Jimmy Cool

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jimmy Cool
Jimmy Two-Shoes
Jimmy Cool logo.
FormatAnimasyon serisi
TürKomedi
Kara mizah
Macera
Animasyon serisi
Proje tasarımcısıEdward Kay
Sean Scott
YönetmenKyle Marshall
Sean Scott
Seslendiren(ler)Cory Doran
Brian Froud
Tabitha St. Germain
Sean Cullen
Dwayne Hill
ÜlkeKanada Kanada
Sezon sayısı2
Bölüm sayısı52 (bölümleri listesi)
Yapım
Yönetici yapımcıEdward Kay
Sean Scott
John Lambur
Ira Levy
Peter Williamson
YapımcıMark Evastaff
Gösterim süresi22 dakika
(11 dakikadan oluşan 2 bölüm)
Yapım şirketiBreakthrough Animation
Dağıtımcı firmaBreakthrough Animation
Jetix (Avrupa)
Teletoon Original Productions
Mercury Filmworks
Yayın bilgileri
Görüntü formatıHDTV 720p
Yayın tarihi13 Şubat 2009 (2009-02-13) -
15 Temmuz 2011 (2011-07-15)

Jimmy Two-Shoes (Orta ve Doğu Avrupa, İskandinavya, İspanya ile Almanya'da bilinen diğer adıyla JTS), Kanada yapımı animasyon televizyon serisidir. Disney XD (ABD), Teletoon (Kanada), Jetix (Birleşik Krallık) kanallarında yayınlanmıştır. Seri, Edward Kay ve Sean Scott tarafından düşünülerek yapılmıştır. Türkiye'de Disney XD kanalında "Jimmy Cool" adıyla gösterime girmiştir. Dizide, Perişanköy adlı bir kasabada yaşayan, halkın aksine çok iyimser ve mutlu olan Jimmy Cool adlı bir çocuk anlatılmaktadır.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Jimmy Cool: Perişanköy'ün en iyimser ve komik karakteridir. En iyi arkadaşları şımarık Beezy ve Zalime'dir. En kötü zamanda bile eğlenmekten vazgeçmez. Bu huyu yüzünden VII. Lucius Kepaze ondan nefret eder.

Beezy: Lucius VII. Kepaze'nin oğludur. Babası Perişanköy'ün diktatörü olduğundan kendisi oldukça şımarık ve bencildir. Her zaman babasından bir şeyler ister. Jimmy'nin en iyi arkadaşıdır.

Zalime (Heloise): Dışarıdan komik ve sevimli gözükmesine karşın tamamen delidir. Aynı zamanda çok zekidir. Zalime Lusius için Misery şirketinde çalışır. Görevi Perişanköy'ü daha da kasvetleştiricek yeni fikirler bulmaktır. Jimmy'nin arkadaşıdır ve başını belaya soktuğu zaman ona yardım eder. Çünkü ondan hoşlanmaktadır.

Cerbee: Jimmy'nin evcil hayvanıdır. Tıpkı bir köpek gibi davranır. Havlar ve her şeyi yemek ister. Ama en az sahibi Jimmy kadar delidir.

Lucius Kepaze VII (Heinous): Perişan köyün diktatörüdür. Bencildir ve halkın kasvetinden mutlu olur. Misery adlı bir şirketi vardır ve tüm perişan köylüleri şirketinde ağır işlerle çalıştırır. Perişan köyün acı çekmesini izlemekten hoşlanır. Berbat bir kasaba için her şeyi yapmaya hazırdır.

Samy: Lucius Kepaze VII için çalışır. Görevi onun bencilce isteklerini yerine getirmektir. Fakat Samy, bir yardımcıdan çok bir hayalperesttir.

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Bölüm Sezon prömiyeri (ABD) Sezon finali(ABD)
1 26 21 Şubat 2009 14 Kasım 2009
2 26 30 Ekim 2010 15 Temmuz 2011

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]