Breaking Bad (4. sezon)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Breaking Bad
4. sezon
4.Sezon DVD Kapağı
Başrol
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Bölüm sayısı13
Yayın
Orijinal yayın tarihi17 Temmuz 2011 (2011-07-17)-9 Ekim 2011 (2011-10-09)
Sezon kronolojisi
← Önceki
3. sezon
Sonraki →
5. sezon
Breaking Bad bölümleri

Breaking Bad'in 4.sezonu, 17 Temmuz 2011'de başlayıp ve 9 Ekim 2011'de sona ermiştir. Her biri yaklaşık 47 dakika süren 13 bölümden oluşuyor.Amerika Birleşik Devletleri'nde 4. sezon pazar akşamları saat 22:00'de AMC kanalı tarafından yayınlanmıştır. Dördüncü sezonun tamamı 5 Haziran 2012'de Bölge 1 DVD ve Bölge A Blu-ray'de yayımlandı.[1]

Olaylar[değiştir | kaynağı değiştir]

Önceki sezon sonunda kendilerini gerilim dolu olayların ortasında bulan Walter ve Jesse, endişe ve korkuyla patronları Gus'ın bir sonraki hamlesini beklemektedirler. Gus'ın, gözlerinin önünde Victor'ı öldürmesinden sonra bu sonraki hamlenin pek de hayırlı olmayacağını anlamışlardır. Gus, Walter'ı laboratuvarda sürekli gözetlerken Jesse ile de özel olarak ilgilenmeye başlar. Çünkü Walter'a artık hiçbir türlü güveni kalmayan ve onun aksi biri olduğunu düşünen Gus, Walter'ı ortadan kaldırıp uyuşturucu işinin başına Jesse'i geçirmek istemektedir. Öbür taraftan Walter, Gus'ı öldürme planları yapar ve rizin zehiri hazırlar. Rizinli sigarayı Jesse'e verip ondan Gus'ı ilk fırsatta zehirlemesini ister. Ancak Jesse bunu başaramayacaktır. Bunun üzerine Walter, kendi yöntemleriyle Gus'tan kurtulmaya çalışacaktır. Tabi Gus'ın da uğraşması gereken sorunlar vardır. Narkotik ve Hank, Gale'ın evinden Gus'ın parmak izlerini bulmuş ve onu ifadeye çağırmıştır. Hank, Gus'ı daha da yakın takibe alır ama Walter onu oyalamaya çalışır zira Gus yakalanırsa Walter, ifşa olabilir. Diğer yandan Don Eladio'nun başını çektiği kartel de Gus'ın kamyonlarına saldırmakta, sevkiyatına zarar vermektedir. Tüm bunlar olurken Skyler da eski patronu Ted'in vergi kaçakçılığından hapse girmemesi için uğraşmaktadır. Bu konuda Saul'dan yardım alır ama işler en sonunda pek de iyi gitmez. Meksika seyahati öncesi Walter ve Jesse, sert bir kavgaya tutuşur ve araları açılır. Çünkü Jesse, Gus'la birebir görüşmeye gittiği halde onu zehirlemez. Walter bunu Jesse'in aracına koyduğu böcekten anlar. Gus, Mike ve Jesse'i de yanına alarak Meksika'ya Don Eladio'nun yanına gider. Amacı ondan intikam almaktır. Gus, Meksika'da yaşadığı yıllarda Don ve Hector ile tanışmış, o sırada yaşanan olay sonrası onlardan intikam için gün saymaktadır. Gus, Don Eladio ve adamlarını zehirli tekilayla zehirler ve böylece intikamını alır. Mike, orda çıkan çatışmada yaralanır ve tedavi altına alınır. Meksika dönüşü Gus, kendisini öldürme teşebbüsünde bulunması üzerine Walter'ı kovar ve onu ailesiyle tehdit eder. Walter bir yandan ailesini korumaya çalışırken bir yandan da Gus'tan acilen kurtulma planları yapmaktadır. Sevgilisi Andera'nın oğlu Brock'ın zehirlenmesi üzerine Walter'ı öldürmeye giden Jesse, evine benzin döktüğü halde onu öldürmekten vazgeçer ve Walter'la barışır. Walter, huzurevinde kalan Hector'u ziyaret eder ve ona Gus'tan intikam alma teklifi yapar. Walter, Hector'un tekerlekli sandalyesinin altına bomba düzeneği yerleştirir ve bunu Hector'un iletişim kurmakta kullandığı zile bağlar. Hector bombayı, Gus onu ziyarete geldiğinde patlatır ve Gus orada hayatını kaybeder. Gus'ı öldürerek Walter, ailesini ve kendini korumayı başarmıştır. Walter, Gus'ın ölümü sonrası artık bölgede boş kalan uyuşturucu pazarının da başına geçmiştir.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Başroller[değiştir | kaynağı değiştir]

Diğer Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ (İngilizce) Lambert, David (13 Nisan 2012). "Breaking Bad - Full-Sized DVD Package Art for 'Breaking Bad - The Complete 4th Season". TV Shows On DVD. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2012.