Chuck McGill

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Chuck McGill
Better Call Saul karakteri
Chuck McGill rolünde Michael McKean
İlk görünüm"Uno" (2015)
Son görünüm"Saul Gone" (2022)
Yaratan
Canlandıran
Bilgileri
Tam adıCharles Lindbergh McGill Jr.
Takma ad(lar)ıChuck
CinsiyetErkek
Meslek
  • Avukat
  • Hamlin, Hamlin & McGill'de isim ortağı
BağlılıkHamlin, Hamlin & McGill (HHM)
AileJimmy McGill (erkek kardeşi)
Evlilik(ler)Rebecca Bois (boşandı)
AkrabalarıKim Wexler (yengesi)
Yaşadığı yerAlbuquerque, New Mexico, Amerika Birleşik Devletleri
UlusAmerikalı
Etnik kökenİrlandalı
Doğum tarihi1944
Ölüm tarihi28 Mart 2003 (58-59 yaşlarında)
Öğrenim

Charles "Chuck" Lindbergh McGill Jr. AMC'nin Better Call Saul dizisindeki bir kurgusal karakterdir. Michael McKean tarafından canlandırılmaktadır. Vince Gilligan ve Peter Gould tarafından yaratılmıştır.

Chuck, Cicero, Illinois'de doğmuştur ve Ruth and Charles McGill Sr.'in en büyük oğludur ve Jimmy McGill'in abisidir. Chuck, iş ortağı ve arkadaşı Howard Hamlin ile birlikte kendi hukuk firması Hamlin, Hamlin & McGill'i (HHM) yöneten başarılı bir avukattır. Chuck, elektromanyetik aşırı duyarlılığa sahip olduğuna inanır. Bu nedenle dizi boyunca elektrikle çalışan herhangi bir şeyden uzak durmaya çalışır. Better Call Saul dizisinin geçtiği zamandan birkaç yıl önce, bu rahatsızlığından habersiz olan Rebecca Bois'den dostane bir şekilde boşannmıştır.

Başlangıçta Jimmy'nin avukatlık kariyerini destekliyor gibi görünse de, Jimmy'nin kariyerine yaklaşımının yanı sıra onun dolandırıcı geçmişi nedeniyle ona karışık duygular besler. İkinci sezondan itibaren Chuck, Jimmy'nin düşmanına dönüşür. Jimmy'ye ihaneti ve sonrasında ölümü, Jimmy'nin Saul Goodman'a dönüşmesine yol açan en önemli olaylardan biridir. Chuck'ın etkisi ayrıca Howard Hamlin ve Kim Wexler'ı etkilemiştir.[1]

Chuck'ın karakter gelişimi ve McKean'ın oyunculuk performansı genel olarak övgü toplamıştır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Nemetz, Dave (31 Mayıs 2018). "Better Call Saul Season 4 Gets August Premiere Date at AMC". TVLine. 6 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2018. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]