İntikam Vakti

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İntikam Vakti
Wrath of Man (İng.)
YönetmenGuy Ritchie
YapımcıJames B. Harris
SenaristGuy Ritchie
Ivan Atkinson
Marn Davies
Hikâye (eser)Cash Truck
(Nicholas Boukhrief)
OyuncularJason Statham
Holt McCallany
Jeffrey Donovan
Josh Hartnett
Scott Eastwood
Eddie Marsan
MüzikChris Benstead
Görüntü yönetmeniAlan Stewart
KurguJames Herbert
StüdyoMetro-Goldwyn-Mayer
Miramax
DağıtıcıUnited Artists
Lionsgate
CinsiSinema filmi
TürüSoygun filmi
RenkRenkli
Yapım yılıABD, 2021
Süre119 dakika
Dilİngilizce
Bütçe40 milyon $
Hasılat85 milyon $

İntikam Vakti[1] (İngilizce özgün adı: Wrath of Man) Yönetmenliğini Guy Ritchie'nin yaptığı 2021 yılı yapımı bir soygun filmidir. Filmin başrolünde daha önceden de yönetmenle beraber çalışmış olan Jason Statham yer almaktadır. Film 22 Nisan 2021'de vizyona girmiştir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Los Angeles'da yeni işe giren "H" adlı yeni güvenlik görevlisi (Jason Statham), zırhlı araçla nakit para taşınan firmada işe başlar. Ancak karşılaştıkları bir soygun girişimi karşısında soğukkanlılığı ve silah kullanımında sergilediği ustalık, geçmişine dair kimi soruların sorulmasına yol açar.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Eleştiriler[değiştir | kaynağı değiştir]

Film, Rotten Tomatoes ve Metacritic gibi seyirci fikirleri esaslı değerlendirme sitelerinde ortanın üzerinden başarılı olarak değerlendirilmiştir. Hareketli sahneleri oldukça etkileyici olan filmin senaryosunun yalınlığı eleştirilmiştir.

Filmin genel hasılatı 85 milyon dolar seviyelerindedir.[2] Filmin müzikleri Akademi Ödüllü Christopher Benstead tarafından yapılmış ve soundtrack albümü olarak da satışa sunulmuştur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Filmin farklı ülkelerdeki yayın isimleriyle ilgili imdb sayfası 6 Kasım 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (İngilizce) 11 Aralık 2021 tarihinde erişilmiştir
  2. ^ The Numbers sitesindeki veriler 13 Aralık 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (İngilizce) 13 Aralık 2021 tarihinde erişilmiştir