Josef Ludwig von Armansperg

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Josef Ludwig von Armansperg
Κόμης Ιωσήφ Λουδοβίκος Άρμανσπεργκ (İosif Ludovikos Armansperg)
Yunanistan başbakanı
Görev süresi
1 Haziran 1835 - 14 Şubat 1837
Yerine geldiği Ioannis Kolettis
Yerine gelen Ignaz von Rudhart
Kişisel bilgiler
Doğum 28 Şubat 1787
Kötzting, Niederbayern
Ölüm Şablon:Dda
Münih, Bavyera

Josef Ludwig, Graf von Armansperg veya İosif Ludovikos Armansperg (28 Şubat 1787 - 3 Nisan 1853), Bavyera hükümetinde Bavyera Kralı I. Ludwig altında İçişleri ve Maliye Bakanı (1826–1828) ve Dışişleri ve Maliye Bakanı (1828–1831) olarak görev yaptı. Gümrük birliği girişimleriyle Almanya'nın birleşmesini destekleyen liberal bir monarşist ve ekonomik bir muhafazakardı Daha sonra reşit olmayan Bavyera doğumlu kral için Yunanistan Naibi ve Başbakanı olarak görev yaptı.

Yunanistan'da[değiştir | kaynağı değiştir]

Kral Ludwig'in oğlu Otto'ya 1832'de Yunan tahtı teklif edildiğinde, Kral Ludwig, von Armansperg'i Özel Konsey Başkanı ve yeni hükümetin 1. temsilcisi (veya Başbakanı) yaptı Naiplik Konseyi'nin diğer üyeleri, von Armansperg'in sık sık çatıştığı Karl von Abel ve Georg Ludwig von Maurer idi. Kral 1835'te olgunluğa eriştikten sonra, von Armansperg Baş Sekreter yapıldı, ancak Yunan basını tarafından Baş Şansölye olarak adlandırıldı. Von Armansperg, zaman geçtikçe Yunan siyasetinde neredeyse bağımsız bir siyasi aktör haline geldi; destek ve tavsiye vermek için gönderildiği kralla giderek daha fazla anlaşmazlığa düştü. Otto, Kraliçe Amalia ile düğünü için Bavyera'dayken ve kral, doktorunun (muhtemelen von Armansperg'in emriyle) kralın babasına genç Otto'yu deli olarak tanımlayan mesajlar gönderdiğini keşfettiğinde durum doruk noktasına ulaştı.

1837'de von Armansperg görevinden alındı ve Aşağı Bavyera'daki Deggendorf yakınlarındaki Schloss Egg'in von Armansperg konutuna döndü. 1853'te Münih'te öldü. Josef Ludwig'in 4 kızı vardı.