İçeriğe atla

Kullanıcı:Nrkzxann/deneme tahtası

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Narkoz Tim[değiştir | kaynağı değiştir]

Narkoz Tim kuruluş ;[değiştir | kaynağı değiştir]

Narkoz tim kuruluşu başlarda önemli bir amaç gütmemekteydi , evsiz ve ailesinden uzak bir takım gençlerin , genç yaşta ve sokaklarda çeteleşmesinden ibaret bir gruptu , ve o zaman grubun yaş kitlesi maksimum 13-18 yaş aralıklarındaydı. 2005 yıllarında öncelikle K.K.T.C ( Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ) sınırlarında gerçekleşen bu çeteleşme 2008 yıllarından sonra ise Ülkü Ocakları bünyesinde yer almıştır. 2009 yıllarında grup kendi içerisinde ikiye hatta üçe bölünmüştür , bunun sebebi ise zaman zaman gruptaki siyasi anlaşmazlıklardan zaman zamansa girdikleri illegal işlerde fikir ayrılıkları olmasıdır.

Narkoz Tim tarihi ;[değiştir | kaynağı değiştir]

Narkoz Timin kuruluşundaki ilk yıllarda bünyesindeki uyruklar , K.K.T.C ve T.C özellikle Hatay/Antakya dan , Kıbrıs adasında yaşayan gençlerken sonraki yıllarında ise , Bulgaristan göçmeni , Azerbaycanlı ve Rus melezi gençleri de içerisinde barındırdığı biliniyor. Fikir ayrılıkları yaşanan dönemlerde en başta grup içerisinde uyuşturucu satan ve uyuşturucu satmaya karşı olan gençlerin arasında çatışma başlarken , bir yandan ise sol ve sağ görüşlü olan gençler ikiye bölünmüştür. Grubun beş ana kurucusundan biri uyuşturucu satıcısı gençlerin başındayken , iki tanesi sağ görüşlü ekibin başında olmuş , kendilerini hayır işlerine adarken bir yandan ise uyuşturucu hariç bir takım illegal işlere bir süre daha devam etmişlerdir. Öteki iki lider ise biri sol görüşlü ekibin başında ikincisi ise siyasetten tamamen uzak olarak , gruptaki fikir ayrılıkları olaylarına dıştan bakmışlardır.

Narkoz Tim kurucuları ve ideolojik düşünceleri[değiştir | kaynağı değiştir]

H.C.Y önderliğindeki grup düzenli olarak suç[1] işlemeye devam edip genelde hırsızlık ve uyuşturucu şeklindeki olaylara karışırken , Girne şehrindeki halkında nefretleri haline gelmiştir ve Narkoz Timi kötü tanıtmışlardır. K.K.T.C polis kuvvetleri 2012 tarihinde şafak operasyonu yaparak 72 kişilik organize suç örgütü diye adlandırdığı kişilerin tamamını tutuklayıp , içlerinden çoğu kişiyi de vatandaş olmadıkları T.C uyruklu oldukları için sınır dışı etmiştir.


M.H önderliğindeki grupta H.C.Y grubunun izinden giderek 2015 tarihine kadar , aralıklı şekillerde yakalanıp sınır dışı edilmişlerdir.


B.B önderliğindeki grup sol görüşlü olup siyasi görüş ayrılıkları yüzünden , Narkoz Timden tamamen koparken ilerleyen zamanlarında kendi ülkelerine yani Türkiye'ye dönerek muhabbeti tamamen kesmişlerdir.


T.G ve C.S önderliğindeki grup , 2008 yıllarında Girne Ülkü Ocakları bünyesinde yer almaya başladıktan sonra , 2010 yıllarında Narkoz Timi facebook üzerinde tanıtmışlardır. Öteki gruplardan sınır dışı edilen bir takım arkadaşlarıyla bağlantıyı koparmadan daha büyük bir aile olma yolunda bulabildikleri kişileri sohbet gruplarına dahil edip , sınır dışı edilen arkadaşlarının kendi öz memleketlerindeki yakın arkadaşlarını ve akrabalarını da gruplara dahil ederek , sayılarını 200 kişiden 1000li rakamlara kadar ulaştırmışlardır.

Grubun ilk kurulduğu yer 489 cadde Girne/Turizm Parkı olduğu için , 489 rakamını kendilerine uğurlu rakam olarak belirleyip , kendilerine 489 şatonun gençleri demişlerdir. Şato ismini verdikleri ev ise , Turizm Parkı içerisinde yer alan ormanın ortasındaki iki katlı harabe bir evdir. 1974 Kıbrıs savaşından , yunanların bırakarak kaçtığı bir mekan.

  1. ^ https://www.kibrispostasi.com/c35-KIBRIS_HABERLERI/n38121-girnedeki-satanist-cetenin-evi-muhurlendi.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)