100 milyondan fazla kullanıcısı olan sanal topluluklar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Bu liste 100 milyondan fazla kullanıcının bulunduğu sanal toplulukların bir listesidir.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Kayıtlı kullanıcı sayısı Aylık etkin kullanıcı sayısı Tarih Ülke
Facebook 1+ milyar 1 milyar[1] 02012-10 Ekim 2012 Birleşik Devletler
Tencent QQ 712 milyon 712 milyon[2] 02011-9 Eylül 2011 Çin
Qzone 536 milyon[3] 200+ milyon[4] 02011-11 Kasım 2011 Çin
Twitter 500+ milyon[5] 100 milyon[6] 02012-4 Nisan 2012 Birleşik Devletler
Google+ 400+ milyon[7] 100+ milyon[7] 02012-9 Eylül 2012 Birleşik Devletler
Windows Live 330+ milyon 330+ milyon[8] 02009-7 Temmuz 2009 Birleşik Devletler
Sina Weibo 368 milyon[9] 37 milyon[9] 02012-6 Haziran 2012 Çin
Tencent Weibo 310 milyon[3] 50 milyon[10] 02011-12 Aralık 2011 Çin
Habbo 273 milyon[11] 5+ milyon[11] 02012-6 Haziran 2012 Finlandiya
LinkedIn 175+ milyon[12] 34 milyon[13] 02012-8 Ağustos 2012 Birleşik Devletler
Badoo 162+ milyon[14] 46 milyon[15] 02012-9 Eylül 2012 Birleşik Krallık
VK (VKontakte) 140+ milyon[16] 70 milyon[17] 02012-8 Ağustos 2012 Rusya
Instagram 110+ milyon[18] 100 milyon[19] 02013-2 Şubat 2013 Amerika
Bebo 117 milyon[20] 13 milyon[20] 02010-7 Temmuz 2010 Birleşik Devletler

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "One billion – key metrics". SECDatabase.com. https://s3.amazonaws.com/OneBillionFB/Facebook+1+Billion+Stats.docx. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2012. 
  2. ^ "About Tencent". Tencent. 26 Ekim 2013 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131026225215/http://tencent.com:80/en-us/at/abouttencent.shtml. Erişim tarihi: 4 Ekim 2012. 
  3. ^ a b Steven Millward (12 Kasım 2011). "Tencent's group-messaging app rockets to 50 million users". CNET Asia (CBS Interactive). http://asia.cnet.com/blogs/tencents-group-messaging-app-rockets-to-50-million-users-62212469.htm. Erişim tarihi: 12 Kasım 2011. 
  4. ^ "Tencent’s QZone Shows Great Social Networking Potential". China Internet Watch. 18 Eylül 2013 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130918170855/http://www.chinainternetwatch.com/13/tencent-qzone-200-million-users/. Erişim tarihi: 4 Ekim 2012. 
  5. ^ "Twitter has 500 million registered users". 12 Aralık 2013 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131212140005/http://www.mediabistro.com/alltwitter/500-million-registered-users_b18842. 
  6. ^ Taylor, Chris (8 Eylül 2011). "Twitter has 100 million active users". 28 Mart 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140328014547/http://mashable.com/2011/09/08/twitter-has-100-million-active-users/. 
  7. ^ a b [1]
  8. ^ Share your favorite personal Windows Live Messenger story with the world! « Inside Windows Live Messenger Archive. Messengerarchiveblog.wordpress.com (15 Temmuz 2009). 8 Mayıs 2012 tarihinde erişilmiştir.
  9. ^ a b Yuan, Gao. "Sina Weibo poised to launch new version". Chinadaily. 15 Mart 2013 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130315051557/http://usa.chinadaily.com.cn/business/2012-08/17/content_15683305.htm. Erişim tarihi: 4 October 2012. 
  10. ^ "TENCENT WEIBO, CHINA'S NO 1 MICROBLOGGING SITE". PBT consulting. 2 Nisan 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140402172756/http://tommytoy.typepad.com/tommy-toy-pbt-consultin/2012/02/chinas-tencent-enters-us-with-twitter-rival-facebook-games.html. 
  11. ^ a b Sulake :: Habbo Hotel - Where else?
  12. ^ "LinkedIn Announces Second Quarter 2012 Financial Results". 13 Ağustos 2012 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120813004723/http://press.linkedin.com:80/node/1223. 
  13. ^ Womack, Brian. "LinkedIn Passes Myspace to Become No. 2 U.S. Social Network". Bloomberg. 13 Şubat 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140213191318/http://www.bloomberg.com/news/2011-07-08/linkedin-tops-myspace-to-become-second-largest-u-s-social-networking-site.html. Erişim tarihi: 4 Ekim 2012. 
  14. ^ Meet New People on Badoo, Make Friends, Chat, Flirt. Badoo.com. 17 Eylül 2012 tarihinde erişilmiştir.
  15. ^ "Top 1000 sites – DoubleClick Ad Planner". Google. July 2011. 28 Temmuz 2013 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130728184300/http://www.google.com:80/adplanner/static/top1000/. Erişim tarihi: 4 Ekim 2011. 
  16. ^ "About VK.com". About VK. VK.com. 5 Mayıs 2013 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130505094818/http://vk.com/help.php?page=about. Erişim tarihi: 4 October 2012. 
  17. ^ "Looking toward an IPO". Gazeta.ru. http://rbth.ru/articles/2012/02/03/russias_facebook_looks_toward_an_ipo_14312.html. Erişim tarihi: 4 Ekim 2012. 
  18. ^ "Instagram 100 milyon barajını aştı". 22 Eylül 2013 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130922222845/http://bluetimeline.com/gen/b/2013/04/instagram-100-milyon-kullanici-barajini-asti/. Erişim tarihi: 26 Nisan 2013. 
  19. ^ "Instagram 100 milyon barajını aştı". 22 Eylül 2013 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130922222845/http://bluetimeline.com/gen/b/2013/04/instagram-100-milyon-kullanici-barajini-asti/. Erişim tarihi: 26 Nisan 2013. 
  20. ^ a b Worthen, Ben (13 Temmuz 2010). "Meet the New Bebo". All Things Digital. Dow Jones & Company. 16 Mart 2011 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20110316111127/http://voices.allthingsd.com:80/20100713/meet-the-new-bebo/?mod=ATD_rss. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2010.