Kim Hyo-yeon

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kim Hyo-yeon
Hyoyeon Mart 2022'de
DoğumKim Hyo-yeon
22 Eylül 1989 (34 yaşında)
Incheon, Güney Kore
Diğer ad(lar)ı
  • HYO
  • DJ HYO
Meslek
  • Şarkıcı
  • rapçi
  • dansçı
  • DJ
  • televizyon kişiliği
Müzikal kariyeri
Tarzlar
ÇalgılarVokal
Etkin yıllar2007–günümüz
Müzik şirketi
  • SM
  • ScreaM Records
İlişkili hareketler
Resmî siteHyoyeon
Kim Hyo-yeon
Hangıl
Hanja
Latin harfleriyle yazımıGim Hyo-yeon
McCune-ReischauerKim Hyo-yŏn

Daha çok Hyoyeon ya da DJ HYO olarak tanınan Kim Hyo-yeon (22 Eylül 1989), Güney Koreli şarkıcı, rapçi, dansçı, DJ ve televizyon kişiliğidir. Güney Koreli kız grubu Girls' Generation ve alt grup Girls' Generation-Oh!GG'nin bir üyesidir.

Geçmiş[değiştir | kaynağı değiştir]

Hyoyeon, annesi ve onun küçük kardeşi, Kim Min-gu ile büyüdü. 22 Eylül 1989'da Incheon, Güney Kore'de doğdu. S.M. için seçmelere SM 2000 Döküm Sistemi aracılığıyla 11 yaşındayken katıldı. 2004 yılında, Super Junior'dan Siwon ile birlikte, Pekin'e Çince öğrenmeye gönderildi. Hyoyeon'da Yıldız News Kore'nin 1 numaralı idol dansçısı seçildi.

Hyoyeon resmi dans eğitimine ilkokulda başladı. Mahallesinin küçük hip-hopcusuydu. Okulda hip hop, caz ve latin dans öğrendi. 1999 yılında Kazananlar Dans Okulu, haşhaş, kilit, animasyon ve çeşitli diğer hip-hop stilleri konusunda uzmanlaşmış Güney Kore ünlü dans okuluna kaydoldu. Okulda dans ekibi Küçük Kazananlar (리틀 위너스) kurdu grupta; Miss A Min ile bir araya geldi. İkili, çeşitli vitrinlerde gerçekleştirilen ve 2004 yılında HipHoper.com tarafından spotlighted edildi.

Hyoyeon, Seen poppin Elektrik Boogaloos ve Kim'in Hye-rang gibi üst koreograflar olan Kwang Hoo (aka Crazy Monkey), Poppin DS, Kwon Seok-jin (aka Kilitleme Han) ve Black Beat Shim Jae-won dans eğitimi aldı. Ayrıca Justin Timberlake koreografı ve birkaç yabancı öğretmen ile çalıştı.

Girls 'Generation ile çıkış öncesinde, 2007 yılında M.net KM Müzik Festivali'nde bir performans sırasında BoA silüet dansçı Janet Jackson ile çalışmış oldu ve "Anonymous" Bir dans iş birliği Jae Won ile çalıştı.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Girls' Generation[değiştir | kaynağı değiştir]

Girls 'Generation SM tarafından oluşturulan Güney Koreli bir kız grubudur. Başlangıçta 9 üyeli bir grup iken, şimdi sekiz kişidir. Sırasıyla, Taeyeon, Sunny, Tiffany, Hyoyeon, Yuri, Sooyoung, Yoona ve Seohyun. Eski üyesi Jessica Eylül 2014 yılında gruptan ayrıldı.

Televizyon Ve Solo Aktiviteleri[değiştir | kaynağı değiştir]

7 Mart 2010 tarihinde, SBS nin dizisinde konuk oyuncu olarak yer almıştır. Diğer üyeler Jessica ve Sooyoung ile Choi Siwon ve Chae Rim'in oynadığı Oh My Lady dizisidir. 17 Ekim 2011 günü, Sunny yanında Hyoyeon'un, Invincible Gençlik, Koreli bir reality show ikinci sezonunu katılacağı teyit edilmiştir. Hyoyeon bu gösterisi ile Hyoding (Çocuk Hyoyeon), Yoğurt ajumma, Sancho, Breaky ve Breakomaneci takma adlarını kazandı. Hyoyeon 27 Nisan 2010'de Yıldız ile Dancing ikinci sezonuna katıldı. Hyoyeon ve dans eşi, Kim Hyung Seok, ikinci sırada yer kazanarak sona erdi. Ekim 2012 yılında, Hyoyeon tek "Maxstep" serbest bırakmak için Hyundai ile ortaklık kurmuştur SM Entertainment'ın Younique dans biriminin bir üyesi olarak yer aldı. Ocak 2013 yılında, Hyoyeon çeşitli müzik türlerine dans meydan aldı Blind Testi göster 180 Degrees bir konuk olarak bir görünüm yaptı. Mayıs 2013 yılında Hyoyeon Topshop Hong Kong şube için bir Asya elçisi olarak seçildi. 17 Haziran 2013 tarihinde, o Yuri Hyoyeon ve diğerleri O da Haziran 2014 yılında 9. Dancing etiket arkadaşı EXO dan Kai ve Lay ile özel bir iş birliği sahnesi gerçekleştirdi. Jessica & Krystal gösterisinde arkadaşı Super Junior'dan Shindong ile birlikte konuk olarak takıldı. 12 Şubat 2015 tarihinde, o etiket arkadaşı Amber f (x) 'in Shake müzik videosunda oynadı. Immortal Songs 2 erkek grubu S ile iş birliği yaptı 14 Mart 2015 tarihinde, Hyoyeon bir rapçi olarak göründü ve 425 puanla kazandı. 6 Mayıs 2015 tarihinde, o OnStyle Hyoyeon One Million Aldığınız adındaki Hyoyeon'un kendi reality show yıldızı olacağı ortaya çıktı. Ilk bölüm 24 Haziran 2015 tarihinde, 11 Haziran 2015 tarihinde prömiyeri, bu showda Hyoyeon güzellik, moda ve yaşam hakkında ipuçları paylaşan bir kitap yayınlamak için ilk Girls 'Generation üyesi başlıklı Hyo Stil olacağı açıklandı. Bu 3 Temmuz'da yayımlanan, 2015 It 142 sayfa ve bir DVD içeriyor. 10 Eylül 2015 tarihinde, Hyoyeon Mash Young Seo ile birlikte Yukarı, MBLAQ grubundan Mir, AOA grubundan Hyejeong ve Untouchable den Sleepy ile bir gösteri yarışmacısı olacağı açıklandı. O DJ-ing diğer yarışmacı ile rekabet edecek. 11 Eylül 2015 tarihinde, Hyoyeon rapçi Vasco en Whoa Ha'nın müzik videosunda yer aldı.

Kişisel Hayat[değiştir | kaynağı değiştir]

3 Nisan 2014 tarihinde,Hyoyeon iki yıl boyunca yazar Kim Jun Hyung (yaş 35) flört edildiğini açıklandı. SM Entertainment tarafından bir çift olduğunu doğruladı, ama yanlışlıkla çarptı ve onu saldırıdan polise ihbar edildi tartışmalı olayın ardından 1 Nisan'da ayrıldılar.

Hyoyeon grup arkadaşı Seohyun, f (x) 'in Amber ve Miss A Min ile yakındır. Bir sonraki BoA ve Super Junior'dan Eunhyuk de onun dans becerilerini kabul olarak Shinhwa den Min Woo onu nitelendirdi.

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Solo Diskografisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Başlık Şarkı Süre Sanatçı
2012 PYL Younique Volume 1 "Maxstep" 03:45 Younique Unit ( Eunhyuk, Taemin, Henry, Kai & Luhan)

Filmografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Film[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Başlık Rol Not
2012 I AM. Kendisi  SM Town tanıtımı[1]
2015 SMTown The Stage Kendisi  SM Town tanıtımı [2]

Televizyon Draması[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Başlık Kanal Rol Not
2008 Unstoppable Marriage KBS Bulgwang-dong's Seven Princesses Gang Konuk
2010 Oh! My Lady SBS Kendisi Konuk

Varyete Showları[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Başlık Kanal Rol Not
2007 Cutie Honey, Mini Musical KBS2 A bully Yuri & Jessica
2011–2012 Invincible Youth 2 KBS Ana Yarışmacı  Sunny
2011 Dalgona SBS Kendisi  Yuri & Sooyoung
2012 Dancing with the Stars 2 MBC Ana Yarışmacı Hyoyeon & Kim Hyung-suk 2. olarak kazandı
2013 Blind Test Show 180 Degrees MBC Kendisi
Dancing 9 Mnet Koregraf  Yuri
2014 Jessica & Krystal OnStyle Kendisi Tiffany & Shindong
2015 Immortal Song 2 KBS2 Sunucu
Hyoyeon's One Million Likes OnStyle Kendisi
Channel Girls' Generation OnStyle Kendisi  Girls Generation üyeleri ile
Mash Up SBS MTV Contestant

Bulunduğu Müzik Videoları[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Başlık Şarkıcı Not
2015 Shake That Brass Amber  Taeyeon ile
Whoa Ha! VASCO

Televizyon Showları[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Başlık Rol
2008 Star Live Power Music Konuk üye
2009 Mnet's The M Konuk Jessica ve Sunny ile(Ağust. 27)
2012 MBC Show! Music Core Konuk Seohyun ve Yonghwa (April 7)
2013 M! Countdown Konuk Yuri (Jan 3rd)

Sunuculukları[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Zaman Yer Yardımcı Sunucu
2014  22 Mart HEC Korea Festival in Vietnam Isaac

Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödül Not Sonuç
2012 MBC Entertainment Awards Female Newcomer Show Variety for Dancing With The Stars 2

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]