Tuttu Fırlattı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tuttu Fırlattı (şarkı) sayfasından yönlendirildi)
"Tuttu Fırlattı"
Gökçe single
Yayımlanma27 Haziran 2011
FormatDijital indirme
Kaydedilme2011
TarzPop-rock
Süre3:32
YazarGökçe, Esin İris, Anonim
YapımcıAlen Konakoğlu
Gökçe single kronolojisi
"Şehir"
(2010)
"Tuttu Fırlattı"
(2011)
"Ne Yapardım?"
(2012)

"Tuttu Fırlatı",Gökçe'nin Temmuz 2011'de piyasaya sürdüğü bir şarkıdır. Sanatçının 2012'de çıkardığı "Kaktüs Çiçeği" albümünde de yer almıştır. Şarkının sözleri Gökçe ve Esin İris'e,müziğinin nakarat kısmı bir Balkan eseri olan "Tutti Frutti"'ye ve Gökçe'ye aittir. İçeriği,terkedilen birinin sevdiğinin arkasından yaktığı ağıtı ironik bir şekilde anlatır. Bir pop rock şarkısıdır.

Şarkı genel olarak olumlu eleştiriler aldı. Türkçe Top 20 ve Türkçe Rock Top 20'de 1 numaraya kadar yükseldi. Aslan Max 23 Nisan ödülleri'nde "En İyi Şarkı" seçildi. İTÜ EMÖS Yılın En BaşArı'lıları ödül töreninde "Yılın En BaşArı'lı Şarkısı" seçildi. Ödül töreninin sitesi şarkının Gökçe'yi tüm Türkiye çapında ünlü yaptığından bahsetti. Şarkının videosu 12 Mart 2012'de YouTube'da Gülben Ergen ve Mustafa Sandal'ın düeti "Şıkır Şıkır"'ın düetini 13.000.000 tıklanmayla geçerek en çok izlenen Türk müzik videosu oldu. 22 Ekim 2012'de Murat Dalkılıç'ın "Bir Güzellik Yap" adlı şarkısı 18,355,561 tıklanmayla rekoru Gökçe'nin elinden aldı.[1] Halen en çok tıklanan Türk kadın müzik videosu rekoruna sahiptir.

Şarkının videosu Murad Küçük tarafından çekildi. Gökçe'ye klipte orkestra arkadaşları eşlik etti. Klipte terkedilen bir gelini canlandırmaktadır. Gökçe bu şarkıyı 2012 Altın Kelebek Ödülleri'nde,"Ne Yapardım? ile birlikte büyük bir şovla sergiledi. Beyaz Show ve bunun gibi birçok talk-show'da şarkıyı seslendirdi. 2011'den günümüze kadar yaptığı konserlerde bu "Tuttu Fırlattı"'yı sıklıkla seslendirmektedir.

Arka plan ve kompozisyon[değiştir | kaynağı değiştir]

"Tuttu Fırlattı",ünlü bir anonim Balkan eseri olan "Tutti Frutti"'nin bir kısmı ile Gökçe'nin bestesinden oluşur. Sözleri Gökçe ve Esin İris yazmıştır. İlk kez R&B,hip hop sanatçısı Esin İris ile çalışmıştır. Şarkı;sevdiği sevdiği bir adamın onu terketmesi sonu kızın onun ardın yaktığı ağıtı anlatır. Müziklerde balkan tımılarının yanında üfleme çalıgılarda kullanılması şarkıyı ironik bir hale getiriyor. Pop-rock türünde bir eserdir.

Şarkının prodüktörlüğünü daha önce Böğürtlenli Reçel (2007) albümünde çalıştığı Alen Konakoğlu yaptı. Şarkı 1 Şubat 2012'de çıkan Kaktüs Çiçeği albümünde de yer aldı. Albümde normal versiyonunun yanında remix versiyonu da yer aldı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Youtube'da En Çok İzlenen Türkçe Müzik Videoları". muyap. 11 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ekim 2012.