Dimitrios Petrokokkinos

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Dimitrios Petrokokkinos
0
Kişisel bilgi
Vatandaşlık Yunanistan
Doğum yeriIlford, Londra
Doğum tarihi17 Nisan 1878(1878-04-17)
Ölüm yeriCape Town
Ölüm tarihi10 Mayıs 1942 (64 yaşında)
Madalyalar

Dimitrios Petrokokkinos (YunancaΔημήτριος Πετροκόκκινος, 17 Nisan 1878, Ilford, Londra - 10 Mayıs 1942, Cape Town), Yunan tenisçi.[1]

Atina'da düzenlenen 1896 Yaz Olimpiyatları'nda ülkesini temsil etti. Tekler müsabakalarının ilk turunda vatandaşı Evangelos Rallis'e yenilerek elendi. Bu mağlubiyetin ardından yarışmayı, beş sporcu ile birlikte sekizinci sırada tamamladı.

Çiftler müsabakalarında ise Yunanistan doğumlu olmasına rağmen hayatının büyük bir kısmını Mısır'da geçiren ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından Mısırlı olarak gösterilen Dionysios Kasdaglis ile birlikte mücadele etti. Sırasıyla Konstantinos Paspatis-Evangelos Rallis ve Edwin Flack-George S. Robertson çiftlerini yenen ikili, finalde Friedrich Traun-John Pius Boland çiftine yenilerek etkinliği ikinci sırada tamamladı. Petrokokkinos-Kasdaglis ikilisinin farklı uluslardan olması sebebiyle kazanılan bu başarı Yunanistan'a değil, karma takımlara işlendi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Demetrios Petrokokkinos Olympic Results". sports-reference.com. 24 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2020.