Tiroit hormonu: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Doruksal (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''Tiroid hormonları''', [[tiroid]] bezi tarafından üretilen ve salgılanan '''[[tiroksin]]''' ('''T<sub>4</sub>'''), '''[[triiyodotronin]]''' ('''T<sub>3</sub>''') ve '''[[kalsitonin]]''' hormonlarına verilen isimdir.
'''Tiroid hormonları''', [[tiroid]] bezi tarafından üretilen ve salgılanan '''[[tiroksin]]''' ('''T<sub>4</sub>'''), '''[[triiyodotironin]]''' ('''T<sub>3</sub>''') ve '''[[kalsitonin]]''' hormonlarına verilen isimdir.


Tiroid bezi '''[[kalsitonin]]''' hormonunu üretip, salgılasa ve "tiroid hormonları"ndan olsa da, kalsitonin tiroksin ve triiyodotronin kadar sık bakılmadığı için çoğu zaman "tiroid hormonları" ifadesi tiroksin ve triiyodotronin için kullanılmaktadır.
'''[[kalsitonin]]''', tiroid bezi tarafından üretilip, salgılansa ve "tiroid hormonları"ndan olsa da tiroksin ve triiyodotironin kadar sık bakılmadığı için, çoğu zaman "tiroid hormonları" ifadesi yalnızca tiroksin ve triiyodotironin için kullanılmaktadır.


== Ayrıca bakınız ==
== Ayrıca bakınız ==
*[[Tiroksin]]
*[[Tiroksin]]
*[[Triiyodotronin]]
*[[Triiyodotironin]]
*[[Kalsitonin]]
*[[Kalsitonin]]



Sayfanın 07.13, 10 Şubat 2006 tarihindeki hâli

Tiroid hormonları, tiroid bezi tarafından üretilen ve salgılanan tiroksin (T4), triiyodotironin (T3) ve kalsitonin hormonlarına verilen isimdir.

kalsitonin, tiroid bezi tarafından üretilip, salgılansa ve "tiroid hormonları"ndan olsa da tiroksin ve triiyodotironin kadar sık bakılmadığı için, çoğu zaman "tiroid hormonları" ifadesi yalnızca tiroksin ve triiyodotironin için kullanılmaktadır.

Ayrıca bakınız