Likra: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Turgut46 (mesaj | katkılar)
Etiketler: Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği
1. satır: 1. satır:
{{italik başlık}}
'''Lycra'''
[[DuPont]]'un [[1958]] yılında keşfettiği elastik lifin Dupont tarafından verilen ticari adıdır. Teknik olarak '''Elastan Lif''' denebilir. Amerikan çıkışlı '''Spandex''' de benzer özelliklerde elastan liftir. Lycra [[lif]] kullanıldığı ürünlere; rahatlık, vücuda uyum ve hareket özgürlüğü gibi eşsiz özellikler katar. Oldukça esnek güçlü ve dayanıklı bir liftir. İplik üretimi aşamasında ipliğin yapısına eklenir. Üretim esnasında 3 ile 5 kata kadar çekimle iplik yapısına eklenebilir. Kimyager Joseph Shivers buluşudur.
'''''Lycra''''', [[DuPont]]'un [[1958]] yılında keşfettiği elastik lifin Dupont tarafından verilen ticari adıdır. Teknik olarak '''Elastan Lif''' denebilir. Amerikan çıkışlı '''Spandex''' de benzer özelliklerde elastan liftir. Lycra [[lif]] kullanıldığı ürünlere; rahatlık, vücuda uyum ve hareket özgürlüğü gibi eşsiz özellikler katar. Oldukça esnek güçlü ve dayanıklı bir liftir. İplik üretimi aşamasında ipliğin yapısına eklenir. Üretim esnasında 3 ile 5 kata kadar çekimle iplik yapısına eklenebilir. Kimyager Joseph Shivers buluşudur.


[[Kategori:Tekstil terimleri]]
[[Kategori:Tekstil terimleri]]

Sayfanın 14.51, 11 Ekim 2019 tarihindeki hâli

Lycra, DuPont'un 1958 yılında keşfettiği elastik lifin Dupont tarafından verilen ticari adıdır. Teknik olarak Elastan Lif denebilir. Amerikan çıkışlı Spandex de benzer özelliklerde elastan liftir. Lycra lif kullanıldığı ürünlere; rahatlık, vücuda uyum ve hareket özgürlüğü gibi eşsiz özellikler katar. Oldukça esnek güçlü ve dayanıklı bir liftir. İplik üretimi aşamasında ipliğin yapısına eklenir. Üretim esnasında 3 ile 5 kata kadar çekimle iplik yapısına eklenebilir. Kimyager Joseph Shivers buluşudur.