Kullanıcı:Vincent Vega/ArşivAna/Temmuz 2023

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynaksız şablonu[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

ben Ata Saka sayfasını düzenledim. 2 tane kaynak gösterdim. Yukarıdaki

şablonunu silebilir miyin. Bu şablonu silebilmek için 2 kaynak yeterli mi?

Şimdiden teşekkürler Turan Kaya (mesaj) 15.09, 1 Temmuz 2023 (UTC)

Sürüm kontrolü[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

Türkiye'de yayın yapan televizyon kanalları listesi için bir tablo yaptım. Yüklemeden önce sürüm kontrolünden geçirebilir misin ?

Şimdiden teşekkürler Turan Kaya (mesaj) 08.09, 4 Temmuz 2023 (UTC)

  • Turankaya74 tüm değişikliklerinizi bildirmenize gerek yok. Devriyelerimiz ilgilenecektir. Teşekkürler. Vincent Vega mesaj? 10.05, 4 Temmuz 2023 (UTC)

Beyaz listede olan kullanıcı hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar Vincent Vega, beyaz listede olan K:Palpatine the Good kullanıcısının değişikliklerini kontrol eder misiniz? Daha önce uyarılmış bazı konular hakkında fakat pek bir şey değişmemiş gibi duruyor. Değişiklik özeti girmeden binlerce bayt siliyor. Bir süre sürüm kontrolüne tabii tutulması iyi olur bence. İyi çalışmalar. Wooze 10.37, 4 Temmuz 2023 (UTC)

Engelimin kaldırılması hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayın Vincent Vega 6 aylık engelimin süresinin geçmesini bekledim. Hatamı anladım, telif haklarını ihlal ettiğim ve anonim kukla kullandığım için çok pişmanım. Bundan sonra yararlı katkılarda bulunacağıma ve kukla kullanmayacağıma söz veriyorum. Lütfen engelimi kaldırın. Sarı Saçlı 15.01, 5 Temmuz 2023 (UTC)
Mesaj taşıma: Dr. Coalmesaj 22.59, 8 Temmuz 2023 (UTC)

Dr. Coal iyi niyetinizi anlıyorum. Fakat vesair yollarla tarafıma ulaşan kullanıcının her kanaldan taleplerini dikkatle takip ettiğimi bilmeni isterim. Kendisi engel delme amaçlı ve daha öncesinde kukla kullanımı olan, bende Vikipedi kurallarına aykırı bu tip davranışlarını tekrar etmeyeceğine dair herhangi bir kanaatin oluşmadığı bir kullanıcıdır. İletişimi daima savunurum fakat zaman kaybına karşıyım, bu kullanıcı için en azından şimdilik. Vincent Vega mesaj? 18.44, 11 Temmuz 2023 (UTC)
Merhaba Vincent. Mesaj "tepegöz" sayfana yazılmıştı, sen de sanıyorum son değişikliğini yapalı 4 gün falan olmuştu; onun için buraya taşıdım... Selamlar! 👋 Dr. Coalmesaj 18.38, 19 Temmuz 2023 (UTC)

Engel ile yasak farkı[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar. Şurada yazdıklarını okudum da. Yasak ile engel arasındaki farkın altını çizmem lazım. "Yasak", "bunu yapamazsın, sana yasak" anlamında. Teknik bir engel söz konusu değil. "Nanahuatl, topluluk karar aldı, kategorileri değiştiremezsin" mesela bir yasaktır. İstesem değiştirebilir miyim? Evet. Ama yasak. Değiştirirsem atıyorum önce uyarı, sonra kategorilerden engel olur.

Senin atıf yaptığın politika ise engel politikası. Engel verilince teknik olarak istesen de değişiklik yapamazsın. "Etkileşim yasağı"nda ise istesek etkileşim kurarız, ama kağıt üzerinde yasaklanıyor. Bu, engel vermeden birtakım şeyleri önlemek için var. "Bir daha siyaset maddelerine dokunursan engellerim" de misal aslında adı konulmamış bir yasak, siyaset maddelerinden yasaklı (VP:Yasaklama politikası#Konu yasağı).

Dolayısıyla benim talep ettiğim şey, madem iletişimimiz iyi değil, birbirimizle etkileşime girmemiz yasaklansın (engellensin değil, zaten teknik olarak mümkün de değil). İki kullanıcı da iletişim kurmaya zaten yanaşmıyormuş anladığım kadarıyla, kişisel yorumlar yine yağmur olup yağdı. Gidip de şikayet açmak yerine işte ne siz bana ne ben size diyorum, fena mı diyorum? Huzurlu katkı yapalım dokunmadan birbirimize. Sadece benimle etkileşime girmeyecekler zaten, benim açtığım konuda görüş belirtmek bu kapsamda değil. Bana hitaben bir şey denilmeyecek, o kadar. Benzer şekilde ben de demeyeceğim, karşılıklı yasak. Nanahuatl? 06.06, 14 Temmuz 2023 (UTC)

Yine kişisel yorum olan birçok kısmı da çıkarabilecek ve kullanıcıyı uyarabilecek misin? Ben hiçbir kişisel yorumda bulunmadım ama bunlara maruz kalıyorum sürekli. Karakter analizim falan yapılmış, komple kişisel yorum. Kimsenin haddine değil sanıyorum ki birbirimizin karakter analizini yapmak. Ben yapmıyorum misal, bana ne? Artık uyarı da rica ediyorum, devamlı aynı şeyi yaşıyorum ve oldukça rahatsız edici. Teşekkürler. Nanahuatl? 06.12, 14 Temmuz 2023 (UTC)
  • Selamlar. İşte benim özür dilememe sebep olan şey tam da burasıydı Nanahuatl. Ortaya somut bir link, bağlantı vs. koymadan senin yazdıkların hem Kibele hem Bjelica açısından sert ve kişisel algılanabilirdi ki anlaşıldı. Sanırım böyle bir talep benim hakkımda verilmiş olsaydı ben de öyle anlayabilirdim. Ben en başta buna müsade etmemeliydim sonra da ipin ucunu kaçırdım. Bu sebeple ki hiç bir çıkarma veya uyarmada bulunamadım reddettim ve bahsettiğin içerikleri başka hizmetlilere bıraktım.
Yasaklama politikasının henüz bir teklif olduğunu biliyorsun. Teklife dayanarak bir işlem yapamazdım hiç bir hizmetlinin de yapacağını sanmıyorum. Tamamen evleviyetle kendi kanaatimle yorumda bulundum ve talebi reddettim. Doğru bulanlar olabilir, bulmayanlar olabilir, sen de bulmamış olabilirsin. Dilersen bir başka hizmetlinin incelemesi için tartışmayı tekrar açabilirim fakat bu anca topluluğu yormaya sebep olur. Vincent Vega mesaj? 20.18, 14 Temmuz 2023 (UTC)
Zaten kişisel :D Kişisel olmasa neden iki kullanıcı için diyeyim? Kişisel iletişim problemimiz olduğundan, her iletişim çabamız sorunlu olduğundan bunu istedim. Başka bir kullanıcıyla da yıllara uzanan problemlerimiz olursa onlar için de benzer talepte bulunacağım, aslında talepten önce yasak gelse keşke. İlla engelle değil, bu şekilde karşılıklı iletişimi sonlandırırsak herkes rahat edecek. Ben talepte bulunduğum için böyle çıkışlar geldi muhtemelen. İki kullanıcıya soralım, beni komple Viki hayatından çıkarmayı istemiyorlar mı? Bence istiyorlardır. Kendilerine de sor arzu edersen, "sen ve sen Nanahuatl'ın sizinle etkileşime girmemesine tamam mısınız?" diye. Gördüğüm kadarıyla kendileri de bunu istiyor.
Yok bu olmadı, ne yapalım sen de o vakit lütfen. İki kullanıcıyla iletişimim sorunlu, en son bir kamyon kişisel yorum gelmiş (bunlara dair neden bir şey yapmadığını hâlâ anlayamadım, "Ayrıcalık talebinin merkezindeki bir diğer neden de Vikipedi'de bulunduğu bunca yıllık zamana rağmen asgari düzeyde bile olsa saygı görememiş olması" falan bak çok rahatsız edici, hâlâ oradalar), ileride de sorunlu olacağı aşikâr. İkisi de zaten iletişim kurmaya yanaşmıyor, ben de yanaşmıyorum. Ondan ötürü ileride sorun olmasın diye yasak istiyorum, bunun neresi kötü?
Yasaklama politikası teklifse Şubat 2021'de Vito Genovese, Temmuz 2022'de K:Vikipolimer, Ocak 2023'te K:Anerka; Mayıs 2021, Nisan 2022'de, Eylül 2022'de, Mart 2023'te ise sen neden etkileşim yasağı verdiniz? Olmayan politikaya göre yasaklar verilince ben bizzat kendim o politikanın hazırlanmasına vesile oldum (K:Justinianus çevirdi, ben üzerinden geçtim ve topluluğa sundum). Sunarken de:
Halihazırda hizmetlilerin uyguladığı "etkileşim yasağı"nın faydalı olduğuna şahit olduk diye düşünüyorum. O konu, herhangi bir politikaya dayanmıyordu, artık dayanacaktır ve belli düzenlemelerle sınırları, hangi durumlarda uygulanacağı, neden uygulanacağı gibi hususlar da açıklığa kavuşacaktır.

dedim.

O teklifte de sen "Etkileşim kısıtlaması bir politikaya bağlanmadığı sürece teamüli uygulanmaya devam edecek" demişsin.
Etkileşim yasağı talebim de politikadan ayrı bir şey içermiyor zaten, birebir aynısını yazdım talebimde. "Hiçbir surette VP politika ve teamüllerinde olmayan bir ayrıcalık talebi var burada" denilmiş ya, hem politikada hem teamüllerinde var, yukarıda görülebiliyor.
E ben daha ne yapayım? Uzak durmak istiyorum bazı kullanıcılardan, daha ne yapayım? "Uzak durmayacaksın, iletişim hâlinde olacaksın" mı deniyor ısrarla? "Rahasız oluyorum" diyorum, kendime de yasak konulsun istiyorum, daha ne yapayım ben anlamadım ki... Yok eğer bakmayacaksan başka hizmetli baksın, onu anlarım. Ama 3 yıldır yaptığın şeyi "ama politikamız yok, yapmayayım" demek bayağı bir çelişki yaratıyor. Kişisel yorumlara müdahaleni tekrar hatırlatayım, sen bir hizmetlisin ve kişisel yorumlar gördüğün vakit müdahil olman lazım. İyi günler diliyorum.--Nanahuatl? 06.35, 15 Temmuz 2023 (UTC)
Tekrar altını çiziyorum. "Ben rahatsız oluyorum, engellensinler" gibi bir talebim yok. Instagram'dan birisini engellediğinizde ne oluyor? O kullanıcı artık sizinle etkileşime giremiyor. Komple Instagram'dan engellenmiyor. Benim talebim de o yönde. Kendileri de iletişim istemiyorum diyor zaten, ben de onlarla iletişime girmemiş olacağım, ne güzel kendileri de beni engellemiş olacak. Kaybettikleri hiçbir şey yok, benimle muhatap olmayacaklar ne güzel. Nanahuatl? 06.38, 15 Temmuz 2023 (UTC)
  • Nanahuatl'in bu enerjisini toplulukta kaos ve infial yaratma çabası, çok daha büyüklerine zemin hazırlama olarak yorumluyorum. Herkesin de böyle yorumladığına eminim. Viki topluluğunu Instagram çevresine benzeten birinin ciddiye alınır bir yanı yok, çarpıtmada başka bir boyut bu. "Topluluk ruhu" için çok tehlikeli sularda yüzdüğü kendisine yeniden ifade edilmeli. Bu ayrıcalık talebinin Vikipedi topluluğunda hiçbir zaman karşılığı olmadı, olmayacak. Hele "benim gitmemi istiyorlar" duygusallığına girecek kadar meseleyi kişiselleştiren birinin, Vega'nın da dediği gibi ortaya somut hiçbir şey koyamadan ısrara devam etmesi iyi niyetle yorumlanacak bir mevzu değil.--Bjelica (mesaj) 12.10, 15 Temmuz 2023 (UTC)
    @Bjelica, sen benimle iletişim kurmaktan hoşlanıyor ve kurmak istiyor musun? Nanahuatl? 17.27, 15 Temmuz 2023 (UTC)
    Buranın bir topluluk olduğunu unutuyorsun. Meseleyi hala anladığını sanmıyorum, bu mesele için ben ve diğer tarafların (Vega da dahil) vaktini ve enerjisini almaya daha fazla talipsin gibi geliyor bana. Bu çok zararlı çünkü bazı davranışlarını devam ettirmemen konusundaki taahhütlerin doğrultusunda engelin kaldırılmış. Tüm "çarpıtmalarına rağmen" kişisel yorum olduğunu düşündüğünde üçüncü bir kişiye danışman gerektiğini zaten söylemiştim sana. Tecrit edilecek olan ben değil, sen olmalısın çünkü engel geçmişleri ve şikayet kayıtları bunu gösteriyor. Kaç kişiyle problem yaşadığını şöyle bir gözden geçirmelisin. Kendini tecrit etmek istiyorsan buyur et, bunu nasıl yapacağının da söyledim sana. Lütfen topluluğu daha fazla kaosa sürüklemekten vazgeç. Bjelica (mesaj) 17.54, 15 Temmuz 2023 (UTC)
    Toplulukla ilgisi yok, sen benimle iletişim kurmaktan hoşlanıyor ve kurmak istiyor musun diye soruyorum. Bu bir ayrıcalık değil, yukarıda gösterdiğim gibi olağan bir uygulama. Ben kurmak istemiyorum, kurulmasını da istemiyorum. Topluluk ile değil, şu an için iki kullanıcı ile iletişimim sağlıklı değil. Benim kendi hatalarım, ona da kabul, frekansımiz uyuşmuyor. Ben de o yüzden ikimiz etkileşime girmeyelim diyorum, kafamız rahat olsun. Bu yasak topluluğu ilgilendirmiyor, iki kullanıcı arasında. Bu zarar vermiyor, tam tersi, zararlardan koruyor. Vincent Vega 4 kez uygulamış, kendisi de sonuç verdiğini söylüyor. Ben keyif almıyorum seninle iletişim kurmaktan, sana bir tavsiye de vermiyorum, seninle ilgili konuşmuyorum. Senden isteğim de iletişimimizim komple kesilmesi zaten, ilgilenmiyorum, ilgimi çekmiyor iletişimde kalmak, bana yarar sağlamıyor. Senin kabahatin değil, tekrar tekrar diyorum. Benim tek isteğim iletişim kurmamamiz. Senden de anlayış bekliyorum. Nanahuatl? 18.06, 15 Temmuz 2023 (UTC)
    Soru gelmediği sürece bu konuyla ilgili daha fazla rahatsızlık vermek istemiyorum, başka kullanıcının mesaj sayfasını kullanmak zaten benim hoşlanmadigim bir şey. "Ben yasak istemiyorum, iletişimde kalalım" denilecekse de tavsiyeler, kişilik değerlendirmeleri, son derece kişisel yorumlar lütfen olmasın artık. Ben kişisel hiçbir yorum ya da değerlendirmede bulunmazken devamlı bunların yapılması hoş değil, doğru da değil. Sakin olalım, çok mühim değil Vikipedi :) Nanahuatl? 18.21, 15 Temmuz 2023 (UTC)
  • Yorum Yorum VP:HDP'de dahil bir göz attım, tamamını okumadım çünkü bu çok vakit alıyor. Bjelica ve Kibele'nin yazdıklarında haklılık payı var. Topluluğun gereksiz bir meşguliyete tabii tutulduğu çok açık. Kullanıcılar kendileri bireysel etkileşim yasağı koyabilir çünkü bunu yapabilmek veya yapmamak tamamen kişinin kendi elinde. Herkes katkı alanına döndüğünde zaten otomatik olarak rahatsız olunan konular da son buluyor. İyi çalışmalar. --Adem message 18.55, 15 Temmuz 2023 (UTC)

Aşık muhtarın süresiz engellenmesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayın Vincent Vega Aşık muhtar'ın 1 aylık geçici engeli olmasına karşın haksız yere engellediniz. Herhangi bir kukla kullanımı olmayacaktır. Aşık muhtar1 (mesaj) 15.59, 19 Temmuz 2023 (UTC)