Kullanıcı mesaj:Abuk SABUK/2013-2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
BU BİR ARŞİV SAYFASIDIR. LÜTFEN DEĞİŞTİRMEYİNİZ.

Günün maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Abuk Sabuk (Birine Abuk Sabuk demek insana pek abuk sabuk geliyo ama..) Farkettin mi bilmiyorum, bir süredir Günün Maddeleri ile uğraşıyorum. VP:AS'de bazı değişiklikler yaptım ve planımı şurda yazdım. Senin GM'ler ile ve özellikle imla ile ilgilendiğini tahmin ederek birlikte çalışmaya ne dersin diye sormak istiyorum. Özellikle şuraya aldığım maddelerin bazılarının içerikleri zengin olsa da Türkçeleri epey sorunlu ve beni çok uğraştırıyor. Sevgiler ve kolay gelsin. Mukaddimeileti 14:50, 16 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba Mukaddime. GM sorumlusu gibi bir unvanın gereklerini yerine getirebileceğimi sanmıyorum ama eklediğin maddelerin düzenlenmesinde elbette yardımcı olurum. Kolay gelsin.--Abuk Sabuk 17:55, 16 Temmuz 2013 (UTC)
Bu da yeter, titel önemli değil zaten, aslolan emek. O halde Vikiproje:Ana Sayfa/GM İnceleme sayfasındaki maddelerden başlayalım istersen. Ben her gün 2-3 maddeyi gözden geçirip, GM olabilecek hale getirmeye çalışıyorum. Bu listeye yeni maddeler de ekleyebilirsin, Edebiyat kısmı daha boş mesela. Mukaddimeileti 19:05, 16 Temmuz 2013 (UTC)

Türk vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları[kaynağı değiştir]

Merhaba, ilgili madde için gerekli güncel tarih düzenlemesini yaptım. Her defasında bu husus gözümden kaçmış. Her güncelleme sırasında tarihi güncellemeyide dikkat edeceğim. Uyarı için teşekkürler. İyi çalşmalar Totenkopf division (mesaj) 11:18, 23 Temmuz 2013 (UTC)

Türk vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları[kaynağı değiştir]

Merhaba tekrar, evet bu şablonu koyabiliriz. Fakat şablondaki uçak resminin üzerine mouse'umuzu getirdiğimizde Tıbbi sorumluluk kabul edilmez ibaresi var. Onun değiştirilmesi lazım. Sanırım ilaç, sağlık vs maddelerinde bulunan şablonlardan alınmış olsa gerek. Sanırım bende değiştirebilirim ama size danışayım dedim. O düzeltilirse şablonu maddeye yerleştiririm. Totenkopf division (mesaj) 12:39, 24 Temmuz 2013 (UTC)

Tamamdır. Bu şablonla Madde bu hali ile daha iyi. Eline sağlık :) İyi çalışamalar Totenkopf division (mesaj) 08:16, 25 Temmuz 2013 (UTC)

Tamamdır. Bu şablonla Madde bu hali ile daha iyi. Eline sağlık :) İyi çalışmalar

seçkin incelemesi[kaynağı değiştir]

selam abuk, şuradaki incelemenin artık ihraç sürecine evrilmesi gerekiyor da, son zamanlarda maddeyle ilgilendiğin için sana soraym dedim. fikrini belirtebilir misin sayfada? teşekkürler. --kibele 12:01, 26 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba, oylamalarda etkin bir kullanıcı olarak denetçilik seçimi için yapılmakta olan oylamaya katılmak ister misiniz? Teşekkürler! (Not: Bu mesaj başka kullanıcılara da gönderilmiştir.) --esc2003 (mesaj) 07:57, 27 Temmuz 2013 (UTC)

Selamlar. Bu isimde bir gemi tipi varmış, tam olarak nedir? Buraya göre Osmanlı donanmasında kürekle yürütülen ve yelkenin yardımcı bir araç olarak kullanıldığı gemilere verilen genel isim, doğru mu bu?--RapsarEfendim? 23:40, 30 Temmuz 2013 (UTC)--RapsarEfendim? 23:40, 30 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba Rapsar. Anladığım kadarıyla bu bir tipin değil sınıfın adı. Hem kürekli hem yelkenli olup yelkenin küreğe yardımcı olarak (tersi değil) kullanıldığı gemi türleri olarak anladım ben. Gördüğüm kadarıyla çektiri (çekdiri, çekdirü) ismi daha yaygın gibi kitaplarda.--Abuk Sabuk 17:04, 1 Ağustos 2013 (UTC)

Peki diğer dillerde mevcut mu? Maddesi açılabilir mi? Açılamaz diyorsan Vikisözlük üzerinden bağlantı verelim.--RapsarEfendim? 21:02, 1 Ağustos 2013 (UTC)

Telif hakkı[kaynağı değiştir]

Selamlar nasılsınız?

Telif hakkı ile ilgili mail attım ama dönen olmadı. Müsait olduğunuzda bakabilir misiniz rica etsem?

Sevgiler

Mehmet (mesaj) 15:19, 4 Ağustos 2013 (UTC)

Bende diyorum bir gariplik var diye :D çok çok teşekkür ederim gerçekten... Mehmet (mesaj) 17:21, 4 Ağustos 2013 (UTC)

Ana Sayfa'da Bunları biliyor muydunuz köşesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Abuk Sabuk, Vikiproje:Ana Sayfa/Tasarımlar sayfasında açtığım konu ile işgili tartışmaya katılabilir misin? Mukaddimeileti 06:58, 7 Ağustos 2013 (UTC)


Bayram kutlaması[kaynağı değiştir]

Mübarek Ramazan Bayramınızı en iyi dileklerimle tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim. Hayırlı Bayramlar..--Eğitmenmahmut msj 18:18, 8 Ağustos 2013 (UTC)

Ramazan Bayramı[kaynağı değiştir]

Bayramın mübarek olsun Abuk :) --bermanya 19:11, 8 Ağustos 2013 (UTC)

Dana/Sığır eti[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bizde dana eti maddesi varmış; ama sığır anlatılmış sanırım genel olarak. İngilizcesi en:beef olarak gösterilmişti, ben en:veal ile değiştirdim. Beef>Sığır eti maddesi bizde yok şu an. İlgileniyorsan, açabilirsin :)--RapsarEfendim? 10:49, 11 Ağustos 2013 (UTC)

  • Dana eti kulağa daha taze ve lezzetli geldiği için sığır eti pek kullanılmıyor sanırım. Aklımda dursun.--Abuk Sabuk 14:21, 11 Ağustos 2013 (UTC)
Kulağa mantıklı geliyor :) Bir de vatan (en:Homeland) maddesi de yokmuş, büyük bir eksiklik bence.--RapsarEfendim? 14:58, 11 Ağustos 2013 (UTC)
  • Aslına bakılırsa lisanî farklılıklar göz önünde bulundurularak birleştirilmeleri (ve diğer dillerdeki sığır eti linklerine bağlanmaları) bile düşünülebilir zira Türkçede dana eti, sığır eti anlamında kullanılıyor. Sen hiç "yağsız sığır kıyma bulunur" diye afiş gördün mü? :) Vatan maddesi büyük eksik gerçekten.--Abuk Sabuk 16:27, 11 Ağustos 2013 (UTC)
  • Şimdi farkettim eski hâli öylemiş zaten. Bence öyle kalması yerinde olabilir.--Abuk Sabuk 16:31, 11 Ağustos 2013 (UTC)
Dana etinden olduğu için kıyma, dana kıyması deniyordur :) Sadece Türkiye'deki kullanımına bakmamak lazım, sonuçta evrensel bir nitelikte yazıyoruz maddeleri.--RapsarEfendim? 16:34, 11 Ağustos 2013 (UTC)
  • Vikipedi Türkiye Türkçesi ile yazılıyor, Tıpkı Wikipedia'nın Amerikan İngilizcesi ile yazılması gibi. Dolayısıyla kavramların karşılıkları Türkçede ne ise öyle açmak gerekir, yeni kavram yaratmaktansa ("sığır eti" örneğine has konuşmuyorum, o da kullanılıyordur muhakkak).--Abuk Sabuk 18:49, 11 Ağustos 2013 (UTC)
Bir de şimdi aklıma geldi, %100 sığır eti kullanılmıştır sloganı vardı, hatırlarsın. Reklamını yaptırma bana o hamburgercinin :)--RapsarEfendim? 21:46, 12 Ağustos 2013 (UTC)

Siyasi/Siyasal[kaynağı değiştir]

Kategori:Siyaseti düzenliyordum da. Politik ifadesini siyasi mi siyasî mi yoksa siyasal mı yapmak doğru? Hatta mümkünse liste hâlinde verebilir misin taşınması gerekenleri?--RapsarEfendim? 09:11, 12 Ağustos 2013 (UTC)

Bir de ben dana maddesini oluşturdum. İngilizce'sini en:Calf olarak bağladım; ancak bu buzağının karşılığı sanırım -yeni doğan ve sütten kesilmeyene buzağı deniyorsa? İngilizcede "Calf" is the term used from birth to weaning tanımı var.--RapsarEfendim? 15:30, 12 Ağustos 2013 (UTC)

Vehici Hürkuş sayfasındaki 13680838 sayılı değişikliğin geri alınması hakkında..![kaynağı değiştir]

Değerli yetkili; Yaptığım değişiklikleri "kaynak gerekli "gerekçesi ile iptal etmişsiniz. Yaptığım değişiklikler genel olarak Vehici Hürkuş'un "Ahmet" olan ismini eklemek ve rütbesi ile ilgili veriler girmekti.

Kaynak olarak aşağıdaki adresi "kaynaklar" kısmına da eklemiştim. http://www.hvkk.tsk.tr/tr/YuzYilHaberDetay.aspx?ID=113&IcerikID=5648

Daha nasıl bir kaynak verebilirim bilmiyorum.

Aslına bakarsanız "Vehici Hürkuş" sayfasında yazılanların hiçbiri ile ilgili kaynak bulamazsınız.

İşin aslı "Subay" hegomayası ile yönetilen Genel Kurmay Başkanlığının bir Astsubay'ın başarılarını ön plana çıkarmaktan kaçınmasıdır.

Ülkemizde sistem öyle bir kurulmuştur ki; Vehici Başçavuşun "Başçavuş" olduğunu ispat edemeyiz.

Oysa ki "Askeri pilot"'un rütbesi vardır (olmak zorundadır), ama kimsenin bu bilgiyi ekleyemez.

Lütfen aşağıdaki adreste "Vehici" ismini aratınız.

http://www.hvkk.tsk.tr/tr/YuzYilHaberDetay.aspx?ID=113&IcerikID=5648

  • Merhabalar. Madde geçmişinden gördüğüm kadarıyla bu konu tartışmalı. Bu nedenle GÜVENİLİR KAYNAKLAR kullanılması konusu daha da önem kazanıyor. Birincil kaynak kabul edilebilecek bu konferans yerine, üçüncül bir kaynak -örneğin sivil bir tarihçi, havacı vs. tarafından yazılmış bir kitap- kaynak gösterilse çok daha yerinde ve politikalarımızla uyumlu olur. İyi çalışmalar.--Abuk Sabuk 16:52, 18 Ağustos 2013 (UTC)

Man-of-war ve hulk[kaynağı değiştir]

Selamlar. Tunus'un Fethi (1535) maddesinde geçen bu iki terimin karşılığını bulamadım. Bilgin vardır inşallah konu hakkında :)--RapsarEfendim? 09:22, 26 Ağustos 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Anti-Vandalizm Yıldızı
Merhaba. Talha Şamil Çakır'a yaptığım kötü değişiklik den dolayı sizden ve Talha şamil Çakır'dan özür diliyorum. Katkılarıma devam ediyorum. Beni beyaz listeye koyarsanız çok memnun olurum. İyi çalışmalar İbror2002 (mesaj) 10:13, 29 Ağustos 2013 (UTC)

yeni içerik[kaynağı değiştir]

Selamlar nasılsınız? görüşmeyeli umarım iyisinizdir :) ivf sayfasında küçük bir değişiklik yaptım, maddeyi bir kaç güne olabildiğince genişleteceğim, müsait olduğunuzda bakabilir misiniz rica etsem?

sevgiler

Mehmet (mesaj) 18:23, 29 Ağustos 2013 (UTC)

Selamlar nasılsınız?

İvf sayfasındaki istediğiniz değişikliği yaptım, yeni maddeler eklemeye başlayacağım uygun zamanınızda göz atabilirseniz çok sevinirim

Sevgiler

Mehmet (mesaj) 17:20, 3 Eylül 2013 (UTC)

ordu ortaköy sayfasına yaptığım düzenlemeler onaylanmıyor[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/Ortak%C3%B6y,_Ordu bu sayfaya yaptığım değişiklikler otomatik olarak geri alınıyor neden acaba?

Madde genişletme[kaynağı değiştir]

Selamlar nasılsınız? son maddeyi olabildiğince genişlettim umarım olmuştur :)

Sevgiler

Mehmet (mesaj) 08:04, 8 Eylül 2013 (UTC)

Madde genişletme[kaynağı değiştir]

Selamlar,

maddeyi epey bir genişletmiştim ama geri alınmış, bilgilerde bir sıkıntı mı vardı acaba? tekrar daha dikkatli düzenleyeyim mi?


Sevgiler

Mehmet (mesaj) 18:28, 8 Eylül 2013 (UTC)

Telif hakkı[kaynağı değiştir]

Selamlar nasılsınız görüşmeyeli :)

Doğrusunu isterseniz siz mesaj yazana kadar şevkim kırılmakla kalmamış tarumar olmuştu :) ama bundan sonra dediğiniz gibi değişikliklerde daha dikkatli olacağım. Umarım siz de bana yardımcı olursunuz

Sevgiler Selam, nasılsın

son değişikliğim umarım olmuştur :) sanırım numaralandırmada bir hata oldu, uygun bir zamanda bakabilirsen çok sevinirim

Sevgiler Mehmet (mesaj) 17:43, 17 Eylül 2013 (UTC)

Mehmet (mesaj) 19:39, 15 Eylül 2013 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Selam Abuk SABUK, etkin ve deneyimli bir kullanıcı olarak sana mesaj atmadan yapamadım. Vikipedi'de adil kullanım görüntülerinin yasalar gereği kaldırılmasıyla ilgili büyük çaplı bir çalışma başlattık. Bu konuda gerçekten büyük çapta topluluk tartışmasına ihtiyacımız var. Rica etsem, kısa bir vaktini bu konudaki tartışmaya ayırabilir misin?--i.e.msj 22:28, 15 Eylül 2013 (UTC)

  • Merhaba i.e. Konu hakkında fazla bir bilgim yok ama bakmaya çalışırım. Tartışma nerede? --Abuk Sabuk 17:48, 16 Eylül 2013 (UTC)
Sen aslında asıl doğru sayfaya bakmış ve fikrin doğrultusunda iyi bir değişiklik yapmışsın. Teşekkürler. Tartışmaya ise buradan katılırsan sevinirim. Sağ olasın. --i.e.msj 18:24, 16 Eylül 2013 (UTC)

İlhan İrem[kaynağı değiştir]

Merhaba Beyazmavi, değişikliği onayladığını gördüm. Konser listesi ansiklopedik bir bilgi değil. Kolay gelsin.--Abuk Sabuk 20:58, 3 Ekim 2013 (UTC)

Selamlar Abuk SABUK. Malum bazı maddelerin içeriğinde konser listesi bulunuyorken, bazı maddeler ise liste biçiminde düzenlenmiş. Konser listeleri birçok dildeki vikipedi projesinde mevcut, bu nedenle ansiklopedik bir bilgi olup olmadığı konusunun tartışılarak verilebilecek bir karar olduğunu düşünüyorum. Ancak dediğin gibi maddelerin uzamasını engellemek için konser listesi maddesi de oluşturulabilir. İyi çalışmalar diliyorum. Beyazmavi ileti 02:43, 4 Ekim 2013 (UTC)
Listeler ayrı bir maddede oluşturulabilir elbet ama madde içinde gerek yok diye düşünüyorum. Aksi takdirde örneğin yüzlercesi gerçekleşmiş Michael Jackson konserlerini de ana maddeye eklememiz gerekir. Herneyse, değişikliği geri aldığım için nezaketen haber vereyim demiştim. Şimdi mesajımı tekrar okuyunca kulağa biraz sert geldiğini fark ettim. Kolay gelsin.--Abuk Sabuk 09:38, 4 Ekim 2013 (UTC)
Nezaketin için teşekkür ederim. Aslında bende senin gibi konserlerin bir liste maddesinde olması gerektiğini düşünüyorum ancak yukarıda verdiğim örneklerdeki gibi farklılıklar olması bu gibi küçük sorunlara neden olabiliyor. Sadece ansiklopedik bilgi değil ifadene takılmıştım:) Neyse iyi çalışmalar diliyorum..Beyazmavi ileti 09:50, 4 Ekim 2013 (UTC)

Merhaba.. Elektronik Sigara başlığındaki kaynakça bölümünün silinme nedenini öğrenebilirmiyim. Esigara maddesi bizim sitemizden vikipedi editorlerinin kontrolleri dahilinde eklendi.

Forum olarak nitelediğiniz siteden alıntı yapılarak bu madde şekillendirilmiştir.

http://www.esigara.us/elektronik-sigara-nedir-nasil-kullanilir/elektronik-sigara-hakkinda-bilmeniz-gerekenler-125.html

Maddenin geçmişine bakarsanız bu konuyla ilgili vikipedi editorleriyle konuşulduğunu, 1 ay gibi bir süre sonra maddeye linkin eklendiğini bu değişikliğin vikipedi editörleri tarafından onaylandığını görebilirsiniz..

İlk cümlemde ifade ettiğim gibi hangi gerekçeyle kaynakçayı sildiniz öğrenebilirmiyim. Bu imzasız yazı Gezgins (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhabalar. Sitenizi forum olarak nitelendirmedim, o site gerçekten de bir forum. Forum sitelerini VP:GÜVEN'e uygun olmadığı için kaynak göstermiyoruz. Onaylayan kullanıcılar hata etmişler. Kolay gelsin.--Abuk Sabuk 15:00, 24 Ekim 2013 (UTC)
Bu konuda sana kesinlikle katılıyorum Sabuk, gerçekten reklam amaçlı açılmış bir forumdan başka bir şey değil. Bu konuda, OTRS'de de gerekli değişiklikleri umarım kısa sürede yaparız. Kolay gelsin.--i.e.msj 16:06, 24 Ekim 2013 (UTC)

amacınız nedir söylermisiniz.. Siteye reklam almamızmı sizi rahatsız etti.. reklam amaçlı açılmış sayfaya 8 ayda 200000 mesaj yazılmış.. İnsanlar üye olmak için para ödüyor bu sayfaya.. Haddini aşan söylemlerde bulunmazsan sevinirim.. tartışma başlığında editoru para almakla itham ediyorsun buradada birilerine yaranmak adına bizi reklam yapmakla itham ediyorsun.

Sayın Abuk Sabuk; Medyatuccari.com linkini hangi amaçla eklediniz açıklamanızı bekliyorum.. ?.. OTRS belgesi varmı?.. Orjinal olduğuna nasıl emin oldunuz.. oradaki bilgi bizim sitemizden alınma..

  • Mesajı yanlış kişiye göndermişsiniz.--Abuk Sabuk 15:17, 25 Ekim 2013 (UTC)

Gerçek kişi adıyla yaptığım değişiklik, Lisans seviyesinde eğitimini aldığım ve 19 yıldır sürdürdüğüm bir mesleğin bildisine dayanmaktadır. Yaptığım değişikliğin gerekçesine bakma zahmetine katlanmamışsınız ki gerçek adınızı bile saklayarak yaptığınız geri alma işleminizin bir gerekçesi dahi ortada görünmüyor.

Bir dil konusu vesilesiyle...[kaynağı değiştir]

Merhaba Abuk SABUK. Yardımcı ünsüz konusu vesilesiyle temas etmiş olduk. Anladığım kadarıyla siz de dil konularında ilgi, bilgi sahibisiniz. Bu da katkı ve düzenlemeleri bazen beraber yapabileceğimizi gösterir. Ancak, ilgili maddede yaptığınız son değiştirmeyi anlamak zor. Tartışma sayfasında genel olarak yazdım. Burada, bir kullanıcı olarak benim hiçbir zaman sürtüşme, kaba üslup içinde olmayacağımı peşinen söylemek için yazıyorum. Değişikliğinizi belirttiğim sebeple geri alınca, sebebini doğru algılamanız için söylüyorum. İyi çalışmalar... taglıgalpileti 06:44, 20 Aralık 2013 (UTC)

Selamlar. Piri Mehmed Paşa mı doğru yazım yoksa Pîrî mi? Pîrî Reis'teki iki i harfi de uzun okunuyor, bunda da böyle mi?--RapsarEfendim? 18:56, 26 Aralık 2013 (UTC)

Erhan Afyoncu Pîrî kullanmış da, Uzunçarşılı Pirî demiş (gerçi kitabın sonundaki indekste Pîrî yazmış).--RapsarEfendim? 18:59, 26 Aralık 2013 (UTC)

Bunların hepsi "aynı" unvan olduğu için bana kalırsa hepsinin iki uzunla yazılması gerekir ancak dediğin gibi aynı kitap içerisinde bile tutarlı yazılmamış. Şöyle bir aramada pek çok basılı, tarihi kaynak görünüyor.--Abuk Sabuk 20:39, 26 Aralık 2013 (UTC)

Kitap eski olduğu için (ve altı ciltlik devasa bir çalışma olduğundan) gözden kaçmış olabilir, basım hatası falan da olabilir. Teyit ettiğine göre taşımayı gerçekleştiriyorum?--RapsarEfendim? 20:48, 26 Aralık 2013 (UTC)

Türkiye mi? Türkiye Cumhuriyeti mi?[kaynağı değiştir]

  • Bu tartışmaya katılıp, fikrinizi belirtmeniz mümkün mü? Teşekkürler.--i.e.msj 15:35, 28 Aralık 2013 (UTC)


BU BİR ARŞİV SAYFASIDIR. LÜTFEN DEĞİŞTİRMEYİNİZ.