Ergün Poyraz: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Bruno Giordano (mesaj | katkılar)
88.224.141.10 (k - m - e) tarafından yapılan değişiklik geri alınıyor.
1. satır: 1. satır:
'''Ergün Poyraz''', siyasi partiler ve [[tarikat]]ların yapılanmaları ve aralarındaki bağlantıları inceleyen araştırmacı yazar. [[Refah'ın Gerçek Yüzü 1|Refah'ın Gerçek Yüzü]] isimli kitabı [[1998]] yılında [[Refah Partisi]]'nin kapatılma davasında delil olarak kullanıldı. [[Fethullah Gülen]] ile ilgili yazdığı kitaplar Fethullah Gülen davasında temel oldu ve bu davada tanıklık yaptı. Yani tam bir orospuçocuğu
'''Ergün Poyraz''', siyasi partiler ve [[tarikat]]ların yapılanmaları ve aralarındaki bağlantıları inceleyen araştırmacı yazar. [[Refah'ın Gerçek Yüzü 1|Refah'ın Gerçek Yüzü]] isimli kitabı [[1998]] yılında [[Refah Partisi]]'nin kapatılma davasında delil olarak kullanıldı. [[Fethullah Gülen]] ile ilgili yazdığı kitaplar Fethullah Gülen davasında temel oldu ve bu davada tanıklık yaptı.


== Ergün Poyraz'ın Gözaltına alınması ==
== Ergün Poyraz'ın Gözaltına alınması ==

Sayfanın 04.56, 12 Ocak 2008 tarihindeki hâli

Ergün Poyraz, siyasi partiler ve tarikatların yapılanmaları ve aralarındaki bağlantıları inceleyen araştırmacı yazar. Refah'ın Gerçek Yüzü isimli kitabı 1998 yılında Refah Partisi'nin kapatılma davasında delil olarak kullanıldı. Fethullah Gülen ile ilgili yazdığı kitaplar Fethullah Gülen davasında temel oldu ve bu davada tanıklık yaptı.

Ergün Poyraz'ın Gözaltına alınması

Poyraz tutuklandığında, kitaplarında yazdıkları ile ilgili aldığı tehditler nedeniyle Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 24 saat esasıyla korunmaktaydı. [1] Yazar, 27 Temmuz 2007'de Ümraniye'de bir gecekonduda bulunan bombalar için yapılan bir soruşturma çerçevesinde gözaltına alındı. Gözaltına alınmasına Jandarma korumaların karşı çıkması nedeniyle Polis ve Jandarma kuvvetleri arasında tartışma çıktığı yazılmıştır. Gözaltına alındığında evinde bulundurduğu araştırmalarının kaynakları olan belgelere, bilgisayarına, CD'lere polis tarafından el konuldu. Aynı gün, Poyraz'ın avukatı (Necip Hablemitoğlu'nun da eski avukatı) Hüseyin Buzoğlu'nun bürosu da aranmış ve belgelerine el konulmuştu.[2] Ankara'da gözaltına alınan Poyraz İstanbul'a getirildi. Gözatında kalp krizi geçirdiği için hastahaneye kaldırımış ve yoğun bakıma alınmıştı.

İstanbul nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesine verdiği ifadede şunları söylemişti:

Polis tarafından tutuklanmasının ardından 5 aydır gözaltındadır ve henüz hazırlık soruşturması tamamlanamamıştır ve Poyraz'a henüz herhangi bir suç isnat edilmemiştir.

Ergün Poyraz'ın Kitapları

Ergün Poyraz için Basında Çıkanlar

Kaynaklar