Dedektif Memoli

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Dedektif Memoli
FormatTelevizyon dizisi
TürPolisiye
Macera
UyarlamaYılan Hikayesi
SenaristTayfun Güneyer
YönetmenTayfun Güneyer
BaşrolEmre Kızılırmak (Memoli)
Burcu Esmersoy (Zeynep)
Özlem Yılmaz (Ezo)
Demir Karahan
Ünal Yeter
Barış Başar
Tema müziği bestecisiAli Otyam
Ülke Türkiye
DiliTürkçe
Sezon sayısı1
Bölüm sayısı12 (bölümleri listesi)
Yapım
YapımcıAli Gündoğdu
Mekânİstanbul
Gösterim süresi90 dakika
Yapım şirketiSüreç Film
Yayın bilgileri
KanalTNT (2011)
Görüntü formatı576i (16:9 SDTV)
Ses formatıStereo
Yayın tarihi30 Eylül 2011 - 23 Aralık 2011
DurumuYayından kaldırıldı
Kronoloji
Önce gelenYılan Hikayesi
(1999-2002)

Dedektif Memoli, 1999-2002 yılları arasında yayımlanan ve başrollerini Memet Ali Alabora (Komiser Memoli) ve Meltem Cumbul (Zeyno)'un paylaştığı Yılan Hikayesi dizisinin 2011 yılında çekilen yeni versiyonudur.

Bu yeni versiyonda Memoli’yi Emre Kızılırmak, töre yüzünden köyünden kaçan köylü güzeli Ezo'yu Özlem Yılmaz, çok izlenen bir polisiye dizisinin senaristi ve başrol oyuncusu olan Zeynep karakterini ise Burcu Esmersoy canlandırıyor. Dizi setinde sorunların çıktığını iddia eden Burcu Esmersoy 11. bölümde diziden ayrılmıştır. Dizinin 12. bölümü yayımlandı ardından final bölümü yayımlanmadan yayından kaldırıldı.

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Karakter Bölüm Hakkında
Emre Kızılırmak Dedektif Memoli 1-12 Gerçek adı Mehmet Ali Öztürk'tür. Sadece iş arkadaşları ona Memoli der. Komiser, çetelerin ve kötü adamların belalısıdır. Birçok çeteyi çökertmiştir. Son bölümde Kürşat'ın tuzağı yüzünden Zeynep'in katil zanlısı durumuna düşer ve emniyet peşine takılır. Kürşat ile yüzleştiği kumarlı boks maçından sonra ne olduğu belirsizdir.
Burcu Esmersoy Zeynep Senaristtir ve senaryosunu yazdığı dizinin oyuncusudur. Bir banka soygunu sonucunda Memoli ve ekibiyle karşı karşıya gelmiştir. Bu soygun olayından sonra Memoli'yi sürekli sinirlendirecek derecede ayak bağı olmuştur. Sonrasında Memoli ile sürekli tartışsalar da anlaştıkları noktalar olmuştur. Zeynep, Ezo'nun kurtarılmasından sonra Memoli'nin oğlunun cinayet dosyasını ortaya koyunca Memoli ile arası açılmıştır. Memoli, Zeynep ile konuşmak için gece saati evine geldiğinde Zeynep te dahil olmak üzere evdeki herkesin cesedi ile karşılaşmıştır. Kürşat'ın adamı öldürmüştür.
Özlem Yılmaz Ezo Töre yüzünden köyünden kaçarak, Memoli'ye sığınmıştır. 11.bölümde köye dönmüştür fakat Memoli suçlu duruma düşünce İstanbul'a geri döner.
Ayşen İnci Belgin 1-12 Memoli'nin ev sahibidir.
Demir Karahan Başkomiser Kemal Memoli ve Cem'in şefidir.
Ünal Yeter Komiser Cem Memoli'nin en yakın arkadaşıdır aynı zamanda meslektaşıdır. 12. bölümde Memoli'nin kaçmasına yardım ettiği ve gizlice Memoli ile haberleştiği için Kemal Müdür tarafından Başak ve Avni ile gözaltına alınır.
Hilal Uysun Komiser Başak Memoli ve Cem'in iş arkadaşlarıdır. 12. bölümde Memoli'nin kaçmasına yardım ettiği ve gizlice Memoli ile haberleştiği için Kemal Müdür tarafından Cem ve Avni ile gözaltına alınır.
Alper Kadayıfçı Rambo Berk Memoli'nin apartmandan komşusudur. Biraz saf bir çocuktur. Polis olmayı istemektedir.
Barış Başar Çaycı Avni Memoli'nin görev yaptığı polis merkezinin çaycısıdır. Sürekli olarak polislerle içiçedir. Şans oyunlarına düşkündür. 12. bölümde Memoli'nin kaçması ile bir alakası olmasa da Kemal Müdür tarafından Başak ve Cem ile gözaltına alınır.
Murat Aygen Kürşat 4-12 Memoli'nin baş düşmanı tahliyesinden 3 ay önce firar eder ve Memoli'den intikam almaya çalışır. 11. bölüm'de Memoli'ye benzeyen birine Zeynep'i öldürtür ve suçu Memoli'ye yıkar. Memoli ile yüzleştiği kumarlı boks maçından sonra ne olduğu belirsizdir.

Yayın takvimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Yayın günü
ve saati
Sezon
başlangıcı
Final Çekilen
bölüm
sayısı
Bölüm
aralığı
Yayın
yılı
TV
kanalı
1. sezon Cuma 20.00 30 Eylül 2011 23 Aralık 2011
(Son bölüm)
12 1-12 2011 TNT

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]