Şablon:ISBN/belge

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Şu anda bu şablonun bir makalede nereye yerleştirileceği konusunda bir fikir birliği yoktur, ancak referans listesinin üstüne yerleştirilmesi muhtemelen en kabul edilebilir olanıdır.

Bu şablonu bir makaleye eklemenin en basit yolu kopyalayıp yapıştırmaktır {{ISBN|tarih=Mayıs 2024}}.

Kullanım[kaynağı değiştir]

Bunu, alıntı yapılan kitapların bazılarının veya tümünün ISBN 'lerinin makaleye dahil edilmediğini not etmek için kullanın.

WP:CITE ISBN'lerin eklenmesini gerektirmez. Bu şablon, bu nedenle itirazlar üzerine geri yüklenmemelidir. ISBN, okuyucuyu bir kitabın yalnızca bir baskısına yönlendirir ve bu, kaynak olarak kullanılan baskı olmayabilir. Bu nedenle, bir ISBN daha sonraki bir tarihte eklenirse, alıntıdaki sayfa numaralarıyla veya alıntının desteklediği içerikle eşleşmemesi ihtimali vardır. Şüpheniz varsa, makalenin ana yazar (lar) ına veya konuşma sayfasından kontrol edin ve tüm CITEVAR sorunlarında olduğu gibi, eğer fikir birliğine varılmaz ise, ilk büyük katkıda bulunan tarafından kullanılan alıntı sistemini erteleyin.

Yayıncıları tarafından ISBN atanmamış kitapları tanımlamak için asla bu şablonu kullanmayın. 1974'ten önce yayınlanan kitapların çoğunun ISBN'si yoktur, ancak bu tarihten sonra yayınlanan önceki kitapların basımlarında bulunmalıdır.

Bir makaleye ISBN eklemek için bu şablonun gerekli olmadığını unutmayın; Mediawiki yazılımı, ISBN'leri otomatik olarak tanır.

ISBN'leri girme[kaynağı değiştir]

Bu şablon, ISBN'lere bağlantı sağlamak için değildir.

Bunun yerine, sayıdan önce boşluk veya iki nokta olmadan ISBN'yi yazın. Kısa çizgiler gerekli değildir, ancak uygun yerleşimleri biliniyorsa tercih edilir (doğru kısa çizgi yerleşimini bulmak için bağlantılar için Wikipedia: ISBN 'ye bakın).

ISBN harflerinin gereksiz olduğu tablolarda (veya diğer uygulamalarda) bunun yerine ISBNT şablonu kullanılabilir.

Ayrıca bakınız[kaynağı değiştir]