2010 yılı Türkçe Top 20 bir numara parçaların listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Ozan Doğulu ve Sıla birlikteliği Alain Delon, tam 8 hafta 1 numarada yer alarak 2010'un en uzun süre 1 numarada kalan şarkısı oldu. Sıla aynı zamanda Acısa da Öldürmez ile listeye 1 numaradan giriş yaptı ve şarkıyla 2010 yılı içerisinde 5 hafta 1 numarada yer aldı. Toplamda 13 hafta 1 numarada yer alan Sıla, 2010'un en uzun süre 1 numarada kalan ve en başarılı şarkıcısı oldu.
Emre Aydın, Bu Yağmurlar ile ilk 5'e 1 numaradan giriş yaptı ve Bu Yağmurlar 7 hafta 1 numarada kalarak 2010'un en uzun süre 1 numara olan rock şarkısı oldu. Sanatçının diğer bir şarkısı Hoşçakal da 2 hafta 1 numarada yer aldı ve bu sayede Emre Aydın 2010'un en başarılı rock şarkıcısı oldu.
Sertab Erener, Rengarenk'in uzun süre 2 numarayı bırakmamasından sonra devirli olarak 4 hafta 1 numarada yer aldı. Aynı zamanda Koparılan Çiçekler ile zirveyi zorladı.
Tarkan, 3 numaraya kadar yükselen promosyon teklisi Sevdanın Son Vuruşu, klibi çekilmeden 1 numara olan Adımı Kalbine Yaz ve 5 hafta 1 numarada kalan Öp ile Adımı Kalbine Yaz albümündeki 3 şarkıyı da ilk 5'e sokmayı başardı.

2010 yılında Türkiye'de Nielsen Music Control'a göre en çok dinlenen şarkılar listesinde bir numara olmuş şarkıların listesidir. Şarkılar her hafta perşembe günü Nielsen Music Control websitesinde açıklanmaktadır.

Tarih 1 Numara Olan Şarkı Sanatçı 2 Numara Olan Şarkı Sanatçı
4 Ocak "Hastalıkta Sağlıkta" Mustafa Ceceli "Kocaman Öpüyorum" Bengü
11 Ocak "Çok Özlüyorum Seni" Gökhan Tepe
18 Ocak "Aşkın Büyüsü" Zeynep Dizdar
25 Ocak "Bi' An Gel" Gülşen
1 Şubat "Geçmez Yara" Funda Arar
8 Şubat "Aşkın Büyüsü" Zeynep Dizdar
15 Şubat "Çok Özlüyorum Seni" Gökhan Tepe
22 Şubat "Rüya" Ziynet Sali "Bi' An Gel" Gülşen
1 Mart "Dön" Mustafa Ceceli
8 Mart
15 Mart "İki Medeni İnsan" Murat Boz & Soner Sarıkabadayı
22 Mart
29 Mart "Bu Yağmurlar" Emre Aydın "Rüya" Ziynet Sali
5 Nisan
12 Nisan
19 Nisan "Durma Yağmur Durma" Gripin
26 Nisan
3 Mayıs
10 Mayıs
17 Mayıs "Durma Yağmur Durma" Gripin "Bu Yağmurlar" Emre Aydın
24 Mayıs "Üzüm" Ferhat Göçer "Durma Yağmur Durma" Gripin
31 Mayıs "Tecrübe" Demet Akalın
7 Haziran "Daha Erken" Gökhan Özen
14 Haziran
21 Haziran "Koparılan Çiçekler" Sertab Erener
28 Haziran
5 Temmuz "Bodrum" Hande Yener
8 Temmuz "Bodrum" Hande Yener "Üzüm" Ferhat Göçer
15 Temmuz "Alain Delon" Ozan Doğulu & Sıla
22 Temmuz "Koparılan Çiçekler" Sertab Erener
29 Temmuz "Poşet" Serdar Ortaç
5 Ağustos
12 Ağustos
19 Ağustos "Rengârenk" Sertab Erener
26 Ağustos
2 Eylül
9 Eylül "Rengârenk" Sertab Erener "Adımı Kalbine Yaz" Tarkan
16 Eylül
23 Eylül "Adımı Kalbine Yaz" Tarkan "Rengârenk" Sertab Erener
30 Eylül "Rengârenk" Sertab Erener "Adımı Kalbine Yaz" Tarkan
7 Ekim "Öp"
14 Ekim "Öp" Tarkan "Rengârenk" Sertab Erener
21 Ekim "Hoşçakal" Emre Aydın
28 Ekim
4 Kasım
11 Kasım
18 Kasım "Hoşçakal" Emre Aydın "Öp" Tarkan
25 Kasım
2 Aralık "Acısa da Öldürmez" Sıla
9 Aralık "Hoşçakal" Emre Aydın
16 Aralık
23 Aralık "Eksik" Mustafa Ceceli & Elvan Günaydın
30 Aralık

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]