2007 (UTC)

Allah razı olsun, sen daha haberi yazarken farketmiş hatta Jack Limon düzeltmesini yapmıştım. Filmini de seyretmiştim zamanında. yanlız anlayamadığım bu Santiago Times gazetesnde hiç şöyle arka sayfa güzelinin olduğu, cıvıl cıvıl haberler çıkmaz mı? İçimizi kararttın böyle darbe marbe haberleriyle. Bak bu taş benden sekip sana gelirse yakında şaşırma (Ne yaparsın, nankörlük işlemiş içimize, haber buldukta beğenmiyoruz :-) ). Ellerine sağlık--Atacameñoileti 19:56, 13 Ağustos 2007 (UTC)
İyi de kardeşim bu linki sen verdin bana. Benim ne suçum var. Bak sana ahan da şöyle bir yer buldum burdan bulursun artık aradığını. :))--Erkan 06:43, 14 Ağustos 2007 (UTC)
Aman abim öyle linkler bizi bozar, yengende lime lime doğrar. Sen bakma bana, darbe-marbe devam et:-)--Atacameñoileti 06:48, 14 Ağustos 2007 (UTC)
Bu arada gönderdiğin linki açmadım ha onu da bilmiş ol. Lime lime doğranma riskine girmeyeyim.--Atacameñoileti 06:57, 14 Ağustos 2007 (UTC)
Yuh derim bu duruma ben ama alınma sen. Çekinme bak bunlar milliyet ve hurriyet internet sayfalarındakilerden bile masumlar. Ancak yengemize saygımız gereği fazla ısrar etmeyelim. Sonra abi evsiz kaldım şöyle sende bir kaç gün kalayım falan ayağını yaşamayalım. :)))--Erkan 07:04, 14 Ağustos 2007 (UTC)
Bak linke girmedim diyorum. Madem o kadar ısrar ediyorsun ve garanti veriyorsun bakıyorum o zaman:-) vebali boynuna. Kendine iyi bak. --Atacameñoileti 07:09, 14 Ağustos 2007 (UTC)

yarı koruma talebi[kaynağı değiştir]

Arouna Koné maddesine koruma eklenebilir mi? --SONSAVASCI 12:43, 14 Ağustos 2007 (UTC)

Korumaya alındı , zamanınız varsa maddenin en uygun sürümünü bulursanız iyi olur--Atacameñoileti 12:48, 14 Ağustos 2007 (UTC)

Tamamdır, teşekkürler. --SONSAVASCI 12:49, 14 Ağustos 2007 (UTC)


Aynı uygulamanın afonso alves için de yapılmasını talep ediyorum. mümkün müdür? Kculha 22:35, 14 Ağustos 2007 (UTC)

Tamamdır, teşekkürler.Kculha 22:38, 14 Ağustos 2007 (UTC)

Ben teşekkür ederim--Atacameñoileti 22:39, 14 Ağustos 2007 (UTC)

Derya Alabora sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba. Derya Alabora sayfasını konusunda bir sıkıntı doğmuştu, ben de Levent Abi'ye şu mesajla durumu anlatmıştım:

"Şimdi gördüm, Derya Alabora sayfasının adını Derya Alabora Yücel olarak değiştirmişsiniz. Ama Derya Alabora, hiçbir zaman Yücel soyadını kullanmadı ve yalnızca Derya Alabora olarak tanınıyor. (Jenerikler, film afişleri, ropörtajlar, vb.) (Örneğin Zuhal Gencer evlendikten sonra Erkaya soyadını kullanmaya başladı ve jeneriklerde de adı hep bu şekilde yer aldı. Bu nedenle, onun sayfasında bu değişiklik yapılsa, yadırgatıcı olmazdı. Ama Derya Alabora, ilk filmi Bir Kırık Bebek dışında, ki orada da yalnızca Derya Yücel diye geçer, hiçbir filminde eşinin soyadını kullanmadı.) Sanatçının kendi tercihi de ortadayken, bence bu değişikliğe gerek yok. Sayfasında bunu parantez içinde belirtmek yeterli."

Kendisi uyarımı yerinde gördü ve yönlendirmeyi kaldırmak istedi ama siz sil şablonunu kaldırmışsınız. Ben hala sayfanın adına "Yücel" soyadının eklenmesinin yersiz ve hatta yanlış olduğunu düşünüyorum. Derya Alabora Yücel sayfasından Derya Alabora'ya yönlendirme yapılması bence daha uygun olur. Vikipedide başka kullanıcıların yaptığı değişiklikleri de mümkün olduğunca, fikirlerini almadan bozmamaya, geri almamaya çalışıyorum. Bu yüzden fikrinizi almak istedim. Ne dersiniz? --Yabancı 06:06, 15 Ağustos 2007 (UTC)

Ben yanlış yönlendirme olarak görüldüğü için sil şablonunu kaldırmıştım, amaç ise doğru adlandırmayı yapabilmekmiş. Düzeltiyorum. İlginize teşekkürler--Atacameñoileti 06:14, 15 Ağustos 2007 (UTC)

Ben teşekkür ederim sorunu bu kadar kısa sürede çözdüğünüz için. Kolay gelsin. --Yabancı 06:21, 15 Ağustos 2007 (UTC)


Selamlar üstad sanırım Almanca vardı sende. http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:%C4%B0zmir_yang%C4%B1n_3.JPG#Licensing ve http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Mantis_religiosa_%28Peygamberdevesi%29.jpg dosyalarına Almanca açıklamalarını yazabilirsen çok memnun olurum.--Machiavelli' msj 17:08, 15 Ağustos 2007 (UTC)

Schon gemacht--Atacameñoileti 17:51, 15 Ağustos 2007 (UTC)
Sorun değil hocam özet bölümünde bir önceki kullanıcının değişikliği silinip yenisi yazıldığı için geri almıştım sadece.--Machiavelli' msj 18:21, 15 Ağustos 2007 (UTC)
Kibele, bu ve bu tür maddeler benim şahsi görüşüme göre kaynaksız ve referansız olduklarında daha çok özgün çalışma görüntüsü oluşturuyor. Zira Türkiye' de Komunizm gibi bir konu sadece bu içeriğe indirgemek, dışarıda çok bilgi bırakmak anlamına gelir. Belki ileride gelişir ve başlığı tatmin eden bir içeriğe kavuşur ama şu an için bence referanssız etiketi konabilir. Tabii bu benim görüşüm, hükümsüzdür--Atacameñoileti 19:12, 15 Ağustos 2007 (UTC)
niye hükümsüz olsun.. ben doğrusu bu haliyle bırakmak istemem, özgün çalışma ve hatta deneme diye bile silinebilir. ama hani iktidara yürürken belki bir el atar da maddeyi en azından taslak haline getirir misin diye düşündüm. zor biliyorum.. ama bu haliyle yanıltıcı ve neredeyse yanlış. --kibelemesaj 19:16, 15 Ağustos 2007 (UTC)
Vallaha şu anda iktidara yürüyebilecek halim yok. Sen ne uygunsa onu yap, ben kaçıyorum zaten. Kolay gelsin Not: Bu arada senin için zor oluyorsa bana kısaca atacameño da diyebilirsin--Atacameñoileti 19:21, 15 Ağustos 2007 (UTC)
her seferinde atacameño yazacağıma komünizm maddesini yazarım daha kolay.. güle güle.. : --kibelemesaj 19:25, 15 Ağustos 2007 (UTC)


Kullanıcı adı?[kaynağı değiştir]

İyi geceler Baylan, Vikipedi:Kullanıcı adına göre spor kulüpleri isimleri yasak. Ben futboldan hiç anlamam ama ErolGS uygun mu sence? Kısaltma çünkü. uyarıp uyarmamakta kararsız kaldım.. Levent Abi ileti 21:07, 15 Ağustos 2007 (UTC)

Vallaha doğruyu söylemek gerekirse GS isminin sonunda kısaltma olarak durduğu için benim şahsi görüşüme göre isimden engellemek çok fazla sert uygulama olur. Pekala bu soyadının kısaltması olabilir. sadece GS, FB (Ki bunlar yönlendirme sayfası kısaltması olarak bile kullanılıyor görüldüğü üzere) olsa uygunsuz kullanıcı adı olabilir, ama ismin sonunda olması ve bu nedenle engellenmesi fazla kasmak olur. Bu benim yorumum tabi. İyi geceler--Atacameñoileti 21:17, 15 Ağustos 2007 (UTC)

Bilgi için teşekkürler hocam.--Machiavelli' msj 23:34, 15 Ağustos 2007 (UTC)

Uyardığınız için teşekkür ederim. Peki direk bu kullanıcı devrimcidir desem olur mu? Yoksa o da silinir mi? --Cd96 11:09, 16 Ağustos 2007 (UTC)

Sosyalist kullanıcı olduğuna göre devrimci kullanıcı da benim görüşüme göre olabilir. Ancak diğeri çok bariz şekilde mesaj kaygılıydı :-) teşekkürler--Atacameñoileti 11:14, 16 Ağustos 2007 (UTC)

Sağol, varol[kaynağı değiştir]

Uyardığınız için teşekkür ederim. İyi günler --Cd96 11:13, 16 Ağustos 2007 (UTC)

Merhaba Vikipedi:Seçkin maddeler'e Mozilla Firefox eklenmiş ben onun aday olduğunu görmedim :)--Aycan 19:10, 16 Ağustos 2007 (UTC)

Sanırım bahsettiğiniz mesele çözülmüş. İlginize teşekkürler --Atacameñoileti 06:37, 17 Ağustos 2007 (UTC)

Şimdi iyi mi? --Kızıl Şaman 10:46, 21 Ağustos 2007 (UTC)

Selam üstat bilmişlik gibi oldu ama Yegoyan'a yaptığın uyarıyı İngilizce'ye çevirdim.Kızmadın inşallah :) --Eldarionmesaj 21:15, 21 Ağustos 2007 (UTC)

Thanks for the warning but there is no connection between Sumer and the Turkish language that is pure propaganda and nationalism. What if no one replies in the talk? what should I do. For more a book you can see this [6] "Ancient Sumeria was Turkish." Sorry about the Kura culture thing that obviously was a mistake. --Yegoyan 22:35, 21 Ağustos 2007 (UTC)

Also they are removing my images on numerous pages for no reason other than vandalism which is nonsense like here [7] and the Nagorno-Karabakh War page. What about that? I'm not going to use the talk to add images I mean come on... --Yegoyan 22:38, 21 Ağustos 2007 (UTC)
niye çıkarmak böyle? http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Kozan%2C_Adana&action=history --Yegoyan 22:51, 21 Ağustos 2007 (UTC)
  • selam baylan, konuyla ilgili görüşlerimi daha sonra paylaşmak üzere sadece, türkçe vikipedide olduğumuzu ve buraya katkı yapanlarla onların dilinde anlaşmak üzere 'artı' bir çaba göstermek zorunda olmadığımızı söylemek istedim. yani ingilizce bilmiyosun diye kendini üzmeyesin, türkçe yazasın. selamlar. see you :) --kibelemesaj 07:03, 22 Ağustos 2007 (UTC)

Sanırım maddede telifli bölümlerde olabilir. Bir el atayım, belki adama çevirebilirim. :)--Machiavelli' msj 08:10, 22 Ağustos 2007 (UTC)

http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=%C3%87ukurova_Savunmas%C4%B1&oldid=469460 ilk sürüme bakacak olursak telifli hocam. Telif ihlalinden siliyorum sakıncası yoksa?--Machiavelli' msj 08:16, 22 Ağustos 2007 (UTC)

yaşasın, mach el atmış en azından buna :) arada taraflı maddelere bakmaya çalışıyorum, ama bu konular hassas konular, öyle biyografileri düzeltmeye benzemiyor biliyorsun. konuyu bilmeyince üslup düzeltmeleri yetmiyor, yaklaşım tümüyle yanlışsa hiç bir işe yaramıyor. her neyse aklımızda bulunsun. --kibelemesaj 08:17, 22 Ağustos 2007 (UTC)
cıks bu da telifli. Kullanıcı:GraphicDesigner birçok maddesinin telif ihlali ile silindiği biliyorum. Benimde sildiğim bazı maddeleri vardı yanlış hatırlamıyorsam. İhlaller çok eski tarihli olduğu için dikkatimi çekmişti. Katkılarını incelemeye başladım.--Machiavelli' msj 08:28, 22 Ağustos 2007 (UTC)
I don't understand I was contributing until Baki66 started following my edits and reverting them, I was adding pictures that have to do with the articles and he calls me a vandal and that I am doing propaganda. --Yegoyan 18:59, 22 Ağustos 2007 (UTC)

Aslında mantıklı söylediğiniz madem gelmiş bizim kurallarımızla oynasın.Bu arada o türkçe'yi nasıl anlıyor onu da çözebilmiş değilim.Neyse kolay gelsin iyi çalışmalar --Eldarionmesaj 09:14, 22 Ağustos 2007 (UTC)

Özgün çalışmalar...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Özgün çalışmalar ki buna 3. parti güvenilir, doğrulanabilir, bağımsız çoklu kaynaklarca doğrulanamamış birçok çalışmayı da ekliyorum (yani sonuçta özgün bir çalışma bir kitabın konusu da olabilir değil mi?), kanaatimce Vikipedi'nin şu anda en büyük sorunlarından biri. Zira bunları SAM'a götürmekten başka çare yok şu anki prosedürde ve SAM sebebiyle bazen iş uzayabiliyor. Aslında bu sistemi geliştirebilir, örneğin bir tür gecikmeli sil uygulayabiliriz: "bu eserin tamamı veya çoğunluğu özgün çalışma olarak işaretlenmiştir, eğer bu fikre katılmıyorsanız lütfen tartışmaya katılınız - hiçbir karşı tepki çıkmaması durumunda bu sayfa X gün içerisinde silinecektir". X gün benzeri diğer uygulamalardan yararlanarak 7 veya 10 olabilir... Yalnız bu tip bir sisteme cidden ihtiyaç duyduğumuzda geçmemiz gerektiği kanısındayım, çünkü sonuçta ilerde bu da kendi içinde sorunlar doğurabilecek bir sistem (her ne kadar benzerleri diğer Vikipedilerde olsa da) ve cidden ihtiyaç duymadığımızda bu sorunları boşu boşuna çekmemiz saçma olur. Bir süre hepimiz özgün çalışma oranına dikkat edersek iyi olur, bu şekilde durumu daha iyi tahlil edip daha uygun bir karara varabiliriz.

  • Ayrıca ufak bir nokta daha: taraflı ile propaganda arasında fark var. Birkaç övgü ifadesine yer veren bir madde ile doğrudan, örneğin, bir kimsenin/partinin propagandasını yapan bir madde arasında cidden fark var... bu konuda ne yapabiliriz? Tam emin değilim... fakat en azından hem bu konuda hem de özgün çalışma konusunda belki de ilk yapılması gereken şey insanları bilgilendirmek. Deneyimli olan ve çok çalışan birçok arkadaşımız dahi bu konularda ve VP:VND'deki birçok husus konusunda ya yeterince özenli değiller ya da yeterince bilgili değiller. Topluluğun tüm politikaları ezberlemesine elbette gerek yok ama eğer VP:BTT ve VP:VND'yi bilmiyorlarsa veya uygulamıyorlarsa yöneticiler ne kadar uğraşırsa uğraşsın gelişmemiz mümkün olmaz. Bu konuda neler yapacağımıza odaklanmamızın belki de diğer her şeyden daha önemli olduğu kanaatindeyim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 10:56, 22 Ağustos 2007 (UTC)
  • Aslında M8'de değişikliğe gitmemizin de gerekli olduğu aşikâr... büyük bir kısmı salt kalın yazı veya başlık içeriyor diye M8'lik olmaktan çıkabiliyor... bürokrasiyi azaltacak çözümler düşünmemiz (ki bu açıdan biraz bürokratik kalsa bana en temiz ve güvenlisi geciktirmeli sil gibi geliyor - kaynaksız/lisanssız resimlerde uygulamadığımız geciktirmeli hızlı sil benzeri) gerekiyor. Tekrar gündeme getirdiğin için teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 12:13, 22 Ağustos 2007 (UTC)
  • Önemli bir konuya parmak basmışsın. Şu an için taraflı konuları tarafsız hâle getirmek ya da SAM olarak göstermekten başka yol yok gibi görünüyor. Politikalar hakkında değişikliğe gitmek elbette mümkün. Ne kadar geniş katılımlı olarak tartışılır ve karar alınırsa o kadar iyi olur. Kullanıcıları nasıl yönergeler hakkında bilgilendirebiliriz bilemiyorum. --Mskyrider ileti 12:26, 22 Ağustos 2007 (UTC)

Kullanıcı:85.100.212.233 Fettullah Gülen sayfasına saldırıyor.Müdahale edebilirmisiniz.Ayrıca bu sayfayı da korumaya almak lazım bence.Kolay gelsin.Sağlamcıileti 22:28, 22 Ağustos 2007 (UTC)

İyi oldu.Çünkü adam modemi kapatıp açtı geldi büyük ihtimalle.Bu akşamlık engellemek iyidir.Neyse iyi geceler.Sağlamcıileti 22:36, 22 Ağustos 2007 (UTC)

  • Du bakalım. Bozcin yazardan izin alarak maddeleri yazdığını filan sööledi. Ama dediğin gibi özetlendirilebilir de. Nası biliyosan ööle yap işte. Kolay gele.. --maderibeyzamsj 08:04, 23 Ağustos 2007 (UTC)

Simon bolivar[kaynağı değiştir]

Bu konularda ben fazla bir sıkıntı göremedim simon bolivar ile ilgili.Yani engellenmiş ve neden engellenmemesi gerektiğini birz sinirlenerek ancak hakaretsiz küfürsüz yazmış.Yegoyan ile ilgili kısma gelince o konunun gelişini bilmediğimizden, yani yegoyan'a ne yaptığını ve ya neden yaptığını bilmediğimizden o kısımda muğlak olmuş bence engellenmesini istemek için.Sağlamcıileti 09:50, 24 Ağustos 2007 (UTC)

vikipedi:şikayet[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Şikayet sayfasında bekleyen yeni şikayetim var.İlgilenmenizi rica eder iyi çalışmalar dilerim--WilliamWallace 14:35, 24 Ağustos 2007 (UTC)