Storm

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Storm
Anime Expo 2011'de X-Men Fırtınası Cosplay'i
Yayım bilgileri
YayımcıMarvel Comics
İlk görünüm1975
YaratanMarvel Comics
Hikâyedeki bilgileri
Gerçek adıOroro Monroe
TürüÇizgi Roman
UyruğuAmerika
Takım üyelikleriX-Men,Avengers,Fantastik Dörtlü
PartnerleriWolverine, Black Panther, Forge
Önemli takma adlarıBeauty, Wind-rider, Stormy, Weather Witch, Goddess of Thunder, Queen of Wakanda
GüçleriAtmosferi manipüle edebilir. Ellerinden ya da direkt olarak gökyüzünden ölümcül şimşek saldırıları yapabilir. Devasa hortumlar, fırtınalar, kasırgalar yaratabilir. Havanın ısısını aşırı derecede yükseltebilir ya da alçaltabilir. Düşmanlarının akciğerlerindeki oksijeni çekip onları havasız bırakabilir, kulaklarındaki basınçlarla oynayıp onları ani beyin kanamaları ile öldürebilir. Tonlarca ağırlıktaki cisimleri kağıt gibi savurabilecek kuvvetli rüzgârlar yaratabilir.

Storm, 1975 yılında Len Wein ve Dave Cockrum tarafından yaratılan bir Marvel süper kahramanıdır. İlk olarak Giant-Size X-Men #1'de ortaya çıkmıştır. Satışları iyi gitmeyen X-Men serisine Wolverine, Colossus ve Nightcrawler ile katılarak serinin yeniden ilgi toplamasını sağlamıştır. Atmosferi ve havayı manipüle edebilir. Ölümcül şimşekler, hortumlar, girdaplar yaratabilir. İnsanların akciğerlerindeki oksijeni yok edebilir. Bu onu dünyanın en tehlikeli ve yıkım kapasitesi en geniş mutantlardan biri yapar. Yaratıldığı dönemde siyahi bir kadının bu deni güçlü olması herkesin ilgilisi çeker ve kısa sürede X-Men'in en sevilen mutantlarından biri olur.

Güçleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Atmokinesis: Storm birçok yolla atmosferi manipüle edebilir. Atmosferin her formunda kontrole sahiptir. Devasa kasırgalar, fırtınalar, hortumlar yaratabilir, bunlarla ağır yıkımlar meydana getirebilir.

Uçmak: Hiç kimsenin hissedemeyeceği kadar ufak rüzgârları uçmak için kullanabilir. Şimşek formuna geçip ses hızının ötesinde seyahat edebilir.

Enerji Manipülasyonu: Güçlerini kullanırken, manipüle ettiği enerji formu ile bir bütün olur. Örneğin,tonlarca ağırlıktaki cisimleri savuracak kadar kuvvetli bir rüzgâr yaratabilir fakat bundan etkilenmeyecek şekilde kendi etrafında bir enerji açığı oluşturur. Ya da, etrafına yüksek basınçlı yağmurlar yağdırabilir ama yağmur damlalarını kendisine değmeyecek şekilde düşecek şekilde manipüle edebilir. Yarattığı her türlü doğa olayına karşı dirence sahiptir. Havayı dondurucu derecede düşürebilir ama bundan etkilenmez. Düşmanlarının akciğerindeki oksijeni yok edebilir ve onları havasız bırakabilir. Kulaklarındaki basıncı patlatabilir ve ani ölümlere sebep olabilir.

Telepatik Direnç: Storm'un telepatik saldırılara karşı oldukça yüksek bir direnci vardır. Çok kuvvetli olan Emma Frost gibi telepatların telepatik saldırılarından etkilenmez ve kontrolleri altına girmez.

Çocukluğu[değiştir | kaynağı değiştir]

Ororo Munroe Kenya'da bir kabilenin prensesi olan N'Dare ve Amerikan bir fotoğrafçı olan David Munroe'nun kızı olarak dünyaya gelir. Annesi N'Dare evlendikten sonra babası ile beraber Manhattan'a taşınır ve Ororo orada doğar. Henüz 7 aylıkken ailesiyle birlikte Mısır'a taşınır. 5 yaşına geldiğinde, Arap-İsrail çatışması sırasında bir uçak evlerinin üzerine düşer. Evlerinin enkazında annesi ve babasının cesediyle mahsur kalan Ororo, o günden sonra onu çok etkileyen bu olay yüzünden klostrofobi rahatsızlığına yakalanır. Öksüz ve evsiz kalan Ororo artık sokaklarda bir başınadır. Onu bir hırsız çetesinin üyesi bulur ve onu liderlerine, Achmed el-Gibar'a götürür. Ororo bir hırsız olmanın ince işlerini öğrenir ve kısa sürede usta bir sokak hırsızı olur. Bu zaman zarfında Ororo, bir Amerikan turistin cebinden cüzdanını çalar, fakat hırsızlık yaptığı kişinin usta telepat ve X-Men'in kurucusu olan Charles Xavier olduğunun farkında değildir. Xavier onu telepatik saldırısıyla durdurur ve Ororo zar zor oradan kaçar. Yıllar sonra,güneye olan büyük merakı sebebiyle Ororo Mısır'dan ayrılır. Seyahati sırasında ona gideceği yere kadar götürmeyi teklif eden bir yabancı tarafından neredeyse tecavüze uğrayacakken kendini korumak için onu öldürmek zorunda kalır ve o günden sonra Ororo bir daha asla can almamak için yemin eder.

Mutant Gücünün İlk Kez Ortaya Çıkışı[değiştir | kaynağı değiştir]

Güneye doğru olan seyahati devam ederken Ororo kilometrelerce yolu yürüyerek geçmek zorunda kalmıştır ve oldukça yorulmuştur. Sahara Çölü'nde susuzluktan ölmek üzere olduğu sırada mutan güçleri ilk kez kendini gösterir ve çölün ortasında yağmur yağdırır. Kısa süre sonra havayı kontrol etme gücü de kendini gösterir ve bunu Wakanda'nın prensi olan T'Challa'yı kurtarmak için kullanır.

Storm yolculuğuna devam eder ve en sonunca annesinin memleketi olan Kenya'ya varır. Orada, mutant güçleri sayesinde Kenya'nın birçok kabilesi tarafından tanrıça olarak adlandırılır ve ona tapmaya başlarlar.

X-Men[değiştir | kaynağı değiştir]

Aradan geçen zamanın ardından Charles Xavier telepatik güçleri sayesinde yerini saptar ve onu insanlığın ve mutantların barış içinde yaşaması için savaşan X-Men adlı mutant grubuna katılmaya ikna etmek için Kenya'ya gider. Ororo önce kabul etmek istemez. Fakat Charles Xavier onu ikna etmeyi başarır ve ona ''Storm'' adını verir. O günden itibaren Ororo Storm olarak adlandırılır ve X-Men'in bir parçası olur. Onunla beraber gruba giren Wolverine, Nightcrawler, Colossus, Banshee ve önceki üyeler Cyclops ve Jean Grey ile birçok düşmana göğüs germiş ve takımda oldukça önemli bir role sahip olmuştur. Cyclops'un gruptan ayrılması üzerine liderliği üzerine almış, zor şartlarda ve durumlarda verdiği zekice kararlarla liderlikte ne kadar başarılı olduğunu tüm gruba ispat etmiştir. Daha sonra gruba yeniden giren ve liderliği yeniden eline almak isteyen Cyclops ile güçlerini kaybettiği bir dönemde liderlik için mücadele etmiş ve onu yenmiştir. Yıllarca grubun en güçlü üyelerinden biri olarak görevlerde yer almaya devam etmiştir.

X-Men'den ayrılışı ve Black Panther ile evliliği[değiştir | kaynağı değiştir]

Storm Wakanda'nın Kralı olan Black Panther ile görkemli bir düğünle evlenmiş ve Wakanda'nın kraliçesi olarak X-Men'den ayrılmıştır. Bu zaman zarfında kocasına birçok konuda yardım etmiş ve Wakanda'da bir kraliçe olarak hüküm sürmüştür.