Gus Fring

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gus Fring
Breaking Bad / Better Call Saul karakteri
Better Call Saul'da Gus Fring
İlk görünüm
Son görünüm
YaratanVince Gilligan
George Mastras
CanlandıranGiancarlo Esposito
Bilgileri
Tam adıGustavo Fring
Takma ad(lar)ı
  • The Chicken Man
  • The Chilean
Meslek
UlusŞilili
Doğum tarihiy. 1958, Şili
Ölüm tarihi15 Temmuz 2009[1]
Albuquerque, New Mexico, ABD

Gustavo "Gus" Fring, Breaking Bad ve Better Call Saul[2] dizilerinde yer alan kurgusal karakter. Giancarlo Esposito tarafından canlandırılır. Aslen Şililidir. 80'li yıllarda Şili'den göç edip 3 yıl Meksika'da yaşamış, 1989'da da ABD'ye göç etmiştir. Fring, Los Pollos Hermanos adlı tavuk lokanta zincirinin işletmecisidir. Lokanta zincirinde fast food ürünleri imâl edip satmaktadır. Bölgenin ve hatta tüm güneybatı ABD'nin en iyi fast food zinciri konumuna gelmiştir. İşletmecilik adı altında gizli bir uyuşturucu imparatorluğunu yönetmektedir. Kendisine ait mekânlarda uyuşturucu imâl ettirmekte ve bunu gizlice ve ustalıkla hiç yakalanmadan pazarlamaktadır. Walter White ve Jesse Pinkman'ı uyuşturucu imâlatı işlerinde kullanmıştır. Sağ kolu Mike Ehrmantraut'tur. Meksika'da yaşadıklarından ötürü Hector(Tio) Salamanca ve kartel lideri Don Eladio'dan intikam almak istemektedir. Don Eladio'yu Meksika'ya gidip zehirler ve ondan intikamını alır. Walter White ile girdiği anlaşmazlık sonucu 4. sezon finalinde White tarafından Hector yoluyla bombalı saldırıya uğramış, suikaste kurban gitmiştir.[3]

Adam öldürme, adam öldürmeye teşvik, adam yaralama, silahlı örgüt kurma ve yönetme, uyuşturucu imâlatı ve dağıtımı gibi birçok suça karışmıştır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Better Call Saul and Breaking Bad Timeline Explained". Den of Geek (İngilizce). 22 Nisan 2020. 24 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Haziran 2022. 
  2. ^ "'Better Call Saul' Season 3 Features Giancarlo Esposito As Gus Fring Of 'Breaking Bad'". Travelers Today. 15 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2017. 
  3. ^ "Gustavo Fring". AMC. 4 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ekim 2011.