Gercüş: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
37. satır: 37. satır:
}}
}}


'''Gercüş''', [[Batman (il)|Batman]] ilinin 13.500 nüfüslu bir [[ilçe]]sidir ve [[Mardin]] ile komşudur. İlçe 1926 yılına kadar Midyat ilçesine bağlı bir köy iken bu tarihten itibaren ilçe olmuştur. Batman 1990 yılında il olduktan sonra Mardin'in ilçesi olan Gercüş Batman iline bağlanmıştır. İlçe Mardin'e 80 km, Batmana 59 Km.uzaklıktadır.
'''Gercüş''', [[Batman (il)|Batman]] ilinin 13.500 nüfüslu bir [[ilçe]]sidir ve [[Mardin]] ile komşudur. İlçe 1926 yılına kadar Midyat ilçesine bağlı bir köy iken bu tarihten itibaren ilçe olmuştur. Batman 1990 yılında il olduktan sonra Mardin'in ilçesi olan Gercüş Batman iline bağlanmıştır. İlçe Mardin'e 80 km, Batmana 59 km uzaklıktadır.


İlçede sağlık ocağı, devlet hastanesi, öğretmen evi, lise ve yatılı bölge ilköğretim okulu anadolu öğretmen lisesi mevcuttur. Batman'a 59 km, [[Diyarbakır]]'a 160 km mesafededir.Burada bölgede ekmenler olarak bilinen aile geniş bir oya sahip ve gercüşün gelişip şimdiye kadar gelmesindede tek etkisi olan aile ve aşirettir.İlçe tarihi boyunca belediye başkanlıklarını hep ekmen ailesi yapmıştır.1942 de ilk milletvekillerini çıkarmıştır.daha sonra ise gercüşte belediye başkanlığı yapmış olan adnan ekmen daha sonra mardin ve batman milletvekili olmuştur ve devlet bakanlığı görevindede bulunmuştur.şimdi ise aile reisi ve tüm etkisi olan tüm gücü elinde bulunduran gercüşün oy potansiyelinin yüzde yetmişini elinde bulunduran ve 3 dönem belediye başkanlığı yapmış bedrettin ekmen ve kardeşi orhan ekmen'dir.
İlçede sağlık ocağı, devlet hastanesi, öğretmen evi, lise ve yatılı bölge ilköğretim okulu anadolu öğretmen lisesi mevcuttur. Batman'a 59 km, [[Diyarbakır]]'a 160 km mesafededir. Burada bölgede ekmenler olarak bilinen aile geniş bir oya sahip ve gercüşün gelişip şimdiye kadar gelmesindede tek etkisi olan aile ve aşirettir. İlçe tarihi boyunca belediye başkanlıklarını hep ekmen ailesi yapmıştır. 1942'de ilk milletvekillerini çıkarmıştır.daha sonra ise gercüşte belediye başkanlığı yapmış olan adnan ekmen daha sonra mardin ve batman milletvekili olmuştur ve devlet bakanlığı görevindede bulunmuştur. şimdi ise aile reisi ve tüm etkisi olan tüm gücü elinde bulunduran gercüşün oy potansiyelinin yüzde yetmişini elinde bulunduran ve 3 dönem belediye başkanlığı yapmış bedrettin ekmen ve kardeşi orhan ekmen'dir.


{{Gerçüş belde ve köyleri}}
{{Gerçüş belde ve köyleri}}
46. satır: 46. satır:
{{ilçe-taslak}}
{{ilçe-taslak}}


[[Kategori:Gerçüş| ]]
[[Kategori:Gercüş| ]]


[[cbk-zam:Gercüş]]
[[cbk-zam:Gercüş]]

Sayfanın 20.57, 18 Nisan 2011 tarihindeki hâli

Şablon:İlçe bilgi kutusu (Türkiye)

Gercüş, Batman ilinin 13.500 nüfüslu bir ilçesidir ve Mardin ile komşudur. İlçe 1926 yılına kadar Midyat ilçesine bağlı bir köy iken bu tarihten itibaren ilçe olmuştur. Batman 1990 yılında il olduktan sonra Mardin'in ilçesi olan Gercüş Batman iline bağlanmıştır. İlçe Mardin'e 80 km, Batmana 59 km uzaklıktadır.

İlçede sağlık ocağı, devlet hastanesi, öğretmen evi, lise ve yatılı bölge ilköğretim okulu anadolu öğretmen lisesi mevcuttur. Batman'a 59 km, Diyarbakır'a 160 km mesafededir. Burada bölgede ekmenler olarak bilinen aile geniş bir oya sahip ve gercüşün gelişip şimdiye kadar gelmesindede tek etkisi olan aile ve aşirettir. İlçe tarihi boyunca belediye başkanlıklarını hep ekmen ailesi yapmıştır. 1942'de ilk milletvekillerini çıkarmıştır.daha sonra ise gercüşte belediye başkanlığı yapmış olan adnan ekmen daha sonra mardin ve batman milletvekili olmuştur ve devlet bakanlığı görevindede bulunmuştur. şimdi ise aile reisi ve tüm etkisi olan tüm gücü elinde bulunduran gercüşün oy potansiyelinin yüzde yetmişini elinde bulunduran ve 3 dönem belediye başkanlığı yapmış bedrettin ekmen ve kardeşi orhan ekmen'dir.