Kürek kemiği: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
içerik eklendi
Etiketler: Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği
Değişiklik özeti yok
Etiketler: Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği
12. satır: 12. satır:
| Oluştuğu yapı =
| Oluştuğu yapı =
}}
}}
'''Kürek kemiği''' ya da '''omuz kemiği''' ([[Latince]] ''scapula'' tekil, ''scapulae'' çoğul), [[göğüs kafesi]]nin arka kısmında bulunan, kolun gövdeye bitiştiği [[humerus]] kemiği ile omuz üstü [[köprücük kemiği]]ni birleştiren yassı geniş kemik. [[Üçgen]] şekli bir [[kürek|küreği]] andırdığı için bu adı almıştır. Kürek kemikleri kısa kemiklere girer.
'''Kürek kemiği''' ya da '''omuz kemiği''' ([[Latince]] ''scapula'' tekil, ''scapulae'' çoğul), [[göğüs kafesi]]nin arka kısmında bulunan, kolun gövdeye bitiştiği [[humerus]] kemiği ile omuz üstü [[köprücük kemiği]]ni birleştiren yassı geniş kemik. [[Üçgen]] şekli bir [[kürek|küreği]] andırdığı için bu adı almıştır. Kürek kemikleri kısa kemiklere girer.Ayrıca Latincesi Scapula'dır.


{{anatomi-taslak}}
{{anatomi-taslak}}

Sayfanın 19.56, 16 Mayıs 2016 tarihindeki hâli

Kemik: Kürek kemiği
Önden kürek kemiği (scapula) ile köprücük kemiği (clavicula)
Arkadan kürek kemiği
Türkçe Kürek kemiği
Latince Scapula
Gray's subject #50 202

Kürek kemiği ya da omuz kemiği (Latince scapula tekil, scapulae çoğul), göğüs kafesinin arka kısmında bulunan, kolun gövdeye bitiştiği humerus kemiği ile omuz üstü köprücük kemiğini birleştiren yassı geniş kemik. Üçgen şekli bir küreği andırdığı için bu adı almıştır. Kürek kemikleri kısa kemiklere girer.Ayrıca Latincesi Scapula'dır.