It's All Relative

Vikipedi, özgür ansiklopedi
It's All Relative
Adı It's All Relative
Türü Komedi
Yaratıcı Chuck Ranberg , Anne Flett Giordano
Ülke ABD
Dili İngilizce
Bölüm Sayısı 22(1 Sezon)

It's All Relative, Bobby'nin (Muhafazakâr bir İrlandalı ailenin oğlu) bir gay çiftin evlatlık kızları Liz ile olan ilişkisini anlatan komedi dizisidir.

Dizinin senaryosu Anne Flett ve Chuck Ranberg'e aittir. İlk bölümü 1 Ekim 2003 tarihinde ABC kanalında yayınlanmıştır. Dizi yayın süresince (son iki bölümü ABD'de orijinal akışında yayınlanmamıştır) kayda değer reytingler almıştır. İngiltere ve İrlanda gibi yayınlandığı diğer ülkelerde dizinin son iki bölümü orijinal akışında verilmiştir. Türkiye'de dizi, 2006 yılında yayımlanmıştır.

Dizinin sadık izleyicileri dışında fazla bir kitleyi çekememesinin nedeni yayın zamanlamasının yanlış olması olarak düşünüldü. Bir diğer iddia ise sözde muhafazakârlık, ABC'nin bazı izleyicileri ve sansür dizinin yayından kaldırılmasına neden olduğu yönündedir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizi, Boston'da yaşayan iki aileyi ele almıştır. Bir tarafta sıradan ve klişeleşmiş bir örnek olan emekliliğine yakın, muhafazakâr, İrlandalı bar sahibi Mace ve ailesi; diğer tarafta zengin sanatsal yönleri gelişmiş bir gay çift ve kızları Liz. Durum Mace'i homofobik yönüyle yüzleşmeye zorlamaktadır fakat bir komedi dizisi olduğu için karakterin homofobik yönü oldukça yumuşatılmış ve dizide bu tür tartışmalara yer verilmemiştir. Diğer karakterimiz Mace'in eşi orta yaşlarında, eşine barda yardımcı olan geleneksel İrlanda asıllı Amerikan ev hanımıdır.

Diğer karakterlerimiz, Simon ve Philip ise; evlat edindikleri kızlarını yetiştirmeleriyle gurur duyan gay bir çifttir.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]