Kullanıcı:Vincent Vega/ArşivAna/Nisan 2020

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Neler oluyor?[değiştir | kaynağı değiştir]

Biri beni size sikayet ediyor yeni uyeyim bir kac degisiklik yaptım ama konu bu degil nickim ile alakali takilmislar nick nasil degisiliyor acaba? Gerci nicki değissem o arkadasin sanirim ya yazdığı yanlis bir seyi duzelttim ya da bir tanıdığının durduk yere nickime takilmasi bu olsa gerek. Kendi isteğimle dahil oldum araniza ama işleyiş "suna bir baksana nickine" ricasi ile yuruyorsa derhal cikmak isterim. Translatewiki (mesaj) 18.28, 2 Nisan 2020 (UTC)

Vikiçizer mesaj sayfasında konuyu belirttim. Bilgilerinize. chansey mesaj? 18.29, 2 Nisan 2020 (UTC)
Sayın @Translatewiki, bu bağlantıdan kullanıcı adı değişikliği talebinde bulunabilirsiniz. Kolay gelsin. chansey mesaj? 18.39, 2 Nisan 2020 (UTC)
@Translatewiki karmaşık geldiyse daha detaylı anlatabilirim... chansey mesaj? 18.58, 2 Nisan 2020 (UTC)

Şefik Kamil Efes[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu sayfaya koyduğunuz KD etiketini tekrar kontrol etmenizi rica ederim. Maddede düzenlemeler yapıldı şimdi KD ve formata uygundur.--88.230.153.98 15.31, 3 Nisan 2020 (UTC)

Hata[değiştir | kaynağı değiştir]

Ya Uğurkent sen anlayabildin mi hatanın kaynağını? Mesaj sayfasına bildirim koyuyorum sonra imzasız kalınca imzayı ekliyorum ama değişiklik şablon sayfasında gerçekleşiyor. İkidir oldu bu. Anlamadım ben? chansey mesaj? 16.04, 6 Nisan 2020 (UTC)

Bak bu sayfada bildirim bölümünün kaynağı değiştir kısmına tıkla, şablon değiştirme sayfası açılıyor? chansey mesaj? 16.05, 6 Nisan 2020 (UTC)
yk:yazmadan şablon konulduğunda böyle bir şey yapıyor... chansey mesaj? 16.11, 6 Nisan 2020 (UTC)
Kullanmak için böyle yapman lazım. : Örneğin {{tl:yk:HS-Bildirim|Uğurkent}} . Baştaki tl:yi silmesi unutma. Ben de bu şablonu az kullanmadım değil. Genelde buna benzer iç bağlantı veren şablonlarda bağlantı vermek için | bu ayracı koyup sayfa adını yazıyoruz. Senin düzenlediğin gibi şablonu başka bir devriye bir kullanıcıya atsa istediği sayfa değil senin şablondaki değiştirdiğin en son sürüm gözükürdü. ;) --Uğurkentmesaj 16.20, 6 Nisan 2020 (UTC)
Yok @Uğurkent zaten öyle yk: ile kullanıyorum ilk defa kullandığım bir şablon değil. T9 dolayısıyla yk: silinince bu durum ortaya çıktı, bende şaşırdım doğrusu :) Bir çok şablonu yk olmadan kullandım ve düzelttim, bunda böyle bir hata aldım. Bakarsan sabah vakti de aynı şey oldu:) chansey mesaj? 16.23, 6 Nisan 2020 (UTC)
T9 ne ya? Yukarıdaki söylediğim yöntem sayesinde kullanırken bir hata almadım. --Uğurkentmesaj 16.25, 6 Nisan 2020 (UTC)
T9 özellikle cep telefonlarında (aslında Word yada Pages gibi metin editörlerinde de var) yazacağın şeyi otomatik tahmin ederek düzelten otomatik klavye :) Hani “Merbaha” yazınca otomatik “Merhaba” yapıyor ya işte o. Ben telefon oto sözlüğünü dün sıfırladım “yk:HS-Bildirim” yazınca “HS-Bildirim” olarak düzeltiyor :) Bende “yk:” kullanırken almadım, unutunca hata aldım... chansey mesaj? 16.29, 6 Nisan 2020 (UTC)
ping @Uğurkent chansey mesaj? 16.29, 6 Nisan 2020 (UTC)
Anladım. Bu sorun için teknisyen, arayüz yöneticileri veya şablonlarla ilgilenen kullanıcılar yardım olabilir. Normalde yk: koymadan da çalışması lazım, ben de denedim yksız çalışmadı :( --Uğurkentmesaj 16.43, 6 Nisan 2020 (UTC)

Karantina[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam. İkimiz de karantinada ve sıkılıyoruz galiba. (Bir ay geride kalmış konulara not yazdığınızı gördüm. :) Ben bir okuma/izleme/ne olduğunu hatırlama veya bulma listesi hazırlamaya çalışıyorum bu günler için: Karantinalı Despina, Karantinalı Yarim (Bunu ben mi uydurdum acaba? :) vb. García Márquez'in "El amor en los tiempos del cólera" romanı da "El amor en los tiempos del corona" şeklinde güncellenebilir... Hepimize kolay gelsin! Kilo almamaya dikkat... :) E4024 (mesaj) 17.00, 6 Nisan 2020 (UTC)

Aynen @E4024, bulduğuma yazıyorum ve istesem de kilo almıyorum zaten, sanırım çok hareketliyim :) Kolaylıklar dilerim, bilmukabele... chansey mesaj? 17.16, 6 Nisan 2020 (UTC)
Hazır vakit bolken şu Chansey nedir, "chansey"den farkı nedir, hangisi sizsiniz, üşenmeden bir açık anlatsanıza. Geçen sefer börek tepsisinde, böreğin altında kara çarşaf olduğunu hatırlayana kadar akla karayı seçtim! (Şimdi de günlerdir o çarşaf nasıl tertemiz, ütülü çıktı tereyağlı suböreğinin altından, böreği acaba yediler mi yoksa attılar mı, tadı nasıldı vb sorularla meşgul kafacağızım. :) E4024 (mesaj) 17.23, 6 Nisan 2020 (UTC)
Madem sordunuz izah edeyim :) Chansey isim olarak maddeden de anlaşılacağı üzere sevimli bir pokemon :) Aslında benim pokemonla kişilik olarak bir ilişkim bulunmuyor yalnızca sempati diyelim :) Zamanında (pokemon revaçtayken, henüz “ben Pikaçuyum” diyerek kimse camdan, balkondan atlamamışken) fonetik açıdan ismimi bu şekilde telaffuz eden arkadaşlar olmuştu (aslında alakası yok, bir tek harf bile tutmuyor!) benimde okunuş hoşuma gitti öyle kullanmaya başladım burada... Durum bu :) chansey mesaj? 17.52, 6 Nisan 2020 (UTC)
Madde aramak aklıma gelmemişti. (Ben Vito Genovese'nin bile Vito Genovese olduğunu san(m)ıyordum! :) Hımm, şimdi herşey anlaşıldı. Bir tek Pokemon'un ne olduğunu bulup öğrenmem kaldı. Pikaçu nedir, ne zaman ortaya çıktı bilmiyorum ama Doraemon diye birşey çıktığında Katalanca VP'de herkese "Has vist Doraemon?" (Doraemon'u gördün mü?) diyen bir "çocuk" vardı; o ara epeyce bir Doraemon makarası yapmıştık. (Onun da ne olduğunu hala bilmiyorum. :) Neyse, adınızın son harfi n? :) E4024 (mesaj) 19.10, 6 Nisan 2020 (UTC)
Şöyle yardımcı olayım; Pokemon, Pikaçu, Ash :) Bu arada “N” değil :) chansey mesaj? 19.16, 6 Nisan 2020 (UTC)
Chancey maddesini okudum. Çok şirinmiş. Parlak zeka konusuna değinmemişler nedense. Bunu Türkçeye Şanslı olarak da çevirebilirlermiş... E4024 (mesaj) 19.24, 6 Nisan 2020 (UTC)
Chancey , Chansey ise burada @E4024 :) chansey mesaj? 19.28, 6 Nisan 2020 (UTC)
Biliyorum, biliyorum; okudum dedim ya, nazik Pokemon. (Pembe çıksın diye öğle yazmışımdır, hiç Şarklılar hata yapar mı? :) Neyse ben Fransızlarla içli dışlıyımdır, uçuşlar başlasın gider bir bakarım o köye. E4024 (mesaj) 19.35, 6 Nisan 2020 (UTC)
İyi, iyi gidince maddeyi de açarsınız inşallah Vikipedi’de inşallah @E4024. chansey mesaj? 19.40, 6 Nisan 2020 (UTC)

Talkback[değiştir | kaynağı değiştir]

Yeni bir mesajınız var
Yeni bir mesajınız var
Merhaba, Vincent Vega. Yeni bir mesajınız var. Lütfen Chansey'in mesaj sayfasına bakınız.
Mesaj eklendi 13.39, 8 Nisan 2020 (UTC). Bu bildiriyi dilediğiniz zaman {{mesajbildiri}} şablonunu kaldırarak silebilirsiniz.

teşekkürler. size de kolay gelsin. emir.rar (mesaj) 13.39, 8 Nisan 2020 (UTC)

selamlar[değiştir | kaynağı değiştir]

merhaba chansey, türk romancı için sayfa açmıştım fakat sildiniz, ben yeniyim de, yol gösterirseniz doğru şekilde açayım istiyorum. üçtür deniyorum ve siliniyor. sevgiler. SultanSezgi (mesaj) 20.27, 8 Nisan 2020 (UTC)

Merhaba @SultanSezgi Hoşgeldiniz. Oluşturmuş olduğunuz madde kayda değerlikten silinmiş. Size şöyle ifade edeyim, Vikipedi malumunuz bir ansiklopedi ve bilgiler buna paralel olarak gelişigüzel bulunamıyor. Bazı kriterlerimiz var ve maddelerin bu kriterlere sahip olması bekleniyor. Bu kriterlerden birisi de kayda değerlik. Maddedeki şahsın burada belirtilen kriterleri sağlamadığı kanaatiyle silinmesi için işaretledim. Eğer ki oluşturduğunuz maddeler (kişiler bazında konuşuyorum) belirtilen kriterleri sağlarsa silinmez. Önemli olan kişiden bağımsız doğrulanabilir kaynaklarla maddeyi desteklemek. Bu şekilde kayda değerlik ispat edilebilir. Bilgilerinize sunarım. Saygılar. chansey mesaj? 05.18, 9 Nisan 2020 (UTC)
Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. Sayfayı tamamiyle kişiden bağımsız doğrulanabilir kaynaklarla maddeyi destekleyerek yazdım. Fakat cinsiyetçi bir yaklaşım seziyorum, bu bahsi geçen romancı (kendi eserleri dışında İngilizce'den Türkçe'ye eserler kazandırmış bir çevirmen ayı zamanda) erkek olsaydı defalarca erkek hizmetliler tarafından silinmezdi diye düşünüyorum. Kriterlerin tümünü okudum, asla uygunsuz bir içerik girmemiştim. Tamamen keyfi yaklaşımla silinmiş. Yine de kolay gelsin ve teşekkür ederim.— Bu imzasız görüş SultanSezgi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
@SultanSezgi, ne maddeyi silinmesi için işaretleyen ben ne de işlemi tesis eden hizmetlinin usül yönünden veya itham ettiğiniz cinsiyetcilik açısından uygunsuz bir davranışı bulunmamakta. Konu hakkında şüpheleriniz varsa bir başka hizmetliye durumu aktarıp sorabilirsiniz. Ayrıca ben size uygunsuz bir içerik girdiniz demedim, madde kriterlere uymuyor kayda değerlik ispat edilemiyor dedim. Kayda değer değil demek kişi değersiz, çalışmaları önemsiz veya basit demek değildir; maddeye konu şahıs çok faydalı çalışmalara imza atmış olabilir. Yalnızca bizim kriterlerimize uymamakta. Kolay gelsin. chansey mesaj? 07.03, 9 Nisan 2020 (UTC)
Merhaba, cevabınızı iyi anladığımdan emin olmak için iki kez okudum fakat üzülerek söylüyorum ki kendi içinde çelişen bir açıklama bu. "Kayda değerlik ispat edilemiyor" mansplaining kokmakta, ben bir okuru olarak bu romancının Türkçe'ye katkılarını kayda değer bulmamanızı cinsiyetçi bir yaklaşım olarak görmekte şu açıdan haklıyım: ansiklopedi olduğunu çok iyi bildiğim (belirtmişsiniz de) bu platformda tek romanlı erkek yazarlar, üçüncü lig futbol takımı oyuncuları mevcut. iyice araştırmadan ve okumadan size yazmadığımdan emin olun. madem bu platformda kendinize böyle bir görev biçtiniz, hakkaniyetli olmak gerek diye düşünüyorum. üç kez girilmiş ve üçünde de erkek kullanıcılar silmiş, yazarın biyograsifinin açıkça yazıldığı, uluslararası yayıncısının web sitesinden ve diğer tüm eserlerinin bulunduğu kitapyurdu linkinden ref verilmiş evvelki silinen sayfalarda. bence keyfiyet durumu çok açık. ben yine de vaktiniz içn size teşekkür ederim, elbette sizin dediğiniz olacaktır. kolay gelsin.— Bu imzasız görüş SultanSezgi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
@SultanSezgi siz en üstte bana yardımcı olmamı, yönlendirmemi istediniz; bende durumu politika çerçevesinde size izah ettiğime inanıyorum. “Mansplaining” nedir bilmiyorum yorum yapamayacağım. Kendine görev biçmek azıcık yakışıksız olmuş, herkes Vikipedi’ye gönüllü ve ilgili olduğu alanlarda katkıda bulunur benim de katkım ilgili madde bazında bu yönde oldu. Ayrıca olayı madem cinsiyetçilikle bağdaşlaştırdınız merakımı mazur görün; evet benim profilimde cinsiyet belirtir işaret var ama işlemi yapan (sizin de mesaj attığınız) @Théoden’de mevcut değil; kendisinin erkek (veya kadın) olduğuna nasıl hükmettiniz, çıkarım yaptınız veya nereden yorumladınız, bildiniz? Son olarak naçizane tavsiyem eğer Özgür Ansiklopediye katkı vermek amacındaysanız, tek Vikipedi maddesine takılıp kalmamanız ve ilgi/bilgi alanınıza yönelik katkılarınıza devam etmenizdir. İyi günler. chansey mesaj? 09.22, 9 Nisan 2020 (UTC)
Merhaba, "görev biçme" ifadesi sizi gücendirmiş, geri alıyorum, olumsuz manasında kullanmadığıma emin olun fakat belki yanlış yorumlandı. Cinsiyet belirtmesine gerek kalmayan bir nickname kullanıyor olmasından. Bu da diğer konuya cevabım. Üç sayfa da silindi, elbette tekrar girdi denemesinde bulunmayacağım. Gördüklerim ve okuduklarımdan sonra patriarşinin burada da hüküm sürdüğüne emin olarak, bölgenizden ayrılıyorum. kolaylıklar ve başarılar diler, tekrar teşekkür ederim.— Bu imzasız görüş SultanSezgi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Sevgili chansey, modern türk edebiyatı üzerine yapmakta olduğum doktoramda kesinlikle değinececeğim bir tecrübe yaşıyorum burada. cinsiyetçilik konusundan vazgeçiyorum. neden mi? danışman hocam bu sabah attığı mailde, şeyma subaşı’nın wikipedia’da, ref olarak kendi instagram ve youtube sayfası ile yer aldığını yazmış. (kişinin kendinden bağımsız kaynaklar demiştiniz oysa) (...). “kayda değerlik” kriterlerinizi idrak etme aşamalarını yavaş yavaş kat edeceğim diye ümit ediyorum. korkunç bir durum fakat ben nedense gülüyorum. çünkü bence buralar değerlenir. her şey için teşekkürler. — Bu imzasız görüş SultanSezgi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Son mesajlarıma cevap yazılmamasına nedense şaşırmadım. Mansplaining yapmaya devam ettiğiniz satırları da gülümseyerek okudum; bana nasihat etmekten hoşlandığınızı anlayabiliyorum fakat ben buraya, eserlerinden doktoramda bahsettiğim bir türk romancının sayfasını açmaya geldim. beni başka maddeler yazmaya yönlendirmeniz, yani bana aklınızca akıl vermeniz sonrası, kafamda bir şimşek çakmadı.:) — Bu imzasız görüş SultanSezgi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
@SultanSezgi öncelikle belirteyim ben bu küresel karantina sürecinde yoğun olarak çalışan bir kişiyim dolayısıyla mesajlarım gecikebilir, ki genel Vikipedi işleyişinde mesajlara cevaplar gecikebilir, hatta hiç olmayabilir bu Vikipedi sisteminin doğal bir sonucudur fakat yine de özür dilerim. Mesaj sayfamda mesajlarınızı en alt yerine yukardaki başlıkların birinin içine atmış olmanızdan dolayı mobilden düzenleme yapamıyorum, okumam zorlaşıyor, mesajlarınızı sayfa geçmişimden özet kısmından okuyorum. İfade etmek istediğim şeyleri başka mecralara çekmeniz beni üzdü demek ki kendimi ifade edemedim kusura bakmayınız. “Naçizane” diye belirttiğim tavsiyemi de akıl vermek olarak yorumlamışsınız, yardım istemeniz ve yönlendirme talebinizden sonra dilim döndüğünce, aklım erdiğince izahta bulundum. Fakat bu noktadan sonra vereceğim tüm tavsiyeler zan altındadır dolayısıyla nazarınızda bir kıymeti olduğunu düşünmüyorum. Cinsiyetçi olmakla itham edildim fakat sizin cinsiyetinizi dahi bilmiyorum kaldı ki buna yönelik bir ifade kullanmadım beni ilgilendirmiyor da. Konuyu dağıtmak anlamsız, dilerseniz başka bir kullanıcıya mesaj atarak konu hakkındaki görüşlerini alabilirsiniz. Kolaylıklar dilerim. chansey mesaj? 11.40, 9 Nisan 2020 (UTC)
Sevgili chansey, mazur görün beni, size mesaj ulaştırabilmeyi kendimce keşfettim, zorluyor isem bilgisizliğimden. Kadınım, edebiyat öğretmeniyim, sizin nesil kadar teknolojik değilim. İsmini Google'a yazınca göz (organ) içerisinde oluşmuş kurtçuk görsellerinin sonuç olarak verildiği ve Türk diline on yıldır eserler vermiş bir edebiyat insanını ansiklopediye taşımaya geldim ve elimden gelenin ne olduğunu gördük. (...). Çünkü bu tarafta gerçkten edebiyatçı bir kişiliği kayda değer bulmayıp sildiniz. Bu hepimizin önünde yaşanıyor işte, burada. İstediğiniz kadar aksini iddia etseniz tüm deneyimim kayıtlı. Ben şahsınızla değil sizin üzerinizden ansiklopediyle konuşuyorum. :) Üzülmeyin gücenmeyin ve özür dilemeyin. Sadece beni anlamaya çalışın ve duruma iyice bir tekrar bakın. Sevgiler saygılar. SultanSezgi (mesaj) 13.35, 9 Nisan 2020 (UTC) ]]
Sayın @SultanSezgi açıklamalarınız için teşekkür ederim. Vikipedi projesi dış dünyadan ayrı, Özgür Ansiklopedi oluşturma maksadıyla kendine has kuralları olan bir projedir, gönüllülük esasına dayanır ve birlikte yardımlaşma önemlidir. Yazılmış maddeler “herkesin” maddesidir. Ben şahsımdan mesulüm yorum ve sözleriniz ansiklopediye değil banadır. Teşekkür eder kolaylıklar dilerim. chansey mesaj? 13.51, 9 Nisan 2020 (UTC)
  • @Théoden maddeyi dilerseniz geri getirelim, SAS süreci işlesin; bende, kullanıcımız da dileyen olursa başkaları da tekrar göz atalım. Bu kadar uzayacağını bilseydim en başta bu ricada bulunurdum. chansey mesaj? 16.02, 9 Nisan 2020 (UTC) @Théoden chansey mesaj? 16.03, 9 Nisan 2020 (UTC)

Erkek hizmetli vs.[değiştir | kaynağı değiştir]

Tarafınıza ve tarafımıza isnat edilen suçlamaları esefle okudum. Sabrınıza hayran kaldım. Ben olsam VP:N dışına çıkardım, hatta ilgili kullanıcının sayfasında sinirlerimi kontrol altında tutarak birkaç cümle yazarken epey zorlandım. 13 yıldır ilk defa böle bir itham ile karşılaştım. Madde silinmesini cinsiyetçiliğe bağlayan zihniyete yazıklar olsun!-thecatcherintheryemesaj 16.13, 9 Nisan 2020 (UTC)

Yeni üye olmuş kullanıcılarımızla maalesef bu şekilde diyaloglar olabiliyor, yanlış anlaşılmamak ve kişileri projeden soğutmamak için ne diyeceğimi ve nasıl diyeceğimi şaşırıyorum bazen... Sakin ve yapıcı olmakta fayda var @Thecatcherintherye. Sizin mesajınızı görmeden evvel Theoden’e mesaj atmıştım; maddenin geri getirilmesi ve gerekirse madde geliştirildikten sonra SAS süreci işlemesi için. Hatta sayenizde @Seksen iki yüz kırk beş’in de görüşlerini okumuş oldum. Gelişmekte olan bir projeyiz bir madde, bir madde; bir kullanıcı, bir kullanıcı sonuçta. Ama üzüldüm ve halen de üzgünüm... chansey mesaj? 16.19, 9 Nisan 2020 (UTC)
Aynı görüşteyim. Yeni kullanıcılarla en hoş şekilde konuşmalıyız. Bu şekilde yeni kullanıcılar, yeni maddeler kazanırız. Ancak, ilk mesajı da siz mansplaining yapıyorsunuz (erkekçilik demekmiş, yeni öğrendim) olan bir kişi ile nasıl iletişim kurulabilir ki?-thecatcherintheryemesaj 16.23, 9 Nisan 2020 (UTC)
İşte elden geldiğince, dilim döndüğünce, aklımca yapmaya çalışıyorum @Thecatcherintherye. chansey mesaj? 16.25, 9 Nisan 2020 (UTC)
  • Merhabalar Chansey. Söz konusu mesajda size karşı olan ithamlara karşı duyarsız olduğum anlaşıldıysa çok özür dilerim. Üzüldüğünüzü okuyunca da çok üzüldüm, gayet nazik bir şekilde prosedürü anlatmaya çalışmaktan başka bir şey yapmadığınız düşüncesindeyim ben de. Kullanıcıyla önce ortak bir anlayış noktasına ulaşıp sonrasında söylemlerinin yanlışlığına dikkat çekmeyi ve geri çekmesini istemeyi amaçlamıştım. Son mesajımda da bunu yaptım. İthamlar kesinlikle kabul edilemez. Umarım afiyettesinizdir, iyi çalışmalar... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 22.41, 9 Nisan 2020 (UTC)
Selamlar @Seksen iki yüz kırk beş ne yapalım malum süreç yorucu ve yoğun... Umarım siz de iyisinizdir:) Ben bahsettiğiniz gibi anlamadım, benim o reaksiyon esnasında eksik yaptığım işi (kullanıcıya çözüm önermek) tamamlamışsınız hatta, bu güzel bir şey ve sizin mesajınızı görünce de Theoden’e maddeyi geri getirmesini rica etmemdeki isabeti görmüş oldum. Selamlar, kolay gelsin... chansey mesaj? 05.54, 10 Nisan 2020 (UTC)

Gözde Kurt[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar Théoden, maddeyi dilerseniz geri getirelim, SAS süreci işlesin; bende, kullanıcımız da dileyen olursa başkaları da tekrar göz atalım. Bu kadar uzayacağını bilseydim en başta bu ricada bulunurdum. chansey mesaj? 16.05, 9 Nisan 2020 (UTC)

Sevgili Chansey, ilgine ve sabrına teşekkür ederim. Madde SAS süreci işlemesi için geri getirildi. --Théoden ileti 22.27, 9 Nisan 2020 (UTC)
Teşekkür ederim @Théoden, kolay gelsin. chansey mesaj? 06.15, 10 Nisan 2020 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![değiştir | kaynağı değiştir]

Nezaket Yıldızı
Tartışmalarda karşınızdaki kullanıcı ne kadar kaba ya da kırıcı olursa olsun takındığınız nazik tutuma hayranım :) Evrifaessamesaj 06.37, 10 Nisan 2020 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![değiştir | kaynağı değiştir]

Nezaket Yıldızı
Teşekkür ederim Chansey. SultanSezgi (mesaj) 09.01, 10 Nisan 2020 (UTC)
Teşekkür ediyorum @SultanSezgi. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. chansey mesaj? 09.04, 10 Nisan 2020 (UTC)
Sevgili Chansey, yıldız girmeyi denedim ama becerebildim mi bilmiyorum, bu bir. İkincisi nedense mesajlarımı ancak iki veya üçüncü denememde yollayabiliyorum. Seksen iki yüz kırk beş ile yazışmalarımı siz okuyabiliyor musunuz? Buradaki yazışmaları yeni gördüm, nerede ne konuşma akıyor takip edemiyor, oysa tüm bildirimlere bakıyorum. Yani paçalarımdan acemilik akıyor ve sizi üzmüş olduğumu başka bir hizmetliden öğrenmiş bulunuyorum. Amacım kesinlikle sizi gücendirmek değildi, benimle empati kurmanızı sağlamak için kendi gözümden durumu ortaya koydum, inanın ne fazla ne de eksik, yaptığım buydu. Fakat etkisi bu olmamış. Sözlerim size değildi ki, sizin tekelinizde değil burası ne de olsa, hani demiştim ya "sizin üzerinizden wikipedia'ya sesleniyorum" diye :) Diyorum ki keşke hiç bulaşmasaydım buraya, fakat bu sefer de içim rahat etmezdi. Bulaşmak derken bu da yanlış algılanmasın, biraz da teknolojik bilgi gerektiren işler sanki? Bakın yazarın, gazetelerin kitap eklerinde çıkan hiçbir incelemesi online platformlara aktarılmamış mesela. Anlaşmazlığımızın temelinde yatan sorunlardan biri bu muydu acaba? Neyin kaynak olarak gösterilebileceğini idrak etmem biraz zaman aldı diyelim. O da benim kusurum ve sürçü lisanlarımla birlikte affola Sevgili Chansey. Kıymet verelim Türk kadın romancılara, kendilerince çalışıp didinen fakat görmezden gelinmiş yahut bir şekilde kıyı köşede kalmışları öne atalım istiyorum. Bu konuda biraz hassas davrandığım aşikar. İşim bu. Sevgiler saygılar. Tekrar çok üzüldüğümü belirteyim üzülmenize. SultanSezgi (mesaj) 09.29, 10 Nisan 2020 (UTC)]]
Sayın @SultanSezgi, hepimiz yeni kullanıcı iken bu tarz eksikliklerimiz olmuştur. Öğrenme devam eden bir süreç önemli olan anlamak, bunun için çaba sarfetmek ve iyi niyet... Herkes ilgi ve bilgi alanına yönelik çalışma yapıyor ve katkı sağlıyor projemizde; dolayısıyla sizin önemli gördüğünüz ve ilgi/bilgi alanınızda katkıda bulunmanız son derece doğaldır. Bir nokta koyacak kullanıcı bizim için, proje için, hepsini geçin şahsen benim için kardır. Açıklamanız için ayrıca teşekkür ederim. Saygılarımla. chansey mesaj? 09.45, 10 Nisan 2020 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![değiştir | kaynağı değiştir]

Nezaket Yıldızı
:) bu yıldızdan daha fazlasını hak ettiğiniz aşikar. Sabrınız ve nezaketiniz için takdir edilmeye değersiniz. --anerka'ya söyleyin 11.18, 10 Nisan 2020 (UTC)
Teşekkür ederim @Anerka. Gördüğünüz üzere durumu daha da açıklığa kavuşturduk... Kolay gelsin. chansey mesaj? 11.35, 10 Nisan 2020 (UTC)

Başlıksız mesaj[değiştir | kaynağı değiştir]

Sevgili chansey, merhab :) adaylık sayfasında hizmetlilere cevaben yazdıklarımı görmeleri için ne yapmam gerek? bildirim @ şeklinde adres belirtmedikçe gitmiyor mu? — Bu imzasız görüş SultanSezgi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sayın @SultanSezgi öncelikle belirtmeliyim ki mesajlarınızı yazarken alt başlıkta belirtilen (mesela burada alt başlık olan Başlıksız mesaj bulunuyor onun sağında da “Kaynağı değiştir” bağlantısı var) Kaynağı değiştir bağlantısına basarak açılacak sayfanın en altına inmeniz ve iletinizi oraya yazmanız uygun olacaktır. Takip ettiğim kadarıyla bütün mesajlarınızı “kategori” olarak eklemektesiniz ve bu düzen açısından uygun değildir. Sorunuza gelecek olursak örneğin ben size bildirim vermek için {{seslen|SultanSezgi}} yazıyorum; siz bana seslenirken {{seslen|Chansey}} yazmalısınız. Ortadaki | işareti harf değildir semboldür. Ayrıca bunu belirttiğim kaynak değiştirme şeklinde değil de kategori olarak yaparsanız kod çalışmaz. Bununla birlikte siz mesajınızı zaten yazmış bulunuyorsunuz ayrıca seslenmenize benim kanaatimce gerek yok çünkü oradaki kullanıcılar yorum yaptıktan sonra takip edecektir, tüm kullanıcılar aktif ve tecrübelidir. Bilgilerinize sunarım. chansey mesaj? 20.42, 10 Nisan 2020 (UTC)

Bu şekilde mi? (Deneme) — Bu imzasız görüş SultanSezgi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kesinlikle @SultanSezgi. Bir de mesajlarınızın sonuna dört adet tilde (şu şekilde ~~~~) ekleyiniz ki imzanız atılsın. chansey mesaj? 20.49, 10 Nisan 2020 (UTC)
Çok acayip gerçekten :) Çok teşekkür ederim tekrar. Kolay gelsin. SultanSezgi (mesaj) 20.50, 10 Nisan 2020 (UTC)

Rusya Cumhuriyeti Konusunda[değiştir | kaynağı değiştir]

lütfen ardıl ülke olarak türkiyeyi kaldırın yanlışlık var Nickkkkkkk (mesaj) 18.05, 13 Nisan 2020 (UTC)

Merhaba @Nickkkkkkk hoşgeldiniz. İlgili maddede ardıl ülkelerde Türkiye bulunmuyor. Şimdiki durumu bölümünde mevcut. Bu demek ki Rus Cumhuriyetinin sahip olduğu toprakların bir komşu bugün Türkiye toprağı... Yani bir sorun göremiyorum. Kolaylıklar dilerim. chansey mesaj? 18.09, 13 Nisan 2020 (UTC)
saolun o ayrıntıyı farkedemedim yanlışımı düzeltiğiniz için teşekkür ederim Nickkkkkkk (mesaj) 18.10, 13 Nisan 2020 (UTC)
Rica eder, kolaylıklar dilerim... İyi vikiler! chansey mesaj? 18.11, 13 Nisan 2020 (UTC)

Başlıksız mesaj[değiştir | kaynağı değiştir]

Kardeşim Neden Sayfalarını kaldırıyosun Mahmutkdndjdnndn (mesaj) 18.36, 13 Nisan 2020 (UTC)

Köklü bir ailenin tarihini yazıyorum ve devlet arşivinde bulunurken sen neden jkaldırıyosun Mahmutkdndjdnndn (mesaj) 18.36, 13 Nisan 2020 (UTC)

Lütfen inceleyiniz: Kayda değerlik. @Mahmutkdndjdnndn. chansey mesaj? 18.44, 13 Nisan 2020 (UTC)

Uzman jandarma maddesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar. Benim uzman jandarma maddesinde gördüğüm en büyük sorun; bazı özel durumlar haricinde (örneğin Uzman Erbaş Kanunu gibi) tüm statü isimlerinin büyük harfle başlaması. Gerek subay, gerek astsubay, gerek uzman jandarma, gerek uzman erbaş özel isim değildir ve küçük harfle yazılması gerekir. Şu an maddede gözü rahatsız eden bir numaralı husus olarak bunu tespit edebiliyorum. Maddeyle ilgili olduğunuzu bildiğimden yazmak istedim. Kolay gelsin. chansey mesaj? 18.26, 17 Nisan 2020 (UTC)

  • Aslında bu durum Askeri yazım kurallarından ileri geliyor. Mesela KOM Şube Müdürlüğünün kısıltması TDK'ya göre KOM Şb.Md.lüğü iken, askeri yazışma kurallarına göre KOM Ş.Md.lüğü. TSK'da tüm soyadları büyük harfle yazılır. Örneğin bir kişinin adını soyadını yazdırdığınıda, onun askeri personel olduğunu soyadını büyük harfle yazmasından anlayabilirsiniz. Durumun özünün bu olduğunu, Rapsar ile bu konuda yazışmalarımız bulunduğunu ama tam içeriğini hatırlamadığımı belirtmek isterim. Nitekim burası sivillerin yer aldığı bir kaynak ve ona göre yazımı gerçekleştirmemiz lazım. Fakat belirttiğim gibi maalesef bir alışkanlık. Gerekli düzenlemeleri mümkün mertebe yapıyorum, yapacağım. Bilgilendirme için teşekkürler. --İnceleme Elemanı (mesaj) 18.33, 17 Nisan 2020 (UTC)
İlerleyen süreçte teşkilatta kullanılan kısaltmaların normal yazım kurallarıyla paralellik göstereceğine delalet eden emareler olduğundan ötürü ve daha önemlisi projede TDK kurallarını baz aldığımızdan anımsatmak istedim. Bende maddeyi yakınen takip ediyorum. Kolay gelsin. chansey mesaj? 18.38, 17 Nisan 2020 (UTC)

devriyelik başvurum[değiştir | kaynağı değiştir]

Sevgili Chansey, Devriyelik başvuruma yaptığınız geri dönüş için teşekkürler.Yazınızda vandalizm konusuna hakim olup olmama konusunda kanaat getiremediğinizi belirtmişsiniz.Bu konuda kendimi geliştirebilmek için ne yapabilirim ? Ayrıca eksiklerimi belirtebilir misiniz ? İyi çalışmalar--Metehan2 (mesaj) 21.53, 17 Nisan 2020 (UTC)

Selamlar @Metehan2. Kullanıcılar Vikipedi’ye ilgi ve bilgi alanları bazında katkıda bulunurlar. Ben sizin katkılarınızda açık veya sinsi vandalizme karşı pek fazla aksiyon aldığınızı tespit edemedim; katkılarınızın yoğunluğu madde düzenleme ve kaynaklar üzerine görünüyor. Bu demek değil ki katkılarınız değersiz, bilakis belki devriyelikten, devriyelerin yaptıklarından dahi daha önemli. Fakat devriyelik hususunda size naçizane tavsiyem VP:V politikasını ve VP:SK kısmını okumanız, katkılarınıza hiç ara vermeden aynı eksende devam etmeniz, vandalizm olarak algıladığınız durumlara cesurca müdehale etmenizdir. Takıldığınız yer olursa sormaktan çekinmeyin. Kolaylıklar dilerim. chansey mesaj? 21.59, 17 Nisan 2020 (UTC)

Rolex Kaynak[değiştir | kaynağı değiştir]

Hocam verdiğim Kaynak bence güvenilir. Çünkü verdiğim Kaynak, Kaynak olarak Alman Vikipedisinde almış. Bundan daha iyi bir Kaynak varmi Hocam. Vikipediyi, Vikipedyaya Kaynak olarak gösteremem ya. Onun icin Kaynak güvenilir bir yerden, Haberciye ordanda Buraya Kaynak olarak gösterebilinir bence.— Bu imzasız görüş Antalyali666 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selamlar @Antalyalı666. Belirtmiş olduğunuz kaynaktaki Almanca ibareleri tek tek çevirerek inceledim. Bahsettiğiniz patente ilişkin bir ibare bulamadım, aksine kaynak olarak belirtilen sitedeki ibareler bende sitenin “sıfır veya ikinci el saat satan bir alışveriş platformu olduğu” izlenimi verdi. Dolayısıyla değişikliği geri aldım. Almanca Vikipedi’deki durumu bilmiyorum, elbet kaynak olarak kullanılabilir ama her viki sürümünün bağımsız olduğundan hareketle eklediğiniz kaynağı maddeden çıkarmamda bir yanlışlık göremiyorum. Dilerseniz geri ekleyiniz yarışma sayfasında yazalım başka bir devriye kontrol etsin veya başka bir (tercihen Türkçe) kaynak ekleyiniz. Kolaylıklar dilerim. chansey mesaj? 22.23, 17 Nisan 2020 (UTC)

Bayezid mi Yakup mu sorusu[değiştir | kaynağı değiştir]

@Chansey Öncelikle geri alma işlemin için çok teşekkürler. Sabah bu konuları VPR:VPT çalışma kapsamına alacağım için üzerine okuma yapmıştım. %100 doğru anlamışsın, değişiklik özetin harikaydı :) Ancak maddenin o bölümü okununca anlaşılamayacak şekilde yazılmış. Şimdi o durumla ilgileniyorum, bilgi vermek istedim. İyi çalışmalar, sevgiler K a h v e 6buyrun? 23.37, 17 Nisan 2020 (UTC)

Selamlar @Kahve6. İlgin için teşekkür ederim. Bir anlaşılmazlık mevcut ise buna hızlı müdehale en iyisi :) Kolaylıklar dilerim. chansey mesaj? 00.05, 18 Nisan 2020 (UTC)

Bir fincan çay da sizin için![değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar sayın @Chansey kusura bakmayın dün Sas'ta yazdığınız yoruma cevap veremedim. Fikir birliği sağlandığı için tartışmanın devam etmesi manasız olurdu diye düşündüm. Ancak genel itibariyle yanlış anlaşıldıysam affola, ülkece zor günler geçiriyoruz bazı arkadaşlar olduğundan daha stresli olabilir bu çok doğal. Neticede bir düşüncemi paylaşmak istedim ve hatalı olduğumu görünce de fikir birliğine saygımı ifade ettim :) Dediğim gibi farklı bir bakış açısı ile değerlendirmiştim şablonu fakat bazı hatalarımı da fark etmiş oldum iyi oldu tecrübeler güzeldir. Yanlış anlaşıldıysam lütfen kusuruma bakmayın iyi çalışmalar, bol vikiler  :) Thothr (mesaj) 16.43, 19 Nisan 2020 (UTC)

Selamlar @Thothr çok incesiniz teşekkür ederim. Bende fikir birliğinin oluştuğu kanaatiyle üzerine gitmedim konunun. Bence üslubunuz son derece olumlu ve doğruydu dolayısıyla yanlış anlaşılacak bir durum olmadı, temin ederim. Vikipedi değişik fikirler üzerinde yürüyen bir sistem bu şekilde fikir ayrılıkları gelişmenin ve ilerlemenin temelini oluşturuyor, yani sorun yok:) Tekrar teşekkür eder, kolaylıklar dilerim... chansey mesaj? 17.02, 19 Nisan 2020 (UTC)

Anlayışınız için çok teşekkürler, tekrar görüşmek üzere iyi çalışmalar :) --Thothr (mesaj) 17.07, 19 Nisan 2020 (UTC)

Öksüz madde[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, öksüz maddenin tam olarak ne olduğunu anlayamadım. Hesperornis maddesinde bağlantılar var? --Lemon tart msj 17.31, 20 Nisan 2020 (UTC)

Merhaba @Lemon tart. Öksüz maddeler kendisine bir başka maddeden bağlantı verilmemiş maddelerdir. Örneğin bahsettiğiniz maddeden Uçamayan kuş maddesine bağlantı var. Yani uçamayan kuş maddesi öksüz değil. Bir maddenin öksüz olup olmadığını maddeye bakarken sol menüde “Sayfaya bağlantılar” mevcut. Oradan bir sayfanın öksüz olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Bahsettiğiniz sayfanın bağlantı sayfası burada. Ayrıntılı Bilgi için Vikipedi:Öksüz kısmına bakabilirsiniz. Kolay gelsin... chansey mesaj? 17.49, 20 Nisan 2020 (UTC)

Başlıksız mesaj[değiştir | kaynağı değiştir]

Çok teşekkürler, sizi de bir hayli uğraştırmış olmalıyım:)--Deniz yildiz (mesaj) 17.37, 22 Nisan 2020 (UTC)

Estağfurullah @Deniz yildiz, sorun yok :) Kolaylıklar dilerim. chansey mesaj? 17.38, 22 Nisan 2020 (UTC)


Psikoloji Projesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Vikiproje
Psikoloji
Daveti

Merhabalar Vincent Vega/ArşivAna/Nisan 2020!, Psikoloji ile ilgili maddeleri düzenlemek ve geliştirmeyi amaç edinen Psikoloji VikiProjesine davetlisiniz.


--~~~

Teşekkürler[değiştir | kaynağı değiştir]

Öncelikle hayırlı ramazanlar dilerim. Psikoloji Projesine katılımınız için çok teşekkürler :) --Thothr (mesaj) 22.28, 24 Nisan 2020 (UTC)

Efendim, rica ederim. Bilmukabele @Thothr. Saygılar chansey mesaj? 22.29, 24 Nisan 2020 (UTC)
Vikipedi içerisinde görmek istediğim üslup, ne kadar beni mutlu ettiniz anlatamam. Kusura bakmayın böyle bir tepki verdiğim için ancak benim sosyal hayatımda dahi nezaket hususunda çok katı bir çizgim mevcut. Şahanesiniz başka diyebileceğim bir şey yok. İyi akşamlar, iyi çalışmalar. --Thothr (mesaj) 22.38, 24 Nisan 2020 (UTC)
Estağfurullah @Thothr, bu sizin inceliğiniz. Sonuçta sosyal bir ortamda gönüllü iş görmekteyiz. Nazik olmakta fayda var :) İyi günler, iyi çalışmalar. chansey mesaj? 22.40, 24 Nisan 2020 (UTC)

Greko-Ermeni[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayın Chansey merhabalar; yanlış anlamayın ama gerek sizlerin, gereksede Kullanıcı:Sakhalinio' nun tavrını anlayamadım, Zaten dil maddesini açtık, Greko Ermeni olarak açmamın sebebi kendine münhasır olarak algılanması içindir, madde adının hem dil hemde etnik bir kökensel varsayımı tanımlamasından dolayıdır. dil ve hipotez yönlendirme sayfalarını ise Greko Ermeni sayfasına zaten yönlendirmiştim. Sizler olayı galiba çok yanlış anladınız veya bilmediğinizden böyle yaptınız. --88.226.201.169 02.19, 26 Nisan 2020 (UTC)

SAS Yorum[değiştir | kaynağı değiştir]

Öneriniz için teşekkürler, gerekli işlemi yaptım.---- Dijkstra·ileti 16.01, 27 Nisan 2020 (UTC)

Teşekkür ederim @Dijkstra. Kolaylıklar dilerim. chansey mesaj? 16.53, 27 Nisan 2020 (UTC)

Teşekkürler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhabalar, başvurumdaki yorumunuz için sizlere ayrıca teşekkür etmek istedim. Çok sağolun, değerli bir editör arkadaşım olarak görüyorum sizleri bu sebeple yorumunuz çok değerliydi benim için :) --Thothr (mesaj) 00.47, 29 Nisan 2020 (UTC)
Rica eder, naif düşünceleriniz için de ayrıca teşekkür ederim @Thothr. Umarım devriye olursunuz :) Kolay gelsin. chansey mesaj? 05.10, 29 Nisan 2020 (UTC)

Lütfen CpuSoft#https://tr.wikipedia.org/wiki/CpuSoft sayfasındaki tartışmaya bakın[değiştir | kaynağı değiştir]

CpuSoft#https://tr.wikipedia.org/wiki/CpuSoft sayfasındaki tartışmaya katılmaya davetlisiniz. UtkuAyazUzun (mesaj) 14.01, 29 Nisan 2020 (UTC)

Biraz baklava da sizin için![değiştir | kaynağı değiştir]

Değerli yorumlarınız sayesinde Devriyelik başvurum kabul gördü, tatlımı dağıtayım dedim. Çok teşekkürler. Thothr (mesaj) 20.07, 29 Nisan 2020 (UTC)
Baklava için teşekkür ederim :) Estağfurullah siz buna layık olduğunuzu katkılarınızla topluluğumuza gösterdiniz @Thothr, yeni görevinizde başarılar dilerim :) chansey mesaj? 22.01, 29 Nisan 2020 (UTC)
Çok teşekkür, çok incesiniz umarım layığıyla yerine getiririm :) --Thothr (mesaj) 22.04, 29 Nisan 2020 (UTC)