Cevat Durak

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Cevat Durak
Karşıyaka Belediye Başkanı
Görev süresi
2004-2014
Kişisel bilgiler
Doğum 10 Şubat 1955 (69 yaşında)
Malatya Türkiye
Milliyeti  Türkiye
Partisi Cumhuriyet Halk Partisi
Bitirdiği okul Ege Üniversitesi
Mesleği Siyasetçi
Dini İslam

Cevat Durak (d. 10 Şubat 1955, Malatya), Türk siyasetçidir.

10 Şubat 1955 yılında öğretmen bir ailenin çocuğu olarak Malatya'da doğdu. Lise eğitimini Malatya Turan Emeksiz Fen Lisesi’nde, yükseköğrenimini ise Ege Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi'nde tamamladı. Daha sonra aynı Fakülte’de bir dönem öğretim görevlisi olarak hizmet verdi.

Kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Lise öğrenimi sırasında Karayolları bünyesinde işçi olarak başladığı çalışma hayatını 30 yılı aşkın bir süre Karşıyaka'da sürdürdü. Eğitimi gereği meslek yaşamında mühendislik hizmetleri üzerine çalıştı. Konut, fabrika ve işyeri inşaatları yaptı. Amatör sporları destekleyen Durak, bir dönem Bostanlıspor Kulübü Başkanlığı yaptı. İnşaat Mühendisleri Odası, Ege Üniversitesi Mezunları Derneği’ne ve KSK'ye üye olan Durak, Bayındırlık Bakanlığı tarafından verilen inşaat mühendisliğinde ehli vukuf (uzman bilirkişi) belgesine sahiptir. 1977 yılında CHP'ye üye olan Cevat Durak, 1983'te SODEP ve 1984'te ise SHP’ye üye oldu. 1989-1991 yıllarında iki yılı aşkın bir süre SHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. 1992 yılında CHP'nin Karşıyaka Kurucu İlçe Başkanı olan Durak, dört yıl İlçe Başkanlığı, bir yıl İl Yöneticiliği ve birçok defa Kurultay Delegeliği görevlerinde bulundu ve Parti Tüzüğü’nün hazırlanmasında görev aldı. Cevat Durak 2004 yılı seçimlerinden büyük bir başarı ile çıkarak Karşıyaka Belediye Başkanı oldu. 2009 seçimlerinde de % 64,27 oy oranıyla yeniden bu göreve seçildi.[1]

2014 seçimlerinde partisi tarafından aday gösterilmedi. Yerine Hüseyin Mutlu Akpınar gösterildi ve seçimlerde Cevat Durak yerine Belediye başkanı olmuştur.

Birsen Durak ile evli olan Cevat Durak'ın Burak ve Elif adında iki çocuğu, beş torunu bulunmaktadır.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ {{Web kaynağı |url=https://www.haberler.com/cevat-durak/biyografisi/ 22 Mayıs 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  2. ^ {{Web kaynağı |url=http://www.halkizbiz.com/m/?id=20445

Dış bağlantı[değiştir | kaynağı değiştir]