İnadına Görmek

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İnadına Görmek logosu.

İnadına Görmek, görme engellilerin sosyal ve sportif alanlarda karşılaştıkları engelleri kaldırmak ve çevreci yaşamı yaygınlaştırmak amacıyla yapılan bir sosyal sorumluluk projesidir.[1] Proje kapsamında, Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Şube Başkanı Murat Demirok ve kendine eşlik eden bisikletçiler Funda Ulutürk, Samet Aksuoğlu ve belgeselci Cengiz Yargıç'la birlikte İstanbul'dan Antalya'ya bisikletle yolculuk yapmıştır.[2] Yolculuk sırasında çekilen video görüntüleri ve fotoğraflar ile bir belgesel hazırlanacak. 9 Temmuzda başlayan[3] yolculuk ve etkinlikler 12 gün sürerek 21 Temmuz 2011 tarihinde bitmiştir.

Belgesel[değiştir | kaynağı değiştir]

Proje kapsamında yapımcılığını Volkan Kalkar ve Müjdat Cengiz'in yaptığı bir belgesel de çekildi. Murat Demirok'un kask kamerasından çekilen görüntüler ile bir görme engelli tarafından ilk kez bir belgesel çekilmiş oldu.[4][5]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "İnadına Görmek proje hakkında sayfası". inadinagormek.com. 12 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2011. 
  2. ^ "Görme engelliler bisiklet turuyla belgesel film çekecek". stargundem.com. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2011. [ölü/kırık bağlantı]
  3. ^ "'İnadına görmek' için pedal çeviriyorlar". sabah.com.tr. 20 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2011. 
  4. ^ "İnadına Görmek basın haberleri sayfası". inadinagormek.com. 12 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2011. 
  5. ^ "'İnadına Görmek' Yatağan'a Ulaştı". demecgazetesi.com. 1 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2011.