Şablon:GM/2016-01-23

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Nashville ABD'deki Tennessee eyaletinin başkenti ve Memphis'ten sonra en büyük şehridir. Şehrin içinden Cumberland Nehri geçmektedir. Şehrin nüfusu 2007 sayımlarına göre 619.626, yüzölçümü ise 1.362,5 km²dir.

Nashville, 1779 yılında James Robertson ve John Donelson tarafından kuruldu. Şehir en başta, Amerikan önderlerinden Francis Nash'ın adını alarak "Fort Nashborough" olarak çağrılmıştır. Şehir, gerek güzel konumu, gerekse bir nehir limanı kurulabilecek olması neticesinde hızla büyüdü, daha sonraları bir demir yolu merkezi haline geldi. 1806'da tamamen bir şehir statüsüne giren Nashville, bu tarihten sonra ivmeli bir biçimde büyümeye devam etti.

1860'larda şehir, Amerikan İç Savaşı'nda merkez cephelerin başında yer aldı. Nashville her ne kadar bu karışıklıklardan yara alsa da, konumu gereği hızla toparlandı. 1900'ler boyunca ABD'nin en iyi yönetilen ve en refahlı şehirlerinden biri olan Nashville, bu süre zarfında ABD'de yaşanan çoğu ekonomik sallantıdan yara almadan kurtuldu.

Şehrin sıcak ancak nemli bir iklimi vardır. Şehir yıl boyunca ılıktır ve sıcaklığın -10 °C'nin altına düştüğü nadiren gözlemlenir. Nashville için kar ve yağmur yağışı sıradışı olmadığı gibi, buna rağmen kar yağışı uzun sürelerle gerçekleşmemektedir. Şehire yıl içinde toplam 1222 mm yağış düşmektedir. Şehrin ölçülmüş en düşük sıcaklığı -27 °C'dir. Şehre tarihte düşmüş en yüksek kar kalınlığı ise 17 Mart 1892'de ölçülen 432 mm'dir. (Devamı...)


Şener Özbayraklı (d. 23 Ocak 1990, Artvin), Fenerbahçe'de forma giyen Türk millî defans futbolcusudur.

Şener, 23 Ocak 1990'da Artvin Borçka'da biyoloji öğretmeni bir baba ve ev hanımı bir annenin üçüncü çocuğu olarak dünyaya geldi. Babasının işi nedeniyle sürekli kent değiştiren Şener, futbola 13 yaşında Borçka Gençlerbirliği takımında başladı. Filiz lisansı çıksa da ertesi gün öğretmen olan babasının tayini nedeniyle hiç forma giyemeden Yeni Pelitlispor'a transfer oldu. Üç sezon oynadıktan sonra da Arsinspor'a geçti. Arsinspor'dan Ankaraspor'a, oradan da 2009 yılında Keçiörengücü takımına transfer oldu.

2009-10 sezonu öncesinde bedelsiz olarak Keçiörengücü'ne transfer olan Şener, ilk maçına 30 Ağustos 2009 tarihinde Ankara Demirspor karşısında çıktı. Sezon boyunca 3. Lig'de 29 maça çıkan Şener, takımıyla playofflara kalma hakkı kazandı ve tüm playoff maçlarında forma giydi. Murat Özgen yönetiminde finalde Yeni Malatyaspor ile eşleşen Keçiörengücü, penaltılara giden karşılaşmayı 5-3 mağlup bitirdi. Böylelikle Şener sezonu 32 maç ile tamamlarken kulübü ise yoluna aynı ligde devam etti.

Keçiörengücü'ndeki performansıyla dikkat çeken Şener, 2010-11 sezonu öncesinde ise Ankara'nın bir diğer ekibi Bugsaşspor'a transfer oldu.Bu takımla ilk maçına 29 Ağustos günü Adıyamanspor karşısında çıktı. Bu maçı takımı 1-0 kazanırken, Şener 90 dakika sahada kaldı. Sezon boyuncu takımıyla 30 maça çıkan Şener, sezon sonunda ise Spor Toto 2. Lig Play Off'una katılma hakkı kazandı. "90" numaralı formasıyla Önder Özen'in değişilmezi olan Şener, play-off'lar'da da takımında forma giydi. İlk olarak takımının Eyüpspor ile oynadığı 1. maçta takımının 5-0 yendiği kadroda 90 dakika yer aldı. Bu maçta kaleci Bekir Sevgi ile takımın en çok dikkat çeken ismi olan Şener, takımıyla yarı finalde Sakaryaspor ile eşleşti. O dönem kadrosunda Berat Çetinkaya ve Salih Dursun gibi yetenekli futbolcular bulunduran takıma karşı ilk 11'de başlayan Şener, normal süresi 1-1 biten karşılaşmada forma giydi ve maç penaltılara gitti. 119. dakikada oyundan alınan Şener'in takımı rakibine penaltılarda 6-5 boyun eğdi ve aynı ligde yoluna devam etti. (Devamı...)