Mel-Man

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Mel-Man
DoğumMelvin Bradford
Başladığı yerPittsburgh, Pensilvanya, ABD
TarzlarHip hop, R&B
MesleklerProdüktör, müzisyen
Etkin yıllar1995–günümüz
Müzik şirketiBig Cat, Aftermath, Drama Family
İlişkili hareketlerDr. Dre, Gucci Mane, 50 Cent, Freekey Zeekey, Khia, Pretty Ricky, Buju Banton, Bob Marley

Melvin Bradford, sahne adıyla Mel-Man, Amerikalı prodüktördür. Big Cat Records şirketinin kurucu başkanı/CEO'sudur.

İlk yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

Mel-Man Pittsburgh'un Hill District semtinde büyüdü. Gençken müzikle ilgilenmeye başladı ve rap yapmaya ve beat üretmeye başladı. Semtinde amatör olarak albümler çıkaran Mel-Man, bir Death Row rapçisi olan Sam Sneed aracılığıyla Dr. Dre ile tanıştı.

Aftermath'e katılması[değiştir | kaynağı değiştir]

Mel-Man, Dr. Dre'nin Death Row'dan ayrıldıktan sonra kendi plak şirketini kurduğu dönemde Dre ile tanıştı. Mel-Man 1996'da resmî olarak Aftermath Entertainment'e katıldı. Mel-Man'i işe almasıyla Dre'nin müziği daha synthesizer ağırlıklı ve daha az vokal sample'ları içeren bir sound'a kaydı. Aftermath yapımcısı Focus, Mel-Man'i o dönem Aftermath sound'unun anahtar mimarı olarak gösterdi. Dr. Dre'nin 2001 ve Eminem'in The Marshall Mathers LP albümlerinin ortak yapımcısı olarak görev alan Mel-Man, Dr. Dre Presents the Aftermath derleme albümündeki "Shittin' on the World" adlı parçada rap yaptı.

Mel-Man, 2002'den beri Dr. Dre ile birlikte çalışmamıştır. 2003'te The Source dergisinde, Mel-Man'in şirketten ayrıldığı yönünde haberler çıktı. Ancak Focus, 2004'te Mel-Man'in tekrar şirkete katıldığını açıkladı.

Prodüksiyon diskografisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]