Özgür Bilgi Altyapısı Vakfı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Özgür Bilgi Altyapısı Vakfı
KısaltmaFFII
Kuruluş1999, Almanya
TürKâr amacı gütmeyen kuruluş
Yasal statüVakıf
AmaçHukuk, Özgürlük, Mahremiyet
MerkezMünih, Almanya
LiderBenjamin Henrion
Gönüllü1000+
Resmî siteffii.org

Özgür Bilgi Altyapısı Vakfı (FFII) kâr amacı gütmeyen Münih'te yer alan ve bilgi teknolojileri alanında, rekabet engellerini ortadan kaldırarak, serbest bir piyasa oluşturmayı amaçlayan bir vakıftır. FFII 2005 yılı Temmuz ayındaki AB'nin yazılım patenti yönergesinin reddiyle sonuçlanan kampanyanın örgütleyicisiydi ve kampanyada oldukça aktifti.

CNET, yıllar boyunca süren araştırma, politika ve eylem çabalarının bir sonucu olan bu çalışma nedeniyle FFII'ye Yazılım Geliştirmeye Üstün Katkı ödülünü verdi.[1] FFII serbest ve rekabetçi yazılım piyasasını savunmayı, yeterli bir patent sistemi ve açık standartlar yönünde çalışarak sürdürdü. FFII, sadece Avrupa değil, dünya çapında da yazılım patenti lobilerine karşı mücadelesini sürdürüyor.

Almanya'da Förderverein für eine Freie Informationelle Infrastruktur (FFII) e.V. adıyla kayıtlı bir dernek olarak,[2] yazılım geliştirici ve aşırı sağ aktivist, Pegida destekçisi[3][4] Hartmut Pilch tarafından 1999 yılında kurulmuştur.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ulusal birimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "[DotGNU] FFII, NoSWPats Win CNet Award for Outstanding Contribution to S". lists.gnu.org. 31 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2021. 
  2. ^ "Förderverein für eine Freie Informationelle Infrastruktur (FFII) e.V. :: Germany :: OpenCorporates". opencorporates.com. 16 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2021. 
  3. ^ "Pegida München fälschte Zitate von Grünen-Politikern". Endstation Rechts. Bayern (Almanca). 28 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2021. 
  4. ^ "Münchner Montagsdemo für die Drittstaatenregelung, gegen Asylbigotterie". a2e.de. 27 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2021.