Kullanıcı mesaj:İnsanperver/2012

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

İşbirliği Projesi[kaynağı değiştir]

Sorumlular neden puanlama yapmıyor.--KarCet 12:59, 3 Ocak 2012 (UTC)

Tmm ve teşşekkür ederim ... --alimert 15:55, 3 Ocak 2012 (UTC)

Abi bide sen o yılları Türkiye'de oynamasına göre mi yazıyosun yoksa ilk premiyerine göre mi yazıyosun ?? --alimert 15:58, 3 Ocak 2012 (UTC)

Discovery'nin diğer kanalları 2 Ocak itibariyle yayına girmiştir. Resmi sitesinden kontrol edebilirsiniz. Üst pakete üye olanlar tarafından izlenilmektedir. Bu nedenden ötürü kanalları ekledim. Fakat yayında olduğunu bilmediğiniz için yaptığım değişiklikleri reddetmişsiniz. O nedenden ötürü tekrar ekleyecem. Bu sefer lütfen reddetmeyin. Şimdiden teşekkür ederim... --Urzicani 00:01, 13 Ocak 2012 (UTC)

Şu an ki bile !![kaynağı değiştir]

Sizin eklediğiniz logolar Kanalı aç görürsün onlardan daha kaliteli--KarCet 18:53, 14 Ocak 2012 (UTC)

Abi Benim Oluşturuğum Sayfaların Listesi Silinmiş , Onları Tekrar Nereden Bulucam ? Bu imzasız yazı Tottam100 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. -10:01, 19 Ocak 2012 (UTC)

Adil kullanım gerekçesi[kaynağı değiştir]

Selam İnsanperver [1] sayfasındaki adil kullanım gerekçesi etiketi nasıl yapılıyor ? iyi vikiler ---- ■ ZErGoo mesaj 15:23, 20 Ocak 2012 (UTC)

Tamam sorun çözüldü ---- ■ ZErGoo mesaj 15:30, 20 Ocak 2012 (UTC)

Abi Ben Transformers: Prime Sayfasını Yaptım Onaylar Mısın ? Bide Disney XD (Türkiye) Sayfası Artık Silinsin ... --alimert 14:53, 25 Ocak 2012 (UTC)

Ben şu an 10. sınıftayım :) --Berm@nyaİleti 19:31, 28 Ocak 2012 (UTC)

Abi S.A . Ya Abi Birkaç Madde Açtım, Onları Onaylar mısın ? --alimert 14:20, 1 Şubat 2012 (UTC)


Kategori Ekleme[kaynağı değiştir]

Merhaba. Yeni oluşturduğunuz 1, 2, 3 gibi maddeleri kategorisiz bırakmışsınız. Bu maddelere uygun kategorileri ekleyebilir misiniz? Diğer oluşturduğunuz maddeler varsa onları da bu konu ile ilgili kontrol edebilirseniz çok sevinirim. İyi günler. -- Güzelonlu (mesaj) 13:30, 10 Şubat 2012 (UTC)

Abi Şu Kidz Sayfasında Bir Karara Varalım. Ben Tartışma Sayfasını Açtım, Bi Bakar Mısın ? --Kullanıcı mesaj:Tottam100 16:35, 11 Şubat 2012 (UTC)

Abi Hadi Ama Kidz Sayfasını Bi Düzene Koyalım :? --Kullanıcı mesaj:Tottam100 16:51, 11 Şubat 2012 (UTC)

Abi Ben Köy Çeşmesinin Pek Bilmiyorum Ama 4 Bölüm Var Hangisine Atsak, Bunu Taşır Mısın :? --Kullanıcı mesaj:Tottam100 17:03, 11 Şubat 2012 (UTC)

Abi Redakai: Conquer the Kairu Sayfasını Yaptım. Bi Bakar Mısın :? --Kullanıcı mesaj:Tottam100 19:26, 11 Şubat 2012 (UTC)

Gördüm Sayfayı ii Olmuş :D --Kullanıcı mesaj:Tottam100 19:27, 11 Şubat 2012 (UTC)

Resim dosyaları[kaynağı değiştir]

Merhaba. Benzer sorunlarla daha önce de karşılaşmış ve MediaWiki yazılımında yapılan güncellemelerin öntanımlı bazı ayarlarda değişikliğe neden olduğunu gözlemiştik. Sunucuya müdahale etme yetkimiz olmadığından şu an için en iyi çözüm yolu BugZilla'ya başvurmak gibi görünüyor. --Superyetkinileti 12:42, 12 Şubat 2012 (UTC)

Abi kidz animez sayfasını bence; En iyisi sayfayı Kidz/Animez olarak yapıp, sayfada iki bölüm açmaktır, :Sence :? --Kullanıcı mesaj:Tottam100 10:45, 18 Şubat 2012 (UTC)

Abi sonunda Kidz sayfasını bi düzene soktum, bi bakar mısın :? --Kullanıcı mesaj:Tottam100 16:57, 25 Şubat 2012 (UTC)

Abi, iyi günler. Ben yaptığım maddeleri hangi saydan bulabilirim, eskiden Toolserver'de vardı ama sayfa hata veriyor.) Tottam100mesaj 13:26, 3 Mart 2012 (UTC)

Güzelonlu (mesaj) 10:01, 14 Mart 2012 (UTC)

Kidz/Animez sayfasını artık bir düzene sokmalı.Ki düzene girmişti ama bazı değişiklerin geri alınıp düzeltilmesi yandaşıyım.Yeni açılan başlıklar(Kidz'in yayınladıkları,Animez'in yayınladıkları gibi sayfalara gereksinim duymuyorum.Tekrar Kidz/Animez sayfasında olmaları gerek.

Ayrıca yapımların yanına xxx kanaldan geldi gibi şeyler yazılmasa iyi olur.Kidz içeriği zaten 2-3 yapım hariç hepsi yayınlanmış yayınlar.Sonra tarihede gerek yok ki tarihte yanlış yazılmış.Kidz/Animez zaten Şubat 2012'de açılan,Ağustos 2011'deki Animex kanalının devamı.Animex'de yayınlananları da 2012 yazmışsınız.Tarihe gerek yoktur.Yapımn sayısı çok artarsa yeni başlık açarsanız daha iyi olur.

peki

Kidz/Animez program listesinde tarihlere dikkat edelim o zaman.Yayından Kaldırılan Programlar ekledim tamamı Animex zamanında olduğu için Animex tarihi ekledim.Tarih konusuna gelicek olursak yıl yazarsak mecbren ayda yazmak zorundayız.Bu sayfaları birlikte düzenlersek daha iyi olur.Kanalı yakından takip ediyorum.Sizde değişikliklerimi onaylama yetkiniz varsa onaylayabilir ekleme/düzeltmeler yaparsanız sevinirim.

Canlı-Aksiyon[kaynağı değiştir]

Çocuk kanallarında çizgi seri dışındaki yapımlara canlı-aksiyon deniliyor demişsiniz.Bunu ilk defa sizden duyduğum gibi canlı-aksiyon kavramı diziye bağlıdır.Mesela K-9,Power Rangers tarzı diziler çocuk kanallarında yayınlanmış canlı-aksiyon dizi olduğu gibi.Hannah Montana,Waverly Büyücüleri,İCarly,Drake&Dash gibi diziler gençlik dizileridir.Bu ikisinin farkını bilmelisiniz.Kidz'de yayınlanmış dizilere canlı-aksiyon başlığı atmışsınız ama onlar gençlik dizisidir.

Merhaba. Buradaki içeriği telifli olduğundan kaldırdım. Sizin gibi tecrübeli bir kullanıcının telifli içerik eklemesine bir anlam veremedim. Benim göremediğim bir şey mi var yoksa?--RapsarEfendim? 11:41, 24 Mart 2012 (UTC)

Hayır o cümlelerin tamamı kendime aittir. Birebir aktarmanın olduğu durumlarda telif ihlali durumu oluşur. Telif ihlali olmaması için cümleleri tekrardan kurdum. Yani bir sorun yok. --insan|perver 12:01, 24 Mart 2012 (UTC)

Çok ufak değişiklikler yapmak, telif ihlalinin önüne geçmiyor. Konuyu bir hizmetliye danışıyorum, her iki yönde de daha sağlıklı bir karar verilmesi için. İyi günler.--RapsarEfendim? 12:24, 24 Mart 2012 (UTC)
Bir dakika ben telif ihlali dediğiniz linke henüz baktım. Benim bilgi kaynağımın bu sayfayla bir ilgisi yok. Hatta ben sizin linkinizden önce daha hiç bu siteyi görmemiştim. Yani cümleleri bile aynı değilken "telif ihlali" olması mümkün değil. Kaldı ki oradaki içerik bir kişinin yaşadıkları. O yüzden elbette aynı/benzer şeyler yazılacaktır. Kısacası benim yazdıklarımın siteyle bir ilgisi yoktur. --insan|perver 12:49, 24 Mart 2012 (UTC)
Telif hakkı dediğim linke daha şimdi baktınızsa, önceki dediğiniz telif ihlali olmaması için cümleleri tekrardan kurdum nasıl oluyor? Verdiğim bağlantıdaki yazı da başka yerden alınmış muhtemelen. Cümlelerin aynı olması gerekmiyor dediğim gibi ihlal olması için. Yine dediğim gibi bir hizmetliye taşıdım konuyu, kendisi fikir belirtince sorun kalmayacaktır. İyi günler.--RapsarEfendim? 12:55, 24 Mart 2012 (UTC)
telif ihlali olmaması için cümleleri tekrardan kurdum yazısı benim bilgi kaynağım için geçerli. Sizin verdiğiniz link ise benim bilgi kaynağım değil. Dediğiniz gibi büyük bir ihtimal benim bilgi kaynağımdan alınmış olmalı. "Cümlelerin aynı olması gerekmiyor dediğim gibi ihlal olması için." bunu hangi kaynağa dayanarak söylediğinizi öğrenebilir miyim? --insan|perver 13:00, 24 Mart 2012 (UTC)
Biriyle bunu konuşmuştuk. Ama inan mesaj arşivlerimde "telif" anahtar kelimesiyle arama yapmama rağmen bulamadım nerede konuştuğumu. Burada içerikte ufak 1-2 değişiklik, 1-2 iç bağlantı eklenmesi telif sorununu kaldırmıyor denmiş mesela bir hizmetli tarafından.--RapsarEfendim? 13:17, 24 Mart 2012 (UTC)
O bir kullanıcı yorumu. O yüzden doğru olduğu kabul edilmiş bir politika gibi kullanılamaz diye düşünüyorum. Hem orada sanırım 1-2 değişiklikten bahsediliyor. Ben ise maddeyi baştan yazdığımı söylüyorum arada fark var. Bunun dışından eski silinen maddelere baktığımda maddelerin silme gerekçesinin birebir aktarım olduğunu gördüm. Yani bu durumda Ebru Akel maddesinin şuanki hâli telif ihlali içermiyor/telif nedeniyle silinmesini gerektirecek bir Vikipedi politikası mevcut değil. Sonuçta burada belli bir kaynaktan yararlanılarak bir maddenin baştan yazılması söz konusu, birebir aktarma değil. -insan|perver 13:55, 24 Mart 2012 (UTC)

Tekli → Single değişiklik hatası[kaynağı değiştir]

Vikipedi kuralları "single" olması yönünde değildir. "Single" sözü Türkçe değildir. Vikipedi: Adlandırma kuralı bize madde adlarında Türkçe kullanın demektedir. Buna karşın (belki de tartışmanın seyrini takip etmeden) bir değişiklikte bulunmuşsunuz. Bu hatalı değişikliğinizi geri almalısınız.--insan|perver 12:50, 18 Nisan 2012 (UTC)

seyrini takip etmediğim tartışmalara müdahale etmem. tamamını okudum, daha önce konuşulanları da. vikipedi kuralları bütünlüklü olarak anlaşılması gereken metinlerdir. tek tek cümleleri kanıt göstererek bu tip kararlar veremeyiz, yargıda bulunamayız. türkçe kurallarına uygun olmayan kelimelerin dile dahil olması vikipedinin sorunu değildir. değişikliğin hatalı olduğu sizin görüşünüzdür. toplulukta genel olarak böyle bir eğilim olduğunu gözlemlemediğim gibi, eğer kuralların yanlış yorumlanması söz konusu ise bu eğilimler de göz ardı edilebilir yeri geldiğinde. türkçesi kullanılırsa iyi olur şeklinde görüş bildirilmiş genel olarak ki, buna prensip olarak katılmayacak kimse olduğunu da sanmam. --ki bl 13:43, 18 Nisan 2012 (UTC)
"Bilinen adları kullanın" kuralında Türkçesi yerine yaygın olan Türkçe olmayan sözü kullanın yazmamaktadır. Yani bu konuda yaygınlığa bakmak söz konusu olamaz. Bu kuralın bizim konumuzla bir ilgisi yok; o kural aynı nitelikteki iki isim arasındaki önceliği belirtmek için hazırlanmıştır. "Single" ile "tekli" ise aynı nitelikte değildir. Bir Türkçe diğeri ise yabancı bir sözdür. Türkçe olmayan bir sözü kendi kişisel kararınıza göre madde adı yapmaktasınız. Lütfen tartışma süresince yaptığınız bu değişikliği geri alın.--insan|perver 14:00, 18 Nisan 2012 (UTC)
bu tartışma, single tekli olarak değiştirildiğinden beri sürmekte. bu noktada, olması gereken zaten daha en başından single olarak geriye alınması idi. ortada bir hata varsa budur. kurallarda açık olmayan bir nokta varsa kural sayfasında konuşunuz lütfen. doğrusu buysa zaten gereken yapılacaktır. bu konudaki ısrarınızı sürdürmenin vikipedi için nasıl bir yarar getirdiği konusnu değerlendirmeyi size bırakıyorum. bu konuda söyleyeceğim yeni bir şey yok. iyi çalışmalar. --ki bl 14:14, 18 Nisan 2012 (UTC)

Kullanıcı 78.190.218.141[kaynağı değiştir]

Program listelerinde durumu anlatmama karşın sürekli bir geri alma yapıyor. Bu konuda ne yapabiliriz? Süreli engelleme veya bunun gibi caydırıcı bir ceza mı verilmeli acaba?

Bu arada bazı editörlerin yetersiz oldukları gözüme çarpmadı değil. Yapılan usulsüz değişikliklerin çoğuna onay veriyorlar veya bazı değişiklikleri düzenlemeden olduğu gibi bırakıp yalnızca onaylıyorlar. Acemi kullanıcılara editörlük görevi verilmesini yanlış buluyorum. Bu konuda sizin fikriniz nedir?--insan|perver 13:43, 27 Nisan 2012 (UTC)

Merhaba. Maddeler için yarı koruma talep edebilirsin çok sık vandalizme uğruyorsa. Uyarıları dinlememişse bir hizmetliden engellenmesini isteyebilirsin. Duruma göre engeller, yahut bir uyarı daha verir, durumu anlatır. Hangi editörleri kastediyorsun özel olarak bilmiyorum; ama ben, başvurularda şurada şunu yapmış, editör olmasına şu anlık karşıyım gibisinden yorum yapınca hizmetli mi seçiyoruz, bu kadar detaya gerek yok gibi yanıtlarla karşılaşıyorum. Sonra o endişeler gerçeğe dönüşüyor, her şey için çok geç kalınmış oluyor. Tabii her editör adayı için bu geçerli değil.--RapsarEfendim? 13:52, 27 Nisan 2012 (UTC)

deniz akkaya[kaynağı değiştir]

ben deniz akkayanın bilgilerinde degişiklik yaptım sanırım doğru olmadı bir bakabilirmisiniz

siz mi kontrol ettiniz teşkkürler bir yanlış varmıydı. bir kaç ekleme daha yapıcam da Sevgierol1984a (mesaj) 14:01, 6 Haziran 2012 (UTC) cevap yazmanızı rica ederim.

Lise eğitimini ve üniversite eğitimi aldığını da yazmak istiyorum cümlenin başına mı yoksa sonuna mı yazmalıyım karar veremedim.Sevgierol1984a (mesaj) 06:31, 7 Haziran 2012 (UTC)

deniz akkaya[kaynağı değiştir]

ismini söylediğiniz kişinin biyoğrafisi tam anlamıyla çok profesyonelliğe girmiş.ben sadece deniz akkaya şu okulda okudu üniversiteyi bitirdi yazıcam Sevgierol1984a (mesaj) 14:12, 7 Haziran 2012 (UTC)

ben türkiye deki liseler ekranına 2 lise ekledim. onay bekleme yerine ben onaylasam daha iyi olur aslında o onaylama yerini tarif etsenizde ben de yapsam.

Uyarmıyorum derken?[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, şuradaki uyarmıyorum kelimesi hiç iç açıcı olmamış. Oylama konusuna gelirsek, hala konuyla ilgili süren bir tartışma mevcut. Fakat ben bu taşıma işine argüman bulmayı gerektirecek bir durum olduğunu görmüyorum. Hakim konusuna kaynak bulunur, fakat (şarkıcı) gibi taşıma için nasıl kaynak bulacağım? Lütfen...--inc.еle. vposta 12:20, 16 Haziran 2012 (UTC)

Çizmeli Kedi[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Çizmeli Kedi (film, 2011) maddesini oluşturmuşsunuz ancak giriş paragrafı dışında İngilizce kalmış. Acaba çalışma yapacak mısınız? Yoksa bu bölümleri çıkartalım. --Sayginerv-posta 17:41, 23 Haziran 2012 (UTC)

Reality 20:21, 30 Haziran 2012 (UTC)

Reality 20:30, 30 Haziran 2012 (UTC)

Reality 06:44, 6 Temmuz 2012 (UTC)

Reality 06:44, 6 Temmuz 2012 (UTC)

Reality 06:44, 6 Temmuz 2012 (UTC)

Reality 06:44, 6 Temmuz 2012 (UTC)

Reality 06:44, 6 Temmuz 2012 (UTC)

Reality 06:48, 6 Temmuz 2012 (UTC)

Siyaset VikiProjesi'ne Davet Edildiniz![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--Cano58 (mesaj) 06:16, 10 Temmuz 2012 (UTC)

TV program listeleri[kaynağı değiştir]

Şablonu çıkartma amacınız nedir? Sayfaların bilgileri doğrulayan kaynaklara ihtiyacı olduğu açık. esc2003 (mesaj) 20:53, 18 Ağustos 2012 (UTC)

  • Bu tür listeler sürekli editör kontrolü altında olan listelerdir. Şüpheli bilgi olması durumunda bilgi doğrudan kaldırıldığından kaynak sorunu olmamaktadır. böyle bir kural yok. Bu bir geri alma gerekçesi olamaz. Her maddede kaynak bulunmalı. Editörler kontrol ediyor diye ziyaretçilerin kaynaksız bir maddeye güvenmelerini bekleyemeyiz. esc2003 (mesaj) 21:16, 18 Ağustos 2012 (UTC)
Sizin de bileceğiniz gibi kanallara ait program listeleri sıradan maddeler gibi değil. Daha çok arşivleme amacı taşıyan maddeler bunlar. Bu nedenle de listeleri ben oluştururken -ki oluşumun yaratıcısı da bizzat benim- yakında yayınlanacak programların dışında kaynak belirtme zorunluluğunu şart koşmamıştım. Zaten İngilizce Vikipedi'de de buna benzer bir uygulama söz konusuydu. Ancak her bir programın ayrı ayrı kaynaklandırılması imkansız. Zaten çoğu programın Vikipedi dışında bir yerlerde ismi dahi kalmamış. Benim düşüncem şudur; kontrolden geçmiş programlar zaten onaylıdır. Bu yüzden kaynaklandırmaya bu listeler için gerek yok. Eklemelerin çoğunlukla yapıldığı yer olan yakında yayınlanacak olan programlar kısmına da kaynaklandırma konmasındaki amaç, onaylamayı kolaylaştırmaktır. Yani editöre sağlanan bir kolaylıktır. Ayrıca kanal listeleriyle ilgili ne tür bir kaynaklandırma yapmayı düşünüyorsunuz ki? Her bir programın yanına link mi vereceksiniz? Eğer bunun dışında bir teklifiniz söz konusuysa görüşmeye de açığım. Saygılar... --insan|perver (mesaj) 23:24, 18 Ağustos 2012 (UTC)
Bütün programların maddesi bulunmuyor. "Zaten çoğu programın Vikipedi dışında bir yerlerde ismi dahi kalmamış." bu söylediğinizi anlayamadım. Bu programların varlığını nasıl bilebiliyorsunuz? Çerkezler listesi vb listeler için de bu söylediğiniz geçerli mi? Şu ana kadar tüm değişiklikler onaylandı. Ama kişilerin birçoğunun ne sayfasında ne de söz konusu listede etnik kökenini belirten kaynak bulunmuyor. Ve yanlış olduğunu düşündüğüm, bir türlü kaynak bulamadıklarım da var. Yanlış bilgi vermek bu durumda muhtemel. Bir çözüm gerekli ve ayrı ayrı kaynak göstermek bana göre uygundur.esc2003 (mesaj) 06:56, 19 Ağustos 2012 (UTC)

Şablon:Cite web kullanımında hata[kaynağı değiştir]

Kolay gelsin İnsanperver. Vikipedi'ye kazandırdığınız Genç Kahramanlar maddesinin kaynaklar bölümünde Şablon:Cite web kullanımında 2 tane hata görünüyor. Vaktiniz olduğunda düzeltebilirseniz bu kategoriden bir madde daha eksilmiş olacak. Teşekkürler, iyi çalışmalar. — Pınar (mesaj) 11:04, 21 Ağustos 2012 (UTC)


Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özel Yıldız
Ben sizi geçenlerde TDK'nın Tartışma Topluluğu sitesine girince gördüm ve Vikipedi kullanıcısı olduğunuzu görünce çok sevindim. Ben yeni bir kullanıcıyım ve sizin Türkçe yozlaşmasın diye yaptıklarınızdan dolayı takdir ediyorum.

Bence de yazıldığı gibi okumayan kelimeler hem Vikipedi'de hem de televizyonlarda, günlük yaşantıda vb. yerlerde kullanılmamasını destekliyorum. Çünkü Türkçe gerçekten özel bir dil. AylakBiri (mesaj) 10:54, 29 Ağustos 2012 (UTC)

Merhabalar İnsanperver, Şurada ki değişikliğinizde, maddenin içeriğini herhangi bir açıklama yapmaksızın boşaltmışsınız. Bu durumun vikipedi kuralları gereği Vandalizm olduğunu biliyorsunuz zannediyorum. Deneyimli bir kullanıcı olduğunuzu düşündüğüm için bir şablon değil mesaj yoluyla uyarmak istedim. Değişikliğinizi geri alıyor, vandalizm olarak gerekçelendirmiyorum ancak, bundan sonra daha dikkatli olmanızı rica ederim. İyi çalışmalar...Garbino (mesaj) 20:25, 13 Eylül 2012 (UTC)

Anamadde içeriği olduğunu biraz önce farkettim. Uyarı adına özürlerimi bildiririm. Garbino (mesaj) 21:11, 13 Eylül 2012 (UTC)

Merhaba İnsanperver/2012 , kardeş projelerimiz olan Vikikitap ve Vikihaber ilgisizlikten dolayı güncelliğini ve dinamikliğini kaybetmektedir. Bu projelerin yeni ve gönüllü kullanıcılara ihtiyacı var.

Bu projelere de destek vermeniz dileğiyle..

---Aguzer#Cx|14|Kasım|2012|14:03|

Güzelonlu (mesaj) 13:37, 26 Kasım 2012 (UTC)

Şablon yardım[kaynağı değiştir]

Selam İnsanperver, şuradaki konuyla ilgili yardımcı olabilir misiniz? esc2003 (mesaj) 14:56, 9 Aralık 2012 (UTC)

Teşekkürler, galiba Hedda Gabler halletmiş. esc2003 (mesaj) 15:20, 9 Aralık 2012 (UTC)