2011 yılı Türkçe Top 20 bir numara parçaların listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Sıla, "Acısa da Öldürmez" ve "Kafa" şarkıları ile üç, "Boş Yere" şarkısı ile dört hafta zirvede kalarak toplamda on hafta bir numarada kaldı. Böylece yıl içinde bir numarada en çok adı geçen şarkıcı oldu.

Türkçe Top 20 veya Resmi Türkiye Listeleri, Türkiye'de en iyi performans gösteren şarkıları sıralayan bir listedir. Nielsen SoundScan tarafından derlenip, yine Nielsen tarafından yayınlanan bu liste, haftalık radyo ve televizyon yayınlarının takip edilmesinin yanı sıra kendilerine özgü çeşitli yöntemleri kullanarak oluşturulur.[1] 2011 yılında listede, 14 farklı şarkı zirveye yükseldi. Yılın ilk haftasında, 2010 yılının son haftalarında zirveye yükselen Sıla şarkısı "Acısa da Öldürmez" zirvenin sahibi oldu.

2011 yılı içinde listede zirveye yükselen şarkıcılara, düet şarkıcısı olarak Elvan Günaydın ve Mustafa Sandal eşlik etti. Toplamda iki işbirliği zirveye yükseldi. Pop şarkıcısı Gülşen'ın yıl içinde yayınladığı iki single'ı da zirveye yükseldi. "Sözde Ayrılık" dört hafta, "Yeni Biri" bir hafta zirvede kaldı. Sıla, 2011'de üç şarkısı birden zirveye yükselen tek şarkıcı oldu. Kendisinin Konuşmadığımız Şeyler Var (2010) albümünde yer alan "Acısa da Öldürmez", "Kafa" ve "Boş Yere" şarkıları bir numaraya yükseldi, "Oluruna Bırak" uzun süre iki numarada kaldı. Funda Arar, Aşkın Masum Çocukları (2011) albümünün çıkış şarkısı olan "Sen ve Ben" ile sekiz ardışık hafta bir numarada kalarak yılın en uzun soluklu bir numarasına imza attı.

Liste geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Funda Arar'ın "Sen ve Ben" şarkısı sekiz ardışık hafta bir numarada kalarak yılın en uzun soluklu bir numarası oldu.
Atiye'nin "Budur" şarkısı beş ardışık hafta bir numarada kaldı.
Gökçe'nin "Tuttu Fırlattı" şarkısı beş ardışık hafta bir numarada kaldı.
Mustafa Ceceli'nin Elvan Günaydın ile düet yaptığı "Eksik" şarkısı dört ardışık hafta bir numarada kaldı.
Tarih Şarkı Şarkıcı(lar) Kaynak
6 Ocak "Acısa da Öldürmez" Sıla
13 Ocak
20 Ocak
27 Ocak "Eksik" Mustafa Ceceli ve Elvan Günaydın
3 Şubat
10 Şubat
17 Şubat
24 Şubat "Sen ve Ben" Funda Arar
3 Mart
10 Mart
17 Mart
24 Mart
31 Mart
7 Nisan
14 Nisan
21 Nisan "Budur" Atiye
28 Nisan
5 Mayıs
12 Mayıs
19 Mayıs
26 Mayıs "Yeni Biri" Gülşen [2]
2 Haziran "Direniyorum" Rafet El Roman [3]
9 Haziran
16 Haziran
23 Haziran
30 Haziran "Kafa" Sıla [4]
7 Temmuz [5]
14 Temmuz [6]
21 Temmuz "Direniyorum" Rafet El Roman [7]
28 Temmuz "Şıkır Şıkır" Gülben Ergen ve Mustafa Sandal [8]
4 Ağustos [9]
11 Ağustos
18 Ağustos "Tuttu Fırlattı" Gökçe [10]
25 Ağustos [11]
1 Eylül
8 Eylül [12]
15 Eylül [13]
22 Eylül "Sözde Ayrılık" Gülşen [14]
29 Eylül [15]
6 Ekim [15]
13 Ekim
20 Ekim "Hep Yaşın 19" MFÖ [16]
27 Ekim "Boş Yere" Sıla
3 Kasım "Hep Yaşın 19" MFÖ [17]
10 Kasım "Geri Dönüş Olsa" Murat Boz [18]
17 Kasım "Boş Yere" Sıla [19]
24 Kasım [20]
1 Aralık [21]
8 Aralık "Oflaya Oflaya" Burcu Güneş [22]
15 Aralık [23]
22 Aralık [24]
29 Aralık [25]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Nielsen Music Control - www.nielsenmusiccontrol.com". Nielsen Music Control. 9 Mart 2010 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100309102445/http://www.nielsenmusiccontrol.com/index_tur. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  2. ^ "Yeni Biri"'nin bir numara olduğu haftaya dair kaynaklar:
  3. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN 22.Hafta Türkiye Listesi ...". Nielsen Music Turkey. 2 Haziran 2011. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/76270123962474496. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  4. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 1 Temmuz 2011. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/86784073049186305. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  5. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC verilerine göre ...". Nielsen Music Turkey. 6 Temmuz 2011. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/88639263117279232. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  6. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 14 Temmuz 2011. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/91471777997389824. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  7. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: Haftalık To 3 1 - Direniyorum ...". Nielsen Music Turkey. 21 Temmuz 2011. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/94077117150666753. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  8. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 25 Temmuz 2011. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/95477880766734336. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  9. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 4 Ağustos 2011. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/99082958140485632. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  10. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: Nielsen Music Turkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 19 Ağustos 2011. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/104471491088875520. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  11. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 22 Ağustos 2011. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/105583701932507136. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  12. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 6 Eylül 2011. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/111082565556899840. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  13. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC 37.Hafta Türkiye ...". Nielsen Music Turkey. 15 Eylül 2011. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/114282308823040001. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  14. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC 38.Hafta Türkiye ...". Nielsen Music Turkey. 22 Eylül 2011. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/116851232471121921. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  15. ^ a b "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 7 Ekim 2011. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/122291032992915456. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  16. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC 42.Hafta Türkiye ...". Nielsen Music Turkey. 31 Ekim 2011. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/127304383930179584. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  17. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 31 Ekim 2011. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/130945738678079489. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  18. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 14 Kasım 2011. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/136098725763350529. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  19. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC 46.Hafta Türkiye ...". Nielsen Music Turkey. 17 Kasım 2011. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/137191755975110656. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  20. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 24 Kasım 2011. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/139710344590401537. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  21. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 2 Aralık 2011. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/142558788371746816. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  22. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 8 Aralık 2011. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/144715302662451201. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  23. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 15 Aralık 2011. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/147332771805794304. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  24. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 22 Aralık 2011. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/149856467955105792. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  25. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 29 Aralık 2011. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/152343406167859200. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]