Morgenland Festivali: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Nanahuatl (mesaj | katkılar)
Ancordion (mesaj | katkılar)
Festivalin tarihi ve genel yapısıyla ilgili biraz daha bilgi verildi
1. satır: 1. satır:
{{Öksüz|date=Kasım 2015}}
{{Öksüz|date=Kasım 2015}}
{{eksik}}
{{eksik}}
'''Morgenland Festivali''', [[Almanya]]'nın [[Osnabrück]] kentinde 2005'ten bu yana düzenlenen bir festivaldir. Festival kapsamında geleneksel müzikal performansların dışında bölgesel çağdaş müzikler, tiyatro, resim ve çokdisiplinli sanat etkinlikleri de gerçekleştirilmektedir.
'''Morgenland Festivali''', [[Almanya]]'nın [[Osnabrück]] kentinde 2005'ten bu yana düzenlenen bir festivaldir. Festival kapsamında geleneksel müzikal performansların dışında bölgesel çağdaş müzikler, tiyatro, resim ve çokdisiplinli sanat etkinlikleri de gerçekleştirilmektedir. Morgenland Festivali özellikle [[Yakın Doğu]] ve [[Orta Doğu]] kültürünü Avrupa'ya tanıtmayı amaçlayan bir festivaldir.

== Tarihi ==
Festival ilk olarak 2005 yılında düzenlenmiştir. Festivalin kurucusu Michael Dreyer, halen festivalin sanat yönetmenliğini yapmaktadır. Festivalin teması "Doğu" Kültürünün geleneksel algısı ve mücadelesidir. Festivale katılan sanatçılar arasında [[Alim Qasimov]] ([[Azerbaycan]]), [[Kayhan Kalhor]] ([[İran]]), [[Jivan Gasparyan]] ([[Ermenistan]]),[[Salman Gambarov]] ([[Azerbaycan]]) ve [[Aynur Doğan]] ([[Türkiye]]) gibi isimler bulunmaktadır. Festivale katılan ülkeler; Türkiye, Irak, İran, Suriye, İsrail, Lübnan, Pakistan, Lübnan ve Azerbaycan'dır.


{{festival-taslak}}
{{festival-taslak}}

Sayfanın 19.15, 15 Ocak 2017 tarihindeki hâli

Morgenland Festivali, Almanya'nın Osnabrück kentinde 2005'ten bu yana düzenlenen bir festivaldir. Festival kapsamında geleneksel müzikal performansların dışında bölgesel çağdaş müzikler, tiyatro, resim ve çokdisiplinli sanat etkinlikleri de gerçekleştirilmektedir. Morgenland Festivali özellikle Yakın Doğu ve Orta Doğu kültürünü Avrupa'ya tanıtmayı amaçlayan bir festivaldir.

Tarihi

Festival ilk olarak 2005 yılında düzenlenmiştir. Festivalin kurucusu Michael Dreyer, halen festivalin sanat yönetmenliğini yapmaktadır. Festivalin teması "Doğu" Kültürünün geleneksel algısı ve mücadelesidir. Festivale katılan sanatçılar arasında Alim Qasimov (Azerbaycan), Kayhan Kalhor (İran), Jivan Gasparyan (Ermenistan),Salman Gambarov (Azerbaycan) ve Aynur Doğan (Türkiye) gibi isimler bulunmaktadır. Festivale katılan ülkeler; Türkiye, Irak, İran, Suriye, İsrail, Lübnan, Pakistan, Lübnan ve Azerbaycan'dır.