(I Can't Make It) Another Day

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"(I Can't Make It) Another Day"
Michael albümünden Michael Jackson ve Lenny Kravitz şarkısı
Yayımlanma10 Aralık 2010
Kaydedilme1999–2001 (orijinal) 2010 (ek karışımlar ve overdub'lar)
TarzPop Rock Çağdaş R&B
Süre3:55
YazarLenny Kravitz
YapımcıLenny Kravitz, Michael Jackson

"(I Can't It It) Another Day" ölümünden sonra Michael albümünde yayınlanan Lenny Kravitz'in yer aldığı Amerikalı kayıt sanatçısı Michael Jackson'ın şarkısı. Başlangıçta 90 saniyelik olarak sızdırıldı. Sızıntıdan kısa bir süre sonra şarkıcı-söz yazarı Lenny Kravitz "Another Day" i ürettiğini ve bestelediğini doğruladı; şarkıyı sızdırmamasına rağmen, şarkının tam sürümüne sahip olmasını istediğini açıkladı.[1][2]

Sızıntıdan kısa bir süre sonra, Jackson'ın mülkü ve plak şirketi olan Sony Music Entertainment, telif hakkı nedeniyle "Another Day" i internet'ten kaldırma sürecinde olduklarını açıkladı. Başarılı girişimlere rağmen, şarkı tekrar internete yüklenmeye devam etti ve binlerce kez dinlendi. "Another Day", 16 Temmuz 2009'da gayri resmi olarak piyasaya sürülen "A Place With No Name" in ardından ölümünden sonra sızan ikinci Jackson şarkısıdır.

10 Aralık 2010 tarihinde, şarkı resmen ölümünden sonra Michael albümde yayınlandı. Daha fazla vokal ve enstrümantasyon özelliğine sahiptir.

David Grohl Sorunu[değiştir | kaynağı değiştir]

Dave Grohl, "(Another Day) Şarkısında davul çaldığı düşünülse de, Grohl, The Red Bulletin'in Kasım 2011 sayısında şarkıda çalmadığını iddia etti.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Michael Jackson track in web leak? - BelfastTelegraph.co.uk". 17 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2020. 
  2. ^ "Possible New Michael Jackson Song "Another Day" Leaks, Gets Yanked From Web : Rolling Stone : Rock and Roll Daily". 17 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ocak 2010. 
  3. ^ "Dave Grohl reveals he doesn't actually appear on Michael Jackson's LP 'Michael' | NME". 20 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2020.