Lalo Salamanca

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Lalo Salamanca
Better Call Saul karakteri
Lalo Salamanca rolünde Tony Dalton
İlk görünüm"Coushatta" (2018)
Son görünüm"Point and Shoot" (2022)
Yaratan
CanlandıranTony Dalton
Bilgileri
Tam adıEduardo Salamanca
Takma ad(lar)ı
  • Jorge de Guzmán
  • Ben
CinsiyetErkek
MeslekKartel operatörü
Aile
Yaşadığı yerChihuahua, Meksika
UlusMeksikalı[1]
Doğum tarihi1957
Ölüm tarihi25 Haziran 2004 (46-47 yaşlarında)

Eduardo "Lalo" Salamanca AMC'nin Better Call Saul dizisindeki bir kurgusal karakterdir. 4. sezonda tanıtılmıştır ve Tony Dalton tarafından canlandırılmaktadır. Vince Gilligan, Peter Gould ve Gordon Smith tarafından yaratılmıştır. Saul Goodman'ın ilk kez tanıtıldığı Breaking Bad bölümü Better Call Saul'da Lalo ve Nacho Varga'dan bahsedilmektedir ancak ikisi de Breaking Bad'de yer almamıştır.

Don Eladio Vuente'nin kartelinin bir üyesi olan Lalo, uyuşturucu baronu Hector Salamanca'nın birçok yeğeninden biridir. Hector felç geçirdikten sonra Lalo, Albuquerque'deki aile uyuşturucu operasyonunu yönetmeye yardım etmek için Meksika'dan gelir ve Hector yerine günlük işlerde görev alır. Gus Fring ve Hector arasındaki rekabet nedeniyle Lalo, Gus'ın meşru restoran işini ve kartel ile olan itibarını bozmaya kendini adamıştır. Ayrıca Lalo Salamanca en kurnaz ve zeki Salamanca olarak bilinmektedir.

Dizi yapımcıları, Lalo karakterini canlandıran Dalton'a kartel klişelerinden ve Salamanca ailesinin diğer üyelerinin tasvirlerinden ayrılma özgürlüğü verdi. Gould, Lalo'yu ilk sezonda tanıtmak istediği için dizinin yaratıcılarından Vince Gilligan, Lalo'nun karakter gelişimini geciktirmekten kendini sorumlu tuttu. Ailesinin diğer üyelerinin aksine, Lalo genellikle neşeli ve karizmatiktir; ama onlar gibi o da acımasızca gaddar olabilir. Dalton'un oyunculuğu eleştirmenlerce beğeni topladı bazı eleştirmenler Lalo'yu televizyondaki en iyi kötü adamlardan biri olarak gördü.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c Gomez, Adrian (10 Nisan 2020). "Crazy charm: Tony Dalton's Lalo character takes on regular role in 'Saul' Season 5". Albuquerque Journal. 13 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2020. He's also this Mexican narco that you've never seen before. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]