Kamçatka Yarımadası: Revizyonlar arasındaki fark

Koordinatlar: 57°K 160°D / 57°K 160°D / 57; 160
Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Khutuck Bot (mesaj | katkılar)
k Bot v3: Kaynak ve içerik düzenleme (hata bildir)
Redvanilya (mesaj | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
3. satır: 3. satır:
'''Kamçatka'''; [[Rusya]]'ya bağlı [[Kamçatka Krayı]]nın üzerinde bulunduğu, [[Asya]]'nın doğusunda yer alan [[yarımada]].
'''Kamçatka'''; [[Rusya]]'ya bağlı [[Kamçatka Krayı]]nın üzerinde bulunduğu, [[Asya]]'nın doğusunda yer alan [[yarımada]].


[[Büyük Okyanus]]'ta [[Ohotsk Denizi]] ile [[Bering Denizi]] arasındadır. Üzerinde bazıları sönmüş durumda olan kırka yakın [[yanardağ]] vardır. Soğuk ve ormanlık bir bölge olması nedeniyle yüzölçümü büyük olmasına karşın ancak 300.000 kişi yaşar. Nüfusun yarısı bir [[balıkçılık]] limanı olan Petropavlovsk (Kamçatski)'ta yaşar.
[[Büyük Okyanus]]'ta [[Ohotsk Denizi]] ile [[Bering Denizi]] arasındadır. Üzerinde bazıları sönmüş durumda olan kırka yakın [[yanardağ]] vardır. Soğuk ve ormanlık bir bölge olması nedeniyle yüz ölçümü büyük olmasına karşın ancak 300.000 kişi yaşar. Nüfusun yarısı bir [[balıkçılık]] limanı olan Petropavlovsk (Kamçatski)'ta yaşar.


{{Rusya-yerleşim-taslak}}
{{Rusya-yerleşim-taslak}}

Sayfanın 20.12, 20 Ocak 2021 tarihindeki hâli

Kamçatka Yarımadası

Kamçatka; Rusya'ya bağlı Kamçatka Krayının üzerinde bulunduğu, Asya'nın doğusunda yer alan yarımada.

Büyük Okyanus'ta Ohotsk Denizi ile Bering Denizi arasındadır. Üzerinde bazıları sönmüş durumda olan kırka yakın yanardağ vardır. Soğuk ve ormanlık bir bölge olması nedeniyle yüz ölçümü büyük olmasına karşın ancak 300.000 kişi yaşar. Nüfusun yarısı bir balıkçılık limanı olan Petropavlovsk (Kamçatski)'ta yaşar.