Kullanıcı mesaj:Aducama

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş Geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Aducama!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portalı
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (saldırı yasaktır) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin... --♪♫Berkay0652|ileti 16:38, 14 Şubat 2009 (UTC)

Telif hakkı var kullanmayın[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Eldarion 15:30, 28 Temmuz 2009 (UTC)


Yalnızca ansiklopedik bilgi ekleyiniz.[kaynağı değiştir]

Uyarı
Uyarı
Lütfen sadece ansiklopedik içerik ekleyiniz.
Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Büyük olasılıkla yaptığınız değişiklik silindi, silinmek üzere işaretlendi, ya da geri alındı. Lütfen sadece ansiklopedik bilgi / içerik eklemeye özen gösteriniz (bakınız:Vikipedi ne değildir?). Bu konuda kayda değerlik ölçütleri sayfamızdan bilgi edinebilirsiniz. Ansiklopedik bilgi içermeyen sayfalar eklemeyi tekrarlamanız durumunda katkılarınız silinecek ya da geri alınacaktır. Bilgi edinmeniz rica olunur. Teşekkürler, iyi değişiklikler!
M.M.ileti 11:12, 7 Kasım 2009 (UTC)
Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız, bu tür sayfalar taslak kriterlerini sağlamadığı için silinir ya da silinmek üzere işaretlenir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için biraz daha kapsamlı bilgi yazmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz. Ancak zengin içerikli madde eklemek adına da telif ihlalinde bulunmamalı ve eklediğiniz içeriğin ansiklopedik ve kayda değer olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Bu hassas konuyla ilgili olarak Telif hakları sayfasını inceleyebilirsiniz.
Teşekkürler, iyi çalışmalar.
 Levent İleti Katkılar   15:49, 18 Kasım 2009 (UTC)

muratsahinileti 23:04, 20 Kasım 2009 (UTC)

Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız; taslak kriterlerini sağlamadıkları için silineceklerdir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için en az üç-beş cümleden oluşan ve maddenin ele aldığı konuyu nitelikli bir biçimde tanımlayan bir bilgi girişi yapmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar.
Merube 89msj 09:41, 22 Kasım 2009 (UTC)
Vikipedi'yi tanıyın..

"Özgür ansiklopedi" Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, çünkü bu ansiklopedi, sizin ve bizim gibi gönüllü kullanıcıların katkılarıyla bugünkü haline geldi. Hemen, şu anda yüzbinlerce sayfamızdan herhangi biri (çoğu) üstünde değişiklik yapmaya başlayabilirsiniz. Ancak bizim önerimiz; Vikipedi sayfaları içinde bol bol gezinmeniz, öncelikle üstte mavi bağlantıyla verilen hoş geldiniz ve Beş temel taş sayfalarımıza bir göz atmanız, işleyişi kavrayıp, nasıl sayfa yazılacağını ve değişiklik yapılacağını öğrendikten sonra yeni sayfa oluşturmaya başlamanız ya da değişiklikler yapmanızdır. Bu öneri size cesaretinizi kaybettirmesin. Aklınıza takılan herhangi bir soru ya da sorun olduğunda, herhangi bir vikipediste, ya da sayfanızın solunda Son değişiklikler sekmesinde göreceğiniz bir kullanıcıya çekinmeden ileti yazarak danışabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz der, güzel ve yararlı bir zaman geçirmenizi umarız. Merube 89msj 20:13, 24 Kasım 2009 (UTC)


Lütfen Vikipedi sayfalarını boş içeriklerle değiştirmeyin. Vikipedi'de boş sayfalar yeni kullanıcılar için yanıltıcı olabileceğinden zararlıdır.

Şayet çift madde durumundaysa, lütfen uygun olan sayfaya yönlendirme yapınız. Eğer sayfa vandalizme uğramışsa, lütfen uygun haline geri döndürünüz. Eğer sayfanın içeriğinin uygun olmadığını düşünüyorsanız, uygun bir içerikle değiştiriniz.

Eğer sayfa için umut olmadığını düşünüyorsanız, işleyiş için silme politikasına göz atabilirsiniz. Vikipedi'ye katkı sağladığınız için teşekkürler.
Takabeg ileti 07:34, 25 Kasım 2009 (UTC)
Lütfen durun. Sayfaların içeriklerini boşaltmaya devam ederseniz, Vikipedi'de değişiklik yapmanız engellenecektir.
 Levent İleti Katkılar   07:42, 25 Kasım 2009 (UTC)
Lütfen uyarıları dikkate alınız. Vikipedi işleyişini aksatmanıza yönelik davranışlarınız için size yapılan uyarıları önemsememeniz, vandalizm olarak değerlendirilebilir ve engellenebilirsiniz.  Levent İleti Katkılar   07:50, 25 Kasım 2009 (UTC)


[[{{{bağlantı}}}|   ]]
[[Dosya:{{{resim}}}|{{{en}}}|{{{boy}}}]]
Vikipedi'de deneme yaptığınız veya katkıda bulunmak istediğiniz için teşekkürler. Denemeniz işe yaradı, ancak şu anda geri alındı, silindi ya da silinmek üzere işaretlendi. Başka bir deneme yapmak istiyorsanız lütfen deneme tahtasını kullanın. Vikipedi'ye gerçekten katkıda bulunmak istiyorsanız, nasıl katkıda bulunabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için hoşgeldin sayfasına bir göz atın. Teşekkürler.
Takabeg ileti 07:58, 25 Kasım 2009 (UTC)


Engellendiniz[kaynağı değiştir]

  • Uyarıları dikkate almadığınız için kısa bir süreliğine değişiklik yapmanız durdurulmuştur.  Levent İleti Katkılar   08:05, 25 Kasım 2009 (UTC)
[[{{{bağlantı}}}|   ]]
[[Dosya:{{{resim}}}|{{{en}}}|{{{boy}}}]]
Vikipedi'de deneme yaptığınız veya katkıda bulunmak istediğiniz için teşekkürler. Denemeniz işe yaradı, ancak şu anda geri alındı, silindi ya da silinmek üzere işaretlendi. Başka bir deneme yapmak istiyorsanız lütfen deneme tahtasını kullanın. Vikipedi'ye gerçekten katkıda bulunmak istiyorsanız, nasıl katkıda bulunabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için hoşgeldin sayfasına bir göz atın. Teşekkürler.
Takabeg ileti 13:11, 25 Kasım 2009 (UTC)


Selam. A ve B, C ve D, bunları ne yapmaya çalıştınız ? Anlayamadık da.... Temizleyelim mi ? Takabeg ileti 01:34, 26 Kasım 2009 (UTC)

askinaltunileti 16:32, 2 Aralık 2009 (UTC)

Pınar [m] 10:29, 16 Aralık 2009 (UTC)


Yüklediğiniz resim(ler)[kaynağı değiştir]

Captain BradleyMesaj Sayfam 17:56, 20 Aralık 2009 (UTC)


Robot çeviriler[kaynağı değiştir]

Merhaba. Lütfen Vikipedi'ye robot çeviri eklemeyiniz (Çeviri programı ile kopyala yapıştır yapmak). Robot çeviri eklediğiniz takdirde Hızlı sil: Madde 8 ile silinir. --Captain BradleyMesaj Sayfam 18:14, 21 Aralık 2009 (UTC)

Pınar [m] 11:47, 28 Aralık 2009 (UTC)


Captain BradleyMesaj SayfamKatkılarım 05:21, 3 Ocak 2010 (UTC)

Reality 19:43, 21 Temmuz 2011 (UTC)

Mutlutopuz 10:00, 1 Şubat 2012 (UTC)

Reality 09:11, 14 Temmuz 2012 (UTC)