2012 yılı Türkçe Top 20 bir numara parçaların listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Gökhan Türkmen'in "Bitmesin" şarkısı, listede on ardışık hafta bir numarada kalarak ve yılın en çok bir numarada kalan şarkısı oldu.

Türkçe Top 20 veya Resmi Türkiye Listeleri, Türkiye'de en iyi performans gösteren şarkıları sıralayan bir listedir. Nielsen Music Control tarafından derlenip, yine Nielsen tarafından yayınlanan bu liste, haftalık radyo ve televizyon yayınlarının takip edilmesinin yanı sıra kendilerine özgü çeşitli yöntemleri kullanarak oluşturulur.[1] 2012 yılında listede, 13 farklı şarkı zirveye yükseldi. Yılın ilk haftasında, 2011 yılının son haftalarında zirveye yükselen Burcu Güneş şarkısı "Oflaya Oflaya" zirvenin sahibi oldu.[2]

2012 yılı içinde listede zirveye yükselen şarkıcılara, düet şarkıcısı olarak Gülden Mutlu, Tarkan ve Model eşlik etti. Toplamda üç işbirliği zirveye yükseldi. Pop rock şarkıcısı Emre Aydın'ın ("Beni Biraz Böyle Hatırla" ve "Soğuk Odalar") ve pop şarkıcısı Murat Dalkılıç'ın ("Bir Güzellik Yap" ve "Lüzumsuz Savaş") iki şarkısı birden bir numaraya yükseldi. Gökhan Türkmen'in "Bitmesin" şarkısı, on ardışık hafta zirveden inmeyerek yılın en çok zirvede kalan şarkısı oldu.

Murat Boz'un "Kalamam Arkadaş", Mustafa Ceceli'nin "Es", Emir'in "Sudan Sebep" ve Murat Dalkılıç'ın "Lüzumsuz Savaş" şarkısı, bir hafta zirvede kaldı. Rafet El Roman, "Senden Sonra" şarkısı ile beş hafta bir numaranın sahibi oldu. Yılın son haftalarında bir numara olan "Dağılmak İstiyorum" ise yedi ardışık hafta bu sırada kaldı.

Liste geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Emre Aydın'ın "Beni Biraz Böyle Hatırla" single'ın da yer alan iki şarkısı da bir numaraya yükseldi. Böylece Aydın'ın adı dokuz hafta bir numarada kaldı.
Rafet El Roman'ın "Senden Sonra" şarkısı beş hafta bir numarada kaldı.
Tarkan'ın seslendirdiği "Aşk Gitti Bizden" üç hafta bir numarada kaldı.
Tarih Şarkı Şarkıcı(lar) Kaynak
5 Ocak "Oflaya Oflaya" Burcu Güneş [2]
12 Ocak [3]
19 Ocak [4]
26 Ocak [5]
2 Şubat [6]
9 Şubat [7]
16 Şubat "Kalamam Arkadaş" Murat Boz [8]
23 Şubat "Oflaya Oflaya" Burcu Güneş [9]
1 Mart "Boş Bardak" Fettah Can [10]
8 Mart [11]
15 Mart [12]
22 Mart [13]
29 Mart "Senden Sonra" Rafet El Roman [14]
5 Nisan [15]
12 Nisan [16]
19 Nisan [17]
26 Nisan "Es" Mustafa Ceceli [18]
3 Mayıs "Senden Sonra" Rafet El Roman [19]
10 Mayıs "Soğuk Odalar" Emre Aydın ve Gülden Mutlu [20]
17 Mayıs [21]
24 Mayıs [22]
31 Mayıs [23]
7 Haziran "Sudan Sebep" Emir [24]
14 Haziran "Soğuk Odalar" Emre Aydın ve Gülden Mutlu [25]
21 Haziran
28 Haziran [26]
5 Temmuz "Bir Güzellik Yap" Murat Dalkılıç [27]
12 Temmuz [28]
19 Temmuz [29]
26 Temmuz "Aşk Gitti Bizden" Ozan Çolakoğlu ve Tarkan [30]
2 Ağustos [31]
9 Ağustos [32]
16 Ağustos "Bitmesin" Gökhan Türkmen [33]
23 Ağustos [34]
30 Ağustos [35]
6 Eylül [36]
13 Eylül [37]
20 Eylül [38]
27 Eylül [39]
4 Ekim [40]
11 Ekim [41]
18 Ekim [42]
25 Ekim "Dağılmak İstiyorum" Ozan Doğulu ve Model [43]
1 Kasım [44]
8 Kasım [45]
15 Kasım [46]
22 Kasım [47]
29 Kasım "Beni Biraz Böyle Hatırla" Emre Aydın [48]
6 Aralık [49]
13 Aralık "Dağılmak İstiyorum" Ozan Doğulu ve Model [50]
20 Aralık [51]
27 Aralık "Lüzümsuz Savaş" Murat Dalkılıç [52]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Nielsen Music Control - www.nielsenmusiccontrol.com". Nielsen Music Control. 9 Mart 2010 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100309102445/http://www.nielsenmusiccontrol.com/index_tur. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  2. ^ a b "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 6 Ocak 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/155241316631064576. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  3. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 12 Ocak 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/157413786914004993. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  4. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 19 Ocak 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/159990358091104257. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  5. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 26 Ocak 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/162529209670041601. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  6. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 8 Şubat 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/167201557367111680. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  7. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 9 Şubat 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/167613511193722880. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  8. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 16 Şubat2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/170144634079690752. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  9. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 23 Şubat 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/172642740310507520. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  10. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 1 Mart 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/175172444460560384. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  11. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 8 Mart 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/177725823565049856. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  12. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 15 Mart 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/180226990002020352. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  13. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 22 Mart 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/182808051068317698. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  14. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 29 Mart 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/185276431775961088. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  15. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: @Rafet El Roman SENDEN SONRA ...". Nielsen Music Turkey. 5 Nisan 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/187936470613504001. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  16. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 12 Nisan 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/190431743554228224. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  17. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 19 Nisan 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/192983623190847490. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  18. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: NIELSEN MUSIC Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 26 Nisan 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/195502435022802944. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  19. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: @NielsenMusicTR Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 3 Mayıs 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/198042090427518976. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  20. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: @NielsenMusicTR Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 10 Mayıs 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/200559667028570112. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  21. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: @NielsenMusicTR Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 17 Mayıs 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/203190916012441600. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  22. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: @NielsenMusicTR Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 24 Mayıs 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/205712525998829568. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  23. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: @EmreAydin 4 haftadır "SOĞUK ...". Nielsen Music Turkey. 31 Mayıs 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/208256927438868480. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  24. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: Nielsen Music Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 7 Haziran 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/210789633859141632. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  25. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: Nielsen Music Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 15 Haziran 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/213647431613685760. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  26. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: Nielsen Music Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 28 Haziran 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/218373616415420416. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  27. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: Nielsen Music Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 5 Temmuz 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/220911264128450560. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  28. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: Nielsen Music Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 12 Temmuz 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/223437878057906177. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  29. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: Nielsen Music Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 19 Temmuz 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/225968433798447104. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  30. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: Nielsen Music Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 26 Temmuz 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/228505398083219456. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  31. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: Nielsen Music Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 2 Ağustos 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/231079566205145089. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  32. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: Nielsen Music Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 9 Ağustos 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/233617480495529985. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  33. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: Nielsen Music Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 16 Ağustos 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/236130564040687616. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  34. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: Nielsen Music Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 23 Ağustos 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/238689918057054208. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  35. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: Nielsen Music Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 31 Ağustos 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/241546001490534400. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  36. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: Nielsen Music Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 6 Eylül 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/243707681003692032. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  37. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: Nielsen Music Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 13 Eylül 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/246237264802369536. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  38. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: Nielsen Music Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 20 Eylül 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/248820357329473538. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  39. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: Nielsen Music Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 27 Eylül 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/251310682212032512. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  40. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: Nielsen Music Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 4 Ekim 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/253849324650385409. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  41. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: Nielsen Music Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 11 Ekim 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/256425256460353537. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  42. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: Nielsen Music Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 18 Ekim 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/258989826181844994. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  43. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: Nielsen Music Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 24 Ekim 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/261151550859251713. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  44. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: Nielsen Music Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 1 Kasım 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/264058223173193729. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  45. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: Nielsen Music Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 8 Kasım 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/266578608905125888. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  46. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: Nielsen Music Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 15 Kasım 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/269125205539033088. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  47. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: Nielsen Music Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 22 Kasım 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/271649391033610240. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  48. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: Nielsen Music Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 29 Kasım 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/274194858653143040. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  49. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: Nielsen Music Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 6 Aralık 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/276724012434989056. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  50. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: Nielsen Music Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 13 Aralık 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/279262263863549953. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  51. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: Nielsen Music Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 20 Aralık 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/281805082675253248. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  52. ^ "Twitter / NielsenMusicTR: Nielsen Music Türkiye Resmi ...". Nielsen Music Turkey. 20 Aralık 2012. http://twitter.com/NielsenMusicTR/status/281805082675253248. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]