Gyöngyhajú lány

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Gyöngyhajú lány"
10 000 lépés albümünden Omega single
Yayımlanma1969
Kaydedilme1968
Tarz
Süre5:49
ŞirketQualiton Records
Söz yazarıAnna Adamis
BesteciGábor Presser

"Gyöngyhajú lány" ("İnci Saçlı Kız") Macar rock grubu Omega'nın bir şarkısıdır. 1968'de yazıldı, 1969'da bestelendi ve 10 000 lépés albümlerinde yayınlandı. "Gyöngyhajú lány" Batı Almanya, İngiltere, Fransa, Polonya, Romanya, Çekoslovakya, Yugoslavya ve Bulgaristan dahil olmak üzere birçok ülkede çok popülerdi.

Sözleri Anna Adamis'e ait, müzik Gábor Presser'a ait ve şarkı János Kóbor tarafından söylenmiştir.

1969'da "Petróleumlámpa / Gyöngyhajú lány" single'ı yayınlandı ve şarkı popülerlik kazandı.

Omega ayrıca bu şarkının diğer versiyonlarını yabancı dillerde kaydetti: İngilizce ("Perls in Her Hair") ve Almanca ("Perlen im Haar").

Diğer sürümler[değiştir | kaynağı değiştir]

"Gyöngyhajú lány" Polonya'da ("Dziewczyna o perłowych włosach" adıyla), Çekya'da ("Paleta" Markýz John ve "Dívka s perlami ve vlasech" Aleš Brichta), Yugoslavya'da (Griva'dan "Devojka biserne kose" adıyla) yayınlandı. Bulgaristan ("Батальонът се строява / Batalyonat se stroyava" olarak, Дует "Южен Вятър" / düet "Juzhen Vyatar") ve Litvanya (Keistuolių Teatras tarafından "Meilės Nėra" olarak). Ayrıca Frank Schöbel tarafından da seslendirildi ("Schreib es mir in den Sand" olarak). Şarkı ayrıca yeniden düzenlendi (örn. Kozmix tarafından).

Scorpions versiyonu[değiştir | kaynağı değiştir]

"White Dove"
Live Bites albümünden Scorpions single
Yayımlanma1994
TarzRock
Süre4:19
Şirket
Söz yazarı
Yapımcı

Alman rock grubu Scorpions, Live Bites albümünden "White Dove" adlı şarkıyı yorumladı. 1994'te single olarak piyasaya sürülen şarkı, Almanya ve İsviçre'de sırasıyla 18[1] ve 20,[2] numaralara kadar yükselen ilk 20 hit oldu.

Grafikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Grafik (1995) Zirve
Konumu
Almanya (Media Control AG)[3] 18
İsviçre (Schweizer Hitparade)[4] 20

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Offizielle Deutsche Charts - Offizielle Deutsche Charts". Offiziellecharts.de. 7 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Nisan 2021. 
  2. ^ "Die Offizielle Schweizer Hitparade". Swisscharts.com. 19 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Nisan 2021. 
  3. ^ "Musicline.de - Chartverfolgung - Scorpions - White Dove" (Almanca). GfK Entertainment. PhonoNet GmbH.
  4. ^ "Scorpions - White Dove swisscharts.com" (Almanca). Schweizer Hitparade.