Kullanıcı:Yzkoc/Arşiv/1

Vikipedi, özgür ansiklopedi


Sabri Ergül[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Türk siyasetçi biyografileri konusundaki bilginiz nedeniyle bir ricam olacak sizden. Sabri Ergül maddesini açtım ama pek fazla kategori ekleyemedim. Milletvekilliği yaptığı yılları aşağı yukarı bilmekle birlikte, hangi dönem milletvekili olduğunu bilmiyorum. Bu bilgileri/kategorileri maddeye ekler veya nereden öğrenip ekleyeceğim konusunda yol gösterirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 15:18, 28 Kasım 2007 (UTC)

TBMM sitesine ben de girmiştim ama, aramayı yanlış yerde yaptım galiba. Maddeye katkınız ve yardımınız için çok teşekkür ederim. Kolay gelsin. --Yabancımsj 07:08, 29 Kasım 2007 (UTC)

Araştırma[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar, valiler konusunda araştırma yaparken Viki'deki katkılarınızı farkettim, meğer gökte aradığım yerdeymiş :) Boğaziçi üniversitesinde işletme okuyorum, aldığım politika dersinde Yeşim Arat hocamla doğu anadolunun valiler için şehzadelerin sancak beyliği gibi eğitim yeri mi yoksa sürgün yeri mi olduğu konusunda tartışmıştık, bu konuda bir sunum yapmamı istedi. Ben de genel bir araştırma yaparken sizin katkılarınıza rastladım. Bu konuda Vikipediyi refere etmem biraz sorun olacak sanırım, siz hangi kaynakları kullanıyorsunuz? TBMM arşivlerinde yeterli derinlikte bilgi bulamadım, illerin internet siteleri de çok dağınık yapılmış, 20 küsür ilin sitesinden toplanacak bilgileri standartlaştırmak da aşırı zor olacak. Toplu bir kaynak önerebilir misiniz?

Hem vikiye katkılarınız hem de cevabınız için şimdiden teşekkürler :) Khutuckmsj 00:03, 1 Aralık 2007 (UTC)

Hello Yzkoc[değiştir | kaynağı değiştir]

How are you my freind? I need your help in some translation. We are becoming more freindly with this text (example: [1]). Could you translate it into Turkish?:

"Shalom and Welcome to the Hebrew Wikipedia!

Hebrew is a Semitic language of the Afro-Asiatic language family and it is the language of the Bibble. It is spoken by more than six million people in Israel and by an unknown number of people in Jewish and Israeli communities around the world. In Israel, it is the de facto language of the state and the people, as well as being one of the two official languages (together with Arabic), and it is spoken by the majority of the population.

Modern Hebrew is written from right to left using the Hebrew alphabet.

The Hebrew Wikipedia is the Hebrew edition of Wikipedia. This edition began in July 2003 and has over 67,000 articles as of 17 December 2007. If you have any announcements or questions regarding international issues or the Hebrew Wikipedia, you are invited to consult the embassy of the Hebrew-speaking Wikipedia here..."

+

"X - The 9th letter of the Hebrew alphabet and first letter in the word Turkit - Türkçe".

Will appreciate. Cheers.

Ori ([2]) İbranice Vikipedi’ye Selam ve Hoşgeldiniz

İbranice, İsrail’de yaşayan 6 milyon insan ile Dünya üzerinde sayıları tam olarak bilinmeyen Yahudi ve İsrail toplulukları tarafından konuşulan Asya-Afrika dil ailesinin ana alt grubunu oluşturan dildir. İsrail’de uygulamada Devletin ve insanların kullandığı iki resmi dilden (Diğeri arapça) biridir ve nüfusun çoğunluğu tarafından konuşulur.

Modern İbranice sağdan sola doğru İbrani alfabesi kullanılarak yazılır. Modern yazılarda “kare” harf formu kullanılır. Benzer sistem el yazısında da kullanılır, ancak daha el yazısı gibi yazılmak istendiğinde harfler daha daireseldir ve bazende basılı karşılıklarına göre çok büyük değişiklik gösterebilir.

İbranice Vikipedi, Vikipedi’nin İbranice dilinde olanıdır. İbranice Vikipedi, Temmuz 2003 tarihinde başlamıştırve 17 Aralık 2007 tarihi itibarı ile 67,000 maddeye ulaşmıştır. Uluslararası konular yada İbranice Vikipedi hakkında herhangi bir duyuru ve sorularınız varsa, lütfen buraya ויקיפדיה:שגרירות tıklayarak İbranice konuşan Vikipedi temsilcilerine danışmak konusunda kendinizi rahat hissedin. Sizin siteye kopyaladım ama garanti olsun diye burayada koyuyorum. Selamlar. Yzkoc 14:40, 17 Aralık 2007 (UTC)

Çok teşekür ederimiz. Eline sağlık, Yzkoc! Oride 14:50, 17 Aralık 2007 (UTC)
"Tet - İbrani alfabesinin 9uncu heriftir ve Turkit demek Türkçe birincisi" - Ok mi? Oride 14:59, 17 Aralık 2007 (UTC)

"Tet - İbrani alfabesinin 9. harfidir ve Turkit-Türkçe kelimesinin birinci harfinde olduğu gibi kullanılır."Yzkoc 15:08, 17 Aralık 2007 (UTC)

Impossible language! I never get it right! :-) Thanks again Oride 15:10, 17 Aralık 2007 (UTC)

Telif İhlali[değiştir | kaynağı değiştir]

Kemal Yazıcıoğlu maddesinde bu adresten telifli bilgi eklemişsiniz, lütfen tekrar yapmayın. Maddeyi siliyorum. Khutuckmsj 14:44, 7 Ocak 2008 (UTC)

Bu halinde sorun yok. Khutuckmsj 15:42, 7 Ocak 2008 (UTC)

Telif ![değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, Yusuf Ziya Paşa maddesi bu adresten kopyalanmış gibi duruyor. Lütfen tekrarlamayınız. --Metal Militia ileti 21:50, 8 Ocak 2008 (UTC)

Ordan kopyalamadım, orayı kaynak göstererek düzenledim. O sayfada da bir telif ibaresi yok.Yzkoc 21:53, 8 Ocak 2008 (UTC)
Bilgileri kendi cümlelerimizle eklemek zorundayız. Başka sitelerden kopyla yapıştır yapamayız. Telif hakları saklıdır ibaresi olması gerekmez. GÖBL lisanslı olması gerekir, ki öyle bir ibare de ben göremedim. Lütfen Vikipedi'nin telif politikalarına uygun davranalım. Teşekkürler. --Metal Militia ileti 21:57, 8 Ocak 2008 (UTC)

Kayda değerlik tartışması[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar. Girdiğiniz maddeler dolayısıyla, buradaki tartışmanın ilginizi çekebileceğini düşündüm ve haber vermek istedi. Saygılar.Sağlamcıileti 12:25, 9 Ocak 2008 (UTC)

Ahmet Hilmi[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam. Mebuslar üzerinde yapıtığını çalışmalar ilginç ve çok faydalı olacağına inanıyorum. Demin açıtığınız kategoride Kayseriden Ahmet Remzi bey ile Rifat bey'in adların yazıldığını gördüm. Ancak elimdeki kitaplara baktığımda Ahmet Remzi evendi istifa ettiğini ve yerine Ahmet Hilmi bey (Kalaç, d.1888 - ö. 1966)'in geçtiğini yazıyor. Madde açılmamışlar daha sonra mı ilave etmeyi mi düşünüyorsunuz? Açılmamış isimleri kabul edilirse kategorilere ilave ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 08:11, 18 Ocak 2008 (UTC)

Şimdi anladım ki kategoriye madde isimlerini yazılmıyormuş. Kolay gelsin. Takabeg 08:14, 18 Ocak 2008 (UTC)

Telif hakkı ihlali ![değiştir | kaynağı değiştir]

Lütfen telif hakkı saklı metin eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler!

Sağlamcıileti 14:09, 25 Ocak 2008 (UTC)


Bağımsızlık günü[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Başlamış ama bitirememiştim, ne güzel olmuş bitirmeniz ^_^ Şablonları çıkardım ama siz de çıkarabilirdiniz; zaten zamanları geçmişti ikisinin de. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 17:01, 7 Şubat 2008 (UTC)

selam daha yeni öğrendim oda güzel bi ansiklopedi girin bakın üye olun katkı yapın

2008 Afrika Uluslar Kupası maddesindeki boşluğu silenmisiniz --78.175.129.82 10:01, 27 Nisan 2008 (UTC)

Şinasi Devrin ve Mustafa Münir Birsel[değiştir | kaynağı değiştir]

Şinasi Devrin ve Mustafa Münir Birsel maddelerinin içeriğine bir bakabilir misiniz? Şinasi Devrin'de bir karışıklık var gibi. İyivikiler... homonihilis ileti 13:41, 14 Mayıs 2008 (UTC)

Teşekkürler. İyivikiler... homonihilis ileti 06:29, 16 Mayıs 2008 (UTC)

İkinci Grup[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam. İkinci Grup maddesi hakkında fikrinizi almak istiyorum. Özellikle taraflı olup olmadığını incelemenizi rica ederim. Eğer taraflı bulduysanız nasıl düzeltebileceğimizi de öğretirseniz sevineceğiz. Sanırım siz bu konuya da hakimsinizdir. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 20:09, 25 Mayıs 2008 (UTC)

Yusuf Ziya Karakoç[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, Vakit bulup ilgilenebilirseniz İkinci Grup ile bağlantılı Yusuf Ziya Koçoğlu maddesi ile ilgili fikirlerinizi almak istiyorum. Bu maddede biyografisi verilen kişinin Musul eyaleti'nin terk edilmesine karşı çıkan konuşmalar yaptı dendiği yazıyor. Ben bunu taraflı buluyorum. Çünkü bu ifade 1. Meclisin Musul'u terkettiği iddiasını barındırıyor. Gerçi bu ifadeyi Musul eyaleti'nin terk edildiğini öne sürerek buna karşı çıkan konuşmalar yaptı şeklinde düzelttim ama geri alınma ihtimali yüksek. Bu ifadenin Yusuf Ziya Koçoğlu'nun iddiası olduğu belirtilmeliydi. Ayrıca hangi zamanda ve hangi şartları gözönüne alarak söylediği bilgisi de gerekli. Bu olmayınca madde eksik oluyor. Bunlar benim düşüncelerim bana katılın veya katılmayın konuyu açıklayacak bir fikir bildrirseniz müteşekkir olurum. Gerek Vikipedi politikaları gereği gerek konu bağlamında yanlış düşünüyorsa öğrenmek isterim. Teşekkürler... --Bruno ileti 18:52, 28 Mayıs 2008 (UTC)

Telif[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Açtığınız Kurtcebe Noyan maddesi şu sitedeki içerikle hemen hemen aynı ve site içeriğinin telif hakkı saklı. Maddeleri kaynak göstererek, kendi cümlelerinizle yazmalısınız. Bir kaç cümledeki eylemin kipini değiştirmek, telif ihlalini ortadan kaldırmaz. Madde silinecek, lütfen bundan sonra maddeleri kendi cümlelerinizle yazınız. Teşekkürler. --Yabancımsj 14:35, 4 Temmuz 2008 (UTC)

  • Yukarıda da belirttiğim gibi, maddenin sildiğim halinin ilgili siteden tek farkı, bazı eylem kiplerinin farklı olmasıydı. Telif haklarını ihlal etmemek için çaba harcamak gerekiyor. Ne kadar kendi ifadelerinizle yazarsanız, o kadar iyi. Maddenin şu anki halinde bir sorun görünmüyor. Hassasiyetiniz için teşekkürler, elinize sağlık. --Yabancımsj 05:36, 6 Temmuz 2008 (UTC)

Merhaba ve telif ihlali[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir şey merakımı cezbetti, deneyimli bir kullanıcı olmaıza rağmen neden telif ihlali yaptığınızı ve kopyala yağıştır yaptığınızı öğrenebilir miyim? Teşekkürler --Manco Capac 11:41, 25 Temmuz 2008 (UTC)

Merhaba maddelerdeki kayda değerlik şablonlarını tartışmadan kaldırmayalım lütfen. Teşekkür ederim. --Manco Capac 06:34, 1 Ağustos 2008 (UTC)

İddialar Kalsın![değiştir | kaynağı değiştir]

Sarıkız ve ayışığı darbe girişimleri başlığı altındaki iddialara verdiğiniz kalsın oylarınızı Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Kayıt/2008 Temmuz sayfasındaki Çiller özel örgütü, kontgerilla, fethullahçı gladyo gibi benzer maddelere bekleriz. İyi çalışmalar. --Denereri 11:15, 4 Ağustos 2008 (UTC)

Resim yükleme uyarısı[değiştir | kaynağı değiştir]

RESİM YÜKLEME UYARISI!

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!. Vikipedi olarak telif haklarına en üst seviyede önem vermekteyiz. Vikipedide kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri vikipedi telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da değiştiriniz. Aksi taktirde yüklediğiniz resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya veya medya inceleme timi üyelerine danışabilirsiniz: Resim yükleme yardım sayfası,

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif Hakları (genel) - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı

Manco Capac 15:21, 11 Ağustos 2008 (UTC)

Tevfik Bıyıklıoğlu[değiştir | kaynağı değiştir]

Verilen adresteki metinden çok farklı bir metin oluşturdum. İhlal edildiğini düşündüğünüz yer neresi.Yzkoc 12:57, 15 Ağustos 2008 (UTC)

Selam. Öncelikle elinize sağlık. Tartışma:Tevfik Bıyıklıoğlu'da belirtmiştim. İbrahim Alaattin Gövsa maddesindeki şiirleri bundan aldınız, değil mi? Kim yazarsa eser listesi fazla değişmez herhalde. Fakat tıpkı kopyalamak doğru mudur? Takabeg ileti 13:23, 15 Ağustos 2008 (UTC)


mehmet er[değiştir | kaynağı değiştir]

mühendislik mesleğinin kötü yanları neler?--Mehmet2046 10:56, 24 Eylül 2008 (UTC)

ben lise 2 fen bölümü öğrencisiyim ve mühendisliği düşünüyorum.--Mehmet2046 15:19, 25 Eylül 2008 (UTC)

gerekçesiz resim[değiştir | kaynağı değiştir]

Manco Capac 07:35, 7 Ekim 2008 (UTC)

  • Merhaba, öncelikle anlayışlı yaklaşımınız için teşekkürler. Ancak resimdeki tek sorun lisans sorunu değildi. Aynı zmanda VP:AK resmi olduğu için rersmin bir Ail kullanım gerekçesine de ihtiyacı var. Dolayısıyla sizden istenen resme uygun bir kullanım gerekçesi girmenizdir. Bunu nasıl yapacağınız resmin sayfasındaki şablondaki bilgide mevcuttur. bu arada resme uygun lisans etiketini koymayı unutmayınız lütfen. Teşekkürler. bir not daha. Lütfen resimdeki uyarı etiketlerini siz silmeyiniz bu tür etiketleri hizmetliler inceleyip sileceklerdir. Kolay gelsin, --Manco Capac 12:03, 7 Ekim 2008 (UTC)
  • Ben lisansı değiştirdim ancak hala bir gerekçeye ihtiyacı var. Lütfen {{Telifli kullanım gerekçesi}} şablonunu kullanarak istenen bilgileri giriniz. Çünkü kaynak olarak gösterdiğiniz yerdeki yani başbakanlık internet sitesindeki her bilginin telif hakkı saklıdır. Kolay gelsin. --Manco Capac 13:08, 7 Ekim 2008 (UTC)
  • Sayın Yzkoc, sanırım anlaşamadığımız bir durum var. Sizde değil ama bende bir anlatma sorunu var sanırım. Bir daha şansımı denemek istiyorum. Resmin sorunu artık (ben düzelttikten sonra) lisansında değil. Dolayısıyla yeni bir lisasn etiketi eklemenize gerek yok. Resmin sorunu resim telifli bir kaynaktan alındığı için gerekçelendirilmemesi sorunudur. Dolayısıyla resme, daha önce de belirttiğim gibi, {{Telifli kullanım gerekçesi}} şablonunu kullanarak şablonda bahsi geçen bilgileri eklemek durumundasınız aksi taktirde resim silinecektir. Saygılarımla. --Manco Capac 13:42, 7 Ekim 2008 (UTC)
  • Şimdi olmuş, elinize sağlık. --Manco Capac 14:51, 7 Ekim 2008 (UTC)

Halis Öztürk[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam. Elinizde eski Ağrı milletvekili Halis Öztürk ile ilgili kaynaklar var mı? İyi çalışmalar. Takabeg ileti 14:40, 11 Kasım 2008 (UTC)

Maalesf yazlıl kaynağım yok. Ama [3] sitesi ilginç geldi bana. İyi çalışmalar. --Yzkoc 15:30, 11 Kasım 2008 (UTC)

Yanıtınız için teşekkür ederim. İki kitapta en soldaki kişinin Halis Öztürk olduğu yazılıyor. Çok merak ettim ve uzmana sorayım dedim. Biraz araştıracağım. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:39, 11 Kasım 2008 (UTC)

ABD Temsilciler Meclisi üyeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar. ABD'nin çeşitli eyaletlerini ABD Temsilciler Meclisinde temsil eden üyeleri kategorilere ayırmanız güzel olmuş. Ben de senatörler için geçmişte benzer kategoriler açmıştım. Yanlız biraz önce kullandığımız adlandırma yönteminin yanlış anlaşılmalara yol açabileceğini farkettim. Bu durum senatörler için de sözkonusu. ABD'de federal devlet düzeyinde ABD Temsilciler Meclisi () ve ABD Senatosu () mevcut olduğu gibi bir de her eyalette ayrıca eyalet düzeyinde tek tek Temsilciler Meclisi ve Senatolar var. İller Meclisi gibi. Örneğin ve gibi. Teksas Temsilciler Meclisi'nin üyeleri oluyor. Teksası ABD Temsilciler Meclisi'nde temsil eden üyeler ise oluyor. Bu karışıklığı önlemek için Kategori:ABD Temsilciler Meclisi'nin Teksas üyeleri ve Kategori:ABD Senatosu'nun Teksas üyeleri veya buna benzer bir şey diyebiliriz. Siz ne düşünüyorsunuz? ---Vikiyazar 19:49, 11 Kasım 2008 (UTC)

İyi geceler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • İbrahim Agah Çubukçu maddesinde aşırı telif ihlali ([4]) farkettim; bir kural gözden kaçırması mı var acaba? Levent Abi ileti 21:51, 4 Aralık 2008 (UTC)
  • Madem düzenleyeceksiniz, o zaman silinmesin. Ancak bir not olarak belirtmekte yarar var ki; kaynak gösterilen yer de telif haklarıyla korunuyor. Size de iyi çalışmalar, kolay gelsin. Levent Abi ileti 21:55, 4 Aralık 2008 (UTC)
  • İletileri yazma sürelerimiz arasında "yeniden yazılacak" kadar uzun süre geçmedi ama, öyle olsun. Hala bazı yerler kopyala-yapıştır" şeklinde belirginlik gösteriyor. Bilginize :) Levent Abi ileti 22:02, 4 Aralık 2008 (UTC)
  • Nadia Petrova çevirime uardım eder misiniz? --Maniaqq msj → 4 Aralık 2008 (UTC)
Çeviri bitmek üzere, haydi devam! --Maniaqq msj → 7 Aralık 2008 (UTC)

Nadia Petrova bize minnettar olacak, çeviriye devam edelim! --Maniaqq msj → 7 Aralık 2008 (UTC)

Harikasınız :) --Maniaqq msj → 9 Aralık 2008 (UTC)

Eh birşey göremiyorum? --Maniaqq msj → 9 Aralık 2008 (UTC)

Kısa madde[değiştir | kaynağı değiştir]

Bunu sana söylemek istemezdim ama, son değişikliklerdeki 2 sayfan dikkatimi çekti. Çok kısa değil de, kısa maddeler eklemenizi Vikipedi için uygun görmüyorum, ve bu şablonu size sunmak istemediğim halde sunuyorum:

Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız, bu tür sayfalar taslak kriterlerini sağlamadığı için silinir ya da silinmek üzere işaretlenir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için biraz daha kapsamlı bilgi yazmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz.
Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Kerem 233ileti 13:00, 7 Aralık 2008 (UTC)

Zorlanacağım...[değiştir | kaynağı değiştir]

2 sayfanızı söylemekte biraz zorlanıcam, çünkü aradan uzun süre geçti. --Kerem 233ileti 17:59, 7 Aralık 2008 (UTC)

Buldum[değiştir | kaynağı değiştir]

O iki maddeyi şimdi buldum. Maddenin isimleri: Harun Tüfekci ve Yusuf Coşkun. --Kerem 233ileti 18:16, 7 Aralık 2008 (UTC)

İyi akşamlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Öncelikle iyi bayramlar diliyorum. Eski bir kullanıcı olmanıza karşın, istemeden de olsa sizi uyarmak durumundayım: Şaban Dişli sayfasını araştırdığımda bu sayfadan kopyala-yapıştır yöntemiyle telif ihlaline yol açan içerik eklediğiniz görülüyor. Bu durumu düzeltmenizi rica eder, bundan sonraki katkılarınızda biraz daha özenli davranmanızı öneririm, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 16:39, 10 Aralık 2008 (UTC)
  • İletimi yazdıktan sonra farkettim ki bu durumu alışkanlık haline getirmiş ve defalarca uyarı almışsınız. O halde üstteki uyarımı değiştiriyor ve sizi son kez uyarmak zorunda kalıyorum: telif ihlali ve intihal yapmaya devam ederseniz gereği yerine getirilecektir. Bilginize. Levent Abi ileti 16:45, 10 Aralık 2008 (UTC)

İhsan Sağlam[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. İhsan Sağlam maddesine göz atabilir misiniz? İnternette yaptığım araştırmada yeterli bilgiye ulaşamadım, madde içeriği doğru mudur acaba? Şimdiden teşekkürler. --Yabancımsj 11:30, 16 Aralık 2008 (UTC)