Aşkın peşinde

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşkın peşinde
Elegy
YönetmenIsabel Coixet
YapımcıTom Rosenberg
Gary Lucchesi
SenaristNicholas Meyer
UyarlamaÖlen Hayvan
Phillip Roth
OyuncularPenélope Cruz
Ben Kingsley
Dennis Hopper
Patricia Clarkson
Peter Sarsgaard
MüzikCliff Eidelman
Görüntü yönetmeniJean-Claude Larrieu
KurguAmy E. Duddleston
StüdyoLakeshore Entertainment
DağıtıcıSamuel Goldwyn Films
CinsiSinema filmi
TürüDrama
RenkRenkli
Yapım yılı2008
Çıkış tarih(ler)i
  • 10 Şubat 2008 (2008-02-10)  Almanya
  • 10 Nisan 2008 (2008-04-10)  Türkiye
  • 8 Ağustos 2008 (2008-08-08)  ABD
Süre112 dakika[1]
Ülke ABD
Dilİngilizce
İspanyolca
Bütçe13 milyon $
Hasılat14,894,347 $[2]

Aşkın peşinde (Orijinal başlık: Elegy) yönetmenliğini Isabel Coixet'in üstlendiği 2008 çıkışlı ABD yapımı bir drama filmidir. Senaryosu Nicholas Meyer tarafından yazılan film büyük oranda Philip Roth'un 2001 yılında yayınlanan "Ölen Hayvan" adlı romanına dayanmaktadır. Film, prömiyerini 10 Şubat 2008 tarihinde Berlin Uluslararası Film Festivalinde yapmıştır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

55 yaşındaki edebiyat eleştirmeni David Kepesh New York'ta yaşamakta ve bir üniversitede ders vermektedir. İyi bir kariyere sahip olan, öğrencileri tarafından sevilen Kepesh'in özel hayatı pek yolunda gitmemektedir. Evliliği yürümemekte ve arkasında birçok yüzeysel ilişki bırakmıştır. Ders verdiği öğrencilerinden birisi olan Consuela Castillo Kepesh'i güzelliği ile etkileyen bir öğrencisidir. Kepesh, ilk kez aşık olmaktadır. Bununla birlikte hayatında ilk kez kıskançlık, korku ve güvensizlik gibi duyguları yaşamakta ve kafası allak bullak olmaktadır.

Kepesh'in en yakın arkadaşı Pulitzer Ödülü sahibi George O’Hearn, ona Consuela ile kurduğu ilişkiyi sonlandırmasını salık vermektedir. Ona göre arada bulunan 30 yaş farkı böyle bir ilişkinin sürdürülmesini zorlaştırmaktadır. Kepesh ise âşık olduğu için Consuela'dan uzaklaşmak istememekte öte yandan da ilişkisinin gün yüzüne çıkmaması için mücadele etmektedir. Geçen zaman zarfında Consuela Kepesh'i arkadaşları ve ailesiyle tanıştırmak ister ancak Kepesh yaşı hakkında yapılacak muhtemel küçük düşürmelerden korktuğu için gitmez. Kalbi kırılan Consuela, Kepesh'i son bir kez arar ve onu gerçekten sevdiğini söyler.

Kepesh, ilişkinin bitmesini kabullenmekte zorlanmaktadır. Aynı zaman zarfında da yakın arkadaşı O'Hearn hayatını kaybeder. Yaşananlar sonrası Kepesh için hayat anlamsız bir hale gelmiştir. Birbirlerine teğet yaşadıkları sevgilisi Carolyn ve 30'lu yaşlarındaki oğlu Kenneth de, ona yardım edememektedir. Kenneth zaten kendi hayatında da problemleri olan ve babasından yardım isteyen bir oğuldur. Hayatını edebiyat eleştirmeni olarak yaşamaya devam eden Kepesh artık hem arkadaşının kaybına hem de Consuela'nın gidişine alışmış gibidir. Derken günün birinde aniden telefon çalar. Arayan Consuela'dır ve kapının önünde beklemekte, Kepesh ile konuşmak istemektedir.

Consuela kötü haberler getirmiştir. Göğüs kanseri olduğunu öğrenmiştir ve kısa süre sonra ameliyata girecektir. Consuela göğsü alınmadan önce Kepesh tarafından fotoğraflarının çekilmesini ister. Ameliyat sonrası Consuela'yı hastanede ziyaret eden Kepesh, Consuela'yı terk etmeyeceğini söyler. Filmin son sahnesinde ikili sahilde yürümektedirler.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "ELEGY (15)". British Board of Film Classification. 15 Temmuz 2008. Erişim tarihi: 9 Mart 2012. 
  2. ^ Box Office Mojo'da Elegy

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]